bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Sta ce ti ovo reboot? Toliki je to poraz, kad kernel su napravili da moze live update, bez reboot-a...reboot
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta ce ti ovo reboot? Toliki je to poraz, kad kernel su napravili da moze live update, bez reboot-a...reboot
Sta ce ti ovo reboot? Toliki je to poraz, kad kernel su napravili da moze live update, bez reboot-a...
Kad je na bare metalu, najlakse sa live cd-a, pa chroot i onda sredis.Сад ми се управо догодило да сам на Void-у уништио систем јер нисам имао довољно простора на диску. Void у фазону терај то до краја, нема везе што није конфигурисан кернел, што сам изгубио приступ интернету...
Решење:
1. Ушао сам revovery mode и избрисао кернел
2. Бутовао сам систем са старијим кернелом
3. Обрисао сам све заостале пакете које су чувају у кешу
4. Надоградио сам поново кернел са xbps-install -u linux6.1
5. И ете га...
moPogledajte prilog 1465283
Kad je na bare metalu, najlakse sa live cd-a, pa chroot i onda sredis.
Јеси ти некад пробао да користиш Линукс ?
У командној линији је лакше и брже.
Чак и Мајкрософт има свој PowerShell.
Поједине апликације се такође могу инсталирати директно са интернета и преко Windows-a, исто као што се ради у Линуксу.
Наравно, при чему је терминал примарни, у појединим дистрибуцијама је терминал секундарни јер је акценакт на квалитетном GUI-u.С тим што код Void Linux-а и не можеш да инсталираш пакете графички. Дакле, мораш све кроз терминал..
Наравно, при чему је терминал примарни, у појединим дистрибуцијама је терминал секундарни јер је акценакт на квалитетном GUI-u.
У свакој дистрибуцији постоји терминал само што је за почетнике лакше ставити и неки GUI.
Можда Sparky Linux ? Нека врста олакшаног Дебијана за почетнике.
Imaju svi terminal ne samo Linux.Јеси ти некад пробао да користиш Линукс ?
У командној линији је лакше и брже.
Чак и Мајкрософт има свој PowerShell.
Поједине апликације се такође могу инсталирати директно са интернета и преко Windows-a, исто као што се ради у Линуксу.
E zbog takvih zajebancija nikad vise necu koristiti Linux, namerno to rade.Дошла ми надоградња за picom и направила ми русвај на qtile-у и осталим једноставним x11 wm-овима
Решење је да помоћу xdowngrade-a вратите назад стару верзију![]()
E zbog takvih zajebancija nikad vise necu koristiti Linux, namerno to rade.
Znam, ali zadnji put kad sam isprobao neke distribucije uvek je bilo nekih falinki, tako da nemam zivaca da se bakcem oko toga.Па то је Void. Имаш друге дистрибуције.
Void Linuxu је терминал главни. У Windows-u може да се користи а и не мора.Imaju svi terminal ne samo Linux.
Користи Дебијан, и немаш проблема.E zbog takvih zajebancija nikad vise necu koristiti Linux, namerno to rade.
Багује ми Void па сам га оставио само на једној конфигурацији.Дошла ми надоградња за picom и направила ми русвај на qtile-у и осталим једноставним x11 wm-овима
Решење је да помоћу xdowngrade-a вратите назад стару верзију![]()
Evo ja imam na Macu. koji radi slicno kao na Linuxu, ako sam ga par puta samo koristio, jer jednostavno nemam potrebe sve ide preko GUI-a.Void Linuxu је терминал главни. У Windows-u може да се користи а и не мора.
Дебијан је веома стабилан и ради. Нема шта да претерано чачкаш и да хоћеш.Evo ja imam na Macu. koji radi slicno kao na Linuxu, ako sam ga par puta samo koristio, jer jednostavno nemam potrebe sve ide preko GUI-a.
A dok sam bio na Linuxu cackao sam to, zezao se.