Vlada ukida pretplatu na RTS?

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Vlada Srbije će najverovatnije ukinuti pretplatu za Radioteleviziju Srbije tokom narednih nekoliko meseci, piše Blic.
Biće ukinuto još najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, citira Blic saznanja nedeljnika NIN koji će izaći u četvrtak, 30. avgusta.
Iako je prethodnih dana ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeskog nameta kojim je opterećena privreda, biće ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra, piše Blic.

Pored pretplate, biće ukinuti "firmarina" za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivnovodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu.

Procenjuje se da bi građani i privreda tako mogli da uštede "od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara" godišnje, piše Blic.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=28&nav_category=206&nav_id=638411

Хоће ли?:cool:

Укидање претплате је МАЧ СА ДВЕ ОШТРИЦЕ - јер у том случају Јавни сервис мора да се распадне тј. ДА ГА ЗА ЏАБАКА КУПЕ СТРАНЕ АГЕНТУРЕ... тако да не знам шта ваља чинити......

Beograd -- Vlada Srbije će najverovatnije ukinuti pretplatu za Radioteleviziju Srbije tokom narednih nekoliko meseci, piše Blic.
Biće ukinuto još najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, citira Blic saznanja nedeljnika NIN koji će izaći u četvrtak, 30. avgusta.
Iako je prethodnih dana ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeskog nameta kojim je opterećena privreda, biće ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra, piše Blic.
Pored pretplate, biće ukinuti "firmarina" za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivnovodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu.
Procenjuje se da bi građani i privreda tako mogli da uštede "od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara" godišnje, piše Blic.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=28&nav_category=206&nav_id=638411

Као да је почела предизборна кампања!
Додуше ....

Укидање претплате је МАЧ СА ДВЕ ОШТРИЦЕ - јер у том случају Јавни сервис мора да се распадне тј. ДА ГА ЗА ЏАБАКА КУПЕ СТРАНЕ АГЕНТУРЕ... тако да не знам шта ваља чинити......

Baš bi bilo šteta. ''Srećni ljud''i su pri kraju, sledi ''Bolji život''.:per:

Nek' se raspadne, stranačkih glasila i onako ima previše.

reci mi jednu dobru emisiju na toj televiziji

po ceo dan puštaju gluposti, a onda u sitne sate noću puste neku dobru naučnu emisiju, ma nek se nose u maminu treba ih ukinuti

ako treba da je plaćam što ujutru pogledam vremensku prognozu onda njihovo postojanje za mene nema smisla

Плаћаће га из буџета као што је и пре било и од накнаде кабловских оператера, сасвим доста уз смањење броја запослених и њихових енормних трошкова на маникире, педикире, фризере, шминкере, фитнесе, соларијуме и остале зајебанције.Чак су успели и од једне луде Раде са "Београдске хронике" да направе "рибу"(већ се и развела експресно) док је квалитет програма на нивоу неке локалне ТВ :think:

мда,
досад је иначе радијо у интересу Српског народа и Србије....:hahaha:

Pa niste valjda toliko naivni ?!
Lepo Vam piose.."dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili ce se placati kao nadoknada..." To znaci da ce najverovatnije samo promeniti ime a ne i obavezno, da ce ga ukinuti. Vlast da se odrekne necega tek-tako - Pffff...?!

Pa niste valjda toliko naivni ?!
Lepo Vam piose.."dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili ce se placati kao nadoknada..." To znaci da ce najverovatnije samo promeniti ime a ne i obavezno, da ce ga ukinuti. Vlast da se odrekne necega tek-tako - Pffff...?!

Otprilke kao registaracija vozila sto se placa na 10 uplatnica a oni to sad sve saberu u jednu ! To je taj trik.

Izvršna vlast ne može da ukine nešto što je donela zakonodavna vlast.

meni je bilo ogavno kada su poceli da se razilaze sa b92 i pravo na rts, od tada redovno ne gledam rts. cak mogu da priznam kao srpski nacionalista da vise gledam htv, imaju dobre dokumentarce a reportaze su im tisucu puta bolje od danasnjeg rts
Ти, Ђока Балашевић, Неда Украден и Мирослав Илић, слободно можете у Кро.
Плаћам Вам возну (аутобуску) карту у једном правцу! Одавде до тамо.

Ти, Ђока Балашевић, Неда Украден и Мирослав Илић, слободно можете у Кро.
Плаћам Вам возну (аутобуску) карту у једном правцу! Одавде до тамо.

ti si bezobrazan. poredim struku na tv. a ne politiku. sto se tice politike, pitanje je slicnosti a ne razlicitosti. ja sam odavde i sa hrvatima sam na stavu da treba da se hrvatska dekomponuje i da se vrati rsk, ali sam i da ovde svi koji ne rade u interesu srbije i gradjana srbije sednu na tvoju kartu i da se ne vrate. ako nisi bezobrazan onda si ldp ili nvo

ti si bezobrazan. poredim struku na tv. a ne politiku. sto se tice politike, pitanje je slicnosti a ne razlicitosti. ja sam odavde i sa hrvatima sam na stavu da treba da se hrvatska dekomponuje i da se vrati rsk, ali sam i da ovde svi koji ne rade u interesu srbije i gradjana srbije sednu na tvoju kartu i da se ne vrate. ako nisi bezobrazan onda si ldp ili nvo

Прихватљивије ми је да будем безобразан но из ЛДП или НВО.
А што се тиче Кро., шта би ти фалило да одеш тамо. Научио си њихов језик гледајући њихову ТВ, тамо је изгледа лепо у ,,Лијепој њиховој'', ....

I treba da ga ukinu...
ta televizija cista propaganda..ne secam se da je nekada pomenuta Surdulica..Vladicin Han..osim ako nema neka katasrofa..
a sta ovog u despotovcu boli uvo sto se izliva sahta u Majke Jevrosime...
gasi bre tu frekfenciju..opasna je postala

Back