Vojna akademija?

pa onda ljubav prema parama, i to je nesto, neka motivacija... :P

Veruj mi, to Ti neće biti dovoljna motivacija, da Te "tera" godinama da završiš fakultet. Veoma brzo ćeš se izgubiti, izgubićeš želju za učenjem, a kasnije će ostati samo kajanje, što nisi drugačije postupio. Nemoj se voditi tim principima. Zar Ti nije bitnije da upišeš ono što voliš, i time se baviš celoga života, pa ma koliko taj posao bio plaćen? Nego i da upišeš nešto što ne želiš(samo zbog para, ili jer moraš) , pa da kasnije budeš nesrećan ceo život?

pa trebalo bi da bude.. je l se spremate? koliko vidim, ti si polagao i ove godine, pa kako je bilo?

Pa iskreno bilo je kako sam i ocekivao,malo me trema iznenadila al dobro :)

A sto se tice ovih motivacija,ako ne upisujete zato sto zelite da radite pri vojsci duze od 8 godina (koliko morate) motivacija vam nece pomoci. Ako vam je toliko do para a ne do posla,lepo nadjite neku babu sa nemackom penzijom pa udrite sve dok placa

Srecna Nova godina svima,da upisete svi sta zelite :)

Zanima me kakva je priprema za prijemni iz matematike, tj. da li se dobije zbirka sa odredjenim brojem zadataka od kojih ce neki biti na prijemnom, ili nesto drugo... i kakvi su ispiti sto se tice teorijskog dela, da li je gradivo obimno i tesko ili ima i laksih predmeta?

Inat nikome ništa nikada nije dobro doneo.
Gde je uopšte ljubav prema nekoj profesiji, ako je upisuješ zbog para?

Nije inat vec neka dodatna snaga, ne znam kako da objasnim. Ne upisujem zbog para, ali ne mogu da kazem da nisu vazne. Da ja celog zivota zivim sama bilo bi mi dovoljno, ali ja sutra treba da imam porodicu i moram da mislim na to. Imam veliku ljubav prema vojsci, ali ne znam da li je ta ljubav dovoljna.

Veruj mi, to Ti neće biti dovoljna motivacija, da Te "tera" godinama da završiš fakultet. Veoma brzo ćeš se izgubiti, izgubićeš želju za učenjem, a kasnije će ostati samo kajanje, što nisi drugačije postupio. Nemoj se voditi tim principima. Zar Ti nije bitnije da upišeš ono što voliš, i time se baviš celoga života, pa ma koliko taj posao bio plaćen? Nego i da upišeš nešto što ne želiš(samo zbog para, ili jer moraš) , pa da kasnije budeš nesrećan ceo život?

Apsolutno se slazem sa tobom. :)

@LEGIJA93 ti jel si upisao VA? ako jesi, koji smer.. ??

A sto se tice ovih motivacija,ako ne upisujete zato sto zelite da radite pri vojsci duze od 8 godina (koliko morate) motivacija vam nece pomoci. Ako vam je toliko do para a ne do posla,lepo nadjite neku babu sa nemackom penzijom pa udrite sve dok placa

hahahahhah baba za bambusanje u Srbiji kolko hoces. Kome se ne uci skola :)
@lola95 nece te ta dodatna snaga drzati, a zive i drugi ljudi sa vojnickom platom i porodicom...ako si posumnjala u tu ljubav, onda sigurno nije dovoljna.

Pravo da ti kazem i ne spremam se jos. Tek cu da krenem ostro da se spremam od 1. februara. Matematiku znam dosta dobro, tako da se ne plasim nje. Imam jos par pitanja:
Sta je sve konkretno bitno sto se tice ovog zdravstvenog dela "polaganja"? Jel uzimaju u obzir to sto je matura odprilike bas tad kad su i te zdravstvene provere, i da ce biti dosta alkohola u krvi :D Jel nisu strogi povodom toga? I ako mozete da mi kazete, kad sve imate slobodno vreme? Nije mi problem da godine provodim na VA, vec cisto onako vreme kad cu posecivati porodicu, drugare itd. I jos jedno, sto se tice stipendija, koji su uslovi za dobijanje iste, i da li su bitne finansije porodice tj. moji su visokoobrazovani, i zaposljeni su, da li to utice na stipendiju? Hvala :)

Sad se vracam za upis. Uvek mora postojati rezerva, jer je Vojna Akademija puna vezara, onih koji stvarno imaju znanje itd., pa se mozda desi i da se ne prodje. -.-
Tako da na vreme imajte i nesto drugo u planu, naravno nesto slicno sto se polaze za upis, nema vajde spremati dva razlicita faxa, onda se ne daje maximum na onaj koji stvarno zelite. :)

Back