Влада упропастила динар - када нестручни шалабајзери воде политику.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Dinar najviše pao od svih evropskih valuta

Dinar je u 2010. godini najviše oslabio prema evru od svih evropskih valuta! Domaća valuta je izgubila čak 9,6 odsto vrednosti, dok su daleko iza mađarska forinta (2,2 odsto), rumunski lev (0,9 odsto) i makedonski denar (0,7 odsto). Podaci se odnose na prvih deset meseci 2010, ali se od godišnjih gotovo i ne razlikuju

A, da podsetimo, sredinom decembra prošle godine, guverner Dejan Šoškić rekao je da, pre nego što se svi okome na NBS treba pogledati kako su prošle druge valute u susedstvu.

- Slobodno pogledajte šta se dešava sa kursom evra poslednjih nedelja ili meseci, pa vidite da li je zaista dinar toliko nestabilan. Posebno imajte u vidu šta se desilo sa kursom drugih nacionalnih valuta u okruženju, prema evru - poručio je Šoškić.

Ekonomista Goran Nikolić podseća da je, zaključno sa 2008. godinom, većina istočnoevropskih valuta čak značajno ojačala prema evru.

- Posebno je upečatljiv slučaj Slovačke, koja je 2009. postala članica evrozone, čija je valuta tokom devedesetih blago depresirala, da bi početkom 21. veka ojačala za čak 45,2 dosto. Države kao Albanija, Makedonija i Gruzija beleže minimalne promene vrednosti svojih valuta, dok su Srbija i Rumunija zemlje koje imaju značajno slabljenje moneta. Od početka krize, zaključno sa septembrom 2010, dinar je realno depresirao prema evru oko 14 odsto. Ako se posmatra slabljenje od kraja 2000. godine, od Srbije gore stoji samo Rumunija - navodi Nikolić.

Ekonomista Miodrag Zdravković smatra da kod nas postoji opsesija pričom o kursu i cenama, dok Vlada ne brine za proizvodnju.

- Ako se uporede industrijska proizvodnja Srbije i BiH u poslednjih pet godina, vidi se da je Bosna povećala industrijsku proizvodnju za 40 odsto, a prerađivačka je imala rast veći od 50 odsto, dok je u Srbiji industrijska proizvodnja na istom nivou, a prerađivačka je smanjena za tri odsto - navodi Zdravković.

kurs.jpg

http://pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/0/23/128980/kurs.jpg

.........а када су преу зели власт динар је био 76-77 према евру.............а данас 105......значи за две и по године су девалвирали домаћу валуту за скоро 50%. А да цела ствар буде још црња, само прошле године на (безуспешну) одбрану курса динара потрошили су 2,4 МИЛИЈАРДЕ евра из резерви а за попуну тих истих резерви су се код ММФ-а задужили 3 милијарде под не баш повољним условима.
Страшно.

Poslednja izmena:
.........а када су преу зели власт динар је био 76-77 према евру.............а данас 105......значи за две и по године су девалвирали домаћу валуту за скоро 50%. А да цела ствар буде још црња, само прошле године на (безуспешну) одбрану курса динара потрошили су 2,4 МИЛИЈАРДЕ евра из резерви а за попуну тих истих резерви су се код ММФ-а задужили 3 милијарде под не баш повољним условима.
Страшно.

Ствар је у томе што су жути све то веома СТРУЧНО ОДРАДИЛИ - и то захваљујући оном Јелашићу - који се "склонио".

Да ли би имали смелости да оваквим ликовима дозволите да вам носе цегере са пијаце?

101958667249367aa0bc046996195785_MidCol.jpg

mladjan-dinkic-zvezda-granda.jpg

news_7913.jpg

Наравно да не............а они нам "воде" динар , економију и државу..............њихови ликови довољно говоре о њиховој стручности и способности.

Страшно.

Зато што је у питању веома перфидан, а у свему легалан, вид пљачке државе!

Да ли би имали смелости да оваквим ликовима дозволите да вам носе цегере са пијаце?

mladjan-dinkic-zvezda-granda.jpg

news_7913.jpg

Наравно да не............а они нам "воде" динар , економију и државу..............њихови ликови довољно говоре о њиховој стручности и способности.

Из друге руке поуздано знам да је госпоџа министарка најобичнији пајац, коме су се све колеге смејале какве је глупости ваљала!

Е кад таква персона постане министарка онда ми је све јасно!

Ствар је у томе што су жути све то веома СТРУЧНО ОДРАДИЛИ - и то захваљујући оном Јелашићу - који се "склонио".

било би интересантно видети њихове непријављене банковне рачуне по разним егзотичним острвима као и имовинску карту шире фамилије ...
Да видимо колико се нестручност у ствари исплати.............када год тзв. "извознички" лоби (исти ликови као и у "увозничком" лобију) закука да је динар прејак и да то није реално стање, после месец два долази до драстичне инфлације..........а ко је ту све "добар"?

Из друге руке поуздано знам да је госпоџа министарка најобичнији пајац, коме су се све колеге смејале какве је глупости ваљала!

Е кад таква персона постане министарка онда ми је све јасно!

evo ja cu ti reci iz prve ruke da je profesorka tezak redza, los predavac, cak malo i psihic
nazovi naucnik koji je ocekivao dvocifrene stope rasta 2000tih, ne znam samo na osnovu cega
jos je i kolege profesori pred nama hvale (osim jednog alkosa), a Dinkica uglavnom pljuju :think: kad je u pitanju Soskic tu su podeljeni

evo ja cu ti reci iz prve ruke da je profesorka tezak redza, los predavac, cak malo i psihic
nazovi naucnik koji je ocekivao dvocifrene stope rasta 2000tih, ne znam samo na osnovu cega
jos je i kolege profesori pred nama hvale (osim jednog alkosa), a Dinkica uglavnom pljuju :think: kad je u pitanju Soskic tu su podeljeni

и таква сподоба је задужена за наш новац?
Страшно.

Da podsetimo kakve topike ste otvarali 2008. godine
90174101.jpg

ДС
200.000 радних места
инвестиције
социјална држава

добили

катастрофу од динара
народне кухиње пуније него код Слобе
незапосленост повећана за 400.000

П.С.
Ко је Марковац и зашто не коментаришеш тему?
Разумем да ти није пријатно и да си свесна преваре коју су жути учинили али тема је ипак тема а чињенице су чињенице и могла би да нешто о томе кажеш пошто је власт у поменутом периоду искључиво водила твоја Дс уз помоћ ЛДП, СПс, ПУПс, ЈС и Г17...или можда грешим?

Poslednja izmena:
и таква сподоба је задужена за наш новац?
Страшно.

ona je zaduzena za budzet, donekle i privredu, Soskic za cene, a strane banke za dinar :lol:
sam pad dinara i nije toliko los, gledano makroekonomski (gradjanina koji sve preracunava u euro to ne tesi), ali je lose to sto imamo strani bankarski kartel koji ebe NBS, ebe pa rastura

Poslednja izmena:
ona je zaduzena za budzet, donekle i privredu, Soskic za cene, a strane banke za dinar :lol:
sam pad dinara i nije toliko los, gledano makroekonomski (gradjanina koji sve preracunava u euro to ne tesi), ali je lose to sto imamo strani bankarski kartel koji ebe NBS, ebe pa rastura

стандард говори колико је грађанима добро.

било би интересантно видети њихове непријављене банковне рачуне по разним егзотичним острвима као и имовинску карту шире фамилије ...
Да видимо колико се нестручност у ствари исплати.............када год тзв. "извознички" лоби (исти ликови као и у "увозничком" лобију) закука да је динар прејак и да то није реално стање, после месец два долази до драстичне инфлације..........а ко је ту све "добар"?

То је могуће само кад падну са власти,
под условом да не дођу неки још гори,
а како ми се чини "гори" долазе, макар и у виду вееееелике коалиције ....

Народе, слеп ли си ....

То је могуће само кад падну са власти,
под условом да не дођу неки још гори,
а како ми се чини "гори" долазе, макар и у виду вееееелике коалиције ....

Народе, слеп ли си ....

То се неће десити.

Poslednja izmena:

Ono što iritira je možda više njihov tupavi smeh,kao isti takav debilni izraz lica kod režimskih novinara recimo sa ''Studio B''

Није то тупав смех, то је смех "не можете нам ништа, ма шта да урадимо" и дође им као заштитни знак у последње време. Смајли такорећи...

Naravno da treba da šire pozitivnu energiju i da se smeju,al ono ipak umereno...Ono što mi znamo o Propasti je 5-ti deo onoga što oni znaju i opet su krajnje nezbiljni...Čovek bi pomislio da se radi o klovnovima iz cirkusa.

Ради се о олошу - јер ово је слика Србије

Foto

Грађани стоје у реду ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА - док битанге ждеру и пију за џ ... на њихов рачун.......

view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php
view_photo.php

Gradski štab za vanredne situacije pozvao je mlade Beogradjane koji žele da pomognu u čišćenju snega da se jave na prijavnicu Skupštine grada Beograda.

Poslednja izmena:

Back