Vladimir Cvijan je mrtav: SNS u panici, objavljena obdukcija

Негде по коментарима на твитеру био је линк са саопштењем адвокатске коморе...
https://www.nedeljnik.rs/upozorenje...okatske-komore/amp/?__twitter_impression=true

Сад ко ће га знати дал је стварно фалсификат или саопштење за ''контролу штете''

Neka doticni prvo objasne sta poduzimaju povodom toga i kako su im to u 2018. godini misteriozno ubijena dva advokata dakle clana njihove AKS.... Vladimir Cvijan i Miša Ognjanović?

Vrlo su tihi povodom tih smrti...sem malo teatralne buke posle ubistva Mise, a i to sve osta na toj kratkoj buci....
Samo se osnuje neka kao komisija i zataska se...
Nesto slicno kao i kad se Veran Matic kao šatro teatralno cimao i osnova se kao komisija za ubistvo Ćuruvije...i cao...

Može li neko od pravnika da nam pojasni šta je ovo?​

ExRiA6bXMAA7nkv

Ako je ovo tačno u najmanju ruku dokazuje da je
@VGostiljac
lagao kada je rekao da je za smrt Vladimira Cvijana saznao tek kada se poreska uprava obratila komori zbog zahteva za utvrđivanje prava porodične penzije.
ovo znaci da su privremeno postavili Gostojca kao staratelja sinu V. Cvijana samo radi davanja saglasnosti za kremaciju. Što znači da je advokat itekako znao šta se dešava.??
Gostiljac je advokat službe i sve je znao. Nikakvo starateljstvo sinu se ne pominje jer ima živu majku. Zato je u priču ubačen pok.otac Cvijana i njegova navodna saglasnost.

Ne pratim baš pažljivo...
Pokojnik se zove Vladimir Cvijan, njegov deda Vladimir Cvijan a pokojnikov sin isto Vladimir Cvijan?

da li vam jos uvek ne upada u oci
da je plasiranje ove teme u javnost upravo sad,
smisljena politicka igra,.....sto sam rekla i na pocetku teme
i posle 72 stranice i 1000 oprecnih "dokaza"
koji nam smisleno i ciljano pristizu svaki dan
vi verujete u sve i jedan, kako vam se koji plasira
kako bi bilo da analizirate ko nam sve ovo pusta u javnost,
mozemo da pogadjamo koji "dokaz" cemo sutra dobiti

Upravo sad Cvijan i odmah Mauricijus i stan od hektar.

Trebali su da sačekaju 10 godina da jave kako ste roknuli Cvijana.
ne , nisu trebali da cekaju ni dana,....
oni koji su nam preneli ove vesti posle 3 godine,
kasnije cu napraviti spisak svih onih
koje su ove vesti plasirali,
sa sve sarovicem i falsifikovanim spomenikom,
i hrvatom kome srpski advokat poverava tajne pred smrt,itd

ne , nisu trebali da cekaju ni dana,....
oni koji su nam preneli ove vesti posle 3 godine,
kasnije cu napraviti spisak svih onih
koje su ove vesti plasirali,
sa sve sarovicem i falsifikovanim spomenikom,
i hrvatom kome srpski advokat poverava tajne pred smrt,itd

Preneli su mediji koji nisu bliski sa SNS kartelom.

A SNS kartel je znao da nije živ, i krili su tu informaciju kao Vučić Cvijana.

Neka doticni prvo objasne sta poduzimaju povodom toga i kako su im to u 2018. godini misteriozno ubijena dva advokata dakle clana njihove AKS.... Vladimir Cvijan i Miša Ognjanović?

Vrlo su tihi povodom tih smrti...sem malo teatralne buke posle ubistva Mise, a i to sve osta na toj kratkoj buci....
Samo se osnuje neka kao komisija i zataska se...
Nesto slicno kao i kad se Veran Matic kao šatro teatralno cimao i osnova se kao komisija za ubistvo Ćuruvije...i cao...
Sve skupa ovo je kraj jedne nakazne epohe iako njeni glavni protagonisti veruju da će i ovog puta prevariti narod i izvući se kao u nekoliko navrata ranije.

Ali varaju se.

Сада се сигурно врши притисак, нуди се лова и то, на удовицу да каже како је "знала" да јој је муж нађен мртав у Дунаву; полиција је свакако морала да је обавести осим ако је полицији наређено да то не чини шта директно укопава вашег Вољеног **********. Наравно, ако би сада казала да је "знала", то би била лаж на квадрат, јер Вишекруна поседује њена писма где га она пита да ли нешто зна о Цвијану, да ли му се јављао итд. Видећемо да ли ће банда ********** успети да је сломи као што су успели са удовицом Оливера кога су исто убили (значи већ два политичка убиства од како је ваша СНС на власти).
Ova je udovica ( zapravo i nije udovica jer je bla razvedena) druga
prica, ona nije iz scenarija mlade, perspektivne glupace, a i bila
mu je zvanicna supruga za razliku od nevencane supruge Olivera Ivanovica.

ВЛАДИМИР ЦВИЈАН, ВАЖАН СВЕДОК ВУЧИЋЕВОГ МАФИЈАШКО-ЗЛОЧИНАЧКОГ ДЕЛОВАЊА СВЕДОЧИ: САКУПЉАО САМ ХАРАЧ​

Београд – Одбегли члан председништва Српске напредне странке адвокат Владимир Цвијан, две године се ником у Србији не јавља, па ни члановима најуже породице. Отишао је након отвореног сукоба са Вучићем, било је и ударања шакама. Био је кандидата за председника странке, а онда се, изненада, запутио у бели свет.
Новинарка Магазина Таблоид је преко посредника ступила са њим у контакт. Одговорио је на питање да ли је био Вучићев консиљеро за доношење “донација“ и “малог знака пажње“, да ли је Вучић желео да он и Вишекруна у Новом Саду оснују прву геј подружницу СНС-а
Као гром из ведра неба одјекнула је вест да је. в.д. генералног секретара председника Србије Бориса Тадића, Владимир Цвијан, поднео 4. марта 2010. године оставку! Њега је Борис Тадић тек 23. марта разрешио и званично ове дужности.
“Нови члан Српске напредне странке (СНС) од данас је Владимир Цвијан, доскорашњи генерални секретар Председништва Србије“, саопштили су напредњаци, ликујући због овог трансфера.
Цвијан је дипломирани правник, с положеним правосудним испитом. Уписао се одмах у Адвокатску комору Београда и као човек од угледа, добио је у СНС-у посебне задатке. А, од кога би, него од Александра Вучића, заменика председника странке и човека за сакупљање пара.
Тањуг је јавио 30. децембра 2013. године, да је члан Председништва Српске напредне странке Владимир Цвијан поднео оставку на све функције у тој странци и повукао је кандидатуру за председника СНС-а.
Сукоб између Вучића, СНС и Владимира Цвијана је окончан његовим изненадним одласком из Србије. Две године се није јавио ни супрузи ни сину Луки. Живи на релацији Швајцарска- САД.
Ђорђе Вишекруна, бивши пријатељ Владимира Цвијана и Александра Вучића навео је у свом јавном наступу да је Цвијан био задужен од Вучића за посебне задатке, истичући два, за која он лично зна: да га је Вучић задужио да од чланова СНС-а у Новом Саду направи прву геј страначку подружницу и да од тајкуна, контроверзних бизнисмена и оних који су у затвору, прикупља за странку новац, нудећи им заштиту.
Вишекруна је био Цвијанов пријатељ.
Као члан Председништва СНС-а господин Цвијан је долазио на годишње обележавање почетка рада Магазина Таблоид, као изасланик руководства странке.
Новинарка Магазина Таблоид успела је да пошаље, преко посредника, питања за господина Цвијана. Објављујемо његов одговор.
“…Заиста сам хтео да будем противкандидат Вучићу у странци, на изборима за председника. Нас двојица смо се жестоко сукобили. Вучић никог не сматра достојним да би са њим био пријатељ, па ни мене, али је био свестан да сам много знао. Из прве руке.
Док је СНС још била у опозицији, мени је било јасно да ће Демократска странка пасти с власти. Та одлука донета је у Стејт Департменту, тако да сам ја био први који је повукао ногу, напустајући место генералног секретара председника Србије, које је, иначе, у рангу министра у Влади Србије.
Као генерални секретар дружио сам се са Миодрагом Ракићем, Борисовим шефом кабинета, формално, био сам му шеф. И наши синови носе исто име. Мики је много радио са Вучићем, били су веома блиски, Мики га је исплаћивао за подршке које су радикали, а потом напредњаци пружали демократама у изгласавању закона и владању. Вучић је био незајажљив, а Мики је снимао све те исплате. Умео је да понижава Александра.
Када сам у СНС-у постао члан председништва странке, као адвокат од угледа, јер сам осудио реформу правосуђа коју је спровела ДС и министарка Маловић, имао сам задатак да браним угледне људе, који су били у затвору. Ангажовао ме је и Јоца Амстердам, да упозорим Јелену Триван, која је обећала да ће за пет милиона евра да преко свог брата Милана Марковића, судије Уставног суда Србије, среди да се усвоји његова уставна жалба и поништи пресуда од 15 година затвора, на коју је осуђен на основу лажног сведока из Холандије.
У међувремену је Јелена Триван постала дружбеница доскорашњег директора БИА Александра Ђорђевића, једно кратко време, али довољно да постане човек од поверења Александра Вучића. Моје је било да пренесем поруку Јоце Амстердама. Јелена није вратила новац, а Јоца још чами у затвору. Вучић је заштитио Јелену и када је остављена од Ђорђевића, јер је она била миљеница Миодрага Ракића.
Вучић је желео да постане и шеф подземља. Када је именован за првог потпредседника Владе, желео је новац у неограниченим количинама. Знам да је узео о Мила Ђукановића 20 милиона, и још толико пара од црногорских бизнисмена. Мене је слао у у затвор да од притворених бизнисмена тражим новац ‘за странку’.
Паре које сам доносио узимао је Вучић за себе. Мени је тврдио да даје и Томи, да потпише помиловање, као председник Републике, мада се не сећам да је Тома неког од тих људи помиловао. Донео сам новац од свих важнијих бизнисмена. Да им не помињем имена, довољно су пропатили. Најперверзнији задатак сам имао да од Мирослава Мишковића, који је био прогањан као дивља звер од Вучића, узмем милион долара у кешу, као Александар ће се умилостивити…Е, те паре нисам дао…“
На питање да сабере количину новца коју је узео за Вучића, Цвијан наводи да је реч о суми од неколико десетина милиона евра.
“…Сећам се да ме је Вучић послао да му приведем Стевана Никчевића, бившег директора СДПР Југоимпорт и блиског пријатеља Драгана Шутановца. Новине су их, по Вучићевом налогу, почеле ‘хапсити’. Колико да понесем, пита Никчевић. Одговорим му, ширећи руке – да би било пожељно што више, јер Вучић не воли скромне поклоне. Пита, јел’ довољно 50 комада? Мислите на хиљаде евра, питам. Не, каже он, мислим на 50 милиона. Климнем главом, биће доста. После неколико дана чујем да је био, да је истог дана, када је оставио новац, постао државни секретар у Љајићевом министарству.
Вучић је има тарифе за тајкуне, за контраверзне бизнисмене, за чланове странке који су желели ниже функције. Међутим, Вучић је имао проблем са сарадницима из Војводине. Покрајинску власт је и даље држала Демократска странка и Пајтић, али су Милош Вучевић и Александар Милованчев самостално ‘прикупљали’ донације од војвођанских тајкуна, који нису били широке руке. Зато је Александар одлучио да Војводину поклони свом брату Андреју, који је уз помоћ жестоких момака почео да утерује ‘помоћ’. Чим је омирисао затвор, Петар Матијевић је платио, а за њим и сви остали…“
Одговарајући на питање да ли су тачни наводи г. Ђорђа Вишекруне да је Вучић желео да оснује геј-подружницу СНС у Новом Саду, г. Цвијан писмено одговара: „…Сећам се тога. Рекао ми једа ту, на једном месту, буду само најугледнији из геј популације, који су наши чланови. Поменуо је адвоката Зорана Вучевића, оца данашњег градоначелника Новог Сада, Александра Бату Милованчева и још десетак чланова. Предложио је да се одржи оснивачки састанак, да се створи приватни геј- клуб који ће бити затвореног типа, а биће финансиран донацијом, да ће он, као, када га буду питали о томе, да се снебива, али ће рећи да не можемо у Европу, ако се томе противимо.
Тачно је да сам закаснио на тај састанак. И добро је, јер би Вучић искористио све те људе, да их упрља. Иначе, њега је живо занимало да ли знам ко су све хомосексулаци у Демократској странци. После је те момке врбовао да дођу у странку, постављао их је на важна места…“
На питање да ли је “чувар“ Вучићевог блага, г. Цвијан је само кратко одговоприо: „Не!“
На питање да ли је он заштићени сведок о Вучићевим злоделима, г. Цвијан није одговорио. Додао је да свако мора одговарати за оно што је радио, а да се данас о Вучићу већ много тога зна. Дијаспора, додао је Цвијан, о Вучићу зна пуну истину. И они који су Вучића посадили на ово место.
Милица Грабеж / Магазин Таблоид

Да би прикрили убиство, власти су подметнуле интервју са Цвијаном неколико месеци после његове смрти, али који је "дат из америке преко посредника".

Svedok je na sigurnom​

Već skoro dve godine se u Srbiji verovalo kako je nekadašnji član Predsedništva SNS-a Vladimir Cvijan ubijen. Nedavno se jednom od naših novinara javila osoba koja je do pre dve godine bila kontakt osoba između naše redakcije i Cvijana i otkrila nam da se on nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama pod zaštitom nadležnih službi za borbu protiv organizovanog kriminala i pranja para. On je svedok-saradnik od izuzetnog značaja, jer je odlično upoznat sa tokovima novca koji je Vučićev klan opljačkao u Srbiji i prebacio na strane račune, a poseduje i fotokopije mnogih dokumenata.
Vladimir Cvijan je još 2010. napustio funkciju generalnog sekretara tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i prešao u Srpsku naprednu stranku gde je postao član Predsedništva. Tu funkciju je napustio krajem decembra 2013. godine, a ubrzo posle toga je napustio i Srbiju. Jedno vreme je živeo u Čikagu (SAD) i okolini, a zatim je pobegao u švajcarski grad Cirih u kome je živeo u ulici Forchstrasse.
Sjedinjene Američke Države morao je da napusti kada su savezni istražni organi počeli da se interesuju za poreklo miliona dolara kojima je Cvijan upravljao. Kako je veoma brzo pokazala istraga, novac je poticao od klana okupljenog oko predsednika (tada još premijera) Srbije Aleksandra Vučića. Da podsetimo da je u to vreme u jednoj vili u Čikagu pod lažnim imenom boravio i Danilo Vučić. Ta vila je jedna od nekretnina koje je za Vučićeve kupio Vladimir Cvijan parama opljačkanim od građana Srbije.
Da bi izbegao hapšenje Cvijan napušta Ameriku i prelazi u Evropu. Skrasio se u Cirihu, odakle je nastavio da upravlja novcem koji mu je pristizao iz Srbije. Pare su najčešće prenošene u gotovini, diplomatskom poštom uz obaveznu pratnju nekog od žestokih momaka iz srpskog podzemlja. Kanalima koji su samo njemu bili poznati, Cvijan je taj novac „prao" i preko švajcarske UBS banke (poznate u celom svetu po tome da ne proverava detaljno ni svoje komintente niti pare koje dobija) slao u Luksemburg, odakle su prebacivane na različite račune kako bi na kraju završile na Bliskom istoku. Magazin Tabloid je o tome detaljno pisao u broju 349.
Poslednji kontakt sa Cvijanom, odnosno njegovim čovekom od poverenja, imala je naša novinarka u leto 2017. Tada joj je on preko poruka objasnio kako je sve prikupljao novac za Vučića dok je bio član Predsedništva SNS-a.
U broju 391. objavili smo: „Vučić je želeo da postane i šef podzemlja. Kada je imenovan za prvog potpredsednika Vlade, želeo je novac u neograničenim količinama. Znam da je uzeo od Mila Đukanovića 20 miliona, i još toliko para od crnogorskih biznismena. Mene je slao u u zatvor da od pritvorenih biznismena tražim novac 'za stranku'. Pare koje sam donosio uzimao je Vučić za sebe. Meni je tvrdio da daje i Tomi, da potpiše pomilovanje, kao predsednik Republike, mada se ne sećam da je Toma nekog od tih ljudi pomilovao. Doneo sam novac od svih važnijih biznismena. Da im ne pominjem imena, dovoljno su propatili. Najperverzniji zadatak sam imao da od Miroslava Miškovića, koji je bio proganjan kao divlja zver od Vučića, uzmem milion dolara u kešu, kao Aleksandar će se umilostiviti...E, te pare nisam dao...''
Na pitanje da sabere količinu novca koju je uzeo za Vučića, Cvijan navodi da je reč o sumi od nekoliko desetina miliona evra... Vučić je imao tarife za tajkune, za kontraverzne biznismene, za članove stranke koji su želeli niže funkcije.
Poslednje dve godine, međutim, niko pa ni članovi njegove najuže porodice nemaju kontakt sa Cvijanom, niti znaju gde se nalazi. Na društvenim mrežama su se pojavile spekulacije da je ubijen u akciji zatiranja tragova Vučićevih milijardi, pošto je prvorazredni svedok. Nedavno je Magazin Tabloid dobio informaciju kako je on ponovo u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobili smo i veoma preciznu lokaciju gde se nalazi.
Cvijan je, naime, postao svedok saradnik američkih istražnih organa kojima otkriva skrivene puteve i račune gde su završile pare opljačkane iz Srbije.
Još dok je boravio u Cirihu, Cvijan je saznao da mu Vučićev klan priprema likvidaciju, pošto je do u detalje bio upoznat ne samo sa načinom iznošenja para iz Srbije, već i sa njihovim krajnjim odredištima. Znao je u to vreme broj skoro svakog računa preko koga su sredstva prolazila, ali i banke i brojeve računa na Bliskom istoku, gde su pare završavale. Znao je, takođe, (a imao je i fotokopije dokumentacije) i tačnu visinu uloga na svakom od računa, kao i to ko je sve, osim braće Vučić, „vlasnik" tih para. Zlata vredan svedok za američke istražne organe koji se bore protiv pranja para.
U drugoj polovini 2015. godine, još dok je boravio u Cirihu, Cvijan je preko jednog od svojih najpoverljivijih saradnika stupio u kontakt sa našom redakcijom i ispričao deo onoga što zna o putevima prljavih para iz Srbije. Još tada je, između redova njegovih poruka, moglo da se zaključi kako je ne samo svestan toga da mu je glava u torbi, već i da najozbiljnije razmišlja o tome da zaštitu od ubica koje je angažovao Vučić potraži od američkih nadležnih službi, kojima bi kao protivuslugu ponudio svoja saznanja i dokumentaciju o crnim fondovima Vučićevog klana. To se, očigledno, u međuvremenu i dogodilo.
Kao jedan od dokaza da američke službe zadužene za borbu protiv pranja para imaju izuzetno precizne informacije o novcu iz Srbije govori i činjenica da su prošle godine u bankama Saudijske Arabije blokirani računi na kojima je bilo oko sedam milijardi dolara, od kojih jedan deo potiče iz Srbije - i to po nalogu američkog saveznog suda kome je predat slučaj pranja para srpskih vlastodržaca.
Takođe je indikativno kako je Vučićev klan od 2017. (kada je Cvijanov posrednik poslednji put bio u kontaktu sa našom redakcijom) naglo prestao da šalje pare u Švajcarsku, već je novac preusmerio na račune u Holandiji, Luksemburgu, Malti i Kipru, što je potvrdio i nedavni izveštaj Evropske komisije koji je Magazin Tabloid objavio. To se poklapa sa vremenom u kome je Cvijan iz bezbednosnih razloga promenio ne samo mesto boravka i identitet, već i zaštitnika i predao se američkim istražiteljima.

Preneli su mediji koji nisu bliski sa SNS kartelom.

A SNS kartel je znao da nije živ, i krili su tu informaciju kao Vučić Cvijana.
kako mozes da krijes 3 godine informaciju od stampe iz
suprotnog tabora, koji te rusi vec 9 godina,
kako, kad su pola stranke uhode i spijuni koji samo vrebaju ovakve vesti,
kako, kad su i u policiji i sudstvu dousnici protiv ove vlasti,
i kad je sve suplje ko svajcarski sir,
plus, nije to 3 godine skrivanja, nego 7, posto se za njega ne zna od 2014.
nek mi neko pametan objasni, kako,....neko pametan sa foruma
koji inace evo 9 godina zna kad vucic seere,
izvini, al ako oni nisu u stanju da nam "otkriju" gde je on bio
4 godine pre smrti, tesko da mogu da "otkriju" i da je mrtav

kako mozes da krijes 3 godine informaciju od stampe iz
suprotnog tabora, koji te rusi vec 9 godina,
kako, kad su pola stranke uhode i spijuni koji samo vrebaju ovakve vesti,
kako, kad su i u policiji i sudstvu dousnici protiv ove vlasti,
i kad je sve suplje ko svajcarski sir,
plus, nije to 3 godine skrivanja, nego 7, posto se za njega ne zna od 2014.
nek mi neko pametan objasni, kako,....neko pametan sa foruma
koji inace evo 9 godina zna kad vucic seere,
izvini, al ako oni nisu u stanju da nam "otkriju" gde je on bio
4 godine pre smrti, tesko da mogu da "otkriju" i da je mrtav

4 puta si napisala kako

Back