Vojna akademija?

ok hvala brate;...ako neko zna jos nesto o ovome nek napise..

Vazduhoplovnotehnicka vojna akademija osnovana je od strane Masinskog fakulteta u BG a tome su se kasnije prikljucili i kolege sa ETFa. Pitomci su bili upisani na MF odnosno ETF, vodjeni kao studenti isturenog odeljenja fakulteta a primali se po posebnim uslovima vojske. po zavrsetku imali su dve diplome. Od 2000. god toga nema. Vojna akademija je jedna jedina i izdaje samo jednu diplomu na kojoj moze da pise dipl. inz. specijalnosti radarske, raketne, veza, itd. Ne moze VA da izda diplomu inzenjer elektronike ili automatike.

Oni koji hoce da budu oficiri dodju na VA. Ko hoce da bude cisto inzenjer ide na drugi fakultet.

Vazduhoplovnotehnicka vojna akademija osnovana je od strane Masinskog fakulteta u BG a tome su se kasnije prikljucili i kolege sa ETFa. Pitomci su bili upisani na MF odnosno ETF, vodjeni kao studenti isturenog odeljenja fakulteta a primali se po posebnim uslovima vojske. po zavrsetku imali su dve diplome. Od 2000. god toga nema. Vojna akademija je jedna jedina i izdaje samo jednu diplomu na kojoj moze da pise dipl. inz. specijalnosti radarske, raketne, veza, itd. Ne moze VA da izda diplomu inzenjer elektronike ili automatike.

Oni koji hoce da budu oficiri dodju na VA. Ko hoce da bude cisto inzenjer ide na drugi fakultet.

ok hvala..tako sam i mislio nego cisto da proverim, jer nebi bilo posteno da se dobijaju 2 diplome..

Cuo sam da postoji studentski parlament i da oni kao nesto rade... Pokusajte da okupite kriticnu masu medju kadetima i predlozite. U tome bi vas sigurno podrzao i Nacelnik VA. Predstavite to kao obavezu "elite"! Taj parlament bi trebao da donese kodeks ponasanja i usvoji neke ciljeve kojima treba teziti. Imate cilj! Malo volje nije na odmet...

Не знам ко је изнео вести које сте поменули, војник или политичар? Велике су шансе да ће те две обуке бити реализоване - наша војска мора бити и способна и парадна. Навешћу 2 аргумента: недавно је Матеусица организовала хуманитарни бал за децу погинулих пилота, и ту вероватно лежи одговор зашто се размишља о увођењу плеса. Сетите се како је наша полиција рекламирала полицајце на коњима, многима од нас није јасно да ли они раде посао или само јашу ради промоције и параде.

Kolega ja dobio diplomu diplomiranog inzenjera elektronike da nisi nesto pogresio da se sada dobija diploma dipl. inz. specijalnosti radarske, raketne, veza mozda po novom pre par godina nije bilo tako.

sada se dobija diploma inzenjera elektrotehnike,
jer ides 4 godine a ne 5, ti si isO 5 pa si dipl ing.
i vise se ne dobijaju po 2 diplome koliko sam ja shvatio, vec VA izdaje svoju diplomu na tu temu, a zato sto su se akreditovali blablablabla to bi trebalo da bude jednako vazece kao da ti ju je izdao i FTN,fon,ETF..

Kolega ja dobio diplomu diplomiranog inzenjera elektronike da nisi nesto pogresio da se sada dobija diploma dipl. inz. specijalnosti radarske, raketne, veza mozda po novom pre par godina nije bilo tako.

Pisalo je ovako:
zavrsio VA na Smeru ....... specijalnost radarski sistemi (ili sta vec)... sa opstim uspehom ...

Na osnovu toga mu se izdaje ova diploma o steceneom visokom obrazovanju i strucnom nazivu
diplomirani inzenjer (elektrotehnike, elektronike, masinstva)...
Ovako pise i menii tebi.

Sada pise ovako, bar je tako na sajtu:

Student stiče diplomu inženjera elektrotehničkog i računarskog inženjerstva ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom.

Osim diplome, studentu se izdaje i Dodatak diplomi, koji označava kompetencije studenta za profesionalnog oficira za službu Telekomumnikacija i Tehničku službu (specijalnosti Radarski sistemi i Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom), odnosno inženjera vojnoelektronskog inženjerstva.

Pisalo je ovako:
zavrsio VA na Smeru ....... specijalnost radarski sistemi (ili sta vec)... sa opstim uspehom ...

Na osnovu toga mu se izdaje ova diploma o steceneom visokom obrazovanju i strucnom nazivu
diplomirani inzenjer (elektrotehnike, elektronike, masinstva)...
Ovako pise i menii tebi.

Sada pise ovako, bar je tako na sajtu:

Student stiče diplomu inženjera elektrotehničkog i računarskog inženjerstva ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom.

Osim diplome, studentu se izdaje i Dodatak diplomi, koji označava kompetencije studenta za profesionalnog oficira za službu Telekomumnikacija i Tehničku službu (specijalnosti Radarski sistemi i Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom), odnosno inženjera vojnoelektronskog inženjerstva.
Mislim da ovo nije fer i da su ga bas zapleli da ni oni ne znaju za sta student zavrsava.

ovako ljudi raspitao sam se oko ove 2 diplome...ako se zavrsi smer vojnomasinsko inzernjestvo,polazu se jos neki ispiti i moze da se dobije mala diploma masinskog fakulteta,to jest kako diploma vise skole...ovo sam saznao iz pouzdanih izvora i sigurno je tacno...

ovako ljudi raspitao sam se oko ove 2 diplome...ako se zavrsi smer vojnomasinsko inzernjestvo,polazu se jos neki ispiti i moze da se dobije mala diploma masinskog fakulteta,to jest kako diploma vise skole...ovo sam saznao iz pouzdanih izvora i sigurno je tacno...

A sta ce ti diplome, za zid...:dash:

Niko te ne pita koju diplomu imas vec sta znas da radis...:rtfm:

A sta ce ti diplome, za zid...:dash:

Niko te ne pita koju diplomu imas vec sta znas da radis...:rtfm:

То се и ја питам! Малац, ниси још ни привирио тамо, а већ се бавиш питањем колико ћеш диплома добити. Такво размишљање је: расипање менталне енергије, постављање погрешних питања, неразумевање суштине итд. Ајде, момци, оријентишите га - ја бих, али не умем.

Александре, желим ти срећу!

Trazio sam za sve smerove ima, jedino za smer logistike nepise nista.....
Sada sam pogledao ne znam sta spada pod logistiku pre je spadalo inzinjerstvo sada verovatno pod logistikom podrazumevaju finansijski smer i intendanski ili neki drugi smer iz logistike a koliko pratim ovu temu ni oni sami ne znaju koji predmeti trebaju da budu za te smerove.

Poslednja izmena:
Ja misli da nije ok da zavrsis 4 godine na VA i imas 240 ovih bodova po bolonji i da dobijes diplomu vise kada se na civilnom dobija dobija druga diploma. Ti bi trebao ako polozis tih par ispita na masinskom da dobijes diplomu master i da imas 300 bodova a ne diplomu vise skole.

Back