Vlastiti svet optimizma

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
menja mi se mislim, zavisi šta mi u životu trenutno, al obično bežim od nekakve strašne nevolje koja će me stići i ja moram da se potrudim da bežim. e sad kad kao imam para onda je teže to primeniti moram priznati ali i tu treba da se batrga
ali opet mogu i da ih nemam
i tako uglavnom bežim mislim, kad razmislim i nije tako ali to je onda dugačak post : ))
aha onda sam na to dodala i šta bih mogla da uradim u toku dana-nedelje
ma da, nije baš tako ali to je već opširno

Poslednja izmena:
recimo ostavila vas najbolja riba ili vas zdravlje lagano popusta,nemate posao..... sta biste mogli videti kao kompenzaciju u samima sebi kao pozitivni diskurs

Aj prvo smisli temu pa ponovo.

Kakva bre najbolja riba ? Ostavila te ženska sa kojom si koliko dugo ? Lenj si, stidiš se fizičkog posla i čekaš da ti sve padne s neba !

debilizam totalni !

recimo ostavila vas najbolja riba ili vas zdravlje lagano popusta,nemate posao..... sta biste mogli videti kao kompenzaciju u samima sebi kao pozitivni diskurs

1) bez najbolje ribe si živeo i ranije, dakle ko je šiša
2) posao bi najverovatnije bio odvratan i morao bi da ustaješ u 6 ujutru
3) kapiraš da je život neprestana borba, gledaš motivacione filmove i ložiš se na poboljšanje zdravlja i fizičke kondicije, središ kuću, središ sve oko kuće, nastavljaš sa traženjem posla i nove ribe

Ja sam to probala... kao, nema veze što je sve oko mene grozomorno, što imam posao al' imam i povišen pritisak od nerviranja na istom (što zbog tipa posla, što zbog kolega), što nemamo državu, što imamo diktaturu, što smo ogrezli u strah i laž, što mi se prijatelji razbežali po svetu, što mi se gadi da upalim TV i izađem na ulicu u štrokavom i razrovanom gradu.... Probala sam, majke mi... kao, ma baš me briga, imam ja svoje knjige, svoju muziku, svoje najbliže, svoj mali zabran.... putovaću, čitaću, ići ću u pozorište i na koncerte, srećna sam što imam i mogu, šetaću pored reke i misliću lepe misli....
Ma, ne može! :udriglavu: Msm, ja ne mogu. Ne mogu sebe da obmanjujem i ubeđujem kako mi je lepo i kako sam zadovoljna, kad nisam. U mom slučaju, i zbog razloga iz kojih sam nezadovoljna, kompenzacija bi bila samo masovni građanski bunt. Lupanje u šerpe u 19.30! Zviždanje pred skupštinom u kojoj vladajuća stranka opstruira diskusije oko najvažnijih stvari podnošenjem nenormalnog broja amandmana! Zviždanje kad god progovori ovaj narcisoidni bolesnik koji se svom narodu svako malo obraća sa "Sram vas bilo"....

Mislila sam da je moj optimizam nepresušan. I stvarno, ništa mu nisu mogli ni Milošević, ni bombardovanje, ni ratovi, ni inflacije, ni besparica, ni besposlica.... Al ovi su me dotukli; ovi su previše za mene i moj optimizam....

Back