Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

savke car,šta te tu čudi, pa on je potpredsednik tako velike i ugledne PARTIJE,PA I MELO JE ŠTO SE OBJAVILO I SAZNALO,a stekao je to sve pošteno jer pročitaj(te) reč demokratija "šatrovački" ispada krademo ti i ja samo što je on još u prvoj fazi pa krade samo on!! Možda je tu i naš mali i veliki dug,pa usklađenje koeficijenata itd. ...A razumimo čoveka pa on je i ministar tako moćnog i uglednog resora pa mora čovek imati i pokazati se!? Uvek je bilo,koliko si jak (finansijski) toliko te i cene a pobogu on je veoma cenjen!!! A, da, možda čovek ima najbolje namere,i to gradi za nas beskućnike,a ispod stana nam dodeli i poslovni prostor da zaradimo neku crkavicu,da preživimo,decu izškolujemo,...BRUKA,SRAMOTA,UŽAS,KRIMINAL, što zatvoriše Goli otok?!
A,sada saučešće i žal za tim mladim ljudima što nastradaše a da ih je imao ko pametan voditi to se nebi ni dogodilo!
Na kraju,ministar opet u pravu i bezgrešan! Posmenjiva sve u lancu oko tog nemilog događaja,pokrenu istragu(koju?)a on osta na funkciji i ode čovek da gradi taj ojekat da nas smesti na bezbedno mesto pre zime! Svaka mu čast!?

Po kuloarima kruze price da se ukida NTS (naknada troskova za stanovanje).
Da li neko ima konkretnih informacija.
Pozdrav,
Sto se mene tice sutra mogu da ukinu UTS ili NTS samo neka neko dodje do "gazde" i lepo mu objasni sta znaci SOLIDARNOST, posto ionako ima 2 cere, obe udate otisle, eto cisto da mu ja ne bih morao objasnjavati. Iskreno zbog te budale na robiju mi se ne ide, mada covek je takvog mentalnog sklopa da non stop trazi.... Srbijo dozovi se pameti, pomozimo jedni drugima ili nas biti nece u naredni sto godina, ostace samo gospoda "cetnici" sto sebi daju nick`ove srpskih istorijskih junaka po forumima a zapalili su odavde i samo sire Seseljevsku praznu pricu.
Sto se tice gospodina ministra i njegove nove male kucice koja se gradi na 99 godina i malog je obima/precnika/zapremine/m2/m3 pozivam gospodina GAGE`ta da hrabro stane u odbranu svog shefa i kaze kako su svi papiri po PS`u i kako Sule ima kesh od zeninog devojackog stana....hebote koji shock`ovi u ovoj zemlji, da nije smrt tuzno, bilo bi monty pajtonovski ultra urnebesno:eek:

Pozdrav svim iskrenim i postenim ljudima koji 20 i vise godina kao mi cekaju svojih zero kvadrata u nadam se kasarnoj 4.juli ili stepa stepanovic naselje(sorry ako gresim u vezi imena) jer ovo sto mi trpimo, nijedan nemac, francuz, englez, grk, italijan ne bih trpeo....

Sto se mene tice sutra mogu da ukinu UTS ili NTS samo neka neko dodje do "gazde" i lepo mu objasni sta znaci SOLIDARNOST, posto ionako ima 2 cere, obe udate otisle, eto cisto da mu ja ne bih morao objasnjavati. Iskreno zbog te budale na robiju mi se ne ide, mada covek je takvog mentalnog sklopa da non stop trazi.... Srbijo dozovi se pameti, pomozimo jedni drugima ili nas biti nece u naredni sto godina, ostace samo gospoda "cetnici" sto sebi daju nick`ove srpskih istorijskih junaka po forumima a zapalili su odavde i samo sire Seseljevsku praznu pricu.
Sto se tice gospodina ministra i njegove nove male kucice koja se gradi na 99 godina i malog je obima/precnika/zapremine/m2/m3 pozivam gospodina GAGE`ta da hrabro stane u odbranu svog shefa i kaze kako su svi papiri po PS`u i kako Sule ima kesh od zeninog devojackog stana....hebote koji shock`ovi u ovoj zemlji, da nije smrt tuzno, bilo bi monty pajtonovski ultra urnebesno:eek:

Pozdrav svim iskrenim i postenim ljudima koji 20 i vise godina kao mi cekaju svojih zero kvadrata u nadam se kasarnoj 4.juli ili stepa stepanovic naselje(sorry ako gresim u vezi imena) jer ovo sto mi trpimo, nijedan nemac, francuz, englez, grk, italijan ne bih trpeo....

Neverovatno je koliko smaras svojim negativnim stavom. Ako nemas nista pametno da pises ti nemoj.

Molim da mi neko pomogne oko pitanja da li penzionisano vojno lice koje ima pravo na naknadu UTS, istu ne gubi ako zivi u stanu koji je vlasnistvo njegove dece. Receno mi je da ono sto je bilo dok sam ja bio AVL i da ako zivis u stanu svojih ili roditelja zene ili svoje dece nemas pravo na UTS. Hvala unapred.

KOLEGA MABRANKO, ukoliko imaš tu situaciju predlažem ti da predješ u podstanare jer Pravilnikom br. 32/2010. godine koji je na snazi od decembra 2010. godine reguliše to i nećeš dobiti pravo na NTS ukoliko živiš kod svojih. Zato promeni mesto prebivališta i adresu i sa tom adresom podnosi sva dokumenta u fondu SOVO odnosno Upravi za veterane i standarde koji rešava i odlučuje o pravu odnosno donosi Rešenje o priznavanju prava na NTS.

Veliki pozdrav i sve najbolje !!!!

Podneo sam zahtev za obestecenjem van spora dana 04.11.2003. godine kao aktivno vojno lice a tice se isplate razlike plate i drugih novčanih primanja u skladu sa članom 75 Zakona o VSiCG (SVL broj 31/93).
Članom 75 stav 1. Zakona o VSi CG, precizirano je: Ukupan iznos za plate profesionalnih vojnika utvrdjuje se prema zvaničnom podatku o neto zaradi koja služi kao osnov za utvrđivanje zarada zaposlenih u republici članici na čijoj je teritoriji sedište Saveznog ministarastva za odbranu, objavljenom u službenom glasniku te republike, s tim što prosečna plata po činu i položajna plata ne može biti manja od 3 (tri), niti veća od 5(pet) neto zarada iz ovog stava.
Ovlastio sam niskog advokata VUJOVICA da me zastupa, platio veštaku koji je došao do neke sume koja bi trebala da mi se isplati, i po tom pitanju do danas više nema ništa.
Mene interesuje ima li neko iskustvo sa ovom temom, da li je uradio nesto više i konkretnije i šta predlaže da uradim dalje kako bi ovaj zaboravljeni slučaj aktivirao.

gage hvala ali moram da budem jos jasniji da li zadrzavam UTS ako ja, zena i jedna cerka zivimo u stanu druge cerke koji je njen.

Ne. Promenite adresu.

Clanom 2, stav 3 vazeceg pravilnika definisano je definisano je:

"

Pravo na naknadu ne pripada korisniku vone penzije koji stanuje kod svojih roditelje ili svoje dece, ili roditelja svog bracnog druga koji imaju useljivu porodicnu stambenu zgradu ili useljiv stan u svojini, ili imaju stan kao nosioci stanarskog prava odnosno stan u zakup, kao ni korisnikunpenzije koji koristi smestaj u vojnom hotelu ili vojnom objektu.
......

Poslednja izmena:
Ne. Promenite adresu.

Clanom 2, stav 3 vazeceg pravilnika definisano je definisano je:

"

Pravo na naknadu ne pripada korisniku vone penzije koji stanuje kod svojih roditelje ili svoje dece, ili roditelja svog bracnog druga koji imaju useljivu porodicnu stambenu zgradu ili useljiv stan u svojini, ili imaju stan kao nosioci stanarskog prava odnosno stan u zakup, kao ni korisnikunpenzije koji koristi smestaj u vojnom hotelu ili vojnom objektu.
......

POZDRAV BOJCI, tako je i zato MABRANKO idi odmah na zakup i podstanarstvo kao što sam ti napisao. Takodje, nemoj zaboraviti da NTS je izvestan samo do kraja godine jer su obezbedjena sredstva ali da li će NTS da bude i dalje tokom sledeće godine to je sve neizvesno . To pravo možete zadržati samo zbog aktivnih starešina koji postaju naše kolege (KVP) jer MO nezna kako iste ubediti i pripremiti psihički i materijalno da sutra neće imati pravo na NTS odlaskom u penziji obzirom da takvom odlukom svi oni postaju SOCIJALNI slučajevi .

BOJCI, doneta presuda od strane Ustavnog suda i priznavanje pravo na 11,06% je potvrdjena i od strane još nekih advokata iz Beograda što san postaje stvarnost i ogroman je uspeh što smo POBEDILI DIKTATURU !!!

POZDRAVLJAM VAS I ŽELIM VAM SVE NAJBOLJE !!!

Podneo sam zahtev za obestecenjem van spora dana 04.11.2003. godine kao aktivno vojno lice a tice se isplate razlike plate i drugih novčanih primanja u skladu sa članom 75 Zakona o VSiCG (SVL broj 31/93).
Članom 75 stav 1. Zakona o VSi CG, precizirano je: Ukupan iznos za plate profesionalnih vojnika utvrdjuje se prema zvaničnom podatku o neto zaradi koja služi kao osnov za utvrđivanje zarada zaposlenih u republici članici na čijoj je teritoriji sedište Saveznog ministarastva za odbranu, objavljenom u službenom glasniku te republike, s tim što prosečna plata po činu i položajna plata ne može biti manja od 3 (tri), niti veća od 5(pet) neto zarada iz ovog stava.
Ovlastio sam niskog advokata VUJOVICA da me zastupa, platio veštaku koji je došao do neke sume koja bi trebala da mi se isplati, i po tom pitanju do danas više nema ništa.
Mene interesuje ima li neko iskustvo sa ovom temom, da li je uradio nesto više i konkretnije i šta predlaže da uradim dalje kako bi ovaj zaboravljeni slučaj aktivirao.

KOLEGA MOKE, advkat Vujović ima podneto preko 317 tužbi za taj VELIKI dug, kako ga mi nazivamo i ja sam kod njega. Ali nastavio je da vodi mali broj, odnosno samo onih koji su odlučili da plaćaju sve troškove, takse i veštačenja. Ostale tužbe su u procesu mirovanja, kao i moja. Ima dosta presuda koje je dobio po Osnovnim sudovima i koja su naplaćena, ali ima i onih koji su poništena od strane Vrhovnog suda. Takodje, jedan je od onih uspešnih advokata po tom pitanju koji ima podnetih pritužbi u Strazburu i očekuje rezultate kao i advokat CVETKOVIĆ MILAN iz Beograda kao jedan od najuspešnijih advokata koji je najviše presuda naplatio. Odnosi izmedju njih su veoma bliski i jedan drugom pomažu oko tih i drugih procesa.

Poznajem stanje i situaciju jer sam veoma dugo radio sa njime dok je bio NAČELNIK pravobranilaštva u Nišu, sada kada je advokat mnoge smo procese rešili oko stambene problematike, prava aktivnih starešina i invalidskih prava na naknde, malog duga i sada za 11,06 % .

Jako je teško nešto konkretno reći oko ishoda i uspeha za taj VELIKI dug, pogotovo što je POLITIKA svojom diktaturom veoma mnogo uticala na donošenje presuda ne samokod Osnovnih već i Viših sudova. Presudu koju je DONEO USTAVNI sud i priznao nam pravo na 11,06% je možda ZRAČAK nade i svetlosti da će doći kraj diktuturi a doći DO PRAVNE DRŽAVE i VLADAVINE PRAVA .

Pozdravljam te !!!!

KOLEGA MABRANKO, ukoliko imaš tu situaciju predlažem ti da predješ u podstanare jer Pravilnikom br. 32/2010. godine koji je na snazi od decembra 2010. godine reguliše to i nećeš dobiti pravo na NTS ukoliko živiš kod svojih. Zato promeni mesto prebivališta i adresu i sa tom adresom podnosi sva dokumenta u fondu SOVO odnosno Upravi za veterane i standarde koji rešava i odlučuje o pravu odnosno donosi Rešenje o priznavanju prava na NTS.

Veliki pozdrav i sve najbolje !!!!
:eek::worth::rtfm::klap::sad2::per::D:ok::dash::dontunderstand:

`POŠTOVANE KOLEGE, ovog trenutka sam dobio pouzdanu informaciju da je USTAVNI SUD DONEO PRESUDU KOJOM SE PRIZNAJE NAMA PRAVO NA 11,06 %. Nastojim da istu dobijem i pustim na forumu.

LJUDI ima BOGA, POBEDILI SMO DIKTATURU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! `
Moje pitanje glasi:Ko ce i sta dalje da preduzima,da li mi tuzbom ili ce to Fond da odradi za sve?
Pozzz

SRECNO SVIMA!!!!!!
scan0123.jpg

scan0124.jpg

scan0125.jpg

scan0126.jpg

scan0127.jpg

scan0026666666666666.jpg

7%20strana.png

scan0129.jpg

Poslednja izmena:

Back