Владимир Путин-najveći izdajnik Rusije i Srbije

jeljcin i da je imao i 200 dolara po barelu ne bi profitirao od toga.

znas zasto?

zato sto drzava rusija nije kontrolisala svoja naftna polja vec neko drugi.

e sad, cena nafte kad je jeljcin uzeo vlast i cena nafte kad je putin uzeo vlast se razlikuju za par dolara.

vidis, cim krenu suvi podaci, ode ti ceo topik dodjavola

Nije tachno, za Jeljcina cena barela nije prelazila 30 dolara. A naftna polja ni sad ne kontrolishe Rusija vec tajkuni i strane kompanije(Lukoil, Surgutnjeftgaz, Royal Dutch Shell...)

znaci pametan zapad je investirao svoje pa i tudje...s obzirom da su im banke radile bez pokrica...mislis da je to pravi put???
za gradjevinarstvo ne znam...ali vidim da u srbiji ima nekoliko firmi koje preko oglasa salju gradjevince u rusiju....znam licno nekoliko ljudi koji su otisi i zadovoljni su...vojna industrija je stala zato sto je stalo trziste....kad ponovo ojaca politicki uticaj rusije,opet ce biti aktuelno rusko oruzje,a sa suficitom,i naprednom tehnologijom koja inace nije zapostavljena opet ce lako oziveti....

Ruska vojna industrija je na samrti, da nije Kine, Indije, Venecuele, Malezije i Alzhira bila bi potpuno mrtva. Lepo ti chovek reche da se gradi samo za tajkune, a bolnice, shkole, infrastruktura su u ochajnom stanju. Pravi put je investiranje u proizvodnju.

finansije, papiri na vol stritu, autoindustrija, sirovine, preradjevine, cena zlata, dijamanata, sve to zavisi kao sto se ovih zadnjih godina jasno vidi.

ali, sa jedne srane, imati sirovine, i to dosta i da ti od toga zavisi ekonomija je ipak bolje nego da zavisi od potrosnje, vrednosti hartija, rast cena nekretnina i zajmljenja.

ko ce se pre oporaviti iz krize, sta ti mislis?

Dobro struchnjache, objasni mi zashto je pad americhke ekonomije samo 3.5% a ruske chak 10%?

:)\eto kad to moras da mu objasnjavas...

strateske rezerve moj ti kobamo, rezerve.

a ne deficit, ne dug od triliona i triliona dolara kao zapadnjaci.

kako ce se oni oporaviti iz krize?
zajmljenjem?

rusija gotovo da nema duga i bogata je sirovinama, ima milion puta bolju startnu poziciju za oporavak nego neko ko je zaduzio 5 generacija svoje dece i unuka unapred

Ko ce smeti da naplati dugove Amerima, a?

Dobro struchnjache, objasni mi zashto je pad americhke ekonomije samo 3.5% a ruske chak 10%?

kad kriza dodje do dna, javi se da pricamo.
ovo su sad fluktacije, manipulacije papirima, ocajana pokusaj naduvavanje jos jednog balona od americkih manipulatora.

daj ti meni reci sta je prvreda USA?
sta je USA gdp?

70% usa gdp se bazira na zajmljenju i potrosnji, ne na proizvodnji.
onog momenta kad se obican svet zaglavi do guse u dugovima, kad pukne balon naduvavan od feda - ode "privreda".

kad kriza dodje do dna, javi se da pricamo.
ovo su sad fluktacije, manipulacije papirima, ocajana pokusaj naduvavanje jos jednog balona od americkih manipulatora.

daj ti meni reci sta je prvreda USA?
sta je USA gdp?

70% usa gdp se bazira na zajmljenju i potrosnji, ne na proizvodnji.
onog momenta kad se obican svet zaglavi do guse u dugovima, kad pukne balon naduvavan od feda - ode "privreda".

BDP Amerike ti je Boing, Majkrosoft, Dzheneral Elektrik, Koka Kola, Holivud... i josh milion malih firmi koji ih opsluzhuju.

Back