Vojna akademija?

Ma to sig sam sebe isprozivao da bi mi imali o cemu da pisemo :D
može biti :lol:

Jap, ali i tu se proveravaju sve fizicke, zdravstvene i psihicke sposobnosti, Bogami nije bas lako da se prodje, a i plate nisu neke oko 25000.00
ako ćemo realno, policajci mnogo krvavije zarade svoj hleb. ako uporediš vojnika i pandura, vojnik dangubi veći deo dana. pritom ima neuporedivo manji rizik na radnom mestu. Mirovne misije su dobra para ali to se dosad slalo samo po šačica ljudi, sad nešto kao imamo obučenu jednu četu ili vod ne sećam se, za mirovne misije. Ne treba na to baš računati. Odlasci u KZB su dobra para takođe, dnevnice su tu oko 1500din ja mislim, piše na sajtu vojske negde, možete videti. Mislim da se može na 3 meseca otići dole, ne sećam se. Ali eto računaj na platu još i 40ak 000 dnevnica.

:D sta ste se navrzli ljudi na Mariju ,tek' joj prva poruka :D
prvo pa muško

Au pa to je dobra stvar za one koji ne znaju sta ce u zivotu a imaju viska energije xD
Pa kad je to za one sa viskom energije ne znam sto se prijavljujes za vojsku, msm u cemu je fazon? Ne znam ko ce samo da ide u rat ako ga NE DAJ BOZE bude, vi koji *****te tu za akademiu. Nije mi jasno samo kao znate da tamo nije sve kao sto ste mislili ali se ipak prijavljujete jos jednom kao satro nista ne kosta:dash: ne znam u cemu je problem? Ja sam probao dva puta za Vojnu Gimnaziju, jednom na VA video da nema vajde od toga posto su tamo uglavnom takvi kao SIG, koji ne znaju sta ih ceka pa napuste za par meseci, godinu i zauzimaju mesta onima koji zaista zale, za takve je civilni fax pa nek uzivaju kolko hoce i sad sam se javio dobrovoljno ako da Bog u septembru u uniformu pa da vidim kako je!!! To ja zovem ljubavlju prema necemu, a ne tu pricam protiv drzave, akademije, ja u vojsku hocu zato sto VOLIM a ne zbog nekakvih serija ili para! Vojska nam je takva kako vi kazete (mada nije losa kakva je bila) zbog takvih kao sto su ovde pojedini koji samo gledaju pare ili da li je negde besplatno ili lakse ovde nego tamo... radite ljudi ono sto volite i sto vas zanima, a ne gledate nesto ili vam neko isprica pa se napalite na to a u stvari vam to uopste ne lezi verujte znam takve slucajeve!

ako ćemo realno, policajci mnogo krvavije zarade svoj hleb. ako uporediš vojnika i pandura, vojnik dangubi veći deo dana. pritom ima neuporedivo manji rizik na radnom mestu.
Daj bre SIG nemoj vise da se pravis mnogo pametan! Ako ti se nije svidelo na akademiji, to ne znaci da mozes da plujes po necijem radu! Ako bas toliko ne volis vojsku nemoj da potenciras tvoje misljenje nekom drugom, ako si vec prosao kroz to pomogdi drugima koji pitaju ali objektivno, posto nesto i ne verujem da je sve kao sto pises!

Daj bre SIG nemoj vise da se pravis mnogo pametan! Ako ti se nije svidelo na akademiji, to ne znaci da mozes da plujes po necijem radu! Ako bas toliko ne volis vojsku nemoj da potenciras tvoje misljenje nekom drugom, ako si vec prosao kroz to pomogdi drugima koji pitaju ali objektivno, posto nesto i ne verujem da je sve kao sto pises!
to je stvar tvog izbora, dal ćeš verovati ili nečeš. Malo sam stariji od tebe pa su mi neke stvari daleko jasnije i ništa ne pričam tek tako. ti u vojsci još uvek nisi bio tako da o tome ne znaš ništa, a tako sam isto i ja mislio dok nisam bio. i kad nešto opljujem to nije zato što mi nije po ukusu nego zato što je pogrešno. tebe u tvojim pokušajima upisa nije ništa moglo sprečiti nego ti sam sebe koji si bio nedovoljno spreman, ili sposoban, za prijemni. nisi ti otpao jer su ti rekli e nemamo mesta žalim. nego je dovoljno njih steklo više bodova. jer ti da zaista želiš i voliš, kako to ističeš, nešto bi od te dve stvari i upisao.

Pa kad je to za one sa viskom energije ne znam sto se prijavljujes za vojsku, msm u cemu je fazon? Ne znam ko ce samo da ide u rat ako ga NE DAJ BOZE bude, vi koji *****te tu za akademiu. Nije mi jasno samo kao znate da tamo nije sve kao sto ste mislili ali se ipak prijavljujete jos jednom kao satro nista ne kosta:dash: ne znam u cemu je problem? Ja sam probao dva puta za Vojnu Gimnaziju, jednom na VA video da nema vajde od toga posto su tamo uglavnom takvi kao SIG, koji ne znaju sta ih ceka pa napuste za par meseci, godinu i zauzimaju mesta onima koji zaista zale, za takve je civilni fax pa nek uzivaju kolko hoce i sad sam se javio dobrovoljno ako da Bog u septembru u uniformu pa da vidim kako je!!! To ja zovem ljubavlju prema necemu, a ne tu pricam protiv drzave, akademije, ja u vojsku hocu zato sto VOLIM a ne zbog nekakvih serija ili para! Vojska nam je takva kako vi kazete (mada nije losa kakva je bila) zbog takvih kao sto su ovde pojedini koji samo gledaju pare ili da li je negde besplatno ili lakse ovde nego tamo... radite ljudi ono sto volite i sto vas zanima, a ne gledate nesto ili vam neko isprica pa se napalite na to a u stvari vam to uopste ne lezi verujte znam takve slucajeve!

Vidi svi mi na ovom forumu sta god pisali svi cemo probati da upisemo da li stvarno mislis da neko poput siga moze da odvrati nekog od upisa na akademiju?? Pa i da jeste daj koji je naseo na pricu istinitu ili ne ni ne zasluzuje da upise...Zamisli koliko je samo neko plitak u glavi kad moze da promeni misljenje sa procitanih par postova?? A i sig ti je dobro rekao ti mnogo zelis i hoces i sve to pa sto nisi seo i zagrejao stolicu pa upisao?

u seriji će se kriti ključ upisa gde će na prijemnom svakome psiholog postaviti pitanje na koje ćete znati odgovor samo ako ste pažljivo pratili seriju i uočili sve audio i video detalje. pitanje je eliminatorno naravno. tako da će samo oni true fanovi moći da upišu :D

to je stvar tvog izbora, dal ćeš verovati ili nečeš. Malo sam stariji od tebe pa su mi neke stvari daleko jasnije i ništa ne pričam tek tako. ti u vojsci još uvek nisi bio tako da o tome ne znaš ništa, a tako sam isto i ja mislio dok nisam bio. i kad nešto opljujem to nije zato što mi nije po ukusu nego zato što je pogrešno. tebe u tvojim pokušajima upisa nije ništa moglo sprečiti nego ti sam sebe koji si bio nedovoljno spreman, ili sposoban, za prijemni. nisi ti otpao jer su ti rekli e nemamo mesta žalim. nego je dovoljno njih steklo više bodova. jer ti da zaista želiš i voliš, kako to ističeš, nešto bi od te dve stvari i upisao
Vidi SIG ti mene ne poznajes i ne mozes da pricas da li sam ja sposoban i koliko znam ili spreman ok, nisam ja za tebe rekao da nista lose, vec da na VA ima mnogo koji brzo odustaju kao ti i da mozda takvi zauzimaju nekima mesto! Ja stvarno ne zelim da se ovde pravdam zasto nisam upao, vec da kazem onima koji nisu sigurni sta hoce neka se prvo raspitaju dobro o tome na vise mesta pa tek onda da odluce sta ce.

Vidi svi mi na ovom forumu sta god pisali svi cemo probati da upisemo da li stvarno mislis da neko poput siga moze da odvrati nekog od upisa na akademiju?? Pa i da jeste daj koji je naseo na pricu istinitu ili ne ni ne zasluzuje da upise...Zamisli koliko je samo neko plitak u glavi kad moze da promeni misljenje sa procitanih par postova?? A i sig ti je dobro rekao ti mnogo zelis i hoces i sve to pa sto nisi seo i zagrejao stolicu pa upisao?
Brate ja nisam napisao da ovde neko hoce nekog da odvrati, samo sam napisao da ima slucajeva koji se zalete a ne razmisljaju kako je to. Hocu da kazem da se treba dobro raspitati i jos bolje razmisliti jer to nije zezancija!

Brate ja nisam napisao da ovde neko hoce nekog da odvrati, samo sam napisao da ima slucajeva koji se zalete a ne razmisljaju kako je to. Hocu da kazem da se treba dobro raspitati i jos bolje razmisliti jer to nije zezancija!
ima puno slučajeva koji su se zaleteli, to su uglavnom žene, a da baš ništa se nisu ni potrudile da saznaju. Ja nisam imao odakle da saznam, a želeo sam da saznam mnogo više od toga što sam znao. Čak ni u vojnom odseku nisu bili od pomoći. Zapravo, pogotovu oni nisu bili od pomoći.

Vidi SIG ti mene ne poznajes i ne mozes da pricas da li sam ja sposoban i koliko znam ili spreman ok, nisam ja za tebe rekao da nista lose, vec da na VA ima mnogo koji brzo odustaju kao ti i da mozda takvi zauzimaju nekima mesto! Ja stvarno ne zelim da se ovde pravdam zasto nisam upao, vec da kazem onima koji nisu sigurni sta hoce neka se prvo raspitaju dobro o tome na vise mesta pa tek onda da odluce sta ce.
pa ni ne ulazim ja u stepen tvoje sposobnosti ili spreme, već je ocenjujem relativno prema cilju a to je bio upis. zašto nisi bio dovoljno spreman ili sposoban da upišeš, to samo ti znaš i tvoja je stvar. ali zbog toga ti onda ne stoji priča o količini želje za upisom.

sig druze jos si tu...ti kao da si placen da odgovaras ljude od VA :D.sig da te je akademija razocarala to svi znaju,ali da ti je zao sto vise nisi tamo,to je ocigledno,jer da je meni neko tako nesto "uradio" ja nebi imao vise kontakta sa tim,a ti se ovde 2 godine zamlacujes da odgovaras ljude od akademije,i ako te niko nece poslusati...zato bolje reci ljudima neku lep stvar o akademiji,ili lepu stvar o civilnom faxu,pa nek sami odluce sta zele..:D bez ljutnje za ovo :D
ljudi svi konkurisi te i probaj te,nista vas ne kosta..a i ako padnete imate vremena da se spremite za neki drugi fax..tako da samo napred..ali iz iskustva znam da 50 posto ljudi ima tamo vezu,a ostalih 50posto su dobro spremili prijemni...pozdrav

sig druze jos si tu...ti kao da si placen da odgovaras ljude od VA :D
CIA :lol:
u pravu si ti i naravno da niko neće odustati zbog toga što sam mu Ja rekao. ali bi bilo lepo da bar jedan čovek koji sve to pročita pređe iz fanatičnosti u razum pa onda možda pokuša da sazna i na druge načine šta ga čeka.
što se tiče lepih stvari na VA, tamo je lepo samo ono što sam sebi napraviš da ti bude lepo, i to dok ti ne oduzmu. Ne daju ti ni rešo da imaš u sobi da sebi skuvaš čaj ne daj bože s vremena na vreme. Tj možeš da držiš ali dok ga jako dobro kriješ. A nema nijednog racionalnog razloga za to al eto. Lepo je imati uniformu i to sve, al kad vidiš kakvi još pajseri nose uniformu istu kao ti, onda ti se i ona ogadi.
a lepe stvari na civilnom faxu... pa valjda o tome ne mora da se priča...

hm... šta ja znam. Slabo iskreno. Meni je bilo eto lepo veslanje Savom, jer zbog akademije sam slabo posećivao svoj Dunav pa mi je to dobro leglo. Iako su me iznervirali sakati koji ne umeju da veslaju, i to što nema ni ko da ih nauči.
Zakletva je bila ok.
prvih par dana je bilo lepo jer je hrana bila odlična, i dešavalo se da nam daju čak i sladoled...bio je odličan pasulj. kada smo se vratili iz rata na pasuljanama, hrana je postala i ostala smeće. Mrtav pacov leži ispod tezge gde se uzima hrana, a bubašvabe trče po hlebu i po tacnama. Gadniji pasulj u životu nisam jeo.
Jedna ovako lepa stvar je to što ako vam se neka od kadetkinja sviđa, akademija je jako zgodno mesto za to :)

pa eto kažem prvih nedelja je bila dobra, to valjda da nas zadrže tu dok se može otići a da se ništa ne plati. Kad je počeo taksimetar, hrana skrnava pa ti sad idi :lol:
U kasarni u Šapcu je hrana bila dobra, iako je to ista hrana kao i na akademiji (izgleda da se to nabavlja za sve pa onda šalje po kasarnama, ne znam kako su organizovali logistiku u VS). Tamo je bila daleko ukusnije pripremljena i odgovarajućih temperatura - dobiješ mlako jelo, hladan jogurt, hladno čok.mleko, hladan sok, vruć čaj... dok na akademiji dobiješ vruć sok, vruć jogurt sve nabubreo, čaj Vreo, jaja neskuvana, viršle isto... problem su izgleda kuvari.
Takođe u Šapcu su nožem sekli lebac a ovde imaju mašinu koja onako tanko seče i oni da ne bi ujutru morali, iseku popodne kad imaju vremena i tako ga ubace u kolica. Naravno da do sutra to više nije hleb nego kamen jer je osušeno, i plus trčkaraju bubašvabe po njemu al navikneš se, samo je skloniš :D
Na akademiji je ogromna kuhinja, sa onim ogromnim kazanima i pećima i sve, hladnjačama... čini se da je opremljena kako treba, ali je izgleda ljudski faktor zakazao. Jer u Šapcu gde u kasarni sad ima 15 ljudi hrana koju sprema neka seljančica civil i još neki čovek, bude 100x bolja a oni tamo nemaju ni 10% od onog što ovi imaju. Mislim kad mi usred leta da vruć sok, č.mleko ili jogurt, gađao bi ih. Ko ode videće da su zaposleni u kuhinji posebna priča. Čudi me kako ih kadeti nisu sačekali u šumi. Ima tako bezobraznih i neprijatnih ljudi da to gledaš i ne veruješ. Kradu i nose kući, ukrade čokoladna mleka, sokove, pogačice i to što može da se nosi a ne crkne. Sve je tamo prebrojano u komad, i mora za Svakog biti po 1 bar od svega. Oni nisu u našim čizmama bili pa ne razumeju ni izdaleka koliko može da znači to što ćeš te večeri dobiti to 1 čokoladno mleko ili sok. Nemaš ti to gde da kupiš, nije to civilni život. Kantina radi dok radi, nema ni tamo svega, gužva je, nemaš vremena da ideš itd... Ja došo jednom bile neke kao paštetice (ja ih zovem pogačice, pašteta je za mene nešto drugo) i kaže onaj nema, ja kažem kako nema eno ih tamo dole u kolicima iza tebe, na tanjiru gomila, on me gleda i kaže nema. I šta sad čovek njemu da uradi? Ponašaju se kao da nas rane iz svog džepa i treba da im budemo zahvalni.

Postoje naravno i normalni ljudi koji kanda znaju kako je, a i da ne znaju dobri su sami po sebi, pa kada svi prođu večeru ili ručak pa ostane ili dezerta ili čega god, pa oni to iznesu i zovu da uzme ko hoće još, još ti daju više i kad nećeš. Al taki je svaki treći tamo.
Tako recimo kada si dežurni ti poslednji dolaziš da jedeš, pa ako je večera već oni raspreme pola dok ti dođeš. Onda neki genije odande počne da ti se*re što ti ranije nisi došo kad oni sad evo zatvaraju (pritom treba da rade do npr 20.15 a oni ti ovo govore u 19.45). S druge strane dođeš mrtav onako poslednji kao dežurni, pa naletiš na neku kuvaricu koja je dobra pa ti ona sama donese hranu bez da ti sam ideš, pa ti natovari svega što zna da će ti se svideti a da je ostalo od danas, ako je ostao koji kolač od ručka, pa sok od užine pa tako... Ima ih različitih, ali u onakvom lešinarskom okruženju gde svako samo svoje d00pe gleda zaista prija kada naletite na nekog uljudnog i ljubaznog.

Poslednja izmena:

Back