Vojna akademija?

Пошто ми је испала пломба са зуба и тај зуб се сломио и сам морам да га извадим,занима ме да ли ће ме оборити на пријемном због тога.Хвала.

Пријемни испит из математике реализоваће се дана 11.04.2020. године са почетком у 10.00 часова. Све информације су на: http://www.va.mod.gov.rs/cms/view.php?id=35009
Занима ме ако неко зна што се тиче теста физичке спремности за девојке, код склекова, да ли постоји одређена врста(широки/уски..) коју морамо радити или је то по нашем избору?

Moze li mi neko reci ima li određeno za ovu godinu koliko ih primaju na elektronsko inžinjerstvo da li je moguce da je završi prosecan matematicar? Koji je jos perspektivan tehnicki smer i kada pocinje ucenje po smerovima (mislim od prve god ili kasnije)?

Moze li mi neko reci ima li određeno za ovu godinu koliko ih primaju na elektronsko inžinjerstvo da li je moguce da je završi prosecan matematicar? Koji je jos perspektivan tehnicki smer i kada pocinje ucenje po smerovima (mislim od prve god ili kasnije)?
Od tehničkih smerova još vojno mašinstvo, a učenje po smerovima počinje odmah od prve godine, jedino se moduli za neke smerove biraju u trećoj godini. Tipa da li hoćeš telekomunikacije ili energetiku itd. A što se tiče toga da li je moguće da završi prosečan matematičar, to ti niko ne može sa sigurnošću reći, znaš ono da ne završava pametan, nego uporan...Srećno !

Pozdrav prijatelji,novi sam i hteo bih da upisem VA.Ucenik sam 3.godine srednje tehnicke skole i zanima me da li je uspeh iz skole bitan i koliko i da li je matematika na prijemnom teska?Hvala unapred😊
Bitan je uspeh, nekad treba vrlo dobar, neke godine odličan, ponekad bude i munimum dobar, zavisi od godine do godine. Matematika je teška na prijemnom za većinu kandidata.

Pa, rekao sam da zavisi od godine do godine, nekada traže minimum vrlo dobar, nekada odličan, a nekada nije bitno. Obično, bar vrlo dobar. Što se tiče krive kičme, koliko ja znam tu su rigorozni.
Paradoks? A možda bi bio bolji komandant ili general sa svojim mentalnim osobinama od nekoga fizički potpuno zdravog! Tako recimo neke tek rat 'lansira' u vojni vrh ( činovi stečeni u ratu)!

Paradoks? A možda bi bio bolji komandant ili general sa svojim mentalnim osobinama od nekoga fizički potpuno zdravog! Tako recimo neke tek rat 'lansira' u vojni vrh ( činovi stečeni u ratu)!
Pa, to se nikada ne zna...Isto je i za matematiku, ko ima 9,5 bodova-doviđenja, a možda bi isto bio posle najbolji, ali tako je, neki kriterijumi moraju da postoje. U drugim ustanovama, fabrikama itd., postoji pripravnički staž, pa se na osnovu toga vidi ko zadovoljava, ovo je malo drugačije u tom smislu da se mora ostaviti prostor za druge fakultete, ako se ovde ne uspe.

Poznato mi je da mnogo kadeta odustane na prvoj godini zbog matematike kao i da sve zavisi od mene. Ali moze li mi neko reći koliko je matematika zaista teska na akademiji ?
Težina bilo kojeg predmeta je individualna. Pogotovo za one koji su se sa dvojkom provlačili kroz srednju školu. Oni su tropa kada dođu do diferencijalnog i integralnog računanja! Mnogi koji padnu prvu godinu i padaju radi nedovoljnog/zaboravljenog znanja iz srednje škole. Ako to stvarno želiš da završiš, a muči te matematika, nema ti druge: Dodatne instrukcije!

Back