Vojska- da ili ne?

Sluzenje vojnog roka-da ili ne?

• da

glasova: 10 58,8%
  • ne

glasova: 7 41,2%

• Ukupno glasova
    17
  • Anketa je zatvorena .
Vojska je po meni preglupa stvar.
Amerikanci ulazu u vojsku i po pola biliona godisnje, preterivanje.
Za vojsku nisam, to je za mene glupost, al vec kad se ide u vojsku, shto zene nisu obavezne da sluze vojni rok, a ne samo mushkarci- a hoce ravnopravnost medju polovima.

elektrotehnichar:
Vojska je po meni preglupa stvar..
vojska kao vojska nije,nego zastareo sistem i organizacija.
elektrotehnichar:
Amerikanci ulazu u vojsku i po pola biliona godisnje, preterivanje...
haha,si ga omanuo racunajuci javne izvore crne fondove i donacije,i izvozne ugovore 500 milijardi je malo -jos 50%.

elektrotehnichar:
Za vojsku nisam, to je za mene glupost, al vec kad se ide u vojsku, shto zene nisu obavezne da sluze vojni rok, a ne samo mushkarci- a hoce ravnopravnost medju polovima.
e to se vec slazem tako nesto postoji u izraelu gde oba pola sluze vojni rok.

vojska, sta je to!???

Siguran sam da 10 000 profesionalnih vojnika moze da sredi 50 000, ako ne i vise ovih nasih jadnih poletaraca koji ne nauce za 6 meseci ni da pucaju,a kamoli da izdrze ratni pritisak i borbenu stihiju, jer su 3 meseca kod kuce. Ja sam za vojsku, ali profesionalnu. Onaj koji gine neka bude placen i obucen za tako nesto! I Amin!

sta to moze da uradi 10 000 profesionalaca mozda ces moci i uzivo da posmatras ako slucajno shipci odluce da uzmu "Presevsku dolinu", namoj samo da se iznenadis ako budes morao da branis kucni prag bez obzira sto nisi u vojsci....

Zamislite nekog ko je zavrsio medicinu,tu je potrosio min. 6-7 godina!Posle svega toga ne moze da nadje posao zbog vojske!koci ga jos najmanje 6 meseci do godinu dana!Sta mislite, treba li ti ljudi da idu u vojsku?!u slucaju nekog rata ili cega vec oni ce leciti ljude, nece ih ubijati!

SavaBonJovi:
vojska, sta je to!???

Siguran sam da 10 000 profesionalnih vojnika moze da sredi 50 000, ako ne i vise ovih nasih jadnih poletaraca koji ne nauce za 6 meseci ni da pucaju,a kamoli da izdrze ratni pritisak i borbenu stihiju, jer su 3 meseca kod kuce. Ja sam za vojsku, ali profesionalnu. Onaj koji gine neka bude placen i obucen za tako nesto! I Amin!
Cinjenica je da je 6 meseci vojske malo, ali je malo i 10 000 profesionalnih vojnika!!!

NenadA85:
Zamislite nekog ko je zavrsio medicinu,tu je potrosio min. 6-7 godina!Posle svega toga ne moze da nadje posao zbog vojske!koci ga jos najmanje 6 meseci do godinu dana!Sta mislite, treba li ti ljudi da idu u vojsku?!u slucaju nekog rata ili cega vec oni ce leciti ljude, nece ih ubijati!
Onaj ko završi medicinu za 6-7 godina po našem sistemu studija je genije :D
Nije toliko strašno što mora u vojsku,nego je strašno što ih raspoređuju u PVO,vezu,ABHO(što donekle i ima smisla),v.policiju i sl. dok se pojedine ˝zanatlije˝ raspoređuju u sanitet i po VMC-ovima jer imaju vezu.Nepotizam ubija vojsku.Nažalost ni u varijanti civilnog služenja nije mnogo bolja situacije,i ovde je veza preduslov za iole pristojno mesto.

fortes:
Onaj ko završi medicinu za 6-7 godina po našem sistemu studija je genije :D
Nije toliko strašno što mora u vojsku,nego je strašno što ih raspoređuju u PVO,vezu,ABHO(što donekle i ima smisla),v.policiju i sl. dok se pojedine ˝zanatlije˝ raspoređuju u sanitet i po VMC-ovima jer imaju vezu.Nepotizam ubija vojsku.Nažalost ni u varijanti civilnog služenja nije mnogo bolja situacije,i ovde je veza preduslov za iole pristojno mesto.

Десетари са основном школом, ко све упада у саобраћајну службу преко везе није за коментарисати, само да би се докопали категорија... :roll:

Са иоле мало јачом везом средиће ти да будеш у суседном округу (а многи и општину поред)!

Kako stoje stvari kod nas je vecina u modnom dezenu zastavice plave sa zuckastim zvezdicama,nemam nista protiv,ako oce da ukinu vojsku,ukinite sto pre da ne jede narodnoga leba,kakvi profesionalci,pa mi ne placamo ni ovo malo jadnika sto je ostalo i sto vojnu sluzbu obavljaju po inerciji,a placacemo profesionalce,ma ja u to ne verujem i slus.

Služenje vojnog roka, u ovakvim uslovima treba UKINUTI.

Vojni rok je dobra ideja kad vojska ima para i kad regruti, zaista, u vojsci, nešto i nauče, ali ovako....to je mrka kapa.
ДА су услови лоши - јесу али се не слажем да треба укинути служење војног рока већ само реорганизовати

Slušao sam Ponoša (načelnika generalštaba) kako priča o tome. On čovek lepo kaže, za šest meseci vojnika ne možeš da naučiš ničemu, a samo troši pare.

Imaš jednog nišandžiju u tenku koji za to vreme jedva da nauči kako šta funkcioniše, a kamo li da nešto i pogodi. Ne daj bože da treba da radi pod stresnim okolnostima kakvi su u pravoj borbi....i onda ti treba tom nedoučenom vojniku da daš da puca iz topa i troši granatu, a neće ništa pogoditi.
Па што је онда скратио војску на 6 месеци ? А и мало га претера кад си рекао да се нишанџија на тенку толико обучава, за то време може да научи да сам расклопи и склопи цео тенк јбт (не мислим буквално мада опет ...) ...

Bolje tu granatu sačuvati za profesionalce koji znaju da rukuju sa tim i koji su sposobni, a ovog jadnika ni ne dirati, jer ionako ništa neće naučiti za tako kratko vreme.

Da je vojni rok godinu dana, i da ima para kao za vreme JNA....to je već druga priča!
Е видиш да се ова нова влада није одма ухватила за прсте на ногама кад су дошли пред амере не би смо имали проблема са наоружањем и војни рок би остао годину дана ...

JNA je ogromna,troma,spora i opterecena ideoloski armija,koja je pukla sama od sebe,a i ovo naseg jada sto je ostalo,koliko vidim svima bode oci,pa posle svega ja sam za ukidanje vojske,budimo prvi u EVROPI po necemu,makar nas to kostalo vojske,nema sta da se sekiramo imamo policiju koja ce da nas brani.

Back