Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Poslao sam molbu za potvrdu pre mesec dana na adresu MO RHrvatske,ul.Cirinina,pa nemam jos niakvu informaciju.Pitam forumase.da li je to prava adresa,obzirom da sam imao stan u Vinkovcima.Da li je neko trazio potvrdu iz tog grada,da nije to u Zupaniji Vukovarskoj,mozda sam poslao na pogresnu adresu.Ako neko zna nesto o tome neka objavi,da ne cekam uzalud.Koliko sam video od forumasa odgovor se dobija brzo,15-20 dana,maksimalno,a kod mene je vec prosao citav mesec,a nikakve informacije.Unapred zahvaljujem.

Са сајта фонда СОВО:

ЗА МЕСТА У ХРВАТСКОЈ: Република Хрватска, Министарство одбране, Управа за људске ресурсе, Служба за стамбене послове, ул. Черинина бр. 23, Загреб, или на факс 0038514861997 и 0038514961997.

Посебне адресе су за градове Бенковац, Бели Манастир, Вуковар и Книн:

Република Хрватска, Министарство регионалног развоја, шумарства и водног господарства, Управа за подручја посебне државне скрби, ул. Радничка бр. 22, Загреб.

Pozdrav Gage,
hvala ti na savetima, uzeo sam da me zastupa advokat, uvideo sam ja sve to što si naveo u prethodnom parničnom postupku za ostvarenje rente.Gage,od donošenja Zakona Vojske Srbije 01.01.2008.godine do 01.11.2009.god.kada je podneta tužba protiv mene zahtevaju da isplatim 105.890,00 dinar sa pripadajućom zateznom kamatom i sudskim troškovima, a meni dalje da se nastavi isplata rente od 2.412,76 dinara.Ja i dalje primam rentu po ranijoj presudi suda od 8.438,00 dinara, gde piše da će se renta isplaćivati dok za to postoje zakonski uslovi.Gage,nadam se da sam sad jasniji da bi mogao moj problem preciznije objasniti advokatima.Ovo mi je zaista opterećuje jer nemogu da nađem adekvatna objašnjenja ni kod svog advokata, a na ročištima nema nekih posebnih pomaka, svima njima je u interesu da parnica traje što duže, barem sam ja stekao takav utisak.Ako možeš išta da saznaš javimi molim te.

Gledao sam novi nacrt pravilnika za stanove, i opet se potvrdjuje pravilo da se pravilnici za dodelu stanova prave u inreresu određenih ciljnih grupa, znači namenski za odabrane, a šta je sa običnim smrtnicima.Ako si voljan pošalji mi svoje primedbe i predloge vezane za stambeni pravilnik.
Gage hvala još jednom!

Sretni praznici i lep provod u Crnoj Gori!

Gage i ja bih zamolio ako nije problem, da mi posaljete nacrt novog pravilnika i predloge na mail ratkoviczv2@gmail.com

PORUKA za RAJEVSKOG, poslao sam tinacrt sa primedbama i predlozima, pa te molim potvrdi mi prijem jednom kratkom porukom. Kada sve to proučiš, ukoliko želiš, možeš se javiti i da prodiskutujemo o svemu.

CILJ mi je da PRIMEDBE daju što više kolega i na neki način ONEMOGUĆE prihvatanje ovakvog nacrta novog Pravilnika jer je isti PROTEŽIRA i FAVORIZUJE odredjenu kategoriju-grupu evidentiranih lica za rešavanja stambenog pitanja u odnosu na ogroman broj koja su ovim nacrt OMALOVAŽENA, PONIŽENA i stavljena u drugi plan ne samo oko BODOVANJA već i sticanja PRAVO NA STRUKTURU stana za svoju porodicu.

POZDRAVLJAM te i ČUJEMO se !!!

Poslednja izmena:
Pozdrav Gage,
hvala ti na savetima, uzeo sam da me zastupa advokat, uvideo sam ja sve to što si naveo u prethodnom parničnom postupku za ostvarenje rente.Gage,od donošenja Zakona Vojske Srbije 01.01.2008.godine do 01.11.2009.god.kada je podneta tužba protiv mene zahtevaju da isplatim 105.890,00 dinar sa pripadajućom zateznom kamatom i sudskim troškovima, a meni dalje da se nastavi isplata rente od 2.412,76 dinara.Ja i dalje primam rentu po ranijoj presudi suda od 8.438,00 dinara, gde piše da će se renta isplaćivati dok za to postoje zakonski uslovi.Gage,nadam se da sam sad jasniji da bi mogao moj problem preciznije objasniti advokatima.Ovo mi je zaista opterećuje jer nemogu da nađem adekvatna objašnjenja ni kod svog advokata, a na ročištima nema nekih posebnih pomaka, svima njima je u interesu da parnica traje što duže, barem sam ja stekao takav utisak.Ako možeš išta da saznaš javimi molim te.

Gledao sam novi nacrt pravilnika za stanove, i opet se potvrdjuje pravilo da se pravilnici za dodelu stanova prave u inreresu određenih ciljnih grupa, znači namenski za odabrane, a šta je sa običnim smrtnicima.Ako si voljan pošalji mi svoje primedbe i predloge vezane za stambeni pravilnik.
Gage hvala još jednom!

PORUKA za LOKOSA, pogledao sam tvoju poruku i prvim kontaktom sa advokatom koji kod nas vodi dosta tih slučajeva oko RENTE, objasniću tvoj slučaj i tražiti savet kako bi te blagovremeno obavestio, pre ročišta, šta da uradiš, to znači čućemo se . Takođe, poslaću ti primedbe i predloge, pa mi potvrdi prijem, a nakon proučavanja možemo se čuti kako razmenili mišljenja jer svaka vaša saglasnost, primedba ili dopuna i meni bi dobrodošla. HVALA NA ČESTITKE što i ja TEBI I TVOJIM NAJBLIŽIMA ČESTITAM PRAZNIKE I ŽELIM VAM LEP I PRIJATAN PROVOD .

VELIKI POZDRAV pa se ČUJEMO posle praznika !!!

Pozdrav Gage,

Gage hvala još jednom!

zaboravio sam clanove zakona o obligacionim odnosima..predlazem da ih proucis...radi se o tome da ako je tuzeni dobrovoljno platio vise para ne mora se vracati...ima i jos jedan clan gde kaze da ako se isplacuje odsteta po bilo kom osnovu /valjda i renta u to spada/ i ako se stetniku isplati vise...osteceni ne mora vracati pare...citao sam to davno...nije lose da sam skines ZOO i da proucis...

zaboravio sam clanove zakona o obligacionim odnosima..predlazem da ih proucis...radi se o tome da ako je tuzeni dobrovoljno platio vise para ne mora se vracati...ima i jos jedan clan gde kaze da ako se isplacuje odsteta po bilo kom osnovu /valjda i renta u to spada/ i ako se stetniku isplati vise...osteceni ne mora vracati pare...citao sam to davno...nije lose da sam skines ZOO i da proucis...

MILOVANE VELIKI POZDRAV i drago mi je da si se javio i pokušao da daš odgovor LOKOSU59 imajući u vidu da si i ti vezan za tu problematiku. Takodje, hvala ti i zbog toga što si naveo članove ZOO koje mogu ne samo meni i ostalima da bude od koristi. Drago mi je, takodje, da si stalno tu i budno pratiš sve ovo, pa se ČUJEMO !!!

Poslao sam molbu za potvrdu pre mesec dana na adresu MO RHrvatske,ul.Cirinina,pa nemam jos niakvu informaciju.Pitam forumase.da li je to prava adresa,obzirom da sam imao stan u Vinkovcima.Da li je neko trazio potvrdu iz tog grada,da nije to u Zupaniji Vukovarskoj,mozda sam poslao na pogresnu adresu.Ako neko zna nesto o tome neka objavi,da ne cekam uzalud.Koliko sam video od forumasa odgovor se dobija brzo,15-20 dana,maksimalno,a kod mene je vec prosao citav mesec,a nikakve informacije.Unapred zahvaljujem.

SALE, kolega BOJCA ti je dao sve brojeve telefona i adresa koje mi posedujemo i nalaze se na sajtu fonda. Odgovori jesu pristizali veoma brzo, a zašto sada nije tako, ja mogu da pretpostavim da je u pitanju POPLITIČKA situacija i DOGADJAJI koji su se zbili u zadnje vreme. Savetovao bi ti da sačekaš malo pa da onda obnoviš svoj zahtev, odnosno da zahtev pošalješ preko našeg MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA ili AMBASADE u RH, to bi ti možda bilo najsigurnije i potvrda koju bi dobio preko njih NAJZVANIČNIJA za stambenog organa . POZDRAVLJAM te i čujemo se !!!

Gage molim za nacrt Pravilnika, adresa gzgoro14@gmail.com. Nov sam na forumu i veoma sam yainteresovan da učestvujem u diskusiji, odazivam se apelu za masovnost u borbi za naša prava. Pozdrav.

PORUKA za ZEKI05, poslao sam ti nacrt sa primedbama i predlozima, po prijemu potvrdi to kratkoom porukom a nakon uvida i proučavanja javi se pa možemo prodiskutovati o svemu šta te intersuje, POZDRAVLJAM TE !!!

GAGE,BOJCAznao sam za nacin slanja zahteva,sto sam i uradio,ali mi nije jasno zbog cega su navedeni ovi gradovi na posebnoj adresi i da li se to odnosi,samo na gradove ili zupanije sto je mnogo sire,npr.Vinkovci spadaju u Vukovarsku zupaniju.U svakom slucaju sacekacu do iza praznika pa cu onda poslati na obe adrese pa gde upali.Zahvaljujem se na savetima,a svima zelim sretne prvomajske praznike.

Poslednja izmena:
PORUKA za ZEKI05, poslao sam ti nacrt sa primedbama i predlozima, po prijemu potvrdi to kratkoom porukom a nakon uvida i proučavanja javi se pa možemo prodiskutovati o svemu šta te intersuje, POZDRAVLJAM TE !!!

ZEKI05, poslao sam ti nacrt i primedbe na e-mail bez br. 14, interesuje me da li si dobio poruke ili nisi, kako bi znao da li da ti pošaljem na e-mail sa br. 14. JAVI SE, pozdrav!!!

POŠTOVANE KOLEGE, na osnovu dostavljenog materijala i izvršenih analiza naših kolega (GENTIĆ DRAGANA iz Valjeva), konstatovao je PROPUST i predložio da se UGRADI u predlogu, u čl. 14. nacrta - u kriterijume i merila za utvrđivanje red prvenstva, OBAVEZNO UVRSTI i DUŽINU ČEKANJA na rešavanje stambenog pitanja, kao poseban elemenat kriterijuma, pored već postojećeg čl. 16. (stambena ugroženost) i odredjivanje pripadajućih broj bodova za svaku godinu .

Na ovaj način kolege, koji ČEKAJU rešavanja stambenog pitanja oko 20 i više godina ( A VEĆINA NAS JE TAKVIH ) bi bili u RAVNOPRAVNIJEM odnosu na lica koja su na osnovu, ne jednog već više kriterijuma i merilima, DOBILI daleko više bodova i time stekli veću prednost, ne samo u bržem rešavanju stambenog pritanja, već i dobijanja veće strukture, koje pruža bodovanje radi utvrđivanje reda prvenstva u listama prioriteta po grupama i strukturama .

Ovo je dokaz, da je neophodno proučiti sav taj materijal i IMATI GA KAO OSNOVU za neka svoja razmišljanja i PREDLAGANJA, jer mnogo više glava i pameti, predlozi na nacrt će biti kompletniji . JAVLJAJTE SE I PREDLAŽITE , pozdravljam vas i ČUJEMO SE !!!!

Poslednja izmena:
Poslala sam im molbu i dobila odgovor da oni nisu nadlezni za rešavanje zahteva za Mostar, vec samo za Kanton Sarajevo. Da li znate adresu i broj faksa ustanove nadležne za izdavanje potvrda za Mostar? Hitno mi je potrebno. Hvala!

Imam isti problem samo je u pitanju srednjebosanski kanton. Sada, kažu da mogu dobiti potvrdu od suda iz Travnika da ja i moja porodica nemamo nekretnine kod njih, samo ne znam da li je to ono to traže iz SOVO !

Imam isti problem samo je u pitanju srednjebosanski kanton. Sada, kažu da mogu dobiti potvrdu od suda iz Travnika da ja i moja porodica nemamo nekretnine kod njih, samo ne znam da li je to ono to traže iz SOVO !
Adresa koju sam dobila je
SLUŽBA ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE ORGANA I TIJELA FEDERACIJE BIH
Musala br. 9
71000 Sarajevo
Nema faksa, nego se salje pismo. Mora da se navede posebno da niste vi povratili stan, kao ni vasa deca i supruga.
Pozdrav

Pozdrav Gage,

Gage hvala još jednom!

VELIKI POZDRAV za DUŠANA, obećao sam ti informacije i pomoći oko sticanja pravo na pripadajuću RENTU. Dušane kroz razgovor sa kolegom, sudskim veštakom, koji radi na te slučajeve, dao je saglasnot da ti dam njegove brojeve telefona, na koje ga možeš kontaktirati i pružiti informacije i pomoć . Zovi na stacionarni telefon 018 / 530128 i mobilni 064 / 2579281, zovi posle 20,oo časova. Danas ja i on odlazimo kod advokata koji takodje vodi te slučajeve i ukoliko bude pristao, poslaću ti i njegove brojeve telefona i e-mail. Pozdravljam te i čujemo se !!!

DUŠANE, evo nakon razgovora sa advokatom i dobijne njegove saglasnosti, dajem ti brojeve telfona da stupiš u kontakt sa njime i objasniš svoj slučaj, kako bi dobio savete i pomoć : 018/528112 (kancalarija), mobilni 063/401112 , e-mail : <zarko.vujovic@yahoo.com> . Samo reci da si dobio br. telefona od GILETA.
Pozdravljam te i čujemo se !!!

Poslednja izmena:
Dobio sam odgovor MO R Hrvatske,na molbu za potvrdu koju trazi stambena komisija.Uz propratni akt MO RH gde navode da nisam podnosio zahtev za "povrat"stana i da ga oni nemaju u evidenciji i jos su naveli da stan koristi treca osoba koja nije ni u kakvom srostvu sa mnom ili clanom moje porodice. U prilog su poslali kopiju sudske presude Opstinskog suda u Vinkovcima,kojom mi se otkazuje stanarsko pravo i nalaze iseljenje u roku od 15 dana pod pretnjom izvrsenja.U obrazlozenju presude navodi se da stan ne koristim duze od 6 meseci,da mi ne znaju boraviste itd.Presuda je doneta 14.11.1994.god,a stan sam napusti 30.06.1991.god.Ugovor o koriscenju stana sam zakljucio 01.01.1978.god sa adresom Rade Koncara 2. Po dolasku nove vlast 91.god.naziv ulice je promenjen u Josipa Lovretica,pa mi je potvrda izdata sa tom adresom.Interesuje me,prvenstveno ,oni koji su dobili potvrde, da li su slicne sadrzine i da li ih priznaje nasa stambena komisija.Posebno me brine sto je promenjena adresa,odnosno naziv ulice,a ostali podaci su identicni,kako se dokazuje ta promena? Ako ima neko sa slicnim problemom,a da je resio isti,neka se javi.Unapred zahvalan.

Dobio sam odgovor MO R Hrvatske,na molbu za potvrdu koju trazi stambena komisija.Uz propratni akt MO RH gde navode da nisam podnosio zahtev za "povrat"stana i da ga oni nemaju u evidenciji i jos su naveli da stan koristi treca osoba koja nije ni u kakvom srostvu sa mnom ili clanom moje porodice. U prilog su poslali kopiju sudske presude Opstinskog suda u Vinkovcima,kojom mi se otkazuje stanarsko pravo i nalaze iseljenje u roku od 15 dana pod pretnjom izvrsenja.U obrazlozenju presude navodi se da stan ne koristim duze od 6 meseci,da mi ne znaju boraviste itd.Presuda je doneta 14.11.1994.god,a stan sam napusti 30.06.1991.god.Ugovor o koriscenju stana sam zakljucio 01.01.1978.god sa adresom Rade Koncara 2. Po dolasku nove vlast 91.god.naziv ulice je promenjen u Josipa Lovretica,pa mi je potvrda izdata sa tom adresom.Interesuje me,prvenstveno ,oni koji su dobili potvrde, da li su slicne sadrzine i da li ih priznaje nasa stambena komisija.Posebno me brine sto je promenjena adresa,odnosno naziv ulice,a ostali podaci su identicni,kako se dokazuje ta promena? Ako ima neko sa slicnim problemom,a da je resio isti,neka se javi.Unapred zahvalan.

PORUKA za SAŠU023 , nije mi jasno zašto se brineš, kada imaš toliko dokaznom materijala da niti si koristio niti si vraćao-vratio stan, što decidno stoji u svim tim dokumentima. Moje je mišljenje da imaš jake i sve relevantne dokaze-dokumente i treba da ih iskoristiš i dostaviš stambenom organu kada to treba ili ako su to sve zahtevali od tebe, da ih već dostaviš, da sam na tvom mestu ja bi to dostavio. Odluči sam i neka ti je sa SREĆOM, pozdravljam te !!!!!

Do sada mi nisu trazili navedenu potvrdu,na rang listama sam kao kurs dinara,ali ne sadsnji,uglavnom padam na dole,UTS,za sada primam redovno.U dilemi sam da li da saljem potvrdu,ili da vekam zahtev od stambenog.Jos jedno pitane za sve koji znaju,overu foto-kopije,da li to radi UVP ili moram u sud na overu.Oni koji su to sve prosli i znaju neka se jave,zahvaljujem unapred.

POŠTOVANE KOLEGE, evo još neka moja razmišljanja, PRIMEDBE i PREDLOGE na nacrt novog Pravilnika oje sam naknadno ugradio na osnovu primedbi i komentara naših kolega .

Nije brate, samo pitanje uranilovke, već se radi o poštovanju Zakona o porodicama i rešavanja stana.

PRVO zakon o porodici : odredbom čl. 2. pravi se diskriminacija izmedju (dece) članova domaćinstva jer se NE PRIZNAJU DECA preko 26. godina, koja NISU NIČIM DOPRINELA da njihovi roditelji tako dugo čekaju na rešavanje stambenog pitanja, a drugo oni i dalje žive sa roditeljima i nemaju rešeno stambeno pitanje , a ne NAGLAŠAVA se koji PRAVNI OSNOV za nepriznavanje dece članova domaćinstva.

DRUGO, ne priznavanje prava i utvrđivanje, u predlog nacrta novog pravilnika, kriterijume za bodovanje člana porodičnog domaćinstva (odredba čl. 11. ), kao i vreme čekanja na rešavanje stambenog problema (odredbu čl. 10. sadašnjeg Pravilnika ), DOKAZUJE da predlagač NACRTOM pravilnika DOKAZUJE da predloženim nacrtom će biti PREDVIDJENO REŠAVANJE stambenog pitanja EVIDENTIRANOG LICA , a NE REŠAVANJE stambenog pitanja PORODICE , tog evidentiranog lica .

To nije mala , već je to VELIKA RAZLIKA i SUŠTINSKO PITANJE tje. treba da bude OSNOVNI CILJ ovog novog Pravilnika. I ukoliko bi se to ispoštovalo, odnosno primenjivali i ispoštovali svi pozitivni Zakoni koji regulišu ovu problematiku, bez obzira što se rešavaju pitanja i odnosi u jednom zatvorenom sistemu jedne državne institucije, jer i ovaj PODZAKONSKI AKT-PROPIS ne može biti jači i stariji od tih Zakona, već mora biti sastavljen na osnovu tih Zakona, a samim tim ONDA i OVAKVE RAZLIKE i DISKRIMINACIJE u bodovanju i PRIPADANJU STRUKTURE STANA ne bi bile tako velike i NEPRIHVATLJIVE .

Razlog nastanka i opstanka Udruženja penzionisanih podoficira je UREDBA od 2005. godine kada je došlo do povećanje broj bodova po činu, kada je vodnik dobio 83 boda a pukovnik 1000 bodova više. Sam DRAGANJAC i GO UVPS nisu uradili ono što je trebalo i što su mogli za tu našu populaciju koja je DRASTIČNO bila pa i sada je još uvek OŠTEĆENA prava po čl. 75. - druga rečenica - Zakona Vojske Jugoslavije. Pogotovo kada je trebalo preduzeti sve Zakonske mere pa i podržati naše Udruženje pred USTAVNIM sudom, već su bili po strani, radili protiv našeg udruženja, osporavali nas i šikanirali gde god su mogli i gde god je trebalo, pa zato nemamo svog člana i predstavnika ni u jednom organu gde UVPS ima po dva ili tri . Najtragičnije je to, što podoficirska populacija u UVPS je i najbrojnija, a time i najredovniji platiša ČLANARINE i finansijer njihovog buđzeta koji ni malo nije mali već toliki da imaju i za svoje PLAĆENE FUNKCIJE .

Takodje, i ranije i sada iz ličnih razloga, kako predsednika tako i članove GO UVPS, i dan danas nisu ZAINTERESOVANI i IZBEGAVAJU da budu učesnici u FORMIRANJU SAVEZA svih UDRUŽENJA kojim bi na neki način OBEZBEDILI da imamo ČLANA u UPRAVNOM odboru RF PIO RS i člana u IZVRŠNOM odboru .

Imajući u vidu sam sastav GO UVPS, pretpostavljam da imaju neka saznanja o sudbini kako fonda tako i samih udruženja od 01.01.2012. godine, nakon odlaska fonda SOVO u RF PIO RS, na osnovu kojih im daje za pravo da imaju takav odnos, stav i pristup svemu ovome što se dešava .

POZDRAVLJAM i ČUJEMO SE !!!

Do sada mi nisu trazili navedenu potvrdu,na rang listama sam kao kurs dinara,ali ne sadsnji,uglavnom padam na dole,UTS,za sada primam redovno.U dilemi sam da li da saljem potvrdu,ili da vekam zahtev od stambenog.Jos jedno pitane za sve koji znaju,overu foto-kopije,da li to radi UVP ili moram u sud na overu.Oni koji su to sve prosli i znaju neka se jave,zahvaljujem unapred.

SALE, nemoj overu vršiti u UVP već ISKLJUČIVO u SUDU jer samo na tako obezbedjuješ PRAVNU verodostojnost, koju zahteva i priznaje stambeni organ . Vidim da stambeni organ i fond još uvek od tebe nisu zahtevali tu potvrdu, što znači da neće tražiti, zato na tebe je da PROCENIŠ da li je pametno da to što si dobio, sve predaš njima dok je sveže i imaš vremena za naknadna dokumenta da tražiš ILI da čekaš pa da sve to radiš kada za to vreme dodje, kako ne bi izgubio pravo na NTS iz nekog razloga. SAM ODLUČI brate, ali savetujem ti OVERI u SUDU .

PODZRAVLJAM TE I čujemo se !!!

Back