e nesto sam trazio i slucajno naisao na ovu temu to jest pitanje,i nism mogao da ti ne odg,zato sam i napravio profil ovde

ja sam 1. godina na vojnoj akademiji smer vojnoelektronsko inzinjerstvo,iako je moja zelja bila vojno vazduhoplovstvo,al zbog male dioptrije na levom oku su me oborili..pazi da ti kazem,sto se tice prijemnog,matematika i fizicko nije bilo tesko,mslm ja sam se spremao al to nesto bzvz jer bilo mi je svejedno da li cu upisati,jer zeleo sam za pilota alo to je sve zavisilo od lekarskog,tako da sam znao da imam malo sanse..kad sam pao,rekao sam to je to,idem FTN i kraj medjutim iz nekog razloga upisem akademiju i prvo se ide na obuku,npr ja sam isao u valjevo u centar za obuku gde se bude 45 dana,od 1. septembra do 14 oktobra..tu je stvarno bas kao vojska ima dana kad te slome muka ti je svega oces kuci a ima dana kad je ok..e,al to je sve proslo bilo ok,medjutim kad smo dosli na akademiju to je skroz druga prica od onog koje su meni pricali,nznm da li su i tebi,tipa ono ima bazen,imas sve sportove,dobijas i platu,vi devojke oko 14,15.000,al kad dodjes tamo to se sve zaboravi..prvo sto ima da se uci normalno kao i na svakom faxu,ali pored toga ti imas jako puno obaveza,jako.. toliko da nemas vremena da ucis,oni ti jednostavo organizuju zivot,ti svoj zivot gubis,nema vise svega onoga iz civilstva izlazaka kad hoces,da organizujes sebi slobodno vreme kako hoces,kad ces uciti,kad ces jesti,kad ces se videti s drustvom..to sve nestaje,tvoj zivot postaje njihov i oni te kontrolisu..mslm mozda zvuci malo grubo,ali veruj mi tako je..sve je to lepo,ti si vojno lice,imas platu smestaj,mozda te ljudi i cene,ali da li si spremna da dajes 4 god zivota njima? moj drug je napustio u novembru,njemu je bas bilo tesko..dok smo bili u valjevu nije,ali kad smo dosli,to te jednostavno slomi,jer pored pritiska da ucis,ti moras jos i 200 obaveza dnevno da radis,cistis ujutru,poslepodne,uveec radis ovo,ma knjigu ne vidis 2,3 nedelje i onda dodje kolokvijum i bum..padnes,pa ucis i to i za sledeci kolokijum i jos obaveze..dobro razmisli,ja se sad kajem st nisam konkurisao za jos neki fax,FTN,u julu jer ako ti se ne sividi ti mozes da odustanes tokom obuke u septembru bez ikakvih posledica al cim potpises ugovor,zapecatila si zivot,i tvoj racun pocinje da otkucava..taj drug je dobio da plati 900e al u ratama,placace 10 godina,al kad se god cujem s njim kaze da mu se zivot vratio u normalu lepo mu je na ETF-u,zivi svoj zivot i uziva u najboljim godinama studetnskog zivota..veruj mi i ja se premisljam sad da odustanem,*** slomilo me je sve,izgubio sam zivce i zivot..izivni na ovakvom sastavu,al prosto sam morao da ti kazem

ako te bilo sta zanima samo pitaj

poz