Vojna akademija?

Sig se javlja sa izdvojene lokacije... :cool:

sto se vase tice obuke, ja sam to znao i govorio sve ono gore imajuci to u vidu, ali nisam bio ovlascen da vam to otkrijem. sada kad znate, zelim vam puno srece, trebace vam :lol:
jos jedan savet: beretku i opasac cuvajte kao bratstvo i jedinstvo :cool: tj kao zenicu oka svoga. to se najlakse gubi, a najvise zafali, bez toga vas u kasarni terorisu svi pocevsi od desetara pa do generala potpukovnika i to na svakih 10 minuta bez obzira sto si sad rekao da si izgubio... bez gaca ostanite, ali opasac i beretka prioritet br 1.

i cuvajte stvari od vrednosti, mobilne telefone, novac... novac lako dobija noge, desava se i previse...

sto se stadiona i legitimacija tice - ta tzv LEGITIMACIJA :roll: sto cete dobiti ovde ne znaci ama bas nista i nigde. to je stvar opsteg neznanja pojedinaca koji rade na ulazima, pokazes mu to a on misli da si ne znam sta izvadio... ne uzdajte se u nju za bilo sta, naravno probajte slobodno pa ko uspe uspeo.

ovaj kralj sto duguje pare GSPu, ce verovatno morati da ih uplati :D
jer ovde cete imati pokaznu kartu za GSP, sa Vasim imenom i prezimenom, i kao takvi ulazite u bazu podataka - nikakva vojska i sta ti ja znam, vec kao najobicniji student, kao i ostali civili. samo sto ce tvoja slicica biti u uniformi... mos mislit.
ne zarezuju nas u ovoj drzavi ni 5% ni nas ni vojsku ni uniformu ni nista. kolko puta mi se desilo da crtam genijalcima u autobusu (kad idem kuci, lasta, severtrans itd) da Jesam student - oni traze nekakve pecate po indexu ne znam ni ja sta.

videcete na akademiji kako su stariji studenti lezerniji, i ne dele vas elan i polet za vojnickim vrlinama i ne deluju vojnicki vaspitani preterano. bice i medju vama onih koji ce od prvog dana da zabusavaju i da ne postuju kucu i firmu u koju su dosli. to je izmedju ostalog i zato sto neki od njih zaista i jesu takvi, nisu vojnici vec krivinasi. ne dozvolite da vas to obeshrabri, da vas odvuce ta struja apatije i lenjosti i da pocnete da razmisljate kao "sto bi ja kad niko :roll:" . kada kolektiv prepozna vojnicko drzanje prozvace vas "paljevinom", neka vas ne cudi. Bolje je biti "paljevina" zato sto znas svoj posao ovde, nego da ti sutra izgine 30 ljudi jer si hteo da budes kul na akademiji,( a kul je kad bas Neces da budes vojnik) pa te nije interesovalo da razlikujes skolsku od bojeve mine.
3/4 Srbije se tako ponasa zato nam je takva drzava kakva je...apatija vam je neprijatelj br 1.

tako da, drugarice i drugovi, na vama i nama je da sopstveni imidz u narodu popravimo. ne bacamo smece, ne seljacimo se, ne budemo primitivni, ne budemo sebicni, budemo odgovorni i zreli i pitamo kako mi mozemo da pomognemo Drzavi a ne ona nama te kao takvi budemo dostojni uniforme koju nosimo i budemo ponosni i mi na nju i ona na nas
:ok:

hahaha odakle bre ova mudrost izlazi??? :D
Svaka čast matori,potpuno si upravu. Vidimo se nagodinu,ako matematika da... :mrgreen:

sig,zimus na kopaoniku sam se pao sa skije,i sjebo sam koleno..i to do sad nisam obracao paznju,i sad kad sam otisao kod ortopeda,reko mi je da moram da uradim neku operaciju na kolenu,nebitno...e sad pricam sa nekom zenom i ona mi kaze da ako operisem da nema sanse da upisem VA,kao pascu na pregledu...sta mislis o tome?nznm sta radim,svaki dan mi je sve gore koleno,a nebi da zbog operacije ne upisem ono sto zelim,razumes vec..

samo se ti sinko operisi, pa sta bude bude.
da ne zalazim u pricu o tome kakva je VA zapravo, poslednje sto ti treba u zivotu je da sjebes zdravlje ovde. da te puste s tim kolenom a posle na pasuljanama negde da ostanes zbog te noge.
i to ce ti svi ovde reci. dzaba vojska i sve ako si ti svoje zdravlje tu ostavio.
slobodno ti to operisi zbog sebe da ti se ne pogorsava stanje, svakako bi tii se ovde Mnogo pogorsalo ako ne operises.
pa evo sad marsiramo po 6-7 sati dnevno za promociju. ja nem problema snogama pa me sve boli...

p.s. to sto ces operisati koleno UOPSTE ne znaci da ces pasti na VA... gluposti. evo moja koleginica je Ovde operisala koleno i nikom nista.

"sinko"ahahahah
da al ona je verovatno operisala kad je upisala...pa ja razmisljam da izguram jos godinu dana,pa ako upisem da sredim nogu..msm nije meni to sad nesto mnogo da ja nmg da hodam ili tako nesto,samo ne mogu da cucnem do kraja,i kad ispravim noge kleca mi to jedno kolena....
ali hvala u svakom slucaju,razgovaracu sa jos nekim..

"sinko"ahahahah
da al ona je verovatno operisala kad je upisala...pa ja razmisljam da izguram jos godinu dana,pa ako upisem da sredim nogu..msm nije meni to sad nesto mnogo da ja nmg da hodam ili tako nesto,samo ne mogu da cucnem do kraja,i kad ispravim noge kleca mi to jedno kolena....

Sig je u pravu, zdravlje je na prvom mestu, zato operisi koleno. Nikad se ne zna, mozda i upises, i onako obaraju kriterijume iz godine u godinu, znam kako je bilo pre 11 godina kad je moj brat upisivao, tad su gledali svaku sitnicu, a sad je sasvim druga prica! ;)

"sinko"ahahahah
to sto si ti naveo te cini izuzetno nesposobnim za vojnu sluzbu. kako bi ti npr ono sto sam ja na terenu radio: prepodne do 14h si na obuci, trcis, sprintas, zalezes, ustajes, puzis, valjas se, skaces, letis, kopas... pod punom ratnom opremom. sve da bi posle toga trcao 3200m u cizmama po planini i Onda radio vezbe snage?
mislim nemoj me pogresno shvatati ali takva povreda bi te ovde kostala noge, ebes sluzbu.

Sig je u pravu, zdravlje je na prvom mestu, zato operisi koleno. Nikad se ne zna, mozda i upises, i onako obaraju kriterijume iz godine u godinu, znam kako je bilo pre 11 godina kad je moj brat upisivao, tad su gledali svaku sitnicu, a sad je sasvim druga prica! ;)
naravno da je sig u pravu kao i uvek :P
sad kako je ranije ne znam, kada se malo ljudi prijavi pustaju ako imas 6 izraslina iz tela. devojke 5 :D

ti Prvo operisi koleno, nije to greh niti cete diskvalifikovati ovde zbog toga. kada dodjes na preglede ti poneses dokumentaciju o tome, a nju ce da pogleda strucnjak za tu oblast, sa sve rentgen snimcima itd, i on ce proceniti da li te to sprecava ili ne.
ukoliko je nesto normalno (npr nisu ti amputirali nogu pa vracali, lupam) nema razloga da te ne puste. moja drugarica je bila zdrava kad je dosla, verovatno, pa je ovde nesto iskekecila nogu, i ovde su joj operisali koleno i nikom nista.

p.s. to nema veze s njenim upisom. da je njoj kojim slucajem ustanovljeno da ona vise nije sposobna za vojnu sluzbu (istim kriterijumom koji se primeni i na tebe) ona bi dobila papir i rok da se spakuje i ode kuci.

Poslednja izmena:
Овако, ове године сам матурант, и озбиљно размишљам да упишем Војну Академију. До сад сам био 5.00 у гимназији, математика ми добро иде. Физички тестови мало слабије, али већ сад сам почео да се спремам за то. Пошто информатику и рачунаре волим највероватније ћу уписати смер сличан информационим системима, који је ове године био на конкурсу, или шта већ буде најближе информатици кад изађе следећи конкурс. Програмирање ми одлично иде, зато и намеравам тај информатички смер да упишем, али да ли ћу ја добити адекватну прилику да ту вештину на ВА развијам даље или не? Стварно волим војнички позив (иако нисам провео 10 секунди у униформи), отац ми је војно лице, и одатле знам доста о томе, и тако сам и заволео то на крају. А истовремено желим да у некој мери радим нешто везано за информатику кад завршим ВА, па какве су прилике за то у војсци? Поздрав свима! :) :)

Back