Vojna akademija?

Jel tesko fizicko na prijemnom ?

Pa kako za koga. :D
Ako si trenirao aktivno neki sport, nece ti biti problem. A i ako nisi nije problem da se spremis, samo krenes na vreme, najmanje 6 meseci aktivno.

Imas sve detaljno na sajtu VA kako se vezbe odnosno discipline izvode i kako se discipline boduju. Imas trcanje na 60m, skok u dalj iz mesta, zgibovi i trcanje 2400m. Vezbe se rade redom kojim sam napisao. :)

Pa kako za koga. :D
Ako si trenirao aktivno neki sport, nece ti biti problem. A i ako nisi nije problem da se spremis, samo krenes na vreme, najmanje 6 meseci aktivno.

Imas sve detaljno na sajtu VA kako se vezbe odnosno discipline izvode i kako se discipline boduju. Imas trcanje na 60m, skok u dalj iz mesta, zgibovi i trcanje 2400m. Vezbe se rade redom kojim sam napisao. :)

Kako se pravilno pripremiti ?

http://www.va.mod.gov.rs/gallery/konkurs_2012/test_fizicko.pdf

Ovde ti je objasnjeno. Mozes i da radis za zgibove Amstrongov program za zgibove (nadji na google), za sprint moras vezbati kao sto ti ovde pise, mada moras i sve grupe misica (misice nogu, trbusni zid itd.), tu ne mozes nesto mnogo da se poboljsas za kratko vreme, kao ni skok u dalj, dok 2400m mozes da spremis.

Nemoj raditi Amstrongov program ako ne mozes 10+ zgibova zato sto je naporan dosta i neces moci da izdrzis sve dane. Uzmi osnovni program za pocetak ako nisi ranije vezbao (tipa 6-7 serija maksimalno da izvuces).

Za sprint ces imati dosta vise napretka ako ga vezbas na podlozi koja nije ravna (neka uzbrdica npr) :D

Skok u dalj moras da vezbas...ako si visok neces imati problem i brzo ces napredovati ako budes pravilno radio tehniku. Radi one cucnjeve sa kolenima na prsa, mislim da ima objasnjeno tu u pdfu...tu obrati paznju na zamah rukama jer on izvlaci bas dosta :D

A 2400 moras da trcis stalno...svaki dan i testiraj se na svake 2-3 nedelje punom brzinom kojom bi trcao. Za pocetak odredi tempo neki za koji bi izdrzao sve i onda pojacavaj malo.

U sustini ti nije strasno nista, profesori su dosta korektni i retko ko je imao problem neki. Jedina otezavajyca okolnost je mozda bila jako sunce ili to sto su neki ostajali do 7 uvece, ali ni to ne smeta ako imas dobru ekipu u grupi :D Samo kreni na vreme i neces imati problem ;)

Mene interesuju jos neke sitnice a to su: da li je obavezno da se sisa na akademiji i da li moramo da se sisamo na nulu jeli to obavezno,kakva je hrana ,koliko puta mogu otici kuci u mesec dana?Ove sitnice mi nece promeniti misljene o akademiji ali bih hteo da znam sve to, ocekujem odgovor od ljudi koji su na akademiji. :D :D

Mene interesuju jos neke sitnice a to su: da li je obavezno da se sisa na akademiji i da li moramo da se sisamo na nulu jeli to obavezno,kakva je hrana ,koliko puta mogu otici kuci u mesec dana?Ove sitnice mi nece promeniti misljene o akademiji ali bih hteo da znam sve to, ocekujem odgovor od ljudi koji su na akademiji. :D :D

Jos uvek nisam na Akademiji, ali kad smo imali lekarski, jeli smo u kantini sa ostalim kadetima. Meni je bilo ok, a inace sam probirljiva jako. Za dorucak smo imali cajnu kobasicu, topljeni sir (zdenka) i jogurt. Hleb je uglavnom od prethodnog dana (sto je i ok jer se lakse vari). Rucak je bio odlican, vojnicki pasulj, grasak, krompir i meso, i salata, mogli smo da biramo, ja sam uzela sve, da probam :D Ima dana kad se jede samo suva hrana, pastete i to, cula sam, ali ugl za rucak je nesto kuvano. I ako su im ostala jela bar upola dobra kao onaj pasulj, nema nikakvih problema :D

Pozdrav svima!
Da li se desilo u skorije vrijeme da se na VA upise neko iz R. Srpske sa srbijanskim drzavljanstvom i je li imao nekih poteskoca prilikom upisa?Interesuje me jos kako se tacno racuna broj bodova iz srednje skole, da li se uzima opsti uspijeh na kraju godine u vidu cjelobrojnog broja (1,2,3,4,5) ili broja sa dvije decimale (tipa 4,64)?

Pozdrav svima!
Zna li neko da li je bilo kandidata iz R. Srpske sa srbijanskim drzavljanstvom koji su htijeli da se upisu na VA i jesu li imali ikakvih poteskoca prilikom upisa?Moze li neko da mi pojasni kako se tacno racunaju bodovi iz srednje skole (gledali se ocjena kao cjelobrojan broj ili se uzima prosjek sa dvije decimale)?Interesuje me jos da li je bilo kandidata koji su se upisali a da nose naocare ili sociva ili vid mora da bude skoro idealan?

Ljudi srecno svima koji su primljeni!! Nadam se da cemo se vidjeti sledece godine :D Zanima me jedna stvar. Posto prilikom konkursa prilazem svjedocanstva tri razreda i cetvrtog sa polugodista kako ce mi ovi moji iz gimnazije dati te ocjene oci li isto nesto slicno svjedocanstvu sa pecatom i potpisom direktora ili se to daje u nekoj knjizici. Ja cu odmah u septembru kad krenem u cetvrti popricati sa direktorom oko svega, ali da vas pitam da otprilike znam kako to ide. Poceo sam prije mjesec da se spremam fizicki: trcanje, treninzi za noge da ojacam misice zbog skoka u dalj onda zgibove.. Sa matematikom pocinjem u septembru imacu dovoljno vremena da predjem FONovu zbirku i sve testove. Opet cestitam svima koji su primljeni svaka cast ljudii!!! <3

Ocene sa polugodista se upisuju u knjizicu, tako da nosis fotokopiju toga, a za svedocanstva nece praviti problem. Ja sam pricala sa razrednim, tako da je on uzeo svedocanstva od direktora. Na vreme si krenuo, samo budi uporan, imas dovoljno vremena za sve. Ako te interesuje jos nesto, pitaj slobodno :)

A kakvu knjizicu to nijesam gledao od osnovne daju li mi to neku ovi iz skole? :D Nasao sam FON-ovu zbirku i ocu li poceti sva gradiva redom pa kad nju zavrsim onda sve testove izvjezbam? Odavno imam zelju da upisem VA nadam se da cu uspijeti. Iz Crne Gore sam. I zanima me koliko godina studiraju ovi koji se opredijele za modul Vazduhoplovstvo?

Back