Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Da li si dobio rešenje o isplati razlike ili ti to piše u novom rešenju o penziji?

Za razliku mora da se zalite u zakonskom roku od 15 dana, a nakon zalbe prava ostvarite tuzbom. bitno je da podnesete zalbu u zakonskom roku, posle toga gubite pravo na razliku i kamatu. Nekim kolegama su, nakon zalbe, ponudili predlog za vansudsko poravnanje, ali bez kamate. Kome odgovara, moze da pristane. Ko hoce i kamatu, mora da ide sa tuzbom, nakon zalbe.

Poslednja izmena:
Za razliku mora da se zalite u zakonskom roku od 15 dana, a nakon zalbe prava ostvarite tuzbom. bitno je da podnesete zalbu u zakonskom roku, posle toga gubite pravo na razliku i kamatu. Nekim kolegama su, nakon zalbe, ponudili predlog za vansudsko poravnanje, ali bez kamate. Kome odgovara, moze da pristane. Ko hoce i kamatu, mora da ide sa tuzbom, nakon zalbe.

Hvala kolega bojca72. A kome bi trealo da se žalim,FONDU SOVO ili FONDU PIO?

Ispašće da pišem žalbu na rešenje koje je doneto u moju korist, al šta da se radi, napisaću žalbu I poslati je.

Ne žalite se na celo rešenje, već u delu u kome je pogrešno primenjeno materijalno pravo i pogrešno i nepotpuno utvrdjeno činjenično stanje, odnosno na to da pravo ne pripada od datuma donošenja novog rešenja, već od datuma penzionisanja, a žalba ne odlaže izvršenje, odnosno do odgovora-presude isplaćivaće vas po novom rešenju.

Ne žalite se na celo rešenje, već u delu u kome je pogrešno primenjeno materijalno pravo i pogrešno i nepotpuno utvrdjeno činjenično stanje, odnosno na to da pravo ne pripada od datuma donošenja novog rešenja, već od datuma penzionisanja, a žalba ne odlaže izvršenje, odnosno do odgovora-presude isplaćivaće vas po novom rešenju.

Hvala bojca72, tako sam I uradio.

Kolega paske67 interesuje me da li ste vi pisali zalbu na novo resenje. Po ovome kako ste napisali izgleda da je sve islo bez ikakvih intervencija.
Nisam pisao nikakvu zalbu sve su u fondu sami obracunali i bice uplaceno sa prvom uplatom ali sam ja razumeo da se ta korekcija odnosi samo za one koji su otisli 2009 i 2010 i cini mi se da tu spada i 2011 to jest za one koji otisli u penziju sa obracunom 85% od zadnje neto plate.

Ne pise u novom resenju ali je uradjen jos jedan akt to jest resenje za korekciju penzije koje mi jos nije stiglo ali je sve obracunato i bice isplaceno sa prvom uplatom
Колега,ко вам је рекао да вам је урађено још једно решење и да ће вам разлика са каматом бити уплаћена 06.04.2015.?

Ja sam danas poslao žalbu, videću šta će da kažu stručnjaci iz PIO FONDA.

Колега,ко вам је рекао да вам је урађено још једно решење и да ће вам разлика са каматом бити уплаћена 06.04.2015.?
Proverio sam u Pio fondu i osoba koja mi je obracunala iznos razlike mi je rekla da mi razlika leze sa prvom uplatom penzije koja dolazi a bio sam u Pio fondu 16.03.2015 sto znaci da ce leci 06.04.2015.

Meni je obracunata razlika penzije od dana penzionisanja a nisam uopste pisao nikakvu zalbu sami su u fondu to obracunali i bice uplacena razlika penzije od dana penzionisanja do 01.03. a uplata ce biti sa prvom penzijom to jest 06.04. tako mi je receno u fondu.

Proverio sam u Pio fondu i osoba koja mi je obracunala iznos razlike mi je rekla da mi razlika leze sa prvom uplatom penzije koja dolazi a bio sam u Pio fondu 16.03.2015 sto znaci da ce leci 06.04.2015.

Pa posle silnih žalbi, počeli su da donose ispravna rešenja. Samo što u tim rešenjima, kao i kod onih koji prihvate vansudko poravnjanje ne priynaju kamatu, koja je odprilike još trećina osnovnog duga.

Јавите да ли вам је уплаћена разлика и камата,да ли сте то остварили уз помоћ жалбе,тужбе...

Upravo su me zvali iz PIO FONDA i obavestili da su dobili moju žalbu (kako kažu zakasnio sam JEDAN dan sa žalbom, rešenje sam dobio 7. marta, imao rok od 15 dana za žalbu, žalbu poslao 23. marta ali to nema veze sa isplatom korekcije) i da mi je u međuvremenu poslato obaveštenje iz finansijske službe PIO FONDA da dođem kod njih da potpišem akt o vansudskom poravnanju kojim mi je obračunata razlika i ista će mi biti uplaćena nakon potpisivanja.

Poslednja izmena:
Данас сам био на састанку удружења војних пензионера Чачка!Био и драгањац,сероња!Сви су почели говор са "другови и другарице",а ја са "Помаже Бог,браћо и сестре"!Не пише нам се добро са таквим председником удружења.Касније ћуу вам написати шта је матори кењао,одох да се исповраћам!
Данас сам сазнао да колеге које нису поднеле захтев за стан док су радили,сада по новом , имају право да поднесу захтев.
Директорка ФПИО из Чачка ми је рекла да корекција пензија важи од 01.03.2015.,како и пише у решењу.Рекао сам да ћу их тужити.
сероња драгањац је кењао о 11.06 посто,али нисам могао да га слушам,јер знам да није у праву,а и не следује ме.

Poslednja izmena:
Јавите да ли вам је уплаћена разлика и камата,да ли сте то остварили уз помоћ жалбе,тужбе...

Danas sam bio u PIO FONDU nakon dobijenog obaveštenja da se javim finansijskoj službi u vezi isplate razlike u penziji. Potpisao sam ugovor o vansudskom poravnanju I razlika će mi biti uplaćena u maju sa penzijom, jer sam zakasnio za uplatu u aprilu. Obračunali su mi razliku koju sam I ja sam izračunao tako da sam pristao na to i to bez kamate (stoji u ugovoru da me po Zakonu o PIO ne sleduje kamata a i sam sam čitao Zakon i nisam uspeo da nađem član po kojem me sleduje kamata za razliku od institucije tj. PIO FONDA kojeg sleduje pripadajuća kamata). bio sam i kod pravnika da dam izjavu da se odričem od žalbe koju sam pisao zbog razlike.

Kolege,radi bolesti sam bio malo duže van stroja. Može li mi neko reći o kakvim rešenjima se govori i kakve razlike penzija su u pitanju i koja je procedura za pokretanje postupka dobijanja tog novog rešenja i te razlike ili je to neki automatizam posle silnih tužbi,žalbi....? Ima li to veze sa datumom odlaska u penziju? Ja sam penzionisan 01.06.2006.g po sili zakona-uredbi o penzionisanju koja je počistila Vojsku te godine. Pozdrav

Kolege,radi bolesti sam bio malo duže van stroja. Može li mi neko reći o kakvim rešenjima se govori i kakve razlike penzija su u pitanju i koja je procedura za pokretanje postupka dobijanja tog novog rešenja i te razlike ili je to neki automatizam posle silnih tužbi,žalbi....? Ima li to veze sa datumom odlaska u penziju? Ja sam penzionisan 01.06.2006.g po sili zakona-uredbi o penzionisanju koja je počistila Vojsku te godine. Pozdrav

Rešenja se rade po službenoj dužnosti za one koji su penzionisan od 1.1.2008.

A sta cemo mi koji smo penzionisani pre 01.01.2008.godine. I to nas ne sleduje kao povecanje od 11.06%. Tako nam i treba kada smo ovce za sisanje. Ako dete ne zaplace i ne trazi sisu nece da dobije ni sisu ni mleko. Ako neko od kolega ima sablonski podnesak za uskladjivanje penzija za 20% koje nas sleduje na osnovu clana 42. Zakona o PIO a u vezi sa beneficiranim radnim stazom , neka ga postavi i da masovno dostavimo isti radi uskladjivanje penzije pa da vidimo sta ce fond PIO da radi. Imamo kolege koji su stigli do ustavnog suda i presude su pozitivne.Ovde se radi o Upravnom postupku.
Svim clanovima ovog foruma katoličke i pravoslavne veroispovesti čestitam i želim srećene predstojeće Uskršnje praznike!
Pozdrav

- - - - - - - - - -

Dali moze neko da mi da informaciju zaso nas sajt www.admiral.radioadmiral.info ne radi vec dva dana ?!

Back