pa jeste prezivljavanje. a ne treba da bude prezivljavanje. samo sto tako ispada na kraju, zbog raznoraznih propusta na licu mesta.
ajde vas 240 neka se ujutru obrije i opere zube na 5 slavina jedna do druge...
a vreme kakvo je bilo, mada jos kazu da je to bilo super vreme da tamo bude mnogo gore. u ranom septembru to je jos manje vise leto... ali 20 nekog septembra, bogami u mracnoj i vlaznoj sumi uopste nije za zaebanciju ujutru i nocu. a jednom je ljuljnula kisa u pola noci, a moj sator je bio poslednji na nizbrdici, i sva voda od okolnih satora se slila na moj, kad je ono provalilo unutra, kao u titaniku je bilo. istrcali smo napolje u po noci u cizmama i pidzamama, tj ko je u cemu vec spavao, neki su spavali i u uniformi od hladnoce, da raskopavamo okolo nebi li preusmerili vodurinu dalje od sebe. pritom u sator navaljuje voda i natapa sve stvari a ti spavas na zemlji na nekoj skrnavoj strunjaci pa ces ostati i bez "kreveta" (a ne daju ti da ih okacis po satoru da se suse

) i moras brzo da radis. onda krece rasprava kako i kuda kopati, pa kopas i onda naidjes na koren od drveta debo ko ruka i nemos dalje kopati, moras sad novi kanal jer tuda voda Nece proci. pritom lije ko iz kabla, hladno, nista se zivo ne vidi, blato je takvo da jedva gazis, na cizme ti se navatalo po 5 kila, a ocistio si ih pre koji sat. pritom polovina tvojih "kolega" nece da izadje iz satora u taj pakao napolju jer boze moj nisu Njima stvari potopljene pa ih ne interesuje. Iz drugih satora koji su bili suvi su izlazili da nam pomazu, a ovi leze unutra. hteo sam da srusim ceo sator na njih i da ga zapalim benzinom
eto... to je bila jedna noc...
milina