Vojna akademija?

I ja sam nov, i citao sam sinoc 6 sati, i uglavnom su to neke prepirke... Ajde neka mi neko kaze "opet" kakve su sanse nekom da upadne koji ima 30-ak poena iz srednje i ako fizicki test polozi super? S kolko boda mogu sebe da vidim na VA?

Legija:pitaj strica koja je klasa bio i koji smer.Ja sam bio 45.klasa smer pešadija.
U 4. godinu smo išli u pešadijski centar u Sarajevo,ali smo više vremena provodili u PRC(pitomački rekreativni centar)u Pazariću,gde smo imali praktičnu obuku u ulogama komandira koje nas čekaju kada završimo školovanje.Tamo smo ustajali u 5 sati i imali obuku pre podne-posle podne i noćnu obuku,a kada se vratimo u logor obuka u noćnom čišćenju naoružanja,čišćenje opreme,čizama,a potom pisanje podsetnika za sutradan,sve to je trajalo do ponoći,a ujutro ponovo ustajanje u 5.

@kopuz, hvala ti na savetima ali matematika je moj problem, uz jaku volju cu je savladati. Samo me zanima s koliko boda mogu da upadnem na akademiji? Ja iz skole imam 30-ak, test fizickih sposobnosti mogu i odmah da uradim, a matis cu savladati! ;) @Joane, jesi meni to reko, ili...? :D

e brate moj ti je prijedlog da ne upisujes VA jer su neke oblasti matematike teze na VA nego na matematickom faxu a u medicinskoj se i ne radi neka teza matematika.. ako ti je vec do toga bolje pokusaj neku specijalnu policiju, SAJ, PTJ ili Zandarmeriju ako volis poslove te struke jer tamo ti ne treba dobro znanje iz matematike pozdrav
Brate bolje nemoj da preporucujes nesto sto ne znas ok! Ni u jednu specijalnu jedinicu nece proci ako ne zna dobro matis i jos neke predmete, nece polagati matis ali ima nacina da se to i malo drugacije proveri.

Ja sam nov ovde i moram da priznam da je dosadno listati svih 211 stranica. Procitao sam nekoliko proslih stranica i ako neko moze ili ovde ili da mi u poruci posalje odgovor na neka pitanja
1. Znam da se za ispit fizicke pretnosti polaze trcanje 800 i 2 400m da se rade zgibovi i skok u dalj. Dali se jos nesto polaze ili je to to ?
2. Planiram da kad konkurisem upisem vojno masinsko inzinjerstvo pa ako neko moze da mi kaze nesto vise o tome
HVALA UNAPRED !!

I ja sam nov, i citao sam sinoc 6 sati, i uglavnom su to neke prepirke... Ajde neka mi neko kaze "opet" kakve su sanse nekom da upadne koji ima 30-ak poena iz srednje i ako fizicki test polozi super? S kolko boda mogu sebe da vidim na VA?

Na prijemnom ti nije toliko bitno fizicko (bice ti vise nego potrebno na akademiji), jer nosi samo 5 ili 10 poena, mata ti je najvaznija, ona nosi 45 :D

Legija:pitaj strica koja je klasa bio i koji smer.Ja sam bio 45.klasa smer pešadija.
U 4. godinu smo išli u pešadijski centar u Sarajevo,ali smo više vremena provodili u PRC(pitomački rekreativni centar)u Pazariću,gde smo imali praktičnu obuku u ulogama komandira koje nas čekaju kada završimo školovanje.Tamo smo ustajali u 5 sati i imali obuku pre podne-posle podne i noćnu obuku,a kada se vratimo u logor obuka u noćnom čišćenju naoružanja,čišćenje opreme,čizama,a potom pisanje podsetnika za sutradan,sve to je trajalo do ponoći,a ujutro ponovo ustajanje u 5.

E te detalje stvarno ne znam a i neprijatno mi da ga pitam.Ne znam kako bi se on osecao da ga pitam te stvari posto je odustao,mislim bar ja ne bih bio ponosan na to.Ako saznam na neki drugi nacin recicu vam.

boki-kada sam ja išao u akademiju sve je zavisilo od proseka na ispitima.Znači ako imaš prosek 8.5 i više možeš u grad svaki dan do 24 sata i imaš mogućnost da ideš na vikend jednom mesečno.To sve možeš dok ti prosek ne padne ispod te granice od 8.5,a još ti je važno i to da nisi pravio probleme u akademiji.

Back