Foxbat
Zainteresovan član
- Poruka
- 195
tako je eto vidite sta radi serija i propaganda....gebels je bio malo dete za ove danas u svetu. Serija VA o pilotima sad ce se ih biti ko govana za avijaciju kako je ljudski mozak cudo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tako je eto vidite sta radi serija i propaganda....gebels je bio malo dete za ove danas u svetu. Serija VA o pilotima sad ce se ih biti ko govana za avijaciju kako je ljudski mozak cudo
Samara ABH ?![]()
Па да, размишљам о томе пошто сам хемијска школа, па можда боље да наставим са тим
vojnohemijsko inzenjerstvo ?
Jer to na mene mislis? Ako mislis na mene ja to zelim isto koliko i ti veruj mi
loše si obavešten ondaK. ni prvi ni poslednji. prenos ispita je moguć, a zavisi od dobre volje profesora (ukoliko se programi dovoljno poklapaju).sig ,kako sam ja obavesten to su najtezi predmeti tamo, zato cu ja da ih polozim (valjda) na elek. faksu,pa da ih prenesem ako bog da na VA
.
za VV sta da vam kazem ljudi-pokusajte (ne gubite nista,sem dve nedelje depresije-(ako ne upadnete )) , Samara ABH ?![]()
ne kaže se jer nego jel.Jer to na mene mislis? Ako mislis na mene ja to zelim isto koliko i ti veruj mi
mislio sam na sve one koji ce se posle serije i samo zbog serije naloziti i pohrliti na VA pa ako nisi jedan od njih i ako odavno to zelis onda ok postujem
nije se naučen rodio, ali se nije ni sad rodio nego pre ~20god i sad će da uzme diplomu srednje škole, tako da više izgovora nema. Da on ima 2god i da je rekao jer umesto jel, ja bih se samo nasmejaoDobro bre ovo nije forum za ispravljanje pravopisnih gresaka, svi grese, covek se nije naucen rodio :![]()
nije se naučen rodio, ali se nije ni sad rodio nego pre ~20god i sad će da uzme diplomu srednje škole, tako da više izgovora nema. Da on ima 2god i da je rekao jer umesto jel, ja bih se samo nasmejaoDobro bre ovo nije forum za ispravljanje pravopisnih gresaka, svi grese, covek se nije naucen rodio :![]()
novog sada?Slusaj znam ja gramatiku i pravopis nego stvar je odakle sam ja i kako tamo pricaju ljudi i stvar navike...iskreno na gramatiku obracam paznju samo kad je neki pismeni iz srpskog![]()
nije se naučen rodio, ali se nije ni sad rodio nego pre ~20god i sad će da uzme diplomu srednje škole, tako da više izgovora nema. Da on ima 2god i da je rekao jer umesto jel, ja bih se samo nasmejao(i svejedno ga ispravio
)
šalu na stranu, ludeo sam od količine nepismenih i primitivnih tamo. plus nevaspitanih. To iz kojekakvih pećina došlo. Što je najgore, najgori primerak ljudske vrste ikada, sam video Tamo i taj je još iz vojne gimnazijenajbezobrazniji, najlenji, najiritantniji, najnesposobniji zaista sve najgore što čovek može imati. Još kada sam video kolika je kukavica, više ga nisam mrzeo, gadio mi se. Opšta degradacija kućnog vaspitanja u ovom društvu, se i tamo ogleda. Samo što si tamo primoran da to trpiš.
Žao mi je u celoj priči onih dobrih i pravih ljudi što kadeta što oficira, kakvim i sebe smatram. Ja sam jedan od malobrojnih koji je imao bar nekog izbora i otišao odatle, iako sam za to morao da platim veliku cenu i finansijsku i psihičku. Nema dana da mi nije krivo što je to takva rupetina i što sam video da tu za mene nema leba. Ja sam došao u potrazi za redom i disciplinom, mislio sam da ću moći da iskoristim svoju inteligenciju, racionalnost, svestranost ali i poštenje jer tako nešto je kod starešine potrebno, a otišao jer gore mesto baš po tom pitanju nisam video nikada. Žao mi je tih pravih ljudi-pravih oficira koji su zapali da rade sa šljamom i svaki dan moraju da ih gledaju, a kada su oni postali oficiri pre 20 i kusur godina, ovo podneblje je bilo drugo mesto i imali su druge ideje o svom životu baš kao što sam i ja imao. I previše ih je malo, i previše su nemoćni da spreče bujicu nepotizma i moralne dekadencije. Dali su sebe i fizički i psihički, a danas neko piša po tome svojom nesposobnošću i nedostojnošću.
Ja sam svih 13 meseci spavao na jedno oko, od količine stresa koji je u meni izazvan činjenicom da ja ništa ne kontrolišem ovde. Nemam mogućnost organizacije svog vremena jer me mogu izvaditi iz kreveta i poslati na probu hora. Ili mi zakazati nastup kad je ispit, što su i uradili, gde sam dobio 6 a znao za 10 , jer profesoru nisu ni rekli za svoje papazjanije i čovek čekao od 8h ispit koji su oni galantno odložili za 13h. Nisu 3 nedelje bili u stanju da dignu telefon da mu jave. Kako da i ne pobesni, nije mu to prvi put s njima. Ništa ne mogu da kontrolišem, sve se događa stihijski kao šumski požar, kako dune vetar. A ja neću uvek moći da budem na 2 mesta u isto vreme, i jedini koji će platiti cenu toga ću biti ja. Svi oni tu gledaju sebe, da zastavniku bude čisto za smotru, da on ode kući na vreme, koga boli k što si se ti tu polomio umesto da učiš. Niko to nije merio, šta god nekom padne napamet ti to radiš. Ajde sad pevaj, ajde sad istovari kamion, ajde sad seci drva, ajde sad nosi drva, ajde nosi nameštaj, e onom zastavniku treba neko da čisti streljanu ajde ti. Kome se digne, ti ideš da rmbačiš. I trošiš 90% vremena na fizikalisanje. Da me bar pošalje na marš ili nešto tako, pa da kažeš da je dril, sam si tražio čim si došao. Nego fizikalisanje.
Prvi put sam Zaspao, Onog dana kada sam otišao kod komandira i rekao da je Gotovo. Te noći sam spavao kao beba. A sad zamislite kako je onima koji 20+ godina ne spavaju što zbog ratova što zbog idiotluka na koji su prisiljeni. Svakako da oficir ima veća ovlašćenja pa ne nosi drva, ali se i prema njemu nadređeni ponašaju kao da treba on da ih nosi. Ali svaki čin nosi svoju količinu g*vana. Logično ti koji si na dnu, nosiš najviše. Dok ne postaneš general uvek će te silovati nek degenerik. pukovnik postaje otprilike jedan od 100 oficira, a generale možeš nabrojati na prste, pa aj sad postani imajući na umu da je ovo srbija.
E njih mi je najviše žao, žao mi je i sebe ali ja ću se valjda i izvući u životu bez obzira na to što sam upropastio neke godine istog. Barem načelno, za mene nije kasno a za mnoge ljude koje sam tamo zavoleo i najviše poštovao, jeste. Sve je to neka škola životna. Neke stvari su mi daleko jasnije od tada. Tada mi je postalo jasno ko gine u ratu a ko ne, ja bih spadao u tu prvu grupu. A nijedan rat za vojnike nije neka tamo Velika Ideja, već puka borba za život tu gde se nalazite i ništa složenije od toga. Na kraju vidite da je to sve besmisleno, ubijali ste se jer vas je neko napujdao jedne na druge, a ustvari ste isti.
Sve zato da biste nekog pukovnika načinili generalom, i ništa složenije od toga.
Ja ovde vidim par pravopisnih gresaka kad se vec gledaju sitnice, ali dobroPrvi put sam Zaspao, Onog dana kada sam otišao kod komandira i rekao da je Gotovo. Te noći sam spavao kao beba. A sad zamislite kako je onima koji 20+ godina ne spavaju što zbog ratova što zbog idiotluka na koji su prisiljeni. Svakako da oficir ima veća ovlašćenja pa ne nosi drva, ali se i prema njemu nadređeni ponašaju kao da treba on da ih nosi. Ali svaki čin nosi svoju količinu g*vana. Logično ti koji si na dnu, nosiš najviše. Dok ne postaneš general uvek će te silovati nek degenerik. pukovnik postaje otprilike jedan od 100 oficira, a generale možeš nabrojati na prste, pa aj sad postani imajući na umu da je ovo srbija.