Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Dali ovo uskladjivanje-isplata vazi za nas koji smo otisli u penziju 2006.godine

POŠTOVANA GOSPODJO, vanredno uskladjivanje za 11,06 % važi i za vas, ali MALI dug (od 2004.-2007.) za vas ne važi jer ste vi te naknade dobijali dok ste bili u aktivnoj službi, odnosno vaš otac i on je penzionisan sa tim naknadama i isplaćivan je i dalje. Ovo uskladjivanje ovim predlogom Zakona važi samo za one KVP koji su penzionisani do stupanja na snazi Zakona Vojske Srbije od 01.01.2008. godine . POZDRAV !!!!!

POŠTOVANA GOSPODJO, vanredno uskladjivanje za 11,06 % važi i za vas, ali MALI dug (od 2004.-2007.) za vas ne važi jer ste vi te naknade dobijali dok ste bili u aktivnoj službi, odnosno vaš otac i on je penzionisan sa tim naknadama i isplaćivan je i dalje. Ovo uskladjivanje ovim predlogom Zakona važi samo za one KVP koji su penzionisani do stupanja na snazi Zakona Vojske Srbije od 01.01.2008. godine . POZDRAV !!!!!

Gage nije mi jasno jer ste naveli "vazi i za vas" ali i "za vas ne vazi" sta je tacno i koja je to suma u pitanju odnosno koji procenat od mesecne penzije ako imamo pravo.Hvala i izvinite na dodatnim pitanjima

Gage nije mi jasno jer ste naveli "vazi i za vas" ali i "za vas ne vazi" sta je tacno i koja je to suma u pitanju odnosno koji procenat od mesecne penzije ako imamo pravo.Hvala i izvinite na dodatnim pitanjima

GOSPODJO, dug za period od 2004.-2007. godine koji se spominje u predlogu ZAKONA i priznaje kao javni dug, vas ili vašeg oca NE PRIPADA, jer taj dug je bio uskladjivan i isplaćivan svim aktivnim starešinama koji su kasnije tokom 2005.,2006. i 2007. godine otišli u penziji . Taj dug (MALI dug), nije isplaćivan samo KVP koji su otišli u penziju do stupanja na snazi Zakona Vojske Srbije od 01.01.2008. godine .

Važi za vas dug koji potražujemo za vanredno uskladjivanje penzija u visini od 11,06 %, a na osnovu donetog Rešenja RF PIO za sve penzionere i važi od 01.01.2008. godine. Za taj dug su manji broj (oko 5.000), KVP podnosili TUŽBE u PARNIČNOM postupku i to za nadoknadu štete, a veći broj (oko 29.000) KVP podnosili su TUŽBE u UPRAVNOM postupku preko UPRAVNOG suda. Kod osnovnih sudova bilo je i pozitivnih i negativnih presuda, ponama, koja su se kasnije kod VIŠEG suda, pozitivne presude PREINAČILE u negativne a NEGATIVNE su POTVRDJIVANE kao neosnovane za pravo na to povećanje sa OBRAZLOŽENJEM da tokom procesa NISMO PODNELI i DOKAZALI da POSEDUJEMO USKLADJENO REŠENJE sa 11,06%, a UPRAVNI sud U SVOJIM PRESUDAMA konstatuje da NIJE SPOR NEPOSEDOVANJE INDIVIDUALNOG USKLADJENOG REŠENJA SA 11,06 %, već da se tužba ODBACUJE kao NEOSNOVANA zato što UPRAVNI ODBOR fonda NIJE DONEO ODLUKU kojom se PRIZNAJE pravo na to uskladjivanje, jer doneto Rešenje RF PIO se nemože po automatizmu primenjivati za korisnike vojnih penzija u fondu sovo.

Na osnovu toga, nakon donošenja negativnih presuda od strane VIŠEG suda , podneli smo preko 140 USTAVNIH žalbi USTAVNOM sudu i očekujemo da će USTAVNI sud USVOJITI naše žalbe i PRIZNATI nam pravo. Ukoliko do toga ne dodje, onda ćemo podnositi TUŽBE kod MEĐUNARODNOG suda u STRAZBURU .

POZDRAVLJAM VAS I ČUJEMO SE !!!!!!!!!!!

ПЕНЗИОНИСАНИМ војним лицима принадлежности ће ускоро стизати на једном чеку, почетком сваког месеца. Иван Мимић, финансијски директор Републичког фонда за пензијско-инвалидско осигурање, најавио је исплату целе јануарске пензије за 6. фебруар. Пре тога, 20. јануара, требало би да им стигне други чек за децембар. Просечна војна пензија износи око 42.000 динара.
http://www.penzijainfo.rs/index.html
С нама је најлакше, и онако се за ништа не питамо.....

ПЕНЗИОНИСАНИМ војним лицима принадлежности ће ускоро стизати на једном чеку, почетком сваког месеца. Иван Мимић, финансијски директор Републичког фонда за пензијско-инвалидско осигурање, најавио је исплату целе јануарске пензије за 6. фебруар. Пре тога, 20. јануара, требало би да им стигне други чек за децембар. Просечна војна пензија износи око 42.000 динара.
http://www.penzijainfo.rs/index.html
С нама је најлакше, и онако се за ништа не питамо.....

bas me zanima kako se doslo do prosecne penzije od 42.000..??
kako je to moguce ako je najveci broj VP podoficiri ..?? kolika je najveca penzija podoficira..??

Neznam dali bas kapiram ovo. Ja sam otisao u invalidsku penziju 16.12.2009 godine dali to znaci da i ja imam pravo na povecanje od 11.06%?

joj,ko uopste postavlja ovakve gluposto ko sto sam procito na penzijainfo,pa dobro bre jesu oni normalni,paja bi prvi voleo da primam tu prosecnu vojnu penziju koju su oni naveli

dakle nemam reci kojima bih opisao ovo maloumlje,posle nije ni cudo sto su digli toliku dreku oko vojnih penzionera,te ima nas puno,te velike su nam penzije i kojesta jos

sad ce da objave kako nema vojnog penzionera bez neresenog stambenog pitanja

ma sve to treba ne 25 nego 250 puta po zadnjici i to onom gov...vom motkom,sve te koji udaraju u talambase i izmisljaju kojesta

mora jos da se stegne kais pa da nema za leba kad dodje dotle tek ce se onda nesto promeniti ovako samo mlacenje prazne slame

joj,ko uopste postavlja ovakve gluposto ko sto sam procito na penzijainfo,pa dobro bre jesu oni normalni,paja bi prvi voleo da primam tu prosecnu vojnu penziju koju su oni naveli

dakle nemam reci kojima bih opisao ovo maloumlje,posle nije ni cudo sto su digli toliku dreku oko vojnih penzionera,te ima nas puno,te velike su nam penzije i kojesta jos

sad ce da objave kako nema vojnog penzionera bez neresenog stambenog pitanja

ma sve to treba ne 25 nego 250 puta po zadnjici i to onom gov...vom motkom,sve te koji udaraju u talambase i izmisljaju kojesta

mora jos da se stegne kais pa da nema za leba kad dodje dotle tek ce se onda nesto promeniti ovako samo mlacenje prazne slame

Ovako je izgledalo stanje januara 2011

ПРЕГЛЕД БРОЈА КОРИСНИКА ВОЈНИХ ПЕНЗИЈА ПО ЧИНОВИМА СА ПРОСЕЧНИМ ИЗНОСИМА ПЕНЗИЈА ЗА ЈАНУАР 2011.ГОДИНЕ – Р. СРБИЈА

Ч И Н/ бр.кор личне пенз/ Бр. кор пород. пенз /Ук.бр.кор./ Учешће у % / Просечна пензија у динарима
Генарал-армије 2/ 0/ 2/ 0,004/ 86.469
Генарал-пукобник 52/ 32/ 84/ 0,18/ 79.020
Генарал-потпуковник 146/ 84/ 230/ 0,50/ 70.680
Генарал-мајор 224/ 137/ 361/ 0,78/ 64.543
Бригадни-генарал 5/ 0/ 5/ 0,01/ 98.935
СВЕГА 429/ 253/ 682/ 1.47/ 67.531

Пуковник 5.424/ 2.138/ 7.562/ 16.42/ 54.246
ппук 7.038/ 3.433/ 10.471/ 22,74/ 45.306
мајор 1.962/ 2.080/ 4.042/ 8,78/ 40.239
Кап.1.кл 1.758/ 1.607/ 3.365/ 7,31/ 37.732
капетан 723/ 736/ 1.459/ 3,17/ 35.616
поручник 414/ 558/ 972/ 2,11/ 32.823
ппор 114/ 101/ 215/ 0,47/ 31.914
СВЕГА 17.425/ 10.663/ 28.088/ 61,00/ 45.039

З.1.кл. 7.932/ 2.812/ 10.744/ 23.4/0 31.844
Заставник 2.164/ 1.709/ 3.873/ 8,41/ 27.573
ств1.кл 589/ 320/ 909/ 1,97/ 27.071
ств 447/ 302/ 749/ 1,63/ 25.380
в1кл 279/ 108/ 387/ 0,84/ 23.405
Водник 191/ 142/ 333/ 0,72/ 18.303
СВЕГА 11.832/ 5.193/ 17.025/ 38.97/ 29.896

Разводник по уговору 37 21 58 0.13 15.783
Десаетар по уговору 129 33 162 0.35 17.609
Млађи вод.по уговору 22 10 32 0.07 17.534
СВЕГА 188 64 252 0.55 17.179

УКУПНО 29.873 16.173 46.045 100 39.638

Овоме додајте корекције пензија просле године и промене у броју корисника војне пензије, и ето просечне војне пензије од око 42000. А то што неко прима преко 92000 а неко једва 18000, то је већ нешто друго.

Poslednja izmena:
Neznam dali bas kapiram ovo. Ja sam otisao u invalidsku penziju 16.12.2009 godine dali to znaci da i ja imam pravo na povecanje od 11.06%?

POZDRAV VLADICI3007, U čl. 193. st. 1. Zakona VS propisano je da uskladjivanje vojnih penzija ostvarenih do stupanja na snagu Zakona o VS, kao i pnezija ostavrenih po stupanju Zakona o VS, vrši se po dinamici i na način utvrđen Zakonom PIO . To vanredno uskladjivanje za 11,06 % te pripada od dana penzionisanja .

Problem je VLADICE samo u tome što PRITISAK izvršne vlasti na sudsstvo i sudije je tako veliki da i one presude koje su donete u korist tužioca-KVP, VIŠI sud ih PREINAČUJE u negativne sa obrazloženjem da tužilac u toku sudskog procesa nije dokazao ili dostavio uskladjeno rešenje sa 11,06 %, a UPRAVNI sud u upravnim postupcima donosi PRESUDE kojima to pravo NE PRIZNAJE ne zbog toga što je spor INDIVIDUALNO UPRAVNO USKLADJENO REŠENJE za 11,06 %, VEĆ zbog toga ŠTO UPRAVNI ODBOR fonda NIJE DONEO ODLUKU o PRIZNAVANJU PRAVA NA TO POVEĆANJE, jer se doneto Rešenje RF PIO ne MOŽE primeniti po automatizmu i na korisnike KVP kod fonda sovo.

Tako da sada ima veliki broj USTAVNIH žalbi kod USTAVNOG suda, podnete od strane KVP koji su u PARNIČNOM i onih koji su u UPRAVNOM postupku, a ima ih preko 180 žalbi. Kada i kakav će stav zauzeti USTAVNI sud je NEPOZNATO ali očekujemo da ukoliko USTAVNI sud ne UVAŽI naše žalbe, onda ćemo se svi OBRAĆATI medjunarodnom sudu u STRAZBURU i tražiti svoja USTAVOM i Zakonom zagarantovana PRAVNA i LJUDSKA prava.

Pozz svima, jel zna neko hoce li se deliti stanovi sad izgradjeni, skoro gotovi, u bivsoj kasarni 4. Juli? Video sam da ima dosta zgrada, e sad posto Ministar Sutanovac svake godine govori da je podelio uvek oko hiljadu i vise stanova, a mi na listi cekanja stagniramo pa cak se i pomeramo ka dole, a trebalo bi ka gore, jer covek deli svake godine vise hiljada stanova, zanima me da li cemo da udjemo u ovaj izbor za dodelu stana ako smo recimo 60ti na listi s`obzirom koliko stanova ima,? hvala.

Pa vidi bojca72,ja ne znam gde oni vade te statistike ali gledajuci taj post gde je objavljeno,i gledajuci svoj listing o uplati mirovine samo mirovine dakle bez uts-a,neko debelo laze,jer po cinu tu gde je objavljeno moja mirovina nije tolika,nekako je manja,tako da ja sad ne znam jel ja primam vise ustvari a to mi se ne prikazuje ili taj ko je pravio taj spisak ocito debelo laze,ako laze zasto laze,ili na kraju ko je narucioc te statistike i za cije je potrebe radjena.

Pozz svima, jel zna neko hoce li se deliti stanovi sad izgradjeni, skoro gotovi, u bivsoj kasarni 4. Juli? Video sam da ima dosta zgrada, e sad posto Ministar Sutanovac svake godine govori da je podelio uvek oko hiljadu i vise stanova, a mi na listi cekanja stagniramo pa cak se i pomeramo ka dole, a trebalo bi ka gore, jer covek deli svake godine vise hiljada stanova, zanima me da li cemo da udjemo u ovaj izbor za dodelu stana ako smo recimo 60ti na listi s`obzirom koliko stanova ima,? hvala.
Navedene stanove u bivsoj kasarni 4. juli gradi Građevinska direkcija Srbije, a na ime kompenzacije za datu lokaciju Vojsci bi trebalo da pripadne oko 21% stambenog prostora (u prevodu oko 1200 stanova). Međutim, tih 21% nije na lokaciji kasarne 4. juli nego je na teritoriji cele Srbije gde je GDS vec imala izgrađene stanove. Većina tih stanova u unutrašnjosti Srbije je već podeljeno (Čačak 25, Gornji Milanovac 56, Niš, Vranje....itd.), a koliko će od toga ostati u bivšoj kasarni 4. juli - pitanje??? (Napominjem da prethodno iznete cifre nisu 100% tačne, ali su sigurno približno tačne.)

Navedene stanove u bivsoj kasarni 4. juli gradi Građevinska direkcija Srbije, a na ime kompenzacije za datu lokaciju Vojsci bi trebalo da pripadne oko 21% stambenog prostora (u prevodu oko 1200 stanova). Međutim, tih 21% nije na lokaciji kasarne 4. juli nego je na teritoriji cele Srbije gde je GDS vec imala izgrađene stanove. Većina tih stanova u unutrašnjosti Srbije je već podeljeno (Čačak 25, Gornji Milanovac 56, Niš, Vranje....itd.), a koliko će od toga ostati u bivšoj kasarni 4. juli - pitanje??? (Napominjem da prethodno iznete cifre nisu 100% tačne, ali su sigurno približno tačne.)

Naravno, najvise stanova ce se podeliti u Pickincima koje mi Naravno ne mozemo ni proveriti, pazi ti njih, "Gornji Milanovac," pa jel ima tamo bilo kakve vojske, al dobro, ovde je izgradjeno 800 stanova ako sam dobro cuo, to je znaci za sad, treba tu mnogo vise da se izgradi. Poenta je da lista na kojoj svi blejimo kao telad, krene da se pomera i da se prvi sa te liste ako dobije stan, evo neka se javi ovde cisto da me uveri a i vas da je ta lista realna i istinita a ne samo tamo neka maska. Kako god, 20 godina cekam, sto je mnogo mnogo je, spreman sam za najgore, bolje bi bilo da mi daju ono sto su mi muslimani ukrali a oni nisu ni mrdnuli rcomku da to pokusaju da vrate, zato bolje im je da ovaj put budu posteni ili da dodju i likvidiraju me. Ja necu skakati sam u ambis.

Pa vidi bojca72,ja ne znam gde oni vade te statistike ali gledajuci taj post gde je objavljeno,i gledajuci svoj listing o uplati mirovine samo mirovine dakle bez uts-a,neko debelo laze,jer po cinu tu gde je objavljeno moja mirovina nije tolika,nekako je manja,tako da ja sad ne znam jel ja primam vise ustvari a to mi se ne prikazuje ili taj ko je pravio taj spisak ocito debelo laze,ako laze zasto laze,ili na kraju ko je narucioc te statistike i za cije je potrebe radjena.

Kolega, ja sam samo prosledio zvanične podatke do kojih sam došao. Nije mi ni u kakvom interesu da ih lažno predstavljam. Znam neke, koji su zbog spresifičnosti službe i dodataka koje su imali( piloti/piloti borbenih vazduhoplova/instruktori letenja/padobranci/instruktori padobranstva/podmorničari...) dobili i veće penzije od proseka po činu pomenutom u prethodnom pregledu, a takodje znam i dosta njih koji imaju manje od proseka po činu. ( Prosek sevaljda zato i zove prosek ). Nove, zvanične podatke verovatno možete da tražite i dobijete po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja /"Službeni glasnik RS", br. 120/2004, 54/2007, 104/2009, 36/2010/, a koliko su tačni, ako nisu i ko ih je naručio ... e to verovatno nigde ne možete da dobijete.

Naravno, najvise stanova ce se podeliti u Pickincima koje mi Naravno ne mozemo ni proveriti, pazi ti njih, "Gornji Milanovac," pa jel ima tamo bilo kakve vojske, al dobro, ovde je izgradjeno 800 stanova ako sam dobro cuo, to je znaci za sad, treba tu mnogo vise da se izgradi. Poenta je da lista na kojoj svi blejimo kao telad, krene da se pomera i da se prvi sa te liste ako dobije stan, evo neka se javi ovde cisto da me uveri a i vas da je ta lista realna i istinita a ne samo tamo neka maska. Kako god, 20 godina cekam, sto je mnogo mnogo je, spreman sam za najgore, bolje bi bilo da mi daju ono sto su mi muslimani ukrali a oni nisu ni mrdnuli rcomku da to pokusaju da vrate, zato bolje im je da ovaj put budu posteni ili da dodju i likvidiraju me. Ja necu skakati sam u ambis.

Veliki pozdrav kolega,
Sto se tice stanova u GM znam zasigurno da su podeljeni ali neznam tacno koliko. Moj pobratim je dobio dvosoban (odreko se trosobnog) i cini mi se pre nove godine su im podelili.

Laks,sramota je za oficira JNA da tako izjavljuje.Nismo tako uceni,a sta je tebe promenilo,da li samo izgubljeni ili ostavljeni stan,ne znam,ali znaj velika vecina nas je nesto ostavila negde,stan je nakmanja cena,mnogi su ostavili mnogo vise,zivot,zdravlje i ko zna sta jos.Nisu za to krivi muslimani,hrvati,slovenci,makedonci,crnogorci,kriva je sudbina koja nam je namenila da prozivimo ovo sto nam se desilo.Da li razmisljas da je i nekim muslimanima,hrvatima i drugim narodima,nesto ostalo ovde.Budi realan i ne oiptuzuj bez razloga.

Јел зна неко за шта се сада користи чланарина у износу 0.12% од пензије?

ZOKIIVA , postoji UREDBA VLADE kojom je regulisano mnogo toga za DIREKCIJU za zdravstveno i socijalna pitanja koja je ostala u okviru MO, od organa, direktora, upravnog odbora i njihove prinadležnosti. Nakon formiranja svih tih organa i početkom rada istih, cenim da će biti rešeno i to pitanje izmedju ostalih koja čekuju rešavanje . Kako će u stvarnosti biti u praksi videćemo . Do sada je u većini slučajeva bilo drugačije u praksi od onoga što se priča kroz papire i datih izjava u bilo kojim prilikama .

POZDRAVLJAM te!!!

Jos jedno pitanje, jel zna neko cenu ljudskog zivota. Za one koji misle da nema cenu, to su jedne najobicnije budale.

KOLEGA LEKS, mislim da bi to pitanje treba POSTAVITI MINISTRU odbrane i predsedniku UVPS draganjcu. Ovaj ga prvi juriio za novac i isterivao iz sobe sa porodicom a ovaj drugi kao njegov predsednik a on član tog UVPS ništa nije preduzeo u rešavanju problema te porodice, već nakon te tragedije izdvaja se suma novca od 100.000,oo dinara detetu koje se jedva izvuklo i BOG zna kakve sve traume i posledice će imati.
POZDRAV !!!!

Back