Vojna akademija?

Devojke,nadam se da se nećete uvrediti,ali zamislite situaciju.
Naša država,koja u 20. veku vojevala 7,8 puta opet dođe u istu situaciju. Krvoločni neprijatelj sa juga želi da očisti pripradnike naše nacije. Vi kao oficir,dobijate komandu nad jednim vodom,ili četom,znači nekih 30-tak ljudi. Od tih 30 ljudi,većina je na marihuani,alkoholu ili su jednostavno prsli. Da li bi vi mogli da kontrolišete jednu takvu bandu,da li bi ste imali dovoljno autoriteta,da sa 25 godina komandujete vršnjacima ili statijim od vas. Mislim ovo sve ide sa poslom...Takve situacije sa fronta nisu za devojke. Mislim,ko smatra da može onda treba da ide...

Devojke,nadam se da se nećete uvrediti,ali zamislite situaciju.
Naša država,koja u 20. veku vojevala 7,8 puta opet dođe u istu situaciju. Krvoločni neprijatelj sa juga želi da očisti pripradnike naše nacije. Vi kao oficir,dobijate komandu nad jednim vodom,ili četom,znači nekih 30-tak ljudi. Od tih 30 ljudi,većina je na marihuani,alkoholu ili su jednostavno prsli. Da li bi vi mogli da kontrolišete jednu takvu bandu,da li bi ste imali dovoljno autoriteta,da sa 25 godina komandujete vršnjacima ili statijim od vas. Mislim ovo sve ide sa poslom...Takve situacije sa fronta nisu za devojke. Mislim,ko smatra da može onda treba da ide...

Evo, ja ću sad samo za sebe lično da kažem, da ne mislim da sam sposobna za tako nešto, da ne mislim da sam dovoljno odgovorna da budem na čelu tih ljudi, da ne mislim da nemam dovoljan autoritet nad ljudima, ja sad ne bih bila ovde i VA mi ne bi bila ni na kraj pameti. Ali eto, smatram da ja to mogu, tako da, videćemo. Sve što si rekao stoji i poštujem tvoje mišljenje. Ali mislim da sposobnost za snalaženje u takvoj situaciji nije do pola, već do osobe.

Samo da dodam, ne mislim da sam ja trenutno sposobna za tako nešto, jer bi i najiskusnijim oficirima ta situacija teško pala. Ali verujem da imam predispozicije da budem osoba koja će ovladati tom situacijom.

Poslednja izmena:
Onda puna podrška.
Samo,nadajte se da ćemo malo da se ugledamo na Švedsku,tj da imamo modernu armiju i vojnu industriju a da se ne upuštamo u ratnja stanja . Iskreno,ipak ovo je Balkan,i mene uopšte ne bi iznenadilo da izbije neki vojni sukob u bližoj budućnosti...Bosna i Kosovo,vrlo moguće...Tako da morate onda biti spremni na tako nešto,a poslednji stupanj toga je da izgubite vaš život...

Onda puna podrška.
Samo,nadajte se da ćemo malo da se ugledamo na Švedsku,tj da imamo modernu armiju i vojnu industriju a da se ne upuštamo u ratnja stanja . Iskreno,ipak ovo je Balkan,i mene uopšte ne bi iznenadilo da izbije neki vojni sukob u bližoj budućnosti...Bosna i Kosovo,vrlo moguće...Tako da morate onda biti spremni na tako nešto,a poslednji stupanj toga je da izgubite vaš život...

Hvala!
Ovaj, nadam se da će Srbija voditi pametnu i neutralnu politiku, jer samo budala želi rat. Bilo bi lepo kada bi se sistem VS podnovio i reformisao malo. Ali to je sve sad politika i jako malo zavisi od nas, ali mi ćemo biti tu da branimo svoju zemlju i svoj narod. I tako treba svaki državljanin Srbije da razmišlja. Ali sve je manje i manje patriotizma. Ali razumljivo je i zašto je tako.

pa nikad nisam rekla da mislim na današnji vojnički život.

izvini, ali ne volim ljude koji prosipaju mudrost i misle da sve znaju, a nemaju dobre argumente. bitno je da smo mi naloženi klinci, a ne znaš ništa ni o nama, ni o našim motivima, željama, ciljevima. mislim da stvarno nije okej od tebe da pričaš o nečemu gde stvarno nisi dovoljno upućen.
:aha: Voleo bih da te vidim kada budes bila u stroju a oficir pocne sa "prosipanjem mudrosti"... Budi tada takav karakter pa mu reci u lice da nema dobre argumente i da ne zna nista o tebi :hahaha: ladices se malo u vojnom zatvoru ili cisteci wc :lol:
Izvini, ali kada mi neko kaze da je od 7. razreda cvrsto odlucio da bude vojno lice..... moram da budem skeptican. Seti se casova psihologije i nacina na koji psiha u tom uzrastu radi i bice ti jasno zasto.

:aha: Voleo bih da te vidim kada budes bila u stroju a oficir pocne sa "prosipanjem mudrosti"... Budi tada takav karakter pa mu reci u lice da nema dobre argumente i da ne zna nista o tebi :hahaha: ladices se malo u vojnom zatvoru ili cisteci wc :lol:
Izvini, ali kada mi neko kaze da je od 7. razreda cvrsto odlucio da bude vojno lice..... moram da budem skeptican. Seti se casova psihologije i nacina na koji psiha u tom uzrastu radi i bice ti jasno zasto.

Decko, Covece sta god da si, kad me budes upoznao moci ces da iznosis misljenja o meni. A ja se raspravljam toboze ozbiljnom osobom koja kao avatara drzi Ajs nigrutina. I htela bih jos da dodam da sam od malena vaspitavana da prvo volim svoju otadzbinu pa sebe. I kad bi se desilo da izbije neki sukob nikad ne bih zalila svoj zivot ako sam ga zrtvovala za bezbednost mog naroda i moje drzave.

Poslednja izmena:

Ja nisam odlučila u 7. razredu i nikad nisam to rekla. Pazi malo šta ko piše. Ja sam zapravo odlučila ovog leta. A to za oficira i stroj, mislim ne znam čemu to kad ne može da se poredi sa ovom situacijom. Ti nisi oficir, ja nisam u stroju. A kada budem bila u stroju slušaću šta god mi kažu na šta ću se i obavezati. Ako jednog dana budeš bio oficir i imao viši čin od mene, ne brini neću ti ništa ni reći. Do tada, žao mi je samo iznosim činjenice.

I svake godine na forumu mora da se pojavi neko ko ce tako da provocira. Uzivaj u zivotu, nisu ti valjda toliko bitna nasa opredeljenja.

- - - - - - - - - -

Ja nisam odlučila u 7. razredu i nikad nisam to rekla. Pazi malo šta ko piše. Ja sam zapravo odlučila ovog leta. A to za oficira i stroj, mislim ne znam čemu to kad ne može da se poredi sa ovom situacijom. Ti nisi oficir, ja nisam u stroju. A kada budem bila u stroju slušaću šta god mi kažu na šta ću se i obavezati. Ako jednog dana budeš bio oficir i imao viši čin od mene, ne brini neću ti ništa ni reći. Do tada, žao mi je samo iznosim činjenice.

Like! :D

Moja velika zelja vec 3 godine je Vojna akademija. Postujem tu ustanovu, vojsku uopsteno, volim je ceo zivot (deda mi je bio pukovnik, penzionisao se 2003). Sad, pocela sam da se spremam, uveliko, ali se bojim. Da li do februara mogu da ojacam dovoljno da uradim 25 skelkova i istrcim 2,4 kilometra? Znam da fizicko nije tolko bodovano, ali po meni svaki bod je vazan.
A vidim da ovde ima i mojih nadam se buducih koleginica ^^

Sent from my ST18i using Forum Krstarice mobile app

Moja velika zelja vec 3 godine je Vojna akademija. Postujem tu ustanovu, vojsku uopsteno, volim je ceo zivot (deda mi je bio pukovnik, penzionisao se 2003). Sad, pocela sam da se spremam, uveliko, ali se bojim. Da li do februara mogu da ojacam dovoljno da uradim 25 skelkova i istrcim 2,4 kilometra? Znam da fizicko nije tolko bodovano, ali po meni svaki bod je vazan.
A vidim da ovde ima i mojih nadam se buducih koleginica ^^

Haha, svi smo u sličnoj situaciji i većina ovde sa foruma ne može još da uradi sve to, ali radimo, trudimo se. Sklek po sklek, trčanje skoro svakog dana i bićeš ti spremna. :D

Cenis ga? :)
E i htela sam da pitam, jer ovde ima 7500 poruka, sta odbijaju na zdravstvenom? Sta najvise gledaju? :/

Cenim. :D

Preporučujem ti da pročitaš jer ima zaista korisnih stvari. Pa odbijaju na psihološkom, onda padaju kada im rade EKG, onda visok pritisak, znam da momci padaju i na razlikovanju boja , ali u principu ako imaš dve ruke i dve noge i generalno si zdrava osoba, ne verujem da će biti problema. :D

Vazi, odvojicu neko vece za to, nego me nerviraju ova prepucavanja...:/
Hm, pa EKG sam radila redovno jer sam plesacica, pritisak mi ke nizak, ne visok, ne znam dal je to problem, imam malu dioptriju ali znam da to prihvataju... Malo mi je lakse sad :) kad god nekome kazem da cu u vojnu, pocnu njihovi prepametni mozgovi ,,tamo odbijaju ako imas makar jednu plombu" ili ,,vid/tezina mora da ti bude savrsen/a".... Lepo je razgovarati sa nekim ko se razume u to ^^

Vazi, odvojicu neko vece za to, nego me nerviraju ova prepucavanja...:/
Hm, pa EKG sam radila redovno jer sam plesacica, pritisak mi ke nizak, ne visok, ne znam dal je to problem, imam malu dioptriju ali znam da to prihvataju... Malo mi je lakse sad :) kad god nekome kazem da cu u vojnu, pocnu njihovi prepametni mozgovi ,,tamo odbijaju ako imas makar jednu plombu" ili ,,vid/tezina mora da ti bude savrsen/a".... Lepo je razgovarati sa nekim ko se razume u to ^^

A ljudi znaju da preteruju. U suštini ne obaraju na glupim stvarima. Preporučujem ti da odradiš sve te preglede koje ćemo imati, čisto da se proveriš i da vidiš da li možeš nešto da popraviš, ako može da se popravi. Ništa ti neće faliti ako to odradiš. Evo i ja sad idem na neke kontrole, reko' bolje da se proverim. :D
Ne obraćaj pažnju na prepucavanja. :D

Ali postoji 10 razlicitih pregleda, mislim da niko nece hteti da se zeza sa mnom ,,cisto da proverim", posebno ne ovi ovde kvazi doktori. Nece da mi zakazu bris grla posle 3 nedelje grlobolje, pa ti vidi...:/
A kriva kicma? Znam da imam blago zakrivljenje....

Ali postoji 10 razlicitih pregleda, mislim da niko nece hteti da se zeza sa mnom ,,cisto da proverim", posebno ne ovi ovde kvazi doktori. Nece da mi zakazu bris grla posle 3 nedelje grlobolje, pa ti vidi...:/

Haha, a jesu katastrofa. Ja bila tražila upute za sve živo, lupam tamo gluposti, te boli me ovo, te ono. I sad zakazala pa ćemo videti. A i ja imam malo krivu kičmu, ne znam, nisam čula da su nekog oborili zbog toga pa se i ja nadam da neće ni mene. Mada zanemarljivo je to koliko mi je kičma kriva, to je sad normalno, svi živi ljudi koje poznajem imaju bar malo krivu kičmu. xD

I ja imam malo krivu kicmu a i ravne tabane xD Ali cuo sam da su to izbacili kao kritetijum,jedino za kicmu ne znam :/ ali mozes pokusati da je ispravis nekim vezbama... Svima je ovde uglavnom problem taj lekarski,a matematika i fizicka spremnost,to zavisi od samih nas :D

E, necu da te plasim, otac druga je bio vojni pilot do prosle godine, mislim da su ravni tabani bas losi :/ bar mi on tako kaze, da su za to strogi :/ nije mi namera da te nasekiram, bolje da ti kazem. Manes ti kicmu, resavaj tabane kako znas i umes, kupi one plasticne uloske, to je meni resilo savrseno problem ravnih tabana kad sam bila mala.
Sto se tice vojnog pilota, takodje mi je rekao da oni ne gledaju povrsinski sta ti fali, vec sta je uzrok toga. Recimo, za prekomernu tezinu, gledaju dal je genetski, ili mozes da smrsas, za dioptriju gledaju sta je uzrokovalo dioptriju, ne kolika je, itd... Kaze da ako vide da imsi flexibilan (odnosno da mogu da te srede), zanemare sve probleme. Pregledom predvide cak i koliko ce da zivis jbt...xD
Ja se nadam da ce meni sve da zanemare :D msm svi se nadamo...

E, necu da te plasim, otac druga je bio vojni pilot do prosle godine, mislim da su ravni tabani bas losi :/ bar mi on tako kaze, da su za to strogi :/ nije mi namera da te nasekiram, bolje da ti kazem. Manes ti kicmu, resavaj tabane kako znas i umes, kupi one plasticne uloske, to je meni resilo savrseno problem ravnih tabana kad sam bila mala.
Sto se tice vojnog pilota, takodje mi je rekao da oni ne gledaju povrsinski sta ti fali, vec sta je uzrok toga. Recimo, za prekomernu tezinu, gledaju dal je genetski, ili mozes da smrsas, za dioptriju gledaju sta je uzrokovalo dioptriju, ne kolika je, itd... Kaze da ako vide da imsi flexibilan (odnosno da mogu da te srede), zanemare sve probleme. Pregledom predvide cak i koliko ce da zivis jbt...xD
Ja se nadam da ce meni sve da zanemare :D msm svi se nadamo...

Možda je drugačije bilo kad je on išao na preglede nego danas, a i pretpostavljam da bi za pilote bio problem, ali ne i za ovo ostalo. :D

Back