CPR
Domaćin
- Poruka
- 3.143
Intersuje me sve u vezi vode u plucima, vasa iskustva, . Zbog cega dolazi do stvaranja velike kolicine vode u plucima?
Hvala
Hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ukucas u google voda u plucima i dobijes hiljade inormacija, a mozes da upises i medicinu.
Ukucas u google voda u plucima i dobijes hiljade inormacija, a mozes da upises i medicinu.
To je bas nefer odgovor.
@CPR:
Najcesce je to posledica slabosti srca i posledicnog porasta pritiska u plucnoj cirkulaciji.
nemam pojma kako, i od čega nastaje...baba mi je imala tu vodu u plućima, imala je više bolesti...a i stara je bila...
ali znam da je po noići znalo gušiti, uvijek je spavala na dva, tri jastuka, i pila neke tablete, za izmokravanje, valjda za izbacivanje te tečnosti.....tako nekako...
e ne znam to, ona je pila samo neke tablete, koliko znam...vjerovatno je kod tebe teže stanje..
"Porast pritiska u plucnoj cirkulaciji" da li je to povezano sa sabosti srca ili nije povezano ?
stvarno se do sada nisam bavio pokusajima da recima opisem takav dogadjaj.Smatram da se poznavanje erogenih zona ne moze meriti ni na koji nacin.Uostalom, samo oko 60 % erogenih zona na telu zene su iste za sve.Ostale su plod same licnosti, svako ih za sebe dozivljava.Npr, nisam mogao ni pomisliti da ce sitno grickanje spoljasnjeg dela tricepsa imati efekat, kako se desilo.Te stvari treba istrazivati.Ponekad sebe uhvatim da sa matematickom preciznoscu, znajuci gde se nalaze interesantni rejoni, po tacno odredjeni vremenski period se zadrzavam, kao bre po sablonu.To mi je vec znak da je vreme za promenu.Cim pocnem raditi kao po unapred utvrdjenom planu, znaci da mi je vec dosadno.Ali nisam do sada sreo zenu koja je umela da pravilno stimulise moje zone.Bez zelje za nametanjem polariteta polova, ali mislim da se mi muskarci malo vise bavimo time.
Izgleda...Koja uteha
![]()
Ja ću pitati moju sestru ona je doktorica
ugledaj se na moju babu, ona je imala još svakakvih nekih problema, ali je bila junačina, tako moraš i ti...a živila skoro 90 godina...))
pa šta ti kažu doktori, pristiskaj ih, da rade pretrage...da znaš šta je...
- - - - - - - - - -
wtf..jesi ti Čak malo pukao??
Pojava vode u plućima ili edem pluća, kako se ova bolest još naziva, nastaje kada se u plućima nađe višak tečnosti. Budući da je u slučaju edema pluća disanje otežano usled nakupljanja tečnosti u plućnim alveolama (plućnim mehurićima koji učestvuju u razmeni gasova između krvi i pluća), ovo stanje je veoma ozbiljno.
Stoga, edem pluća zahteva hitnu medicinsku pomoć, jer u slučaju vode u plućima otežano je snabevanje pluća krvlju i kiseonikom i ovakvo stanje može imati fatalan ishod.
Da, da, sve mi je to poznato. Ali zasto dolazi do toga?
ugledaj se na moju babu, ona je imala još svakakvih nekih problema, ali je bila junačina, tako moraš i ti...a živila skoro 90 godina...))
pa šta ti kažu doktori, pristiskaj ih, da rade pretrage...da znaš šta je...
- - - - - - - - - -
wtf..jesi ti Čak malo pukao??
Moracu da se ugledam na tvoju babu....Pritiskam ih. radi se uveliko na tome. Meni licno jepotrebno sto vise informacija o tome
Postoji mnogo uzroka koji mogu dovesti do pojave vode u plućima. Najčešći uzrok su srčane bolesti koje dovode do toga da se tečnost pojavi u plućima jer tada dolazi do povećanja pritiska u srcu, što izaziva i povećanje pritiska u krvnim sudovima i samim tim tečnost se gura iz kapilara u alveole. Osim toga, u moguće uzroke ubrajaju se i bubrežne bolesti, odnosno suženje bubrežnih arterija, zatim tegobe sa plućima, poput upale, infekcije, embolije, krvarenja u plućima i povreda, virusne infekcije, poremećaji u nervnom sistemu, izloženost određenim toksinima i lekovima, udisanje dima i udisanje vode tokom utapanja. Osobe koje žive na velikim nadmorskim visinama su pod većim rizikom za nastanak edema pluća.
U slučaju vode u plućima, neophodno je hitno preduzeti lečenje kako ne bi došlo do fatalnog ishoda. Prvi korak u lečenju je davanje kiseonika preko maske za lice ili nosne kanile (fleksibilne plastične cevčice sa dva otvora koji omogućava da kiseonik uđe u svaku nozdrvu). Lekar će pratiti vaš nivo kiseonika. Ako ne dođe do ublažavanja simptoma, pacijent se prikači na specijalnu mašinu koja pomaže disanje.
Srcana bolest je iskjucena. Provereno.
Dobro je,moj ti savet da nađeš neki sajt gde su doktori ili da nekog pitaš uživo u 4 oka
tako je, taj duh se traži...sretno...![]()
Aha onda je okRadim to vec.Ovde samo sakupljam informacije. Hvala.
- - - - - - - - - -
![]()
Intersuje me sve u vezi vode u plucima, vasa iskustva, . Zbog cega dolazi do stvaranja velike kolicine vode u plucima?
Hvala