Nije to ono sto mislite, nije problem sto major ili kapetan , ne verujem da je nadredjeni ovde pukovnik, retko kad je pukovnik, nema laboratoriju da utvrdi procenat alkohola ili nema alko test, nego sto moze i da namirise da je ugovorac pio, ali to nema nikakvog uticaja na obavljanje duznosti..
Leto , vrucina, 12 sati , proslo jutro, ovo ono , dok su se malo razmrdali i sad jos malo pa kraj dana , ali tek sad je zabavno ovako za pricu, bilo da stoje ili da se krecu....
Malo je verovatno da je komandir zadao komandu dodji sto pre...ne verujem..
Tako da je preticanje ili oticanje tu simptom...ako je oticanje , ovaj se pogubio totalno od alkohola...ako je preticanje, nije to neki put valjevo Cer , nego regionalni, nesto kao Valjevo Lajkovac...a tu nije bas za zaebanciju voziti bez ruku....
Zatim, nije samo neposredno ugrozavajuci staresina krivac...tu je i nadredjeni za celu jedinicu...jok negde ima jedinica da se svi zaebavaju ako je nadredjeni ozbiljan..
Ja sam bio obican vojnik sa zaduzenjem, sto znaci mozes me ebati kako hoces ako si oficir, pa posle mesec dana, prepucavanja ko je ko , ja kao bez cvaraka cu itekako da izazovem da sve sto meni treba bude spremno...vremenom Major postaje nebitan, pukovnik postaje nebitan...to je mesec dva, vojnog roka dovoljno da se oseti da li sam ja u jedinici ili nisam...
Vojska je urednija, nije ona uplasena jer ja niti cinkam niti kaznajvam, ali sam ih doterao u red, ono sto kazem u operativnom smislu mora biti odradjeno , pa ti sad racunaj ako ti nije zadato vreme kad ces, a ako jeste, onda ne smes da zakazes...Ima mita i korupcije, donesem ja njima par flasa sokova sa terena jer na terenu ja nadgledam generale i tu je uvek kuhinja tj sokovi a to je vojska i dobra je sa mnom, tako da se desava otpis...
Ali znaci i vojnik bez cvaraka , cina, moze svojim stavom da stvara totalno drugaciji odnos prema obavezama...moj parnjak, zamenik je bio alkos ciga, ali nikad me nije zaebao , jesam ja njega spasavao kad se napije pa pobije sa vojnom policijom , i u nekim drugim situacijama ali kad kazem borbeni mod, nikad nije zatajio, kao sto cige obicno i rade, ako bolje zagledate, ako su pod zortom, nema ni liz alkohola da proba, ma koliko da mu se pije...pod zortom je izuzetno bas izuzetno pazljiv..
Sa druge strane ja nisam tip koji ce da mu svira oko toga da li treba da se menja ili da ne pije...volis, ok, znas granicu ne znas granicu , ok...ti znas mene ja znam tebe...ok...ako kazem idemo , idemo , ok...ako kazes idemo idemo...