Владимир Иљич Уљанов Лењин 21. јануар 1924

Па јесте ,на неки начин јер су они утемељили капитализам у СФРЈ и на један начин заробили радничку класу.

Ако желимо да говоримо о правој радничкој револуцији онда се увек осврнемо на Русију.Она је данас наш путказ ,наши ЗНАКОВИ ПОРЕД ПУТА!

На који још увек можемо да се вратимо!

Izvini,ali ja nisam jos video efikasniji sistem u industriji od `radnickog samoupravljanja`,a to je proisteklo iz ustava SFRJ 1963 godine!Dakle mnogo posle nego sto je TIRTO skinuo Staljina sa vrata...znas li ti da su Japanci dolazili da kopiraju Ustav SFRJ?

Другови ,неке речи никада не умиру!
''''''''''''''''''''''''''
Пре су се бунили само студенти, а сада су се у свим великим градовима подигле хиљаде и десетине хиљада радника. Они се боре најчешће против својих послодаваца, фабриканата, капиталиста. Радници организују штрајкове, сви одједном прекидају рад у фабрици и траже повећање надница, траже да их не присиљавају да раде по десет и једанаест часова на дан, него само по осам. Радници такође захтевају и разне друге олакшице за живот радника. Они хоће да радионице буду боље уређене, да машине буду заштићене нарочитим приборима, како не би сакатиле раднике, да њихова деца могу ићи у школу, да се болесним радницима пружа како ваља помоћ у болницама,, да радници станују у људским кућама, а не у штенарама.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Да ли неко може да примети сличности захтеве радника пре и сада?
РАЗЛИКЕ НЕМА

Voz kao trojanski konj. :D
capitalist_pig_1.jpg

Можете да се вратите на тему ,ово је јако важно данас јер се у Србији води радничка револуција.

Aham......naravno.Drago mi je sto si takav optimista.Zaista nam treba takvih!
A tema je prevashodno o Lenjinu...i iznose se istinite tvrdnje!z:)

Ma ko će ga znati...Ako je i to bilo kapitalističko maslo,čovek nekako izgubu nadu,da je ''bolji'' svet mogućz;)

Utopiju je nemoguce izgraditi zbog same ljudske psihe!;)

Полиција се меша у борбу радника. Полиција хвата раднике, баца их у тамнице, прогони без суда у родно место и чак у Сибир. Влада законом забрањује радничке штрајкове и зборове. Али радници воде борбу и против полиције и против владе. Радници кажу: Доста смо ми, милиони радног народа, грбили леђа! Доста смо радили за богаташе, а сами остали просјаци! Доста смо дозвољавали да нас пљачкају! Ми хоћемо да се удружимо у организације, да ујединимо све раднике у једну велику радничку организацију (радничку партију) и да се заједно боримо за бољи живот. Ми хоћемо да извојујемо ново и боље друштвено уређење: у том новом, бољем друштву не сме бити ни богаташа ни сиротиње, сви морају учествовати у раду. Плодовима заједничког рада треба да се користе сви они који раде, а не шачица богаташа.
Лењин

Као да је било данас!z:girl:

Влада законом забрањује радничке штрајкове и зборове.

Зар ово није нови закон који желе да уведу да законом забране окупљање радника?

Сувише је сличности да би се разлике у времену виделе!

Pazi,imao si primere komuna i zajednica ljudi koji su se izolovali od sveta u neku prašumu ili na ostrvo pa tamo živeli u jednakosti i harmoniji,ali danas, u ovom haosu koji je namerno izazvan kroz ceo 20.-ti vek a biće i u 21.-om,teško,brate,teško.

Bas zato ti to i govorim.Uvek ce se naci interesna grupa da sjebe to malo ostvarene harmonije!z:)

Доста смо радили за богаташе, а сами остали просјаци! Доста смо дозвољавали да нас пљачкају! Ми хоћемо да се удружимо у организације, да ујединимо све раднике у једну велику радничку организацију (радничку партију) и да се заједно боримо за бољи живот.

Ово су и данас захтеви радника!

Bas zato ti to i govorim.Uvek ce se naci interesna grupa da sjebe to malo ostvarene harmonije!z:)
Ma u tim zajednicama se uvek na kraju pokazalo ili da su SEKTE ili da su TERORISTIČKE ORGANIZACIJE zamaskirane kao ''pacifističke''grupe...Kad upadneš u kuću nekom bogatom bankaru ili mu otmeš dete,to je isto zločin,bez obzira šta ti ili ja mislili o njegovom moralu:roll:

Ma u tim zajednicama se uvek na kraju pokazalo ili da su SEKTE ili da su TERORISTIČKE ORGANIZACIJE zamaskirane kao ''pacifističke''grupe...Kad upadneš u kuću nekom bogatom bankaru ili mu otmeš dete,to je isto zločin,bez obzira šta ti ili ja mislili o njegovom moralu:roll:

Kao sto rekoh ljudska psiha kombinovana sa interesom je cudo!
Covek je coveku vuk....i to je to!z;)

Али радници не попуштају. Они настављају борбу. Они кажу: нас неће уплашити никаква гоњења, ни тамнице, ни прогонства, ни робија, ни смрт. Наша ствар је праведна. Ми се боримо за слободу и срећу свих који раде. Ми се боримо за то да се десетине и стотине милиона народа ослободе насиља, угњетавања, беде. Радници постају све свеснији и свеснији. Број пролетера се брзо повећава у свим земљама. Ми ћемо победити, упркос свим прогонима.

Тако је говорио друг Лењин

Back