Vojnik koji je prouzrokovao nezgodu u kojoj je poginulo 5 osoba, osuđen na 12 godina zatvora

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
251.650

Vojnik koji je prouzrokovao nezgodu u kojoj je poginulo 5 osoba, osuđen na 12 godina zatvora​

Vojnik M.V (55) koji je prošle godine skrivio nezgodu kod Raške u kojoj je stradalo 5 osoba, osuđen je na 12 godina.

Porodica stradalih razočarana je ovako malom kaznom.

Nezgoda se dogodila na putu između Kraljeva i Raške, u mestu Bojanići kada su sudarili vojno vozilo i putnički automobil marke Ford.

Poginuli su Danijel Lazović iz Novog Pazara, njegova deca i njihova komšinica. Njegova supruga Mirjana je jedina preživela.

U nezgodi je poginulo pet osoba, među kojima troje djece. Smrtno su stradali vozač i putnici iz putničkog vozila: D. L. (1991), L. L. (2014), L. L. (2017), M. L. (2023) i D. K. (1997), dok je M. L. (1992) zadobila teške povrede, piše portal 192.rs.
Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

https://direktno.rs/vesti/hronika/612734/vojnik-12-godina-ztvor.html

Tu se izvuklo bar 2,3 staresine da ne zaglave po 5 godina zatvora..

Ne znam, ali znam kako se to povezuje u vojsci..
Ja sam izbegao par puta da stradam...kad bih pricao , ne bi ljudi verovali..
Ali dzabe, , moj zakljucak je...jer niti je doslo iz dupeta u glavu , niti su promenili ponasanje koje je dovelo do toga da me je spasila moja reakcija a ugrozila njihova..

Dakle, zakljucak, treba osuditi tih 3 staresine koje su dozvoljavale da vojnik koji je ovde krivac uopste ulazi pod dejstvom alkohola u borbeno vozilo, da se ponasa mimo ps , da se dosta toga radi mimo ps i ostalo..

Ovde ne pise da je osudjeno njih 3 koji zasluzuju da dobiju po 5 i vise godina , tako da mislim da nisu osudjeni, i da je to velika greska, iz mog iskustva vidjeno..

Ja nisam podneo prijavu na osnovu koje bi moje staresine bile osudjene na min 2 godine, zato sto niko nije poginuo , ali bi dobile minimum po 2 godine zatvora, vojnog, i naravno 10 godina da lade jaja bez unapredjenja...
A mozda bi ostali i bez sluzbe...

Zato sto su kinjenja i zloupotrebe u vojsci , doduse ne toliko u njihovoj jedinici iako pravno gledano tj vojno gledano imaju najvise dokumentacije za osudjivanje, cak 6,7 velikih prestupa za koje sve sleduje kazna zatvora....

To je to sto je cudno kod vojske, npr ta jedinica nije najgora i najopasnija za sluzenje u kojoj sam bio, nije najgora ni za bezbednost vojnika iako je tih par dogadjaja stvarno stravicno koliko je to nepaznja i pogresno , da se prekrstis bukvalno...
A prethodne jedinice koje su bile vise izivljavnja i vise gresaka, , nemaju tako jasno pravno dokazive prekrsaje kao ta jedinica...Zasto , zato sto kad je haos veliki i izivljavanje veliko nema ko da kontrolise, sve je bahato..
Ali ta oslednja jedinica koju opisujem je u mnogo organizovanijem vojnom okruzenju pa je kao bolje kontrolisano okruzenje odmah bilo moguce da se vidi sve sto je trulo u drzavi danskoj.

Zato sam misljenja da je ovde trebalo osuditi jos 3 staresine na po 5 godina zatvora pa bi se stvari malo popravile u vojsci...svejedno sto znam i ja i vi da vojska nije jedini krivac sto je sve bahato i nepazljivo...

A sto se tice kazne za sljokadziju, tu se ja ne bih mesao ....ne znam...zbunjen sam pravednoscu ovog sistema ili naroda uopste, pa ne znam nista..
Ali zato znam ovo sto sam napisao a to je da sigurno jos 3 staresine trebaju da robijaju po 5 godina zbog ovoga..

Ama ne mozes da vozis borbeno vozilo kao da je ferari........niti je vidljivost takva....niti je put takav....ako sad krenete da me podsecate, tacno cu da odem na crtu da je trebalo 20 godina da je kazna....jer me podsecate sta je sve pogresno....ne sama okolnost nego koliko blentav moras da budes da bi ovo napravio...

Ferari sa transporterom..
Pa jos preticanje...cega, koga......evo tacno osecam u sebi kako se dize procena na 20 godina....

A da ne govorim moj dosije...tj to sto ja necu zaboraviti medijima sta su kenjali dok se nije zvanicno znalo sta se desilo...to je kod mene vazno... za srbe nije, za mene jeste..

Uz dobro vladanje izlazi za manje od 6 godina. Jedva godinu dana za svaku žrtvu. Ej troje dece je ubio!

Realno pijan pretičeš borbenim vozilom to je ubistvo sa predoumišljajem.
У последЊих 20,25 година,мислим да имамо најмање 5+ ХИЉАДА ЖРТАВА проузрковано Саобраћајкама,већином под дејством Алкохола и осталих Опијата...
Али вучићевом саобраћајцу је лепше да узме неки Динар у свој џеп(мала му Плата),него да искључи Изгредника из Саобраћаја.
и шта се онда деси?
Следећег Викенда,Изгредник умисли да је Фаца и да све може му прође..
Напије се дупло и убије СЕБЕ.и све у својим колима и оне које му долазе у Сусрет.

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ЈЕ ЛЕГЛО КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА ЗАТО ШТО ПРИМАЈУ МИТО!
ПРИМАЛИ СУ ГА ПРЕ 150 ГОДИНА ДОК СУ КОЧИЈЕ ВУКЛИ КОЊИ-ПРИМАЈУ ГА ДА И ДАНАС!

У последЊих 20,25 година,мислим да имамо најмање 5+ ХИЉАДА ЖРТАВА проузрковано Саобраћајкама,већином под дејством Алкохола и осталих Опијата...
Али вучићевом саобраћајцу је лепше да узме неки Динар у свој џеп(мала му Плата),него да искључи Изгредника из Саобраћаја.
и шта се онда деси?
Следећег Викенда,Изгредник умисли да је Фаца и да све може му прође..
Напије се дупло и убије СЕБЕ.и све у својим колима и оне које му долазе у Сусрет.

САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА ЈЕ ЛЕГЛО КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА ЗАТО ШТО ПРИМАЈУ МИТО!
ПРИМАЛИ СУ ГА ПРЕ 150 ГОДИНА ДОК СУ КОЧИЈЕ ВУКЛИ КОЊИ-ПРИМАЈУ ГА ДА И ДАНАС!
Da budem jasniji , ja sam probao da pijanom Srbinu kazem da ne sme da sedne u kola, nije zavrsilo tucom, ali svi znate kako je tekao razgovor...

Ovo svi znate , to je dovoljan signal da saobracajna policija tu nije krivac...
Kao ni u ovom sudskom slucaju , tj vojnom slucaju , sto nije krivac...
Prvo narod, ko ce da proba da spreci pijanog da udje u kola, slepog , da udje u kola, ovo slepog se odnosi na starije ljude koji imaju kokosije slepilo tj ne vide dobro u sumrak, da li zbog katarakte pocetnog stadijuma ili bas kokosijeg slepila, ali i tu sam zivi svedok, kako ja , zasto opet ja, lazem sigurno i slicno , da je postojao jedan slucaj dekice i bakice gde je bakica znala da dekica ne vidi dobro u sumrak i zamolila je doktorku da zavrsi pregled do 16h da bi se vracali kolima po danu , Doktori nisu zavrsili pregled do 16, imam i za to potvrdu , nego posle 18,30, pa se Dekica vracao sa Bakicom po noci automobilom, izazvao direktan sudar, poginulo njih dvoje i jos troje...ukupno 5 osoba , uz jasan alarm Bakice da Dekica dobro ne vidi ali da ona ne moze da ga spreci jer je Srbin da udje i vozi kako god da vidi ili vozi.

Tako da neko bi to zvao svest naroda neko besvest....neko nesvest...

Probajte da budete pitchka, tj da kazete nekom ko je pijan da ne sme da vozi, cisto da vam bude jasno o cemu pricam..Jos bolje ako je drugar, rodjak, bliza familija, otac .....

Ovde je bilo krivične odgovornosti za još dosta osoba. Prvo i najbitnije je da borbeno vozilo nije smelo da samohodno ide u saobraćaj zbog loše vidljivosti iz istog. Ko god je to naredio trebao bi u zatvor. Drugo i vrlo bitno je ko je izdao zapovest za marš vozila i zašto nije vojna policija vršila kontrolu pred marš. Ko god je tako i na taj način poslao to vozilo u saobraćaj prekršio je i zakon o bezbednosti saobraćaja i vojne propise. Ja ne razumem čoveka koji ima 50 i kusur godina i prihvati ovakvo naređenje da vozi borbeno vozilo koje ima nikakvu vidljivost. Dobijao sam svojevremeno svakakva naređenja i neka kretenska i odradio i umalo me koštalo života. Poučen strahom od onoga što je moglo da se desi naučio sam da odbijem svako naređenje kojim bi doveo sebe i druge u opasnost. Nisu me posle toga voleli "veliki stručnjaci" i pojedine neradničke spletkaroške kolege ali ja sam i sebi i drugima sačuvao x puta glavu time što sam odbijao da kršim propise. Sve to što vojska vozi je nepouzdano, loše odrzavno i veoma staro. Takve stvari se voze izuzetno pažljivo i zastanci radi provere stanja i odmora su obavezni. Nema žurbe da se stigne tačno tad i tad. Mene bre kad zvali dežurni operativni znao sam da im odbrusim da me ne zovu dok vozim jer je telefon zabranjen u vožnji. Iskustvo iz vojske me je naučilo jednoj dobroj stvari a to je da ne prihvatam odgovornost i rizike da nešto radim mimo propisa. Gledao sam kako ljudi prihvataju koske da se umile staresinama i kako ljudi zarad obećanja za slobodan dan prave sranja. Posle sam gledao iste te starešine kako peru ruke kad se desi nešto.

I nije mi jasno gde je bila pratnja vojne policije? Kako sme borbeno vozilo bez ikakve pratnje u saobraćaj? Ko bre sme da odobri u stanje mira da borbeno vozilo koje nije predviđeno za saobraćaj u isti stupi? Zezali su vojsku 2 godine nekakvim borbenim grupama i ljude maltretirali i skupljali sa koca i konopca iz cele Srbije. Zašto i kako kada Republika Srbija nije bila u vanrednom stanju i nije pretila neposredna opasnost od rata? Oni su proglasavali nekakvo ratno stanje unutar vojske 2022 godine iako skupština nije bila konstituisana jer su bili izbori. To je toliki kriminal od vrha i države i vojske da bi trebalo neko debelu robiju da zaglavi.

да се раѕумемо, све док ми као народ не прихватимо једну чињеницу коју ја лично користим увјек приликом уласка у моторно возило, и коју сваком кога поѕнајем говорим неће бити добро...
та чињеница је следећа :

АУТОМОБИЛ ЈЕ ХЛАДНО ОРУЖЈЕ !!!

када седаш у њега твој живот је у питању и животи других људи. Зато увјек му прићи као хладном оружју.
Тада ће се саобраћајне несреће свести на минимум.

Што се тиче случаја , видим крстини ''стручњаци'' у делиријуму...

Ајмо то по пс-у да размотримо...
Дакле шта имамо овде у питању ?

овде је у питању војно возило које је тешко преко 3.5 тоне и воѕач није смео да има ни мало алкохола у крви.
Самим тим овде се ради о одговорности и пропусту његовог командира.

Свако војно воѕило мора да има старешину воѕила који је одговоран ѕа спровођење свих мјера беѕбедности у саобраћају, да контролише возача и да помаже возачу код дужих рута или маршева да не би заспао, контролише га и прати његове поступке.

Друго причају овде крстини ''стручњаци'' да је возило било беѕ рпатње а по изавама свједока јасно је да се ВОЗИЛО НАЛАзИЛО У КОНВОЈУ КОЈЕ ЈЕ ОБЕЅБЕЂИВАЛА ВОЈНА ПОЛИЦИЈА!

Да ли је возач ѕадремао од тог алкохола, не ѕнам, могуће је...
свакако концентрација му је опала од алкохола али ту је командир који то регулише. треба иѕвадити крв и старешини, па утврдити има ли процента алкохола...Јер он је одговоран ѕа воѕача.

По мени први би страдао СТАРЕШИНА , који је одговоран ѕа возача. У воѕило није смео ући са алкохолом у себи и крај приче!
То је војска то није нека фирма обична или зајебанција , и ту нема оправдања! Постоје строго дефинисана правила.

Јел командир дао крв на аналиѕу ? ако није, зашто није ??? Наждрљекали се заједно јел де...Или ако нису , а како је онда командир тј старешина смео да пусти овог ајвана пијаног у оклопно возило ???

и плус то што тај ајван има 55 година... недопустиво. који кур ту тражи тако матор...

народе у кур.цу смо по свим питањима...распад... снс тутубани , и не чуди...

Ako neko sa 55 godina divlja na putu, velika je verovatnoća da to nije prvi put, samo do sada nije bilo posledica. To je slika sistema u kome se odgovornost izbegava dok god nema javnog pritiska ili tragedije. Sve se rešava tek kad bude kasno, umesto da se spreči dok se još može.
Cuveno , ti kenjac mlad ces meni nesto da pricas, a ja prosao toliko toga sto pijan sto spavajuci za borbenim vozilom.....ja bre umem da vozim zatvorenih ociju , kao u ko to tamo peva, samo sto nije za mene filmska karijera..

Ako neko sa 55 godina divlja na putu, velika je verovatnoća da to nije prvi put, samo do sada nije bilo posledica.
тачно
To je slika sistema u kome se odgovornost izbegava dok god nema javnog pritiska ili tragedije.
или ти јавашлук
Sve se rešava tek kad bude kasno, umesto da se spreči dok se još može.
паѕи по иѕјави очевидаца, ради се о коновју који је био под пратњом војне полиције. дакле то је ок,оклопно воѕило имало је пратњу воѕила.

по иѕјави очевидаца у једном моменту то воѕило скреће у цупротну траку, иѕлаѕи из тог конвоја и прегази аутомобил са цивилима...

дакле, ОДГОВОРНОСТ СТАРЕШИНЕ.
јер воѕач је био под алкохолом и у датом моменту од тог алкохола је.бем ли га јел задремо , на трен иѕгубио концетрацију и то је то...
али ТУ ТРЕБА ДА БУДЕ КОМАНДИР! е али кањда и командир био нацврцан па ѕато није ѕамерио воѕачу што сједа пијан...

МА РАСУЛО ...

Poslednja izmena:
Nije to ono sto mislite, nije problem sto major ili kapetan , ne verujem da je nadredjeni ovde pukovnik, retko kad je pukovnik, nema laboratoriju da utvrdi procenat alkohola ili nema alko test, nego sto moze i da namirise da je ugovorac pio, ali to nema nikakvog uticaja na obavljanje duznosti..
Leto , vrucina, 12 sati , proslo jutro, ovo ono , dok su se malo razmrdali i sad jos malo pa kraj dana , ali tek sad je zabavno ovako za pricu, bilo da stoje ili da se krecu....

Malo je verovatno da je komandir zadao komandu dodji sto pre...ne verujem..
Tako da je preticanje ili oticanje tu simptom...ako je oticanje , ovaj se pogubio totalno od alkohola...ako je preticanje, nije to neki put valjevo Cer , nego regionalni, nesto kao Valjevo Lajkovac...a tu nije bas za zaebanciju voziti bez ruku....

Zatim, nije samo neposredno ugrozavajuci staresina krivac...tu je i nadredjeni za celu jedinicu...jok negde ima jedinica da se svi zaebavaju ako je nadredjeni ozbiljan..
Ja sam bio obican vojnik sa zaduzenjem, sto znaci mozes me ebati kako hoces ako si oficir, pa posle mesec dana, prepucavanja ko je ko , ja kao bez cvaraka cu itekako da izazovem da sve sto meni treba bude spremno...vremenom Major postaje nebitan, pukovnik postaje nebitan...to je mesec dva, vojnog roka dovoljno da se oseti da li sam ja u jedinici ili nisam...
Vojska je urednija, nije ona uplasena jer ja niti cinkam niti kaznajvam, ali sam ih doterao u red, ono sto kazem u operativnom smislu mora biti odradjeno , pa ti sad racunaj ako ti nije zadato vreme kad ces, a ako jeste, onda ne smes da zakazes...Ima mita i korupcije, donesem ja njima par flasa sokova sa terena jer na terenu ja nadgledam generale i tu je uvek kuhinja tj sokovi a to je vojska i dobra je sa mnom, tako da se desava otpis...
Ali znaci i vojnik bez cvaraka , cina, moze svojim stavom da stvara totalno drugaciji odnos prema obavezama...moj parnjak, zamenik je bio alkos ciga, ali nikad me nije zaebao , jesam ja njega spasavao kad se napije pa pobije sa vojnom policijom , i u nekim drugim situacijama ali kad kazem borbeni mod, nikad nije zatajio, kao sto cige obicno i rade, ako bolje zagledate, ako su pod zortom, nema ni liz alkohola da proba, ma koliko da mu se pije...pod zortom je izuzetno bas izuzetno pazljiv..
Sa druge strane ja nisam tip koji ce da mu svira oko toga da li treba da se menja ili da ne pije...volis, ok, znas granicu ne znas granicu , ok...ti znas mene ja znam tebe...ok...ako kazem idemo , idemo , ok...ako kazes idemo idemo...

Samo neka se nadje neki stručnjak zašto vozila koja nemaju vozne karakteristike za javni saobraćaj stupaju u isti i to u vreme mira kada nema rata i vanrednog stanja. Vojska ima nisko noseće prikolice koje služe da prevezu vozila koja nisu za javni saobraćaj. Voziti Bov ili ovaj PASARS koji nema preglednost na prvom mestu je debilno do bola. Starešina vozila moze i ne mora biti u vozilu. Prilikom odlaska i polaska na teren uvek bude ali dešavalo se i da vozila u koloni imaju samo vozača a ne i starešinu. Dobar deo zadataka u Vojsci Srbije vozači obavljaju bez starešine. Ko je radio kao ugovorac zna o čemu pričam. Propisi se zaobilaze. Ko je ovim debilima dozvolio da kupe pivo na benzinskoj pumpi? Ko je bio odgovoran za kolonu? U kojoj normalnoj i civilizovanoj zemlji vojska vozi borbena vozila sa nula preglednosti kao ovaj PASARS u javni saobraćaj za vreme mira i još da piju pivo u vožnji? Ovo je za robiju! Još ako je bila i vojna policija pa šta su oni radili? Vozač je degenerik matori kao i mnogi ugovorci iz tih generacija koji se ponašaju kao da su uhvatili boga za muda. Pre petnaestak godina im je gomila kolega kretena oterano zbog raznih sranja i ljudstvo se lako nadoknadjivalo jer je postojalo dobro interesovanje za profesionalne vojnike. Poslednjih desetak godina kako je interesovanje palo ti matori degenerici su ostali u Vojsci Srbije samo iz razloga jer nema mladih koji su zainteresovani da budu ugovorci. Mladi dodju vide da je vojska sranje i odu kroz 6 meseci do godinu dana. To je sve trebalo da se počisti na vreme taj sljam među matorim ugovorcima kao sto je i prekodrinski starešinski ološ trebao da bude proteran. Ali eto nije se desilo i zato imamo vojsku gde je neko vojnik sa 55 godina i gde su starešine najobičniji zaostali jugo nakot.

Back