Vojna akademija?

@nikola
gresis. treba odma sad da razmisljas o poslu. 99% vas bi promenilo misljenje kada bi provelo 1 dan u kadetskim cizmama... jer ako posle akademije shvatis da ti se ne radi taj posao (vrlo je moguce jer niko ne moze da garantuje sta ce ti biti posao) onda si upravo duzan 16.000e drzavi

@nikola
gresis. treba odma sad da razmisljas o poslu. 99% vas bi promenilo misljenje kada bi provelo 1 dan u kadetskim cizmama... jer ako posle akademije shvatis da ti se ne radi taj posao (vrlo je moguce jer niko ne moze da garantuje sta ce ti biti posao) onda si upravo duzan 16.000e drzavi

slazem se, nikad se ne zna sta ce da bude!
ali za pocetak je dovoljna pozitiva koja gura napred!

znam. cistio je sig sa sve zastitnom maskom na glavi.
samo sto kad sam ih ja ocistio, sijali su se. inace niko ne moze da te kazni koliko to moze da se ne pere i zapostavi. a kazne ne postoje. ponasaju se kao neprijatelji prema rodjenoj kasarni.
a to za nemanje vremena je istina. bavices se svime osim onim zbog cega si dosao.

znam. cistio je sig sa sve zastitnom maskom na glavi.
samo sto kad sam ih ja ocistio, sijali su se. inace niko ne moze da te kazni koliko to moze da se ne pere i zapostavi. a kazne ne postoje. ponasaju se kao neprijatelji prema rodjenoj kasarni.
a to za nemanje vremena je istina. bavices se svime osim onim zbog cega si dosao.
A za kupanje, kako je?
I sobe kako izgledaju?
Za vikend pustaju po zasluzi, zavisi koliko si ispita dao, ocene... sad sam se setio toga... :D

po zasluzi, i ako hoce. nekada neki veliki vojni mislioc kaze sad nema vikenda. a svaki vikend imas nesto, ucenje ovo ono, i ne odgovara tebi bas bilo koji vikend sve i da moze.
kupanje je u tus kabinama, a na terenu svi djuturativno. neka kupatila se renoviraju, neka nece jos dugo... u renoviranim je dobro, ali naravno stoka kad tad polomi to sve. ja neznam meni za 15god tus se ne pokvari, tamo 15 dana.
sobe su kako koja. ima solidnih soba, ima unistenih soba. ali svim sobama su kvake unistene, stolarija losa produvava. znas kolko puta mi se zimi otvorio prozor i krece promaja a ja na 3. spratu visoki plafoni. probudim se ujutru bledo plav. pa kad ni grejanje ne radi... pa kad je prokisnjavalo pa su iselili ceo sprat kojekuda, jadna deca... mene nije zahvatilo toliko, ja sam skrivao poplavu kolko je moguce u svojoj sobi da me nebi selili. skupljao sam vodu u slem. u nekim sobama je bukvalno pljustalo sa plafona. e to ne verujes dok ne vidis, da moze voda sa ravnog plafona da pljusti.

Poslednja izmena:
smarate vise majke mi..
nikolazpd,bolje nemoj ni da upisujes akademiju ako to ne volis,i ako samo upisujes zbog para...mnogo ima onih koji nemaju para a ZELE to da upisu..tako da ima jos poslova gde moze da se zaradi..
sig tebi svaka cast,svaka ti na mestu,al brate smoriste vise sa tim kako je lose na akademiji..*** i ja kad dobijem keca najvise na svetu mrzim tog profesora,a kad dobijem 5 on mi je najbolji..ako si ti odustao,nemoras tolko da se trudis da i nas oteras od akademije...msm iskreno meni to deluje kao neka ljubomora,pa sad pricas sve najgore,da mi nebi upisali..mozda gresim...ali bez ljutnje...
pozz vas

smarate vise majke mi..
nikolazpd,bolje nemoj ni da upisujes akademiju ako to ne volis,i ako samo upisujes zbog para...mnogo ima onih koji nemaju para a ZELE to da upisu..tako da ima jos poslova gde moze da se zaradi..
sig tebi svaka cast,svaka ti na mestu,al brate smoriste vise sa tim kako je lose na akademiji..*** i ja kad dobijem keca najvise na svetu mrzim tog profesora,a kad dobijem 5 on mi je najbolji..ako si ti odustao,nemoras tolko da se trudis da i nas oteras od akademije...msm iskreno meni to deluje kao neka ljubomora,pa sad pricas sve najgore,da mi nebi upisali..mozda gresim...ali bez ljutnje...
pozz vas

Ako nisi primetio, to sam i napisao, UPISUJEM TO, JER NEMAM NOVCA ZA NESTO DRUGO!
Bolje da saznas sve sada, dok mozes da odustanes, nego kad ti pocne godina pa pljuni 4000 E ako oces nazad.

smarate vise majke mi..
pozz vas
tebra cuj ovako , imaju svoj neki stav i svoja misljenja .... ti znas gde si , znas sta si , znas sta zelis ,kako ces itd ... ne moze te niko naterati da odustanes ili sta vec , ako jednostavno zelis to , ako si "rodjen za to " ,, (klinacki san) .. tako da svako iznosi stav .. sig-u se nije svidelo (iako vojsku voli " vise nego "leba " da jede"" .. sta je -tu je ) .. ako "upadnemo" -videcemo kako je , ako ne .. nikom nista ... ;) poz

pa zbog takvih kao ti sto upisuju zato sto nemaju pare nasa vojska je tu gde je...
msm nemoj pogresno da shvatis,ni ja nisam od onih koji imaju pare,a znam kakva je situacija kod mnogih kao i kod mene,ali sigurno ima neki drugi posao koi bi ti se mozda svideo i imas pare...razumes sta hocu da kazem..

tebra cuj ovako , imaju svoj neki stav i svoja misljenja .... ti znas gde si , znas sta si , znas sta zelis ,kako ces itd ... ne moze te niko naterati da odustanes ili sta vec , ako jednostavno zelis to , ako si "rodjen za to " ,, (klinacki san) .. tako da svako iznosi stav .. sig-u se nije svidelo (iako vojsku voli " vise nego "leba " da jede"" .. sta je -tu je ) .. ako "upadnemo" -videcemo kako je , ako ne .. nikom nista ... ;) poz
mene samo muci,kako se ne poklapaju misljena ljudi na akademiji..neko kaze da je ok,a brate neko kao da je to smak sveta tamo...moje misljenje je da ako neko voli vojsku,nece mu biti tesko nista na akademiji..
i jos nesto,sto sam reko kevi,kad je pokusala da me odgovri od VA..
BOLJE DA SE KAJEM ZBOG IZGUBLJENE GODINE I NEKOLIKO HILJADA EVRA,NEGO DA SE CEO ZIVOT KAJEM STO NISAM PROBAO DA UPISEM AKDEMIJU....
veliki pozdrav..

mene samo muci,kako se ne poklapaju misljena ljudi na akademiji..neko kaze da je ok,a brate neko kao da je to smak sveta tamo...moje misljenje je da ako neko voli vojsku,nece mu biti tesko nista na akademiji..
i jos nesto,sto sam reko kevi,kad je pokusala da me odgovri od VA..
BOLJE DA SE KAJEM ZBOG IZGUBLJENE GODINE I NEKOLIKO HILJADA EVRA,NEGO DA SE CEO ZIVOT KAJEM STO NISAM PROBAO DA UPISEM AKDEMIJU....
veliki pozdrav..
pa tako nesto .. *** nisu svima ocekivanja ista ... neko ocekuje vise , neko manje ... sig-u se npr nije svidelo to sto nema "red,rad,disciplina""ili je bar toga bilo u malim granicama .. nekom odgovara sto toga nema ili sta vec,,,,ili kako to ko shvata i sta podrazumeva pod pojmom "red,rad disciplina " ... ..... ;)
;)

ljudi kad je dzabe i sirce je slatko :) sto se mene tice to sto je skolovanje dz i sto je kolko tolko dobra plata neigra glavnu ulogu bitno je da se meni to svidja i da to od srca zelim...novci su tu samo da mi olaksaju muke :)

Pa, fala Bogu. :D

ahahaha, to care , donesi i da si bio i u vrticu...
sig, pa meni se radijatori usijali u sobi kolko su vrci... ne mozes da ih pipnes... i sad moramo da otvaramo prozor kolko je vruce...a za brave, sto jes jes, nista ne valjaju, evo bas juce nam se pokvarila...
a to za higijenu sto ste pricali... meni se gadi, nemamo dovoljno dzogera, pa jedan koriste i da brisu wc i za hodnik, a neki ja mislim i sobe dzogerisu sa istim..

Back