paja1408
Buduća legenda
- Poruka
- 34.639
UVPS koje je, kako to vole da istaknu, reprezentativna organizacija koja okuplja vojne penzionere, je na svom sajtu dana 14.12.2013. godine objavilo prekucanu novu Odluku Ustavnog suda od 04.12.13; koja je zavedena i ekspedovana iz Ustavnog suda 11.12.13.
Navedena odluka je na sajtu APPVS objavljena 13.12.13. i to u izvornom obliku, kao kopija dokumenta.
U prekucavanje navedene odluke su odgovorni u UVPS uložili veliki trud, ali mislim da je to uzaludan trud. Prekucana Odluka Ustavnog suda može da posluži samo da informiše KVP, ali na sudu ne predstavlja nikakav dokaz. Sud kao dokaz priznaje samo dokument ili kopiju dokumenta sa potpisom i pečatom nadležnog organa.
Navodno UVPS štiti podatke o ličnosti, pa zbog toga ne objavljuje kopije dokumenata, ali je veliko pitanje da li je to baš tako. Uostalom mogli su nadležni iz UVPS pitati KVP, o čijoj se ustavnoj žalbi i odluci Ustavnog suda radi, da odobri da kopiju dokumenta objave sa njegovim ličnim podacima. Mogli su istu preuzeti i sa sajta APPVS i objaviti, uz naznaku odakle je preuzeta. APPVS im to nebi uzela za zlo. Uostalom Odluka Ustavnog suda će biti objavljena u Službenom glasniku RS i time je ona javni dokument, upravo zbog svog značaja za zaštitu ljudskih prava, pre svega KVP.
APPVS nije kopiju dokumenta otela, ukrala ili nešto slično. Kopija dokumenta dobijena je od advokata M. Vukosava, na čemu mu se APPVS i svi KVP zahvaljuju.
Odgovorne iz UVPS treba pitati zbog čega oni kao reprezentativna organizacija, koja okuplja vojne penzionere, nisu dobili tu odluku Ustavnog suda, već je advokat M. Vukosav istu ustupio jednoj ne reprezentativnoj organizaciji, koja okuplja vojne penzionere. Razlozi sigurno postoje?
ma to je jasno odavno..ko se seti svih zbivanja u UVPS--pocev od tvrdnje da nemamo pravo na 11.6%--pa do svih pogresnih saveta datih sa nacinom ostvarivanja tog prava...opet tvrdim da ce se ovoj zemlji poltronstvo i prodavanje licnosti za sitne licne interese obiti--a vec se obilo brutalno o glavu...
daleko od toga da je sve gotovo. Tek treba da vidmo kako će nakon presude Ustavnog suda reagovati Upravni i parnični sudovi, pa da u skladu sa tim i mi reagujemo. Ja sam za to da se uputi (advokatski tim) i jedno pismo u Strazbur i da se skrene pažnja Evropskom parlamentu na kršenje naših prava i pored odluke najviših sudskih instanci. Pa da vidimo onda kako će se ponašati Biljana Dragojević i njoj slične sudije.