Vojislav Šešelj i Srpska radikalna stranka (SRS) danas

Seha02

Početnik
Poruka
2
Dobar dan,
dolazim iz Bosne, Bošnjak, pa nisam baš upoznat sa političkom situacijom u Srbiji. Međutim, sa vremena na vrijeme upratim vijesti, iskoči mi neki snimak na YouTubeu, i tako.

Nije mi jasan status Vojislava Šešelja i njegove stranke u današnjem vremenu. Općepoznato je da je bio među glavnim akterima na političkoj sceni 90-ih, ali i poslije toga sve do odglaska u Den Haag. No, danas više nema nikakvog formalnog političkog uticaja, stranka mu također više nije parlamentarna. Reklo bih se, da bi trebao biti anonimus, ali se on opet stalno pojavljuje na emisijama, komentariše nešto u novinama (što onda često čak i drugi mediji u susjednim državama prenose), što ne povrđuje to da je postao irelevantan. Više mi se čini da je on i dan-danas itekako cijenjena ličnost u Srbiji, mediji očigledno misle da je on i dalje neko za čije mišljenje će neko kliknuti na njihov tekst ili pogledati neku njihovu emisiju.

Više mi se čini da je on i dan-danas itekako cijenjena ličnost u Srbiji
Sluzi da zabavlja najnize slojeve zombiranih starkelja koji su za njega nekada davno glasali, kao i za prekodrince koji ga gotive posle pete ture u kafani, jer ih podseti na zavicaj...
Stranka mu formalno sluzi u iste svrhe, da upeca jos ponekog naivcinu "Nisam za Vucica, ali..." i kako bi glumili demokratiju, a rezim imao vise glasova u izbornim komisijama. Kada Vucic bude pao, ugasice se i formalno.

Dobar dan,
dolazim iz Bosne, Bošnjak, pa nisam baš upoznat sa političkom situacijom u Srbiji. Međutim, sa vremena na vrijeme upratim vijesti, iskoči mi neki snimak na YouTubeu, i tako.

Nije mi jasan status Vojislava Šešelja i njegove stranke u današnjem vremenu. Općepoznato je da je bio među glavnim akterima na političkoj sceni 90-ih, ali i poslije toga sve do odglaska u Den Haag. No, danas više nema nikakvog formalnog političkog uticaja, stranka mu također više nije parlamentarna. Reklo bih se, da bi trebao biti anonimus, ali se on opet stalno pojavljuje na emisijama, komentariše nešto u novinama (što onda često čak i drugi mediji u susjednim državama prenose), što ne povrđuje to da je postao irelevantan. Više mi se čini da je on i dan-danas itekako cijenjena ličnost u Srbiji, mediji očigledno misle da je on i dalje neko za čije mišljenje će neko kliknuti na njihov tekst ili pogledati neku njihovu emisiju.
Lopovi i ubice se brzo okupe oko nekog novog vođe kao što vidiš.

1000008431.jpg

Lopovi i ubice se brzo okupe oko nekog novog vođe kao što vidiš.
Da, no izgleda on još uvijek uživa neko poštovanje od strane ljudi.
Koliko je na političkoj sceni prošlo lidera stranaka, javnih ličnosti, ali se baš on još uvijek stalno zove u emisije.
Mislim, vjerovatno Vučić tu ima svoje prste umješane, ali je i on odlučio da zove Šešelja, a ne nekog drugog.

Back