ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ СПРЕМНА ДА ИСПЛАТИ КАРАЂОРЂЕВИЋЕ

то још колико знам није званично њихово ...Карађорђево и Љубичево шта са тим има још примера..као и неки војни објекти ..који су стављени на лицитацију

To su vojna dobra. To i ne moze da se vrati!

Најмалађи син му је завршио војну акадмију у Крагујевцу и говори течно српски..ако ти то нешто значи а има и ћерку мислим да живи на Дорћолу нисам сигуран а остали по белом свету...мада има још потомака Карађорђевића који су овде и говоре течно српски али нису медијски тако експонирани као Александар.

Јелена Карађорђевић братаница Томислава К. је пре две године дала новац за обнову цркава у Призрену (мартовско дивљање) и посетила Грачаницу и Призрен ...

ma u redu, lepo da ih ima i koji su uvde ali kakorekoh ja i ne vidim zašto je bitno da se nekom vrati imovina koja i nije stečena radom već sedenjem na prestolu.

nodobro, tako valjda funkcioniše taj monarhostički sistem. bilo ne ponovilo se.

Најмалађи син му је завршио војну акадмију у Крагујевцу и говори течно српски..ако ти то нешто значи а има и ћерку мислим да живи на Дорћолу нисам сигуран а остали по белом свету...мада има још потомака Карађорђевића који су овде и говоре течно српски али нису медијски тако експонирани као Александар.

Јелена Карађорђевић братаница Томислава К. је пре две године дала новац за обнову цркава у Призрену (мартовско дивљање) и посетила Грачаницу и Призрен ...
Porijeklo Karadjordjevica i moje je potpuno isto.
Samo sto su oni promjenili prezime i postali Srbi.

jeste pera se ubi od rad.sve sa motiku i sa ralo zaradio vile i dvorovi.a naucnici doktori ucitelji koji narodu donose i pamet i zdravlje i znanje danas nemaju ni za lekovi.ko ce njima da isplati sto su ih komunjare krale 50 godina.a gospoda karadjordjevici vredni i umni radnici naucnici profesori zaradise carsko bogastvo po balovima prijemima krstarenjima po morima i setnjama po beli svet.jos ce i kamatu da traze.
vala da im i i deesovci pozavide.

Ovo se zoe PUSTO TURSKO,braco Srbi!:dash:

то још колико знам није званично њихово ...Карађорђево и Љубичево шта са тим има још примера..као и неки војни објекти ..који су стављени на лицитацију

ljubičevo je valjda bilo obrenovićevsko. (nazvao ga po majci, kneginji ljubici, knez mihajlo)

nisam znala da su ga karađorđevoći preuzeli.

mene savršeni nije briga šta će viri sa njihovom imovinom. mogli su da nauče srpski ako im je već toliko stalo do porodičnog nasleđa. nasleđe nisu samo zidovi.

da se ja pitam, ne bi oni ništa dobili. kao da je onaj aleksandar to zaslužio nečim. jedino što je u čitavoj toj porodici valjalo bio je petar I oslobodilac, tog čoveka poštujem, ovo ostalo neka radi pa naka sami zasluže. neradnička gamad.

zanimljivo je sto kod nas mnogi ljudi koji se izdaju za evropejce i demokrate imaju interesantna shvatanja o privatnoj svojini.....

to je problem legitimnosti odluka komunistickih vlasti o nacionalizaciji imovine, i odnosi se na pojedinacne slucajeve, od kraljevske porodice do trgvoca, poljoprivrednika i kovaca, a nema veze sa kvalitetom izgovora srpskog jezika.

Poslednja izmena:
zanimljivo je sto kod nas mnogi ljudi koji se izdaju za evropejce i demokrate imaju interesantna shvatanja o privatnoj svojini.....

to je problem legitimnosti odluka komunistickih vlasti o nacionalizaciji imovine, i odnosi se na pojedinacne slucajeve, od kraljevske porodice do trgvoca, poljoprivrednika i kovaca, a nema veze sa kvalitetom izgovora srpskog jezika.

tradicionalan stav moje porodica, jos od kada je na presto došao aleksandar I, je antimonarhistički tako da me za njihovu imovinu briga nije.

tolikootome

Tako ti je Severna kad je neko rodjen na Cetinje!

ali vidiš, ako smo kod crnogoraca, aca I je sebe smatrao crnogorcem čak je i govorio nekom verijantom crnogorske ijekavice tako da bi bar oni njegovim potomcima trebalo da vrate što im je uzeto.

postoji anegdota, kada su se crnogorski pretstavnici žalili kralju kako nemaju dovoljno ministara aleksandar in je odgovorio ali zato imate kralja. :mrgreen:

Back