Vojna akademija?

Dugo me nije bilo.Išao sam do vojnog odsjeka na Novom Beogradu da predam dokumenta i iznenadilo me kad sam pitao koji sam po redu koji sam predao rekli su mi da sam šesti.I da nešto nije zainteresovanost velika ali kao ima još 15 dana.
Prvi dan kad sam otišao rekli su mi da imam sva dokumenta ali da ne mogu predati.Kao morao sam donjeti kućnu listu gdje sam prijavljen na Novom Beogradu i iz Banja Luke odakle sam.Na kaju sam je pitao jel treba još šta rekla je da ne kao imaš sve.Sutra sam to prikupio i odnjeo i prilikom popunjavanja obrazaca tražila mi je uvjerenej iz mup-a i suda.Ja joj dadnem dokumenta iz Banja Luke kaze ne može treba iz Srbije,a na akademiji mi rekli da može iz BL kaže državljanin Srbije si 10 dana nisi mogao napraviti ništa.Na kraju sam predao za uvjerenje iz mup-a i biće gotovo 24.3 a taj dan ću morati ići i u sud tako mi je objasnila ova u vojnom odsjeku.Tako da 24 ću to sve prikupiti i predati.Ostalo smo sve popunili samo ostalo da donesem ta dva dokumenta.
Šta ste vi stavili pod 2 tako šta vas zanima mislim na šta ćete konkurisati? Ja sam pod 1 menadzment u odbrani a pod 2 nisam znao šta bi pa sam zamolio ako mogu kad budem donosio ova dokumenta da to dopišem.

U Beogradu i Vojvodini nikad nije ni bila velika zainteresovanost. :)

Pa najvise zainteresovanih je iz Juzne Srbije. Od Nisa pa na dole... Iz centralne Srbije je nesto manje zainteresovanih, ali nas opet ima dosta. Dok je kod Bg-a i Vojvodine situacija potpuno drugacija, sto rece Katherina. :)

Ja sam iz Kraljeva i ni tamo nije nesto velika konkurencija kako zna da bude...Bas sam pitao koliko ih se dosad prijavilo iz KV-a i rekli mi da nije mnogo,ali kao ima jos 15 dana,videcemo mozda svi predaju pri kraju konkursa,ali oko 10 najvise se prijavilo,za 3 znam sigurno i ja 4.... Ja mislim da uvek u Nisu ima najvise prijavljenih,po mojoj proceni,a mozda i gresim...

Vi kao da ste pali sa Marsa, ali za VA logika i nije nesto potrebna ...hehee.
Uvek se znalo odakle se kadrovi popunjavaju i odakle je najvise - sa juga! Dakle, na jugu je bila takva situacija da ljudi nisu imali sta da jedu, a kamoli da se skoluju. Ujak mi je pricao da je kod Nisa neka Bela Palanka koja je najsiromasnija opstina u Srbiji, a po doktorima nauka na prvom mestu u svetu u odnosu na broj stanovnika; pa onda Babusnica ... a sve neki pukovnici i generali vojske i policije. Znaci : Ili ucis ... ili motika, a ako nista drugo onda - vojska. Situacija je sada verovatno i gora, ali sada nece ni da uce ni da se muce. Ja sam nagovarala neke drugare da upisu VA i odmah su mi rekli da nisam normalna jer je po njima bolje bilo koji privatni pa sutra da uzmes i neke pare. Sto se tice ucenja na tim privatnim fakultetima ne znam da li je jos uvek po onome : ,, Ako znas kako se fakultet zove - sestica, a ako odes i na predavanje - sedmica "... hahaa ... na kraju dodjosmo na ono moje u pocetku ...

Poslednja izmena:
Ja imam jedan mali problemcic :D Kad sam popunjavao bezbednosnu proveru morao sam da kazem da sam bio PREKRSAJNO kaznjen u pitanju je saobracajni prekrsaj i morao sam da platim kaznu... znaci nisam KRIVICNO kaznjen niti gonjen nego sam PREKRSAJNO... pa me interesuje da li ce mi praviti problem oko toga ? :D i da, da kazem kakav je prekrsaj u pitanju... u pitanju je da sam posle svog sopstvenog rodjendana seo na bicikli malko nacvrcan sto je i normalno :D i na putu do kuce me zaustavila policija, pa sam im naduvao bogami oko 0,6 promila a dozvoljeno je 0,3 i morao sam platiti kaznu u iznosu oko 6000 din :D

Ja bila danas prvi put i dobila sam upitnike, rečeno mi je da popunim kod kuće pa da dođem. Ima i neki list kao za sistematski pregled, jel' to znači da ćemo imati sistematski pre prijemnog ili?

Mislim da ne,pitao sam zenu kod koje se prijavljuje,kaze da se lekarski radi posle,a to ako te pozovu na drugi deo selekcije,onda uzimaju taj papir pa upisuju rezultate pregleda...Koliko znam,tako je. :)

Mislim da ne,pitao sam zenu kod koje se prijavljuje,kaze da se lekarski radi posle,a to ako te pozovu na drugi deo selekcije,onda uzimaju taj papir pa upisuju rezultate pregleda...Koliko znam,tako je. :)

Aha, pa super i mislila sam da ide tako ali mi bilo čudno što odmah to uzimaju. :D Čula sam da se do sad prijavio približno isti broj devojaka i momaka, mada će primiti manje devojaka ipak :/

Ja sam iz Brčko Distrikta, BiH i želim da konkurišem čekam na državljanstvo Republike Srbije do kraja sedmice pa ću da idem da predam papire, a prijavljena sam u Novom Sadu tako da tamo idem sledeće sedmice. :) Rekoše mi da su povećali kriterijume fizičkih sposobnosti. Može li mi neko reći šta ste sve nosili od papira na upis znam otprilike ali da se ne zeznem jer mi se onda valja vraćati u Bosnu :D hvala :D

Kornjaca Rade xaxax, i ja sam stavio da sam prekrsajno kaznjavan, samo sam ja dobio ukor a ne kaznu. To su sitne stvari, koje mislim da nisu toliko bitne za njih isto kao i to za 18000 Nis. Kao da oni ne znaju da je Nis 18000. Ja sam dosta gresio, pa sam odmah prepravljao na tom papiru tako neke sitne stvari, ali sve u svemu ako prodjes prvi deo valjda ce u drugom delu znati vec sve o nama nakon bezbednosne provere ;)

Ja imam jedan mali problemcic :D Kad sam popunjavao bezbednosnu proveru morao sam da kazem da sam bio PREKRSAJNO kaznjen u pitanju je saobracajni prekrsaj i morao sam da platim kaznu... znaci nisam KRIVICNO kaznjen niti gonjen nego sam PREKRSAJNO... pa me interesuje da li ce mi praviti problem oko toga ? :D i da, da kazem kakav je prekrsaj u pitanju... u pitanju je da sam posle svog sopstvenog rodjendana seo na bicikli malko nacvrcan sto je i normalno :D i na putu do kuce me zaustavila policija, pa sam im naduvao bogami oko 0,6 promila a dozvoljeno je 0,3 i morao sam platiti kaznu u iznosu oko 6000 din :D

što nisi stavio u zagradi da je čika žika vozio? (dobar čovek, ali je alkohooooličar, ne znam jesam li vam to rek'o)
Pozdravite vašu mamu

- - - - - - - - - -

Dabogda se niko ne prijavio! i dabogda morali da me prime!
JECO RECI koji si smer?
ne znam da l ću u artiljeriju

- - - - - - - - - -

Ja taman mislila da je bolje da se odmah ...... al ajde popravljas se !

ne diraj ga, jeco

što nisi stavio u zagradi da je čika žika vozio? (dobar čovek, ali je alkohooooličar, ne znam jesam li vam to rek'o)
Pozdravite vašu mamu

- - - - - - - - - -

Dabogda se niko ne prijavio! i dabogda morali da me prime!
JECO RECI koji si smer?
ne znam da l ću u artiljeriju

- - - - - - - - - -

ne diraj ga, jeco

Cekam da kaze : ,, Udaj se za mene... " a on nikako da se seti " !

jeste li pogledali filmiće što sam nakačila? :sad2:

Ivana, tebe cekam da se odlucis jesi li musko ili zensko , hahahaa ...

1.Na jednom mestu imas : ,, reko... " Original postavio IvanaVA Pogledaj poruku
( što nisi stavio u zagradi da je čika žika vozio? (dobar čovek, ali je alkohooooličar, ne znam jesam li vam to rek'o))
2. Na dr mestu imas: ,, nakacila "
(jeste li pogledali filmiće što sam nakačila? ... )

Back