milan11
Primećen član
- Poruka
- 748
pa tad doturicemo im vec nekako,a kako smo to kulturno radili pre?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vojska kao vojska nije,nego zastareo sistem i organizacija.elektrotehnichar:Vojska je po meni preglupa stvar..
haha,si ga omanuo racunajuci javne izvore crne fondove i donacije,i izvozne ugovore 500 milijardi je malo -jos 50%.elektrotehnichar:Amerikanci ulazu u vojsku i po pola biliona godisnje, preterivanje...
e to se vec slazem tako nesto postoji u izraelu gde oba pola sluze vojni rok.elektrotehnichar:Za vojsku nisam, to je za mene glupost, al vec kad se ide u vojsku, shto zene nisu obavezne da sluze vojni rok, a ne samo mushkarci- a hoce ravnopravnost medju polovima.
Cinjenica je da je 6 meseci vojske malo, ali je malo i 10 000 profesionalnih vojnika!!!SavaBonJovi:vojska, sta je to!???
Siguran sam da 10 000 profesionalnih vojnika moze da sredi 50 000, ako ne i vise ovih nasih jadnih poletaraca koji ne nauce za 6 meseci ni da pucaju,a kamoli da izdrze ratni pritisak i borbenu stihiju, jer su 3 meseca kod kuce. Ja sam za vojsku, ali profesionalnu. Onaj koji gine neka bude placen i obucen za tako nesto! I Amin!
Onaj ko završi medicinu za 6-7 godina po našem sistemu studija je genijeNenadA85:Zamislite nekog ko je zavrsio medicinu,tu je potrosio min. 6-7 godina!Posle svega toga ne moze da nadje posao zbog vojske!koci ga jos najmanje 6 meseci do godinu dana!Sta mislite, treba li ti ljudi da idu u vojsku?!u slucaju nekog rata ili cega vec oni ce leciti ljude, nece ih ubijati!
fortes:Onaj ko završi medicinu za 6-7 godina po našem sistemu studija je genije![]()
Nije toliko strašno što mora u vojsku,nego je strašno što ih raspoređuju u PVO,vezu,ABHO(što donekle i ima smisla),v.policiju i sl. dok se pojedine ˝zanatlije˝ raspoređuju u sanitet i po VMC-ovima jer imaju vezu.Nepotizam ubija vojsku.Nažalost ni u varijanti civilnog služenja nije mnogo bolja situacije,i ovde je veza preduslov za iole pristojno mesto.
ДА су услови лоши - јесу али се не слажем да треба укинути служење војног рока већ само реорганизоватиSluženje vojnog roka, u ovakvim uslovima treba UKINUTI.
Vojni rok je dobra ideja kad vojska ima para i kad regruti, zaista, u vojsci, nešto i nauče, ali ovako....to je mrka kapa.
Па што је онда скратио војску на 6 месеци ? А и мало га претера кад си рекао да се нишанџија на тенку толико обучава, за то време може да научи да сам расклопи и склопи цео тенк јбт (не мислим буквално мада опет ...) ...Slušao sam Ponoša (načelnika generalštaba) kako priča o tome. On čovek lepo kaže, za šest meseci vojnika ne možeš da naučiš ničemu, a samo troši pare.
Imaš jednog nišandžiju u tenku koji za to vreme jedva da nauči kako šta funkcioniše, a kamo li da nešto i pogodi. Ne daj bože da treba da radi pod stresnim okolnostima kakvi su u pravoj borbi....i onda ti treba tom nedoučenom vojniku da daš da puca iz topa i troši granatu, a neće ništa pogoditi.
Е видиш да се ова нова влада није одма ухватила за прсте на ногама кад су дошли пред амере не би смо имали проблема са наоружањем и војни рок би остао годину дана ...Bolje tu granatu sačuvati za profesionalce koji znaju da rukuju sa tim i koji su sposobni, a ovog jadnika ni ne dirati, jer ionako ništa neće naučiti za tako kratko vreme.
Da je vojni rok godinu dana, i da ima para kao za vreme JNA....to je već druga priča!
И шта је ту деформитет ?Kako kakvim,pa zar ne naginjes plavcima.
Први пут чујем за тоJedno s drugim nikad nije islo,valjda znas da se vojaci i pubovi ne mirisu nesto puno