Vojna akademija?

Katherina: Ja sam 97 i znam da ima dosta vremena jos i da se predomislim i te stvari ali sam stvarno puno zainteresovana i to je nesto sto sam oduvek zelela...a sto se tice ovih testova iz fizickog znam probala sam ja odavno na tom sajtu da pogledam detalje ali nije kao da imam neki dobar net pa nece ni da mi se ucita...Medjutim hvala vam na vasim odgovorima...

Imas ti jos vremena, prvo razmisljaj za srednju :D :D

ja bi voleo da upadnem u recne jedinice samo neznam nista o tome ni kolko se njih se prima ni dal se prima pa ako moze neko od starije garde ovde nesto da mi kaze vise o tome?! recimo SIG vidim da ima mornarsku sliku pa mozda zna nesto :D a ako ne flotila onda pesadija majka

tako je :) na fizickim testovima smo svi manje vise isti dok mata odlucuje ko ide na akademiju a ko ostaje ovde na forumu :D ja matematiku vec uveliko spremam a i fizicko....kako vi stojite?
pa nzm ne bih se bas slozio sa tobom u vezi fizickog da smo svi isti imas ti tamo i extra spremljenih ljudi...koliko radis zgibova,skok u dalj?Ja vezbam za fizicko a i matematiku sam polako krenuo da vezbam...Sta koristite za pripremu iz matematike,koje zbirke?Jel koristi neko 4+ zbirku?

Zene za razliku od muskaraca svoj poziv shvataju ozbiljno, a i zene su 100% bolje od nekih (ne svih) blenta koji ne znaju ni zasto su tamo.
U vojsci takodje postoje mnogo poslova koje mogu da rade, zasto jedna zena ne bi mogla da juri po rovovima sa automatskom puskom??? :think::think::think::think::cool::cool:
misliš da žene znaju zašto su tamo? veruj mi, 80% njih isto tako ne zna kao ni 80% muškaraca. Ne bi mogla zato što je slaba i nije jedini posao vojnika ono što ti vidiš u filmovima i kad igraš call of duty. Ajde ponesi povređenog na sebi, sa opremom teškog ~90kg? Ma vuci ga po zemlji makar, pa sve zapinje još na njemu? Šanse nemaš. Možeš li da nosiš sanduk sa municijom sama? Ne možeš duže od 2m, to i muški nose po dvojica. I kada u tom neprijateljskom rovu (po svom nećeš trčati) naiđeš na neprijatelja, ti sve i da hoćeš njega ne možeš udariti, a on tebe zvekne da odletiš a do oružja još i niste stigli. Eto zato su žene beskorisne u borbi. Da ne govorim o emocionalnoj i psihičkoj stabilnosti koja im je daleko niža. U tim mračnim momentima (za koje se vojnik i sprema) i najjači skrenu pred svom tom ludošću, a kamo li žensko sa kucama i macama.
Po meni,žene mogu da rade druge ne-borbene stvari u vojsci, takvih je daleko i više nego borbenih. I to je samo ako moraju, generalno vojska nije mesto za ženu, nije uvek moguće izlaziti u susret njihovim specifičnim problemima.

Ja na mom mestu ne bih isla na frontovima, uopste i ne zelim da upisujem pesadiju , pa necu se ni naci u takvoj situaciji, a i nece vise biti ratova jer se svet sve vise zalaze za mir....:):)
Shvataju muskarci ozbiljno svoj poziv, ali za zene je to nesto novo pa ga shvataju jos ozbiljnije:cool:
A i bolje je za vas muske da nas ima na VA, ne bi videli zensko 4 god:per::per:
:lol: isuviše si ti naivna da bi se bavila nekim poslom gde može da se nagrabusi. evo vidimo kako ih nema(irak,libija,afg...), a jedan takav se i nama dogodio pre 12god, ko se seća toga danas... i ja sam 24.03.1999. u 19h mislio ma kakav rat to se danas više ne događa, to je prestalo 1945.

Sad jos kad krene emitovanje ove serija VA bice sigurno preko 1500 koji ce konkurisati :D :D Kako ce da nasminkaju cc...
mož samo da zamisliš procente šminke i realnosti
ja bi voleo da upadnem u recne jedinice samo neznam nista o tome ni kolko se njih se prima ni dal se prima pa ako moze neko od starije garde ovde nesto da mi kaze vise o tome?! recimo SIG vidim da ima mornarsku sliku pa mozda zna nesto :D a ako ne flotila onda pesadija majka
rečnih jedinica imamo malo jako, što i sam vrv znaš. Ako ne bude to ponuđeno na konkursu onda ništa od toga. a mislim da toga i neće biti neko vreme. Taj smer ti se poklapa sa pešadijom jedno 90%, ima tu nekih par brodski orijentisanih predmeta, ali to nije mornarica. to je pešadija al eto imaš i reč dve o brodu. pogledaj spiskove predmeta pa uporedi.

SIG tako sam i mislio videcemo...hvala! a sto se tice te serije osecam da ce biti neka jeftina izlizana propaganda ali sam cuo da je emituju pred konkurs jer ce im trebati vise kadeta nego prosle godine pa da privuku masu...mada sumnjam da je to tacno jer sa i bez serije ne gine nam jedno 2000 kandidata

misliš da žene znaju zašto su tamo? veruj mi, 80% njih isto tako ne zna kao ni 80% muškaraca. Ne bi mogla zato što je slaba i nije jedini posao vojnika ono što ti vidiš u filmovima i kad igraš call of duty. Ajde ponesi povređenog na sebi, sa opremom teškog ~90kg? Ma vuci ga po zemlji makar, pa sve zapinje još na njemu? Šanse nemaš. Možeš li da nosiš sanduk sa municijom sama? Ne možeš duže od 2m, to i muški nose po dvojica. I kada u tom neprijateljskom rovu (po svom nećeš trčati) naiđeš na neprijatelja, ti sve i da hoćeš njega ne možeš udariti, a on tebe zvekne da odletiš a do oružja još i niste stigli. Eto zato su žene beskorisne u borbi. Da ne govorim o emocionalnoj i psihičkoj stabilnosti koja im je daleko niža. U tim mračnim momentima (za koje se vojnik i sprema) i najjači skrenu pred svom tom ludošću, a kamo li žensko sa kucama i macama.
Po meni,žene mogu da rade druge ne-borbene stvari u vojsci, takvih je daleko i više nego borbenih. I to je samo ako moraju, generalno vojska nije mesto za ženu, nije uvek moguće izlaziti u susret njihovim specifičnim problemima.

:lol: isuviše si ti naivna da bi se bavila nekim poslom gde može da se nagrabusi. evo vidimo kako ih nema(irak,libija,afg...), a jedan takav se i nama dogodio pre 12god, ko se seća toga danas... i ja sam 24.03.1999. u 19h mislio ma kakav rat to se danas više ne događa, to je prestalo 1945.

Signature, bez uvrede ne mozes da kazes da sam naivna jer ne mozes da me upoznas preko nekoliko postova...
ako zene mogu da budu u policiji vec duze vreme sto ne bi u vojsci
mi smo maltene mala drzava, u iraku, libiji... postoje sirovine npr nafta, zbog toga se ratuje, mi od toga skoro nista i nemamo za srbiju ne zna 70% sveta :)

naivno gledas na stvari, to ti mogu reci. zene su dugo i u policiji i u vojsci, i za volanom pa ne znaci da je to uvek pametna stvar...zena policajac ne bi mogla da me savlada koliko god da to zeli, ukoliko joj ja ne dozvolim, a pogotovo nekog veceg i jaceg od mene. pogotovu ne zena vojnik. jer kao sto sam naveo, zene nemaju fizicke predispozicije za teske poslove gde treba i u glavi i u nogama. ti ces tamo videti puno ljudi koji imaju ili jedno ili drugo, ili nijedno, a vrlo malo sa oba. fizicki nepodobna osoba je teret svima oko sebe. svaki pripadnik treba da ima viska potencijala, kako bi doprineo kolektivu, a svi koji imaju jedva za sebe ili cak ni toliko, su minus, a to su zene. nisam sovinista, to su cinjenice. ima zena koje imaju viska muskih hormona i koje su zene samo bioloski, vise su muskarci, i njima taj posao ide daleko bolje nego njihovim koleginicama.
naravno da se to tamo ne gleda, i da je daleko od ovoga sto ja kazem da treba, pa bi covek pomislio da to ipak i ne mora tako kako ja zborim... ako se zlu ne trebalo zarati ovde opet, a kada svi iz JNA budu u penziji, videce se ko je bio u pravu...

naivno gledas na stvari, to ti mogu reci. zene su dugo i u policiji i u vojsci, i za volanom pa ne znaci da je to uvek pametna stvar...zena policajac ne bi mogla da me savlada koliko god da to zeli, ukoliko joj ja ne dozvolim, a pogotovo nekog veceg i jaceg od mene. pogotovu ne zena vojnik. jer kao sto sam naveo, zene nemaju fizicke predispozicije za teske poslove gde treba i u glavi i u nogama. ti ces tamo videti puno ljudi koji imaju ili jedno ili drugo, ili nijedno, a vrlo malo sa oba. fizicki nepodobna osoba je teret svima oko sebe. svaki pripadnik treba da ima viska potencijala, kako bi doprineo kolektivu, a svi koji imaju jedva za sebe ili cak ni toliko, su minus, a to su zene. nisam sovinista, to su cinjenice. ima zena koje imaju viska muskih hormona i koje su zene samo bioloski, vise su muskarci, i njima taj posao ide daleko bolje nego njihovim koleginicama.
naravno da se to tamo ne gleda, i da je daleko od ovoga sto ja kazem da treba, pa bi covek pomislio da to ipak i ne mora tako kako ja zborim... ako se zlu ne trebalo zarati ovde opet, a kada svi iz JNA budu u penziji, videce se ko je bio u pravu...

Jesi u pravu, a ne verujem da zene uopste idu u ratove, osim dobrovoljno, one vise sluze kao medicinska pomoc vojnicima, kao sekretari , mogu da rade na vazdusnom osmatranju i javljanju :P

SIG tako sam i mislio videcemo...hvala! a sto se tice te serije osecam da ce biti neka jeftina izlizana propaganda ali sam cuo da je emituju pred konkurs jer ce im trebati vise kadeta nego prosle godine pa da privuku masu...mada sumnjam da je to tacno jer sa i bez serije ne gine nam jedno 2000 kandidata

Oni koji pogledaju seriju, a pre nisu ni znali sta je VA privremeno napujdace se i probace da upisu, a od toga nece biti nista, ili ce upisati preko neke "vezice" i kad vide da to nije ono sto su gledali ima da pobegnu glavom bez obzira i opet ce oni koji su citavog zivota zeleli da upisu VA ostati na cekanju za sledeci konkurs zbog nekih glupaka koji nemaju pojma o zivotu, cista realnost :besan2::thumbdown:

Slazem se sa tim u vezi te serije,sad ce se svi prijavljivati i oni koji su sad prvi put culi za VA,a oni koji vec dugo to zele mozda nece imati priliku....ja isto zelim to da upisem,to mi je zelja vec duugo,pripremam se vec,pa sad videcemo...:) Da li neko zna kad ce otprilike prijave,znam da su prosle godine bile od 15. februara....?

Signature, ti si napustio VA? :)

Back