Vojna akademija?

Pa dajte bre ljudi, samo vam se misli vrte oko plate ! Nema nista lepse nego par nedelja kampovati, ziveti od krompira i insekata, spavati na podu dok je hladno do 5 stepeni celzijusa! Malo usput pucati iz puske i sedeti nekoliko sati u zasedi,dok ti se nafurani oficir dere u lice... Ja bi to i besplatno radio! Zato i ocu na VA ,a plata je samo dobar bonus :ok:
PS.znam o cemu pricam jer sam sve ovo radio (osim onog dela gde mi se oficir dere u lice...)svake godine sa zadovoljstvom! nikad nisam iste drugove vodio sa sobom:hahaha: slabici!!!:plez:

Pa dajte bre ljudi, samo vam se misli vrte oko plate ! Nema nista lepse nego par nedelja kampovati, ziveti od krompira i insekata, spavati na podu dok je hladno do 5 stepeni celzijusa! Malo usput pucati iz puske i sedeti nekoliko sati u zasedi,dok ti se nafurani oficir dere u lice... Ja bi to i besplatno radio! Zato i ocu na VA ,a plata je samo dobar bonus :ok:
PS.znam o cemu pricam jer sam sve ovo radio (osim onog dela gde mi se oficir dere u lice...)svake godine sa zadovoljstvom! nikad nisam iste drugove vodio sa sobom:hahaha: slabici!!!:plez:

ehe...
jel nema lepse? :)
misim sad si se tako nalopatao svega i svacega, jedno 2 kubika :D
nemoj me vuci za jezik :)
sve je to lako pricati i izvoditi slicne stvari u sopstvenom aranzmanu, a Skroz je druga prica kada si ti tu deo masine i ne pitas se ni za sta, a trpis sve. tako da strpi se s takvim ocenama, dok i sam to ne osetis.
p.p.s. ne, ne znas :D

Gospodo, kad smo već kod para, je l' zna neko nekog ko je bio na "mirovnoj misiji" (pod uslovom da to nije neki sanitetski tim, više preferiram neko posmatranje)? Vrlo interesantna tema, stabilizacija, demokratija, te stvari...

Vrlo i veoma bitno: Kako se postaje vojni ataše i šta on radi?

To je nešto kao za mene... :) :D
to sam i ja kontao da bi voleo da radim :lol:
da si atase francuske ili amerike pa da su ti pune ruke posla,
a srbija je niko i nista i ti nemas sta da radis ni da oces, jer ti je uticaj u svetu ravan nuli :D

ali mislim da moras biti pravnik, ili barem biti zesce iskusan sa tim pravno diplomatskim stvarima.
ucenje prava smara :)
jako :)

Kako misliš da moraš biti pravnik? Ne verujem da ti treba pravni fakultet, pored akademije, bilo bi previše. Možda treba da ideš na neko usavršavanje ili specijalizaciju, da "doučiš", posle završene akademije.
Ako uspeš, svaka čast.

Lakše je da učiš i da "pustaš talas" u Briselu nego da fizikališeš kao crnja u Srbiji... :D

Meni najbolje idu jezici i filozofija, ne moram valjda da znam neku bioalhemiju da bih se prepucavao sa diplomatskim horovima. :D
Čuo sam da su ovi "misionari" što idu u Saharu ili na Blistok da "bace pogled" prilično plaćeni. Samo treba da imaš dobre naočare za sunce.:cool:

Poslednja izmena:
Kako misliš da moraš biti pravnik? Ne verujem da ti treba pravni fakultet, pored akademije, bilo bi previše. Možda treba da ideš na neko usavršavanje ili specijalizaciju, da "doučiš", posle završene akademije.
Ako uspeš, svaka čast.

Lakše je da učiš i da "pustaš talas" u Briselu nego da fizikališeš kao crnja u Srbiji... :D

Meni najbolje idu jezici i filozofija, ne moram valjda da znam neku bioalhemiju da bih se prepucavao sa diplomatskim horovima. :D
Čuo sam da su ovi "misionari" što idu u Saharu ili na Blistok da "bace pogled" prilično plaćeni. Samo treba da imaš dobre naočare za sunce.:cool:

jedan sto drzi vezbe iz prava, potpukovnik, je zavrsio pesadiju smer vojna policija i posle zavrsio pravni fax, tako da je moguce i to...

radis ko crnac, placen ko rumun :lol:
ma mani se misija, sta ti treba u zivotu da te saceka bomba na cosku koja nije namenjena tebi, da ti busmani odseku glavu jer je kod njih 4S znak sotone ili nesto tako :D

Nećeš valjda živeti samo par nedelja? Ili ceo život kampovati i jesti insekte?

Čim ideš na VA, želiš da radiš u vojsci. Tamo (u vojsci, ili bilo gde drugde) svoj rad menjaš za kapital koji češ svojom voljom zameniti za neku materiju ili tuđi rad. Da bi kvalitetnije živeo potrebna su ti materijalna dobra i tuđe usluge većeg kvaliteta i/ili kvantiteta, koje ćeš dobiti jedino ako u zamenu daš više kapitala.

Tako da je od suštinske važnosti za sapiensa kolika će mu biti plata, uslovno rečeno. Monetarni sistem ne prašta greške, ne bih ti preporučio da ga potceniš.:ok:

Aham, nadam se da hoce. Kontam ti si tu vec dovoljno vremena, valjda si upoznao ostatak ljudi, pa ono,znas li mozda ko je tu upao sa najlosijim prosekom? Nisu valjda sve vukovci? Haha kao kod mene u srednjoj, od nas 28 u razredu, 25 vukovaca, nas trojica ko svinje u teheranu. hahaha

Iam ja jedno pitanjce...
Jel te tamo teraju da učiš,ko što je nekad bilo,ili ti natrpaju dan sa kojekakvim aktivnostima da imaš baš malo vremena za učenje??
Ako je prvi slučaj onda i iam mogućnost da završim VA,a ako je drugi,teško,jer mi radne navike što se tiče štrebanja nisu jača strana... z:p

Iam ja jedno pitanjce...
Jel te tamo teraju da učiš,ko što je nekad bilo,ili ti natrpaju dan sa kojekakvim aktivnostima da imaš baš malo vremena za učenje??
Ako je prvi slučaj onda i iam mogućnost da završim VA,a ako je drugi,teško,jer mi radne navike što se tiče štrebanja nisu jača strana... z:p

pa u sustini te ne teraju. ali ti nagomilaju dan kojekakvim stvarima a ti nekom magijom uci.
najnovije je sada hor vojne akademije (propisan kao obavezna aktivnost z:plez:) koji ti eto oduzme jos par sati nedeljno od onog sto se zvalo slobodno vreme...

Pa naravno! Daj srpskom seljaku čin, i misliće da je censor perpetuuum, pater patriae! Samo smišljaju neka sranja, *ebo ih hor... Što ne uvedu grafički dizajn kao obaveznu aktivnost!? Ne mora svakog da interesuje pevanje. Šta će generalno oficiru u živoru hor? Da li ti moroni u MO uopšte imaju kubni inč mozga??? Ovo je otpisana zemlja...

Pa naravno! Daj srpskom seljaku čin, i misliće da je censor perpetuuum, pater patriae! Samo smišljaju neka sranja, *ebo ih hor... Što ne uvedu grafički dizajn kao obaveznu aktivnost!? Ne mora svakog da interesuje pevanje. Šta će generalno oficiru u živoru hor? Da li ti moroni u MO uopšte imaju kubni inč mozga??? Ovo je otpisana zemlja...

pa ne, ok je da VA ima hor, ja se s time slazem.
ali se ne slazem da teras ljude da idu na njega... to nije cepanje drva pa da moras hteo nehteo.
muzika i pevanje su umetnost, to se ne radi po naredbi i kazni vec iz licnog gusta i meraka.

sta se nocu vidi s meseca?
kineski zid, i svetla na logistici z:lol:

vezbaj iz bilo koje zbirke zadataka za upis na neki od tehnickih fakulteta.
skini sa sajta VA primerke prijemnog, da vidis koje oblasti da uzmes da radis i to je.
zadaci su u sustini laki i osnovni, ali iz puno oblasti.

Back