Vojna akademija?

Ja pocinjem sad u ponedeljak prvu godinu na samofinansiranju, fizicki sam veoma spreman, matematika je solidna, a te dve stvari sam fino uradio sad na prijemnom, ali bio sam oboren na psiholoskoj proveri, ali idemo dalje, sta je bilo bilo je. Ko se bavi rekreativno nekim sportom ili je uopste fizicki aktivan, dovoljno je dva meseca pripreme, a sto se tice matematike, dobili ste slike kako je izgledao prijemni ove godine, nije nimalo bio lak, tako da krenite vec sada da spremate. Ja cu takodje konkurisati za budzet i ove godine naravno i nadam se da cu uspeti da odvojim malo vremena i za fizicku pripremu pored matematike, koju cu vec pocetkom 2017. morati da prelazim ponovo. Utiske sa akademije koje budem stekao u toku sledece nedelje napisacu ovde.Pozdrav

Ja pocinjem sad u ponedeljak prvu godinu na samofinansiranju, fizicki sam veoma spreman, matematika je solidna, a te dve stvari sam fino uradio sad na prijemnom, ali bio sam oboren na psiholoskoj proveri, ali idemo dalje, sta je bilo bilo je. Ko se bavi rekreativno nekim sportom ili je uopste fizicki aktivan, dovoljno je dva meseca pripreme, a sto se tice matematike, dobili ste slike kako je izgledao prijemni ove godine, nije nimalo bio lak, tako da krenite vec sada da spremate. Ja cu takodje konkurisati za budzet i ove godine naravno i nadam se da cu uspeti da odvojim malo vremena i za fizicku pripremu pored matematike, koju cu vec pocetkom 2017. morati da prelazim ponovo. Utiske sa akademije koje budem stekao u toku sledece nedelje napisacu ovde.Pozdrav

А због чега си пао на психолошкој провјери

Људи, како припреме???? Да ли се још неко спрема из збирке за ЕТФ или се само ја правим паметан??? :D Иначe мислим да је боље из ЕТФ-ове због могућности да не упаднем на академију :( али се надам да нећу опет направити грешку као за Војну гимназију :D

Pozdrav, sin mi je zainteresovan za upis na VA, odlican je ucenik i za prijemni i fizicku pripremu se ne bojim, ono sto mene brine je to sto je sa 10 godina imao astmatican napad zbog kog je bio u bolnici 5 dana, od tada mucimo muku sa alergiama (kijanje)...u krvi mus e vide poviseni eozinofili ali nema problema sa naporima, ima crni pojas iz karatea, napredni kurs ronjenja a sada je na padobranstvu i u teretani.....ne znam ni gde da se raspitam, on je treca godina srednje i htela bih na vreme da saznamo ako nemamo ni malo sanse....

Pozdrav i ja sam takodje zainteresovan za VA, da li moze neko malo bolje da me uputi, kakvi su uslovi za upis u VA ako moze neko da navede sta treba od fizicke spreme i matematike? Kakvi su uslovi u VA? Kakvi su mesecni prihodi? Itd..
Hvala!!!

Uslovi za upis su da si zavrsio srednju skolu u cetvorogodisnjem trajanju sa ne manje od 16 poena i da si drzavljanin Srbije i da imas poprilicno cist dosije. Sto se tice fizicke spreme, radis sprint na 60 metra, skok u dalj iz mesta, zgibove i trcanje na deonici od 2400 m (6 krugova atletske staze) za sto krace vreme. Iskustva kadeta prve godine je da imaju pregrst obaveza nevezano za predmete pre i posle predavanja, ali nekako se sve to vremenom uklopi i nadje se uvek vremena za ucenje. Sto se tice mesecnih prihoda, u proseku 11 hiljada dinara prima jedan kadet.

Pozz, mene zanima da li se moze upisati bilo koji smer na VA ukoliko se ima dioptrija (cyl) -1 na jedno i -3 na drugo, vredi li pokusavati? Hvala.

Smer ratno vazduhoplovstvo ne moze da se upise ni sa najmanjom dioptrijom, a za ostale smerove je uslov dioptrija +/- 2 ako se ne varam

- - - - - - - - - -

Moj vam je savet da svakako konkurise za VA, ne moze niko da vam garantuje da li ce proci zdravstveni ili ne.

- - - - - - - - - -

Valjda se pri konkurisanju biraju 2 smera

Ako neko moze da mi kaze kako se obavlja zdravstveni pregled, da li ga prvo obavljaju lekari u gradu u kom zivimo pa onda odlazimo na VMA na preglede koji su navedeni na sajtu i da li uzimaju nas zdravstveni karton pri pregledu ( i lokalni lekari i na VMA)? Hvala puno unapred

Znaci u svom gradu nemam nikakav zdravstveni pregled, jer cula sam da se ovde prvo obave osnovni pregledi pa onda idemo na VMA?
Kojim redom se rade matematika, psihologa, zdravstveni i fizicko i koliko se dana ceka izmedju (cula sam da su npr matematika i fizicko istog dana, pa cekaju tipa 10 do psiho testova)?

Vidi ovako, prvo radis matematiku pa se posle mate radi fizicko. Nakon toga radis opsti zdravstveni pregled u nekom od garnizona (VMC) gde ti oni odrede da li si 'kompatibilan', a nakon opsteg pregleda ides na VMA na specijalisticki pregled. Ne uzimaju tvoje stare kartone, sve se radi iznove. Koliko se cega od prijemnog do zdravstvenog, to ne znam.

To je smer logistika odbrane, moduo Finansije. Smer je slican kao i menadzment u odbrani, u smislu da od fizike i matematike imas Matematiku B i Fiziku B sto je znatno lakse od ostalih smerova koji imaju matematiku A i fiziku B. Toliko od mene, za vise nisam upucen

Back