Владимир Иљич Уљанов Лењин 21. јануар 1924

Moscow, Jan 21 (RIA Novosti) An opinion poll has shown that two- thirds of Russians believe that the embalmed body of the Russian communist leader Vladimir Lenin should be removed from its mausoleum on Red Square and buried.Lenin’s body has been on public display in a glass case in downtown Moscow since his death Jan 21, 1924. His continuing presence in the heart of Moscow has been an ongoing source of controversy since the breakup of the Soviet Union in 1991.

According to the poll conducted by the All-Russian Public Opinion Research Center (VTsIOM), some 38 percent of those who said Lenin should be buried at a cemetery urged the move be made as soon as possible. Another 28 percent said he could be buried after the Lenin generation has died.

The poll said 41 percent of Russians believe keeping Lenin’s body in the mausoleum is “wrong and unnatural”.

Meanwhile, 37 percent of respondents said they saw “nothing bad” in the fact that the mausoleum has become “an ordinary tourist attraction like in other countries”.

Only 15 percent of Russians said “the body of the people’s leader had the right to stay in the mausoleum on the country’s main square”.

Demands to transfer the body of the architect of the 1917 Russian Revolution to a regular cemetery have consistently been countered by Russian communists, who insist that the tomb on Red Square remain the Soviet leader’s final resting place.

Lenin, who died at the age of 53, had said he wanted to be buried in Russia’s second-largest city of St. Petersburg.

The opinion poll was conducted Nov 8-9, 2008, in a total of 140 Russian cities and towns in 42 regions, and involved a sample of 1,600 respondents.
http://www.thaindian.com/newsportal...s-body-removed-from-red-square_100145046.html

a sto se tice menjanja naziva ulica mislim da je to izuzetno glupo-em brisemo svoju istoriju,

Нема то везе са нашом историјом. Комунисти су се изјашњавали као југословени и комунисти. А те улице су пре њих имале имена, која заиста имају везе са српском историјом. Они су писали своји историју преко српске.

narod koji nema istoriju i nije narod

Тачно

i time gazimo po zrtvama onih koji su se borili za nasu slobodu.

Размисли мало више о НОБу. Колико се сећам они се нису борили за народ него за власт. Да су се хтели борити за народ били би на страни краља или Недића.

Нема то везе са нашом историјом. Комунисти су се изјашњавали као југословени и комунисти. А те улице су пре њих имале имена, која заиста имају везе са српском историјом. Они су писали своји историју преко српске.

Тачно

Размисли мало више о НОБу. Колико се сећам они се нису борили за народ него за власт. Да су се хтели борити за народ били би на страни краља или Недића.

reci mi za koju se vlast borila narodni heroj sonja marinkovic?
zasto se ulice sa njenim imenom brisu?
drzava se zvala jugoslavija koju je stvorio kralj pa je normalno da se zovu jugoslovenski komunisti.
na strani kralja i nedica nisu bile ni velike sile,a ni narod.isti taj kralj je bio u britaniji kod svojih kraljevskih rodjaka koji su kasnije primali tita sa svim drzavnim pocastima.
MANI SE REVIZIJE ISTORIJE.

nece ga nikad maknuti jer je prvo to laz da vecina rusa to zeli.
da zeli ne bi tu lezao vec 20 godina od kako je komunizam pao u bivsem SSSR.
a sto se tice menjanja naziva ulica mislim da je to izuzetno glupo-em brisemo svoju istoriju,a narod koji nema istoriju i nije narod i time gazimo po zrtvama onih koji su se borili za nasu slobodu.

Pa jeste što da menjamo ?Tako je recimo crkva Svetog Đorđa na Oplencu ''pretvorena'' u mauzolej a zvala se ''dušan petrović šane'' !!!
Možda je trebalo da ostavimo da se TAKO zove ??Crkva koju je sagradio Petar I ?
U mom gradiću gde su zlikovci iz 42 vražje divizije kojoj je pripadao j.b.tito vešale,ubijale i žive spaljivale žene i decu NE MOŽE SE NI JEDNA ULICA ZVATI IMENOM SRPSKOG KRVNIKA...
Ili da mu ostavimo ulicu da se uvek PODSEĆAMO šta je taj zlotvor sve radio po SRBIJI...?Upravo kad su dati nazivi ulica krvnicima Srpskog naroda-tad je i počelo brisanje Srpske istorije...sramota...
...''oni koji su se borili za našu slobodu''??? Pa tom prilikom ubili i devedesetogodišnjeg Vojvodu Petra Bojovića...a pitam ja tebe za koga se borio pomenuti Vojvoda ???

Ja u potpunosti podrzavam Staljinov nacin vladanja.

I onih 50 miliona sibirskih sužnjeva ga je podržavalo...mislili su da su u Sibir došli GREŠKOM....:hahaha::hahaha::hahaha:...
...''prva reakcija mi je bila da tražim papir i olovku,napisaću pismo drugu Staljinu jer on verovatno ne zna šta se radi u SSSR-u,...objasniću mu svoj slučaj,to je sigurno neka GREŠKA.Kakve ja veze mogu imati sa ubistvom Kirova ? Nisam tad ni bio u Lenjingradu a to ću lako dokazati !Ali kad sam zatražio od stražara papir i olovku on mi grubo odgovori da za narodnog neprijatelja nema ništa!To mi je razbilo zadnju iluziju !'' (K.Štajner -7000 dana u Sibiru)

Pročitaj ti sinko par knjiga na temu GULAGA...odma će ti se promeniti mišljenje!

Rusija je bila jako siromasna i zalosna zemlja pre 1 svetskog rata.

Vrhunac je imala posle pobede protiv Napoleona gde niko nije imao jacu vojsku od Rusije (jedino Englezi na moru).

Slicna situacija ko i za Autrougarskom koja je od polovine 18. veka pocinala da se raspade.

Izgubila je Slezing koji je bio bogatiji od celog poseda Stefanove krune (za Hrvatskom i Vojvodinom), bogatu belgiju. Jedino Ceska je licila ko Engleska ili Pruska.

reci mi za koju se vlast borila narodni heroj sonja marinkovic?
zasto se ulice sa njenim imenom brisu?

Увек има различитих појединаца. Говорим о идеологији у опште.

na strani kralja i nedica nisu bile ni velike sile,

Није тачно. На страни краља су били сви савезници осим Совјета и Монголије (која је била Совјетска биртија). Немачка је била на старни Недића.

a ni narod.isti taj kralj je bio u britaniji kod svojih kraljevskih rodjaka koji su kasnije primali tita sa svim drzavnim pocastima.

Народ је био на страни и краља и Недића, док се нису комунисти појавили. Према томе нису хтела да се боре за народ, него за власт. Народ им је служио као оружије да се на њу попну. А већину народа су добили добром пропагандом.

MANI SE REVIZIJE ISTORIJE.

Ревизије историје се боје само они чија историја није чиста.
Извини што касним са одговором, нисам приметио твој пост.

Znaci nemas ih.

Па доказ ти је несталих 20-30 милиона људи и сведочења других о начину нестанка. Постоји милион сведочења о Стаљиновом уништавању народа. Јачи докази се не могу наћи.

Back