Vojvoda Mišić o ujedinjenju sa Hrvatima

Nije billa tragedija izmedju Srba i Hrvata , nego su Hrvati poklali Srbe , i to je bila tragedij samo za Srbe

To je nesretna epizoda koja se ne može opravdati, ali do toga ne bi ni došlo da su srpski političari konstruirali istinsku federativnu zajednicu 1918., umjesto što su lansirali projekt "Velika Srbija" koji je podigao tenzije i podario plodno tlo za nastanak fašistoidne ideologije u Hrvatskoj koja je uhvatila pristaše među dijelom naroda 1941. godine. Da su odnosi od početka bili postavljeni na demokratskim i slobodarskim osnovama ne bi se oslobodila zvijer i ne bi se dogodilo ono što se, nažalost dogodilo.
Jer, upravo je negiranje postojanja hrvatskog naroda stvorilo psihotičan odgovor među hrvatskim ultranacionalistima kojim su stali paranoidno braniti hrvatstvo i isticati tobožnju arijevsku čistoću hrvatske krvi i naroda i naglašavati pravo i težnju da samo hrvatski narod ima živjeti na hrvatskoj zemlji. Dakle dragi moji, upravo ste vi stvorili Frankensteina, čudovište koje je uzrokovalo toliko tragedije, mada to ustašku kliku nimalo ne opravdava njihove krivnje koja je ipak, najviše na njima.

To je nesretna epizoda koja se ne može opravdati, ali do toga ne bi ni došlo da su srpski političari konstruirali istinsku federativnu zajednicu 1918., umjesto što su lansirali projekt "Velika Srbija" koji je podigao tenzije i podario plodno tlo za nastanak fašistoidne ideologije u Hrvatskoj koja je uhvatila pristaše među dijelom naroda 1941. godine. Da su odnosi od početka bili postavljeni na demokratskim i slobodarskim osnovama ne bi se oslobodila zvijer i ne bi se dogodilo ono što se, nažalost dogodilo.
Jer, upravo je negiranje postojanja hrvatskog naroda stvorilo psihotičan odgovor među hrvatskim ultranacionalistima kojim su stali paranoidno braniti hrvatstvo i isticati tobožnju arijevsku čistoću hrvatske krvi i naroda i naglašavati pravo i težnju da samo hrvatski narod ima živjeti na hrvatskoj zemlji. Dakle dragi moji, upravo ste vi stvorili Frankensteina, čudovište koje je uzrokovalo toliko tragedije, mada to ustašku kliku nimalo ne opravdava njihove krivnje koja je ipak, najviše na njima.

Zar cetnici nisu stvorili ustase?Jesu
Ante Pavelic je bio i sam svjedok ubijanja hrvatskih parlamentaraca,ne opravdavam ga.
Ako su cetnici ubijali u skupstini kako li je bilo na terenu?
Ima puno pogresnih koraka sa obije strane, koje ce ja se nadam dobri ljudi oplemeniti ako se bude htjelo.a ako ne opet reprize ne daj boze.

Pa nista , smao da sacekamo neku priliku ,, i da vam vratimo glavu za glavii , i to je to

Zar cetnici nisu stvorili ustase?Jesu
Ante Pavelic je bio i sam svjedok ubijanja hrvatskih parlamentaraca,ne opravdavam ga.
Ako su cetnici ubijali u skupstini kako li je bilo na terenu?
Ima puno pogresnih koraka sa obije strane, koje ce ja se nadam dobri ljudi oplemeniti ako se bude htjelo.a ako ne opet reprize ne daj boze.

Punisa Racic nije bio nikakv cetnik . I u opste Cetnici nemaju nikakve veze sa vama Hrvatima , sve do 2 rata , a onda su isli samo da zastite Srpsko stanovnistvo , kojliko su mogli .

Kojim je to etnicima pripadao Punisa Racic .

A za priliku , , znam ja da to ne moze sad , al ima dana , cekace mo .

Kada? Za Sveto nikada? :roll: :mrgreen: Smiri tenzije, znaš i sam da se to neće dogoditi u doglednoj budućnosti (barem u idućih 100-200 godina). Ne samo da je Srbija vojno iscrpljena brojnim ratovima što ih je vodila zadnje desetljeće XX. stoljeća, a zanemarimo i to da je Hrvatska vojska apsolutno sposobna ne samo obraniti svoje granice, već i krenuti u kontraofenzivu, nego je dovoljno da ukažem na "sitnicu" da je RH negdje od cirka svibnja sljedeće godine i službeno punopravna članica NATO saveza. Prema tome, snaga NATO-a trebala bi odvratiti i najekstremnije i najusijanije glave u Srbiji da bilo što pokušaju sada ili bilo kada ubuduće kontra Hrvatske. :hvala:

Punisa racic nije bio nikakav Jednoumnik . Bio je poslanik . A radic je provocirao , na nacin kako to ne sme da se radi .
A u svakom slucaju , nije bio cetnik . On je bio Cetnik , onoliko koliko je Nobilo Kozak .

Je trebao je milo da mu prica sto njegove usi zele da cuju?CETNIIIIIK.
Slobo je govorio kao ti(niko ne sme....) pa zna se kako je prosao.
Dosta za veceras i ne samo veceras.
Laka noc.:cool:

Je trebao je milo da mu prica sto njegove usi zele da cuju?CETNIIIIIK.
Slobo je govorio kao ti(niko ne sme....) pa zna se kako je prosao.
Dosta za veceras i ne samo veceras.
Laka noc.:cool:

Ako je Punisa Racic bio cetnik , svi Hravati na svetu su u najmanju ruku ljudozderi .
Mada biti cetnik nije ni u kom slucaju ruzna i pogrdna star , a s druge strane ne znam zasto imam tako blag stav prema Hrvatima .

Tesko da je politika cvrste ruke dvadesetih i tridesetih godina 20. veka mogla izazvati tu "nesretnu epizodu", odakle samo vadite ove nazive kad se radilo o genocidu nad Srbima za vreme Antine i Franjine endehazije. Frankenstajn je dugo bio prisutan u svesti hrvatskog naroda, kreiran je i razvijao se mnogo ranije, pre 20. veka. Ustaski pokret je samo krvolocna eksplozija te rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti. A to sto ti pricas je podlo, zrtvama pripisujes toboznju krivicu, sram te bilo. :thumbdown:

Tesko da je politika cvrste ruke dvadesetih i tridesetih godina 20. veka mogla izazvati tu "nesretnu epizodu", odakle samo vadite ove nazive kad se radilo o genocidu nad Srbima za vreme Antine i Franjine endehazije. Frankenstajn je dugo bio prisutan u svesti hrvatskog naroda, kreiran je i razvijao se mnogo ranije, pre 20. veka. Ustaski pokret je samo krvolocna eksplozija te rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti. A to sto ti pricas je podlo, zrtvama pripisujes toboznju krivicu, sram te bilo. :thumbdown:

Tako je brato-druze . A stvarno ne znam , odakle im to da je Punisa Racic bio Cetnik . Ili misle na onaj period , kad je bio dobrovoljac kod Vojvode Vuka . Samo ne znam kakve veze ti dobrovoljci Vojvode Vuka imaju sa Hrvatima . U vreme atentata u skupstini , on je bio samo poslanik . dal se to njima po glavi manta Djuic iz drugag rata . .

Ili to oni sve Srbe samo tako zovu . Svasta .

Poslednja izmena:

Žrtve zaslužuju svaki respekt, ali ne i političari, s bilo koje strane, koji su svjesno raspirivali nacionalnu mržnju što je svoju nesretnu kulminaciju imalo u WWII, dok je nedavni rat bio tek nastavak spora koje ondašnje generacije političara nisu znale, ili bolje reči nisu htjele razriješiti i tako spriječiti neželjene posljedice.

Žrtve zaslužuju svaki respekt, ali ne i političari, s bilo koje strane, koji su svjesno raspirivali nacionalnu mržnju što je svoju nesretnu kulminaciju imalo u WWII, dok je nedavni rat bio tek nastavak spora koje ondašnje generacije političara nisu znale, ili bolje reči nisu htjele razriješiti i tako spriječiti neželjene posljedice.

Srpski politicari izmedju va rata nisu raspiriali nikakvu mrznju . Cak su vam i preterano izlazili u susret . Napravili su niz ustupaka , vama Hrvatima , a eto nisu trebali .

I ja koliko znam nije bio cetnik, presao je Albaniju zajedno sa ostalom vojskom i narodom, nije se bavio gerilskim ratovanjem, ali mozda gresim, treba proveriti.
Njima su svi nacionalno svesni Srbi cetnici, to je pezorativni izraz koji oni koriste da bi etiketirali Srbe...
Recimo ja se ne odusevljavam cetnistvom iz drugog svetskog rata, poznato ti je to :), ali ne zaboravljam svoju nacionalnu pripadnost, mada ne paradiram njom i ne iritiram time ljude koji su pripadnici drugih nacija, i uopste mi nije gotivno da me neko tako nazove. Ali ti njima ne mozes objasniti neke stvari, najagresivniji i najsludjeniji srpski nacionalista bi da je Hrvat bio najumereniji hrvatski nacionalista, oni su nevidjeni mrzitelji kad su u pitanju Srbi, njihovi ekstremisti su zivotinje koje hodaju, koje se ne mogu uporedjivati sa ljudskom vrstom.

I ja koliko znam nije bio cetnik, presao je Albaniju zajedno sa ostalom vojskom i narodom, nije se bavio gerilskim ratovanjem, ali mozda gresim, treba proveriti.
Njima su svi nacionalno svesni Srbi cetnici, to je pezorativni izraz koji oni koriste da bi etiketirali Srbe...
Recimo ja se ne odusevljavam cetnistvom iz drugog svetskog rata, poznato ti je to :), ali ne zaboravljam svoju nacionalnu pripadnost, mada ne paradiram njom i ne iritiram time ljude koji su pripadnici drugih nacija, i uopste mi nije gotivno da me neko tako nazove. Ali ti njima ne mozes objasniti neke stvari, najagresivniji i najsludjeniji srpski nacionalista bi da je Hrvat bio najumereniji hrvatski nacionalista, oni su nevidjeni mrzitelji kad su u pitanju Srbi, njihovi ekstremisti su zivotinje koje hodaju, koje se ne mogu uporedjivati sa ljudskom vrstom.

Punisa je bio dobrovoljac kod Vojvode Vuka . Ali to u opste ne,ma veze sa njima . Bas nikakve .
On jeste bio za ujedinjenje , sve dok ih nije upoznao . A radica je ubio , kad je ovaj u skupstini pitao , Kolko kosta Srpska krv , koju ste prolili , dok ste nas oslobadjali . Mos misliti , jednog Srbina , u Srbiji , koja je malo pre toga izgubila 50 % muske populacije . Onda se on setio svega . I rata , a i toga da su u Macvi , gde su izvrseni strahoviti zlocini u stvari bili hrvatski vojnici , i naravno da je prvi okupatorski upravitelj Beograda bio Hrvat .

Poslednja izmena:

Predratni srpski i hrvatski politicari koji su raspirivali nacionalnu mrznju nisu mogli izazvati zlocine takvih razmera kao sto su to bila ustaska zverstva, ta mrznja je hrvatskom narodu ranije usadjena, radi se o vekovnom antagonizmu. Da su srpski politicari dvadesetih i tridesetih godina stvorili veliku Srbiju, kao sto tvrdis, mi verovatno ne bi imali zbog cega ovde da se dzevendamo, a ti se ne bi zvao Orion nego Ozren, ili Ostoja, ako vise volis. :D
Ako mislis na sukobe i zrtve devedesetih godina onda si potpuno u pravu, i mogao bi da potpisem tvoj post. Sporan je samo taj deo o mrznji i ustaskim zrtvama, o nastradalom srpskom stanovnistvu u genocidu tokom drugog svetskog rata.

Poslednja izmena:
Punisa je bio dobrovoljac kod Vojvode Vuka . Ali to u opste ne,ma veze sa njima . Bas nikakve .
On jeste bio za ujedinjenje , sve dok ih nije upoznao . A radica je ubio , kad je ovaj u skupstini pitao , Kolko kosta Srpska krv , koju ste prolili , dok ste nas oslobadjali . Mos misliti , jednog Srbina , u Srbiji , koja je malo pre toga izgubila 50 % muske populacije . Onda se on setio svega . I rata , a i toga da su u Macvi , gde su izvrseni strahoviti zlocini u stvari bili hrvatski vojnici , i naravno da je prvi okupatorski upravitelj Beograda bio Hrvat .
Eto vidis, mrznja i sukobi datiraju od ranije, nisu nastali nakon 1918. godine. Zlocini u Macvi takodje imaju obelezja genocida.
Punisu ne opravdava nista, ako covek hoce da se bavi politikom mora biti spreman na uvrede svojih suparnika, zlocin koji je pocinio je idiotizam. Radici ipak nisu bili ekstremisti, samo obicni bezobraznici, kao i vecina politicara, bez obzira na naciju.

Eto vidis, mrznja i sukobi datiraju od ranije, nisu nastali nakon 1918. godine. Zlocini u Macvi takodje imaju obelezja genocida.
Punisu ne opravdava nista, ako covek hoce da se bavi politikom mora biti spreman na uvrede svojih suparnika, zlocin koji je pocinio je idiotizam. Radici ipak nisu bili ekstremisti, samo obicni bezobraznici, kao i vecina politicara, bez obzira na naciju.

Punisa je zaglavio robiju . Znaci propisno je kaznjen . Naravno da je pogresno to stio je uradio , i naravno da nije trebao .
A vise puta sam slusao , kako oni pravdaju sva ona klanja tim atentatom , sto je strasno , u najmanju ruku .

:hahaha: Vojvoda Mišić je izgubljeni brat Tarabić. :rotf: :hahaha:

hehehe...kako je lako sprdati se, a?...kao i sa Kosovom...kapiras me...ko svoju svetinju nema, lako se s tudjom sprda...ma koje VOJVODE tvoja istorija pamti, a ne ti gluperdo...koga su to ''tvoji'' nazivali oslobodiocima...hehe...ma niko vas nije bolje opisao do VELIKI JOVAN DUCIC!...i opet...

Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"

SINU TISUĆLJETNE KULTURE

Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača,
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zvera, pogane hijene,
Da bi mučki udar s ledja dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenje srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

Poslednja izmena:
Sukobi postoje od 16. veka, krenuli su sa pokusajima hrvatskih feudalaca da pokmete i pokatolice slobodne srpske seljake, granicare, pravoslavne vere. I nastavili su da se razvijaju vekovima, a kulminirali su u 20. veku genocidom nad Srbima.

Izjava je autenticna i odavno poznata, odlicno ukazuje na to ko je medju Srbima bio glavni krivac za sve tragedije koje su nas narod snasle u 20. veku, glupi, ograniceni, bahati megaloman Aleksandar Prvi.

s ove tacke gledista, upravo tako...

Back