Vojna akademija?

Imam ja nesto kisnih dana u VJ i VSCG i VS i zalim kolega mislim da je mladjani sig donekle pravilno razmislja. Ne znam za pilote, ali sve ide lakse sa vezom mozemo se sloziti ipak mi smo u Srbiji:per:

Slazem se, ali ovde pricamo o prijemu pilota na VA... A tu ne mogu da dozvolim da mi klinac koji ni ne zna za kisni petak u Vojsci prosipa fore.

Da podvucem, da bi neko bio primljen za pilota na VA ne pomaze mu veza!!!

Hahaha, dobro recimo da ti ne treba veza,ali pre ćeš upasti sa vezom nego bez nje... jel može tako??
Ja, može se reći, iam 3 sigurne veze,e sad ćale je radio u vojsci pa se i podrazumeva da ima veze što se tiče toga... :):)

Hahaha, dobro recimo da ti ne treba veza,ali pre ćeš upasti sa vezom nego bez nje... jel može tako??
Ja, može se reći, iam 3 sigurne veze,e sad ćale je radio u vojsci pa se i podrazumeva da ima veze što se tiče toga... :):)

Dragi buduci kolega, jako je zalosno da kao neko ko zeli da se bavi oficirskim poslom koristite veze da bi do toga dosli. Nepotizam = kriminal = korupcija i da je srece takvi bili po zatvorima, a ne Vojnim akademijama. Ja mogu da razumem Siga koji ne podrzava taj sistem, ali nikako takve koji se jos i hvale.

Znas kako se kaze, cega se pametan stidi, lud se ponosi!

Slazem se, ali ovde pricamo o prijemu pilota na VA... A tu ne mogu da dozvolim da mi klinac koji ni ne zna za kisni petak u Vojsci prosipa fore.

Da podvucem, da bi neko bio primljen za pilota na VA ne pomaze mu veza!!!
u jeee, ne znam. ako je i ta kovanica delo velikih vojnih mislilaca drago mi je sto je ne znam. nego, podvlaci kolko oces, nisam ja rekao da moze bilo ko upasti s vezom.
nego celokupnu selekciju prodje mnogo vise od njih 10 koliko se prima. i Tada ti treba veza. a ti vici i dalje da ne treba, lepo je u tom ruzicastom svetu.

jako je zalosno da kao neko ko zeli da se bavi oficirskim poslom koristite veze da bi do toga dosli. Nepotizam = kriminal = korupcija i da je srece takvi bili po zatvorima, a ne Vojnim akademijama.

misim ti kao da imas 3god ili ko da nisi u srbiji. naravno da je zalosno, a ovo je srbija i ovde svega ima - osim pravne drzave. takvih ima u Svim slojevima ovog drustva, nebitno kojim poslom se bavili.

U mom poslu taj nacin razmisljanja i vezarenje se placa glavom. Poslednji kadet pilot koji je primljen preko veze (generacija 1976. ili tu negde) nikada nije pronadjen posto je na samostalnom letu na G2 u trecoj godini Akademije, omastio Jadransko more. Od tada, pa do dan danas u Smer avijacija niko nije primljen preko veze.

U prilog tome govori i cinjenica da vec godinama ne mozemo da nadjemo dovoljno sposobnih da napravimo celu klasu.

130. je upisalo 9 klinaca, a zavrsilo 4. Ostala petorica su pala vec na prvoj godini... pogodite sta... matematikuuuuu :)

u jeee, ne znam. ako je i ta kovanica delo velikih vojnih mislilaca drago mi je sto je ne znam. nego, podvlaci kolko oces, nisam ja rekao da moze bilo ko upasti s vezom.
nego celokupnu selekciju prodje mnogo vise od njih 10 koliko se prima. i Tada ti treba veza. a ti vici i dalje da ne treba, lepo je u tom ruzicastom svetu.

Prosvetli me. Znas li ko radi selekciju za pilote na VA? Koliko ima oficira pilota na VA? Znas li nekog od njih uopste?

Koliko to mnogo vise prodje na selekciju kad ne mozemo ni celu klasu da napravimo? Mi treba da trazimo vezu da nam dodje jos kvalitetnih klinaca da bi mogli da odaberemo, a ne oni. Zar stvarno mislis da covek moze da leti sam preko veze?!

U mom poslu taj nacin razmisljanja i vezarenje se placa glavom. Poslednji kadet pilot koji je primljen preko veze (generacija 1976. ili tu negde) nikada nije pronadjen posto je na samostalnom letu na G2 u trecoj godini Akademije, omastio Jadransko more. Od tada, pa do dan danas u Smer avijacija niko nije primljen preko veze.

U prilog tome govori i cinjenica da vec godinama ne mozemo da nadjemo dovoljno sposobnih da napravimo celu klasu.

130. je upisalo 9 klinaca, a zavrsilo 4. Ostala petorica su pala vec na prvoj godini... pogodite sta... matematikuuuuu :)

matematiku bi ovde pao i cak noris. dosao neki francuz u posetu VA ili sta god, mislim da ce i on da padne matematiku iako nema veze sa celom pricom :D

a znam koliko imamo pilota a koliko letelica, nebih rekao da nam treba vise...

Za mene su piloti hrabri ljudi i vise od oficira. Mozda je galeb i u prvu da mu verujemo ipak on najblizi vatri:per: Ja uvek verujem u dobrotu kod ljudi i istinu, a ostale stvari mogu samo nekima na cast da sluze i pre ili kasnije se cuje za to.

Prosvetli me. Znas li ko radi selekciju za pilote na VA? Koliko ima oficira pilota na VA? Znas li nekog od njih uopste?

Koliko to mnogo vise prodje na selekciju kad ne mozemo ni celu klasu da napravimo? Mi treba da trazimo vezu da nam dodje jos kvalitetnih klinaca da bi mogli da odaberemo, a ne oni. Zar stvarno mislis da covek moze da leti sam preko veze?!
ne.
ne znam.
da.

pa bilo ih je 20 i nesto.
jel ti uopste citas sta sam ja napisao?

ne.
ne znam.
da.

pa bilo ih je 20 i nesto.
jel ti uopste citas sta sam ja napisao?

Zivo me zanima kog pilota znas sa VA?

Bilo ih je tacno 20, bez "nesto". Zadovoljilo je na zalost samo 10, a znas koliko je trebalo da bude u toj klasi, kao i u prethodnih nekoliko...?!

Nema tu nikakve veze, ko ima ruku za letenje on prolazi i to je jedini uslov... na zalost... Prolazi se i sa minimumom jer nam se vec godinama javlja manje nego sto treba da primimo. Kako onda odabrati?

Ali ispod minimuma sposobnosti se ne ide, to garantujem zivotom!

Zivo me zanima kog pilota znas sa VA?

Bilo ih je tacno 20, bez "nesto". Zadovoljilo je na zalost samo 10, a znas koliko je trebalo da bude u toj klasi, kao i u prethodnih nekoliko...?!

Nema tu nikakve veze, ko ima ruku za letenje on prolazi i to je jedini uslov... na zalost... Prolazi se i sa minimumom jer nam se vec godinama javlja manje nego sto treba da primimo. Kako onda odabrati?

Ali ispod minimuma sposobnosti se ne ide, to garantujem zivotom!

20 i nesto je bilo u konacnoj selekciji, tj oni kojima je u septembru receno kojih 10 ce biti uzeti za pilote a ostali duvaju. uostalom, nije ni bitno. ko hoce, moze da pokusa...

Dragi buduci kolega, jako je zalosno da kao neko ko zeli da se bavi oficirskim poslom koristite veze da bi do toga dosli. Nepotizam = kriminal = korupcija i da je srece takvi bili po zatvorima, a ne Vojnim akademijama. Ja mogu da razumem Siga koji ne podrzava taj sistem, ali nikako takve koji se jos i hvale.

Znas kako se kaze, cega se pametan stidi, lud se ponosi!

Potpuno si u pravu i potpuno te podržavam...ALI u današnje vreme većina pa i ja živi po sistemu,tj bori se za sebe,jer se i za to jedva da izboriti...Današnji sistem ,nema potrebe da objašnjavam, znaš i sam kakav je,da veze ne zavise od upisa,meni nebi ni trebale,niti bi ih koristio,ja sam u duši komunista,ali džabe ti to,kad što si ti bolji i pošteniji to te oni više jebu,i šta sad ja treba da ,karikiram,iam 99 bodova i ne upadnem jer je neki pajser sa 56 bodova,imo vezu,koju ja nisam hteo da koristim jer sam dobar i pošteno čoek, i upo na moje mesto...e zato ću da je koristim i ni iz jednog drugog razloga,a pripremuću se ko da je neam,e onda sam siguran u upis... Ne razumem ni ja dosta stvari,a ne razumeš ni ti mene,*** ne može svako sve da razume.. a opet sa tvoje tačke gledišta ja se hvalim,sa moje ja govorim kako jeste,jer neam razloga da izmišljam,a opet sa neke treće tačke gledišta mi smo svi budale.... možemo ovako do sutra da razglabamo o nebitnim stvarima,što se tiče ove teme.......

20 i nesto je bilo u konacnoj selekciji, tj oni kojima je u septembru receno kojih 10 ce biti uzeti za pilote a ostali duvaju. uostalom, nije ni bitno. ko hoce, moze da pokusa...

Sve smo se slozili koliko vidim... samo ne vidim gde je tu veza?!:eek:

A sto se tice ostalih smerova... Bilo je u proslosti primera da je neko ubacen preko veze, od strane ministra, NGS, predsednika i slicno jer im je to zakon omogucavao... ali nikada nije bilo da je taj neko istisnuo nekog boljeg... npr. ako se prima 100... prvih sto po uspehu se primaju, a "vezare" su 101, 102 itd.

Ali jos jednom napominjem... za pilote to nikada nije bio slucaj, ne zato sto su bolji vec im jednostavno nikada nije trebalo... uvek ih je bilo manje nego sto je trebalo da se primi... ko prodje selekciju sigurno upada... ko ne prodje, moze da ima generalnog sekretara UN za vezu... dzaba!

Back