Vojna akademija?

Iskreno, ne razumem se bas u zbirke, posebno jer je moja profesorka jos od prve god forsirala Venovu zbiku :/ i sem te i Krugove nzm nijednu x$ mozda objave neki predlog na sajtu VA :) znate li mozda da li se organizuje pripremna nastava pri Akademiji kao sto je slucaj sa vecinom fakulteta?

Zdravo svima, ja sam nov na forumu... Dugo citam ovu temu i najzad sam odlucio da se uclanim. :super:
Planiram da konkurisem na VA sledece godine, sve mi je jasno oko psihotestova i lekarskih preglada kao i oko prijemnog ispita (sve ste lepo objasnili u 305 strane ;) ), samo mi nije jasna ta bezbedonosna provera.
Je l' oni tu gledaju samo roditelje i samog kandidata da li su imali neke probleme sa zakonom ili gledaju i ujake, sticeve, strine itd? :think: :) :P

Zdravo svima, ja sam nov na forumu... Dugo citam ovu temu i najzad sam odlucio da se uclanim. :super:
Planiram da konkurisem na VA sledece godine, sve mi je jasno oko psihotestova i lekarskih preglada kao i oko prijemnog ispita (sve ste lepo objasnili u 305 strane ;) ), samo mi nije jasna ta bezbedonosna provera.
Je l' oni tu gledaju samo roditelje i samog kandidata da li su imali neke probleme sa zakonom ili gledaju i ujake, sticeve, strine itd? :think: :) :P
Provera se radi zbog prikupljanja razlicitih informacija koje govore o licnosti, njenim sklonostima, karakteru, okruzenju itd. na osnovu cega organ formira zakljucak da li ta licnost prolazi bezbednosnu proveru ili ne.
Znaci ne staju samo na tvojim roditeljima ;) Idu i dublje... a zvace i tvoje drugove.
U proveru ulazi i ispitivanje komsija, rodbine, pa i pretrazivanje interneta, uvidom u dotadasnja operativna saznanja - licni dosije, poznate sklonosti i drustvo itd

Provera se radi zbog prikupljanja razlicitih informacija koje govore o licnosti, njenim sklonostima, karakteru, okruzenju itd. na osnovu cega organ formira zakljucak da li ta licnost prolazi bezbednosnu proveru ili ne.
Znaci ne staju samo na tvojim roditeljima ;) Idu i dublje... a zvace i tvoje drugove.
U proveru ulazi i ispitivanje komsija, rodbine, pa i pretrazivanje interneta, uvidom u dotadasnja operativna saznanja - licni dosije, poznate sklonosti i drustvo itd
Hvala puno na odgovoru... Da, cuo sam da zovu komsije, drugove, rodbinu... A to sto kazes da zalaze dublje je l' npr. ako je moj stric imao neke probleme sa zakonom, da li to moze da pravi probleme pri toj proveri? :) Izvini ako te smaram pitanjima :D

Pozz drustvo, moze li neko da mi kaze nesto vise o testu opste informisanosti, koje oblasti obuhvata, odakle ste se pripremali? :) Hvala unapred.

U principu, nije potrebna neka velika priprema, jer se podrazumeva da si većinu stvari naučila u srednjoj školi.
Međutim, na sajtu prijemni infostud imaš nekih 1100 pitanja vezanih za opštu informisanost. Ako ne možeš da ih nađeš, javi se u PM :)

Hvala puno na odgovoru... Da, cuo sam da zovu komsije, drugove, rodbinu... A to sto kazes da zalaze dublje je l' npr. ako je moj stric imao neke probleme sa zakonom, da li to moze da pravi probleme pri toj proveri? :) Izvini ako te smaram pitanjima :D

Na zalost, to ti moze praviti problem :( Pogotovo ako je navala pa se za jedno mesto bori vise jednako sposobnih kandidata, izabrace onoga sa cistiom pozadinom.

- - - - - - - - - -

Pozz drustvo, moze li neko da mi kaze nesto vise o testu opste informisanosti, koje oblasti obuhvata, odakle ste se pripremali? :) Hvala unapred.

Pa opsta informisanost obuhvata sve oblasti ;) .
Nemas tu neke posebne pripreme, listaj testove od proslih godina, igraj milionera i druge kvizove itd.
Pitanja ti mogu doci iz politike, sporta, bilo kojeg skolskog predmeta, grcke/egipatske mitologije itd itd.

Ja sam se ove godine upisao na MUO sve citam sta vas ovi savetuju pa sam morao da se oglasim... kao prvo mesec dana sam se spremao za matu i radio sam samo testove od proslih godina i bilo je tesko, ali nista previse.. na psiholoskom otpada masa, ali bez ikakvih pravila... lekarski je smesan realno.. vise su me pregledali u osnovnoj na sistematskom... sto se tice.bezbedonosne, niko nije zvao nikog mog, a kamoli posetio tako da stvarno nzm sta se cimate svi toliko.. prijemni (makar meni) nije bio nista posebno, u krajnjem slucaju potpuno je.besplatan (plate ti cak i kartu) tako da probas uspes do jjaja, ne uspes jbg svako svojoj kuci.. ako ce tebda placete oko neceg banalnog kao sto je prijemni (jer to je samo prvi korak od mnogo teze akademije), msm da ste promasili profesiju i porucujem vam da baletani dobro zaradjuju... btw sta treba od stvari da se nosi sad 1.septembra?

Lepo je kada neko daje svoja iskustva, ali drzimo se realnosti i bez sirenja dezinformacija... dakle :

kao prvo mesec dana sam se spremao za matu i radio sam samo testove od proslih godina i bilo je tesko, ali nista previse..a psiholoskom otpada masa, ali bez ikakvih pravila... lekarski je smesan realno.. vise su me pregledali u osnovnoj na sistematskom... sto se tice.bezbedonosne, niko nije zvao nikog mog, a kamoli posetio tako da stvarno nzm sta se cimate svi toliko.. prijemni (makar meni) nije bio nista posebno, u krajnjem slucaju potpuno je.besplatan (plate ti cak i kartu) tako da probas uspes do jjaja, ne uspes jbg svako svojoj kuci.. ako ce tebda placete oko neceg banalnog kao sto je prijemni (jer to je samo prvi korak od mnogo teze akademije), msm da ste promasili profesiju i porucujem vam da baletani dobro zaradjuju... btw sta treba od stvari da se nosi sad 1.septembra?

Iz ovoga mogu samo da izvucem da si imao vezu...Ako neko zeli ozbiljno u VA, a nema u porodicu uticajno vojno lice, batalite tekst iznad....

Pa da sam imao vezu sigurno nebi pisao po forumima... to je potpuna istina prijemni jeste tezak, ali da se ne lazemo daleko od preteskog... nemam nijedno vojno lice u porodici (makar ne jos uvek aktivno, a i kad su bili aktivni najvise podoficirski cin) i stvarno ne vidim potrebu da se pravi neka velika frka oko toga... svako moze da upise ako nastreba matematiku... nego kad ste vec toliko informisani (za razliku od mene) da li mi mozete odgovoriti sto se tice stvari?

e pricao sam sa jednom kadetkinjom sta treba da ponesem, najbolje bi bilo rekla ja da ponesem samo brdo carapa i gaca i da mi skoro vise nista ne treba jer kad se javimo necemo ni prespavati na va nego odma zaduzujemo uniformu i palimo na pasuljane ili peskove (zavisno od modula), ovi sto idu na peskove cuo sam de ce se provesti bolje od nas :P (to je muo i logistika mislim), treba jos pribor za licnu higujenu 2 majce i trenerka da imas sta da obuces kad skines uniformu i nista vise. i zanima me da li je neko uspeo da otvori tekuci u postanskoj posto su kod mene previli pajseri problem. pozdrav

Pa ja sam MUO tako da extra :D ne moras u postanskoj... pise tamo da mozes i u banci po izboru, ja vec imam racun tako da ga nisam otvarao sad, ako ne uspes do petka mozes u bilo kojoj banci
za pola sata da otvoris (preporucujem erste jer imaju omladinske racune na kojima ne placas odrzavanje do 26) za odecu sam i ja dobio istu informaciju, ali reko da proverim :D ali hvala u svakom slucaju :D

Zdravo ljudi! Ja sam nova ovde, čitala sam ranije sve ovo, ali reko' da se uključim kad već ozbiljno planiram da upišem Vojnu akademiju. Ovaj, ja imam više pitanja, ali trenutno me zanima bodovanje testa fizičke spremnosti. Pošto mi nije jasno kako to funkcioniše, u smislu ako imam recimo 50 poena na sklekovima, 100 na 2400m, 30 na 60m i 75 na skoku u dalj, e sad, kako to prebacuju u onih 15 poena? Hvala unapred! I takođe bi bilo lepo da svi 95. godište koji se spremaju da upišu kažu kako će se spremati, kad će krenuti sa kojim delom ispita, ako već nisu! :D

Мислио сам да нема више форума на коме се активно пише о овоме.Хвала Богу,нашао сам вас :D Био сам на полагању за ВОГИ,то је дуга прича,нисам уписао због једне велике глупости,али да не гњавим.Сада је дошло време за ВА.Знамо сви добро да на ВА није лако,да треба донети праву одлуку шта треба уписати,није исто са сваким смером...мислим на рад после академије.Занима ме,молим Вас,ако може неко да ми каже нешто опширније о војноелектронском инжењерству,пре свега информационе технологије.Такође бих волео да знам када је у питању војно ваздухопловство да ли постоје могућности да се не ради као пилот,већ одржавање авиона,и томе слично...да ли је лекарски подједнако ригорозан,ако уопште постоји тако нешто?Хвала унапред

Zdravo ljudi! Ja sam nova ovde, čitala sam ranije sve ovo, ali reko' da se uključim kad već ozbiljno planiram da upišem Vojnu akademiju. Ovaj, ja imam više pitanja, ali trenutno me zanima bodovanje testa fizičke spremnosti. Pošto mi nije jasno kako to funkcioniše, u smislu ako imam recimo 50 poena na sklekovima, 100 na 2400m, 30 na 60m i 75 na skoku u dalj, e sad, kako to prebacuju u onih 15 poena? Hvala unapred! I takođe bi bilo lepo da svi 95. godište koji se spremaju da upišu kažu kako će se spremati, kad će krenuti sa kojim delom ispita, ako već nisu! :D

Pa saberes sve te 4 discpline, podelis sa 4 i dobijes neku cifru, i tamo gledas u koju kategoriju spadas, tipa odlican od 81-100 i tako to. A sto se tice tih 15 bodova, to ti odredjuju na nacin, na koji nemam pojam, msm nema potrebe da znam, imacu max broj. :D Haha, gledaj samo sto bolje da uradis fizicko. A sto se tice mate, pripreme su vec pocele, tipa sredinom jula sam polako krenuo da radim, na tenane. '95 sam :D

Back