Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Do sada mi nisu trazili navedenu potvrdu,na rang listama sam kao kurs dinara,ali ne sadsnji,uglavnom padam na dole,UTS,za sada primam redovno.U dilemi sam da li da saljem potvrdu,ili da vekam zahtev od stambenog.Jos jedno pitane za sve koji znaju,overu foto-kopije,da li to radi UVP ili moram u sud na overu.Oni koji su to sve prosli i znaju neka se jave,zahvaljujem unapred.
Saša meni su tražili iz Fonda sovo kompletna dokumenta za UTS ponovo iz razloga što sam podneo zahtev za onih 20.000 evra. Ja sam samo izjavu overio u sudu da se odričem stana, a sva ostala dokumenta sam overio u UVP, ko bi to sve platio. To su mi uvažili. Trenutno čekam da me obaveste kad da dođem da potpišem ugovor za ovaj kredit i da se zauvek pozdravim s njima.Ta potvrda za stan iz HR važi šest meseci, ja ti predlažem da je pošalješ u stambeno dok važi, naravno kopiju, posle tog vremena moraćeš tražiti novu. Na tebi je da odlučiš šta ćeš uraditi i sa overom i potvrdom. Pozdrav

Igore ,hvala na informaciji,to cu odmah sutra da uradim.Nije mi jasno zasto potvrda vazi,samo,sest meseci,kada je to trajno resenje,da ne misle da cu ponovo da idem tamo,daleko bilo.Iz ovoga se izvodi zakljucak da nema kraja izmisljanju kojekakvih zahteva i kerefeka,samo da nam jos vise otezaju,ionako tezak zivot.Izdrzacemo i to,oni ne znaju koliko mi mozemo izdrzati i ne mogu smisliti takvu pakost da bi nas obeshrabrili..IZDRZACEMO!

ljudi..!!
nemojte se dvoumiti oko ovih 20.000 evra za stan...pa valjda vidite da smo ispali samo potrosna roba...svi su izgledi da ce te samo to i dobiti na zalost---i to ko bude imao srece....neka vam je za utehu to sto znate za nas koji zivimo na teskoj periferiji i kojima je vojska uvalila neuslovne stanove koje ne vrede ni trecinu para koji se vama nude....pogledajte da vojska radi sve da se otarasi svojih penzionera...pripremaju nas za prelazak i izjednacavanje sa civilnim penzionerima...da se ne bismo mozda organizovali i previse se bunili cak ni ne povecavaju plate aktivnim staresinama...ali su im zato omogucili da im dnevnice za dezurstva budu 10% od plate...pa tako onaj ko dezura 10 dana dobije jos 1 platu....kad se setim samo da sam imao i do 40 dana na terenu bez prekida uuuuhhh...kako cujem opet zele da se to promeni pa oficiri da imaju 15% a podoficiri 8%....i svi zaboravljaju da su nekadasnji mladji oficiri i podoficiri skolovani u vojnim skolama a sad zele da se izjednace sa ovim profesionalnim gde se podoficir postaje nakon srednje pekarske skole i kursa u trajanju od 9 meseci....zaboravljaju koliko recimo ima podoficira letaca sa hiljadama sata naleta...zaboravljaju koliko ima podoficira instruktora....uzas...
a treba napomenuti da obican policajac koji je bio na kosovu i kome je sve uslo u prosek plate ima penziju ko potpukovnik vojske...proverite drage kolege i sokiracete se kad se uverite da policajac ima kad ode u penziju najmanje 10% vecu penziju startnu od plate koju je imao....vojska je totalno ponizena...visokim oficirima je toliko toga dato od privilegija i visokih plata da ih bas briga za mladje po cinu....gospoda prepisuje sve od NATO pakta...samo tamo se podoficir postaje kao uspesan vojnik....sami ste svesni koliko ste u karijeri sreli neuspesnih i oficira i podoficira...ali uzmite procentualno kojih je bilo vise...nemam nista protiv da se profesionalnost posebno nagradjuje ..ali i kod oficira kao i kod podoficira...sramota je stavljati sve u isti kos....
videcete na zalost da ce za 10 godina prestati ikakva prica o penzionisanim staresinama...ko je kakve srece i pameti--tako ce i proci....mnogi ce na zalost biti najveci bednici u srbiji---IAKO SU SVE ZRTVOVALI ZA SRBIJU...

Igore ,hvala na informaciji,to cu odmah sutra da uradim.Nije mi jasno zasto potvrda vazi,samo,sest meseci,kada je to trajno resenje,da ne misle da cu ponovo da idem tamo,daleko bilo.Iz ovoga se izvodi zakljucak da nema kraja izmisljanju kojekakvih zahteva i kerefeka,samo da nam jos vise otezaju,ionako tezak zivot.Izdrzacemo i to,oni ne znaju koliko mi mozemo izdrzati i ne mogu smisliti takvu pakost da bi nas obeshrabrili..IZDRZACEMO!

SALE, veliki pozdrav i mogu da ti kažem da i mi imamo takav zakon gde neka dokumenta još uvek imaju važnost samo 6 meseci, pogotovo POTVRDE. Čujemo se !!!

22.marta ove godine sam licno odneo dokumenta koja su trazili za UTS a u vezi kredita od 20000 e.Do danas nisu izvrsili proveru UTS odnosno nisu prosledili tu proveru kao pozitivnu za odobrenje kredita a stambeno je OK.DAli je neko cekao ovoliko dugo?Na svijm mogucim telefonima niko se ne javlja a dez pravnik nema pojma.

Ako ti je za utehu ja sam 08.marta takođe lično odneo sva tražena dokumenta za UTS koja su mi tražili, a 27. aprila sam dobio usmenu potvrdu preko telefona da je sve OK (tel. 32-03-528, zovi od 15,30-16.30 č.). U međuvremenu sam dva puta išao u Fond Sovo kod dežurne pravnice koja mi je samo rekla da je predmet u radu. Na telefone se danima niko ne javlja. Danas sam zvao ovaj broj napred i čovek mi je rekao da je Upravni odbor fonda zasedao 29.04. i da mi je odobreno tih 20.000 evra, aman KONAČNO. Utorkom je potpisivanje ugovora od 10,00 do 13,00 č. Budi uporan, zovi, idi lično, rešićeš. Sretno !!!

22.marta ove godine sam licno odneo dokumenta koja su trazili za UTS a u vezi kredita od 20000 e.Do danas nisu izvrsili proveru UTS odnosno nisu prosledili tu proveru kao pozitivnu za odobrenje kredita a stambeno je OK.DAli je neko cekao ovoliko dugo?Na svijm mogucim telefonima niko se ne javlja a dez pravnik nema pojma.

Ja cu vas utesiti!predala sam 31 01.i jos nista .zvala sam jutros kaze da nazovem oko 4 ja zvala niko se ne javlja.sta reci i uraditi stvvarno su preterali.meni su rekli da je sledeca komisija u petak a jednom vasem kolegi koji je isto danas zvao rekli su 25og.Vise ni u sta neverujem.

Ja sam podneo 11.11.2010. i od tada NIŠTA. Kada sam, krajem marta pisao ministru i on ih malo nagu..o onda su mi tražili, u sklopu ''PROVERE OPRAVDANOSTI DALJE ISPLATE NTS-a'' sva dokumenta za NTS jer su prethodna ''zastarela''. Dostavio sam im sve 27.04.2011. i sad čekam. Ne verujem da će biti pre septembra. U našem rečniku ne postoje reči kojima bi se mogla opisati nesposobnost, neodgovornost i bezosećajnost ljudi koji rade u fondu SOVO Svaka čast izuzecima mada ih je vrlo malo.

POŠTOVANE KOLEGE, ne verujem da imate takvu karmu, i ja verujem u NEPROFESIONALNOST, ali JUČE su njih 27 potpisivali UGOVORE, od kojih JE JEDAN MOJA KOLEGA koji je radio samnom A DRUGI JE član našeg udruženja. Njima je obećano da će za par dana da dobiju novac na tekućem računu. Sa njima iz Niša i okoline ima 49 KVP rešeno stambeno pitanje kreditom od 20.000 eu.

Danas je UVPS GO Niš imao informisanje na kojem je prisustvovao predsednik DRAGANJAC i pričao o merama i planiranim aktivnostima koja su istaknuta u njihovom predzadnjem i zadnjem "VETERANU", a vezano za : JNP, pisanju PRITUŽBE zaštitnu građana OMBUDSMANU sa zahtevom da to što više KVP potpiše i podnesu tu pritužbu kako bi se stvorila masovnost u toj akciji, pisanju TUŽBE ali nije naglasio protiv koga, pokretanja inicijative kod USTAVNOG suda da se PROGLASI zakon vojske Srbije , odredbe čl. od 190. do čl. 197. NEUSTAVNIM , a time i vrati USKLADJIVANJE penzija po čl. 261. ZVJ koji je ukinut decembra 2007. godine, odnosno stupanjem na snagu Zakon Vojske Srbije .

penzionisani pukovnik VUČKOVIĆ ZORAN je govorio o stambenoj problematici, na osnovu, njegove diskusije može se slobodno zaključiti da pitanja i odgovore koje je dao su uzete iz analize koju sam vam dao . Što se tiče čl. 5. nacrta izneo je da deca koja žive u zajedničkom domaćinstvu evidentiranog lica, UZIMAĆE SE U OBZIR prilikom odredjivanje strukture stana te da će ista biti BODOVANA (sadašnji čl. 11. Pravilnika).
Takodje, da je prihvaćen i ostao čl. 10. kojim se boduju godine čekanja na rešavanje stambenog pitanja.

Ali NIŠTA NIJE REKAO oko ukidanja NTS od 01.01.2012. godine, ko će preuzeti tu obavezu i isplaćivati NTS. Samim tim svi KVP koji imaju pravo na tu naknadu i istu primaju, ukoliko se to ne reši, IZGUBIĆE PRAVO na nepovratni kredit od 20.000 eu. Imajući u vidu da sa tim novcem u Beogradu, Novom Sadu i Nišu teško da se može nešto kupiti, zahtevaju od nadležnih organa da se isti poveća na 30.000 eu. Ustvari osnovni razlog toga je što novim >Pravilnikom pravo na nepovratni kredit će imati i ZAPOSLENA lica u Vojsci i Ministarstvo . Da je do sada rešeno 1.000 KVP, te da se pretežno sada u ovom trenutku rešavaju zahtevi iz 2010. godine, oko 300 zahteva. MOŽDA je TO NAJVEĆI RAZLOG ŠTO VAS NEKOLIKO ČEKATE TAKO DUGO NA REALIZACIJU .

Da sve ovo što je pričao u suštini je DRUGI NACRT novog Pravilnika, sa izvršenim izmenama i dopunama, a ne onaj koji mi imamo. Da će isti biti usvojen na kolegijumu GŠ i MO do 20. maja i pušten u javnu proceduru i raspravu uz obećanje da će biti dostavljen i svim udruženjima, što znači ukoliko ga dobijemo imaćete prilike da vam ga dostavim i proučite sami odnosno pište primedbe i predloge kako bi stvarno STVORILI ŠTO VEĆU MASOVNOST kako bi nas prihvatili kao ozbiljnu i organizovanu populaciju sa kojom se ne treba tako ophoditi i ponižavati je . VIDEĆEMO ?

Da otvaraju svoj sajt na internetu preko kojeg će informisati svoje članstvo i sve korisnike vojnih penzija . Takodje naglašeno je da JNP za jednog člana porodice sada iznosi 16.600,oo dinara . Da će strogo voditi računa o tome da na tu naknadu JNP imaju pre svega najugroženija kategorija KVP. Da pravo na JNP imaju svi socijalni KVP jedanput u dve godine od DANA DONOŠENJA REŠENJA a ne od dana podnošenja zahteva kako je to sada regulisano .

Oko isplate duga od 2004.-2007. godine naglasili su da se čine ogromni napori da se taj JAVNI DUG isplati svim KVP, pre svega, koji nisu podneli tužbe, a isplata i rešavanje sudskih sporova takodje budu ubrzani kako sami sudski sporovi tako i napalata duga od Fonda.

Naglašeno je i OPET DAVANA PREPORUKA , da KVP i pored ISPLATE po AUTOMATIZMU povećanje od 2% i 5,5 ", da podnose zahteve i pokreću UPRAVNE postupke kod UPRAVNOG suda, a ukoliko budu odbijeni, sada već ima 7 donetih negativnih presuda Upravnog suda, da se žale USTAVNOM sudu. Što je u najamnju ruku SMEŠNO i NEPRIHVATLJIVO, jer to ispada kao narodna poslovica - RANIŠ KUČE DA TE LAJE i UJEDA . Parnične postupke za nadoknadu štete mogu da pokreću na dobrovoljnoj osnovi . Da su formirani timovi-grupe za sve ove delatnosti sa ciljem da se intenzivira aktivnost UVPS na ostvarivanje svoja prava odnosno zadržavanje već stečena prava koja nas pripada Zakonom .

Tužbe koje se pokreću za dug od 2004.-2007. godine, sud smatra ZASTARELIM , a UVPS smatra da zastarevanje ne važi TRI godine , već 10 godina u duhu odredbi čl. 366. i čl. 379. Zakona o o obligacionim odnosima, te preporučuju KVP koji nisu pokrenuli tužbe da to učine. Za vanredno uskladjivanje od 11,06 % su naveli da preko 130 donete presude su na VIŠEM sudu, jer su na iste se žalili i mi i fond, te da se očekuje presuda tog suda i ista nije doneta jer se čeka stav odozgo , misli se na VLADU a ne na BOGA .

Eto to, pokušao sam u kratkim crtama da VAM dočaram šta je bilo i pričalo se na tom informisanju . POZDRAVLJAM VAS i ČUJEMO se !!!

Пошаљи нам нови Правилник кад га будеш добио.
Зна ли неко колико дуго важе потврде из катастра и пореске управе да не плаћамо порез и да немамо некретнине на своје име,име супруге и на име наше деце?

Зна ли неко колико дуго важе потврде из катастра и пореске управе да не плаћамо порез и да немамо некретнине на своје име,име супруге и на име наше деце?

Šest meseci kao i sva uverenja i potvrde.

Ja sam na uplatu cekao 2 dana.

Kada sam dobio novac prodao sam auto i uzajmio jos 2000 i kupio stan u Nisu od 44m2, to je u svakom slucaju bolje nego da nekome placam kiriju. Mislim da svi koji mogu da svoje stambeno pitanje rese na taj nacin sto pre podnose zahtev,i bolje tako nego da cekaju nekakve stanove koje nikada nece ni dobiti.

ZA GAGE07 pitanje:
Dali jos uvek postoji ona pomoc kod kupovine prvog stana za opremanje istog?

Unapred hvala

Ja sam na uplatu cekao 2 dana.

Kada sam dobio novac prodao sam auto i uzajmio jos 2000 i kupio stan u Nisu od 44m2, to je u svakom slucaju bolje nego da nekome placam kiriju. Mislim da svi koji mogu da svoje stambeno pitanje rese na taj nacin sto pre podnose zahtev,i bolje tako nego da cekaju nekakve stanove koje nikada nece ni dobiti.

ZA GAGE07 pitanje:
Dali jos uvek postoji ona pomoc kod kupovine prvog stana za opremanje istog?

Unapred hvala

VELIKI POZDRAV za VLADICU i ČESTITKE za ostvarivanje svog sna - SVOJ NA SVOME - neka je SA SREĆOM i da UŽIVAŠ u NJEMU JOŠ JEDN U RADNU DEKADU. Što se tiče pitanja, moram te razočarati, jer to je davno ukinuto i te naknade nema od usvajanja Zakona Vojske Srbije. POZDRAVLJAM TE I ČUJEMO SE !!!

Poslednja izmena:
VELIKI POZDRAV za BAKIJA i SVE KOLEGE !

POZIVAM VAS da POSETITE, SAJT FORUMA "RADIO - ADMIRALA" NA kome možete pogledati sve o našim temema i problemima. SAJT i FORUM nudi :

1/ Komentara i VIDEO klipova sa održavanja skupština i sastanaka informisanja UDRUŽENJA (UVPS i UPPS) ;
2/ Komentare i OBRASCE za obraćanje i pisanje PRITUŽBU ZAŠTITNIKU GRAĐANA, gospodinu SAŠE JANKOVIĆU ;
3/ Na sajtu možete pročitati i steći uvid PRIMEDBE i PREDLOGE na NACRT novog Pravilnika ;
4/ Možete skinuti ili steći uvid na NACRT novog Pravilnika ;
5/ Takodje, možete videti razne oglase i najave održavanja godišnjih Skupština UVPS Kragujevca

POD POPULARNO možete pročitati o :

1/ Obaveštenje vezano za izdavanje zdravstvenih knjižica ;
2/ O uskladjivanju vojnih penzija ;
3/ O vojnim penzijama pred Apelacionim sudom ;
4/ Pregledu brojeva telefona stambenih predstavnika ;
5/ O bankrotu fonda PIO, penzioneri ostaju bez para !

NA TOM SAJTU - FORUMU možete VIDETI :

1/ Razne OGLASE ;
2/ VIDEO ZAPISE ;
3/ Dnevne VESTI i DOGADJAJE ;
4/ Tokom boravka i rada na sajtu-forumu, u isto vreme, možete SLUŠATI pravu našu IZVORNU NARODNU MUZIKU na radio-admiralu ;
5/ Raznih ČLANAKA o :
* JNP se ukida od 01.01.2012. godine ;
* Neprofitni stanovi dostupni izbeglicama i zaposlenima u Vojsci Srbije ;
* šta se valja iza brda .

UKOLIKO ŽELITE DA STEKNETE UVID U SVE OVO ŠTO SAM VAM NAPISAO, a OBAVEZNO TO URADITE, DAJEM VAM sajt :

< http://admiral.radio-admiral.info/, nakon toga pređite na <Radio Admiral>, a onda kliknite na <Radio >>Admiral<<

BAKI i KOLEGE ovo je SAJT za SVE NAS KORISNIKE VOJNIH PENZIJA GDE MOŽEMO MNOGO TOGA DA URADIMO, PREPORUČUJEM VAM JER SAM PRE NEKOLIKO DANA OTKRIO OVO ŠTO VAM PREZENTIRAM - ČUJEMO SE

OĆU BRATE, premda ti mogu reći da je jako TEŠKO, kriju ga od nas i našeg udruženja KO ZMIJA SVOJE NOGE. UĐI na FORUM "Radio-Admirala", ODUŠEVIĆEŠ SE , ČUJEMO SE !!!

da li gospoda iz fonda SOVO kada rese neki predmet salju pismeno obavestenje ?mislim na stambeni kredit.

GOSPODJO SNEŽO, pozdravljam vas i želeo bi da vas pitam, o kojem i kakvom obaveštenju se radi, oko nepovratnog kredita, NTS ili JNP. Verovatno mislite na nepovratni kredit. Ukoliko su vam provere, kod stambenog organa i fonda prošle kao pozitivne, sve se to šalje komisji koja odlučuje od odobravanju kredita vama, ukoliko vam je odobren kredit od strane te komisije na sednici, vama SAMO ŠALJU OBAVEŠTENJE ili vas zovi telefonom DA DODJETE dana tog i tog radi PODPISIVANJA UGOVORA, i tom prilikom vam kažu da će za nekoliko dana da vam uplate sumu novca. Kolege moje, koji su potpisali ugovore prošlog utorka, već su dobili novac na TR. Nakon toga fond, sva vaša dokumenta spise predmeta (dosije stambeni), kompletira, zaključuje i arhiva, jer se smatrate da ste rešeni stambeno i skidaju vas sa svih lista prioriteta kako u fondu tako i u VS/MO. Fond ne šalje nikakvo obaveštenje vama o svim tim završnim radnjama i postupcima . Neznam koliko sam uspeo biti jasan, nadam se da sam vam bar delimično pomogao, pozdravljam vas i čujemo se . POSETITE SAJT KOJI JE NAPISAO "BAKI777", tamo ćete mnogo toga videti, pročitati i čuti.!!!!

Samo da dopunim i ispravim GAGE07. Potpisao sam ugovor 10.05. Tom priliko nam je receno da ce novac biti za 2-3 dana, najdalje do petka, ali do dana danasnjeg para nema. Juce sam dobio informaciju da ih je 10.05. ugovor potpisalo 45, do 12.05. da je 30-torici isplacen iznos na TR, a za preostalih 15 (gde sam i ja taj srecnik) za sada nema novaca, da ga ocekuju oko 21.05. i da ce mozda tek 23/24.05. uplata leci na TR. Nasao sam stan koji bih kupio, prikupio deo para, dao kaparu 10%, rok za placanje celokupnog iznosa cene stana, mi je 20.05. pa sam sad u velikom problemu. Kako cu ubediti prodavca da saceka jos koji dan neznam ni sam!

Back