U potpunosti se slažem sa Hellen!Meni i mužu je VTO jedina šansa da imamo dete,i pokušavaću dok kod ne zakmeči!!!
svi do sada na temi se slazemo...

samo napred! Srecno!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U potpunosti se slažem sa Hellen!Meni i mužu je VTO jedina šansa da imamo dete,i pokušavaću dok kod ne zakmeči!!!
Pretpostavljam da su mislili na vantelesnu oplodnju. Gledala sam emisiju gde roditelji da bi izlečili sina koji boluje od raka, odlučuju da začnu dete, zbog krvi iz pupčane vrpce. Inače, beba mora da bude podudarna sa starijim sinom, tako da su radili vantelesnu oplodnju. Stimulisali su proizvodnju jajnih ćelija, tako da su dobili puno jajnih ćelija, oplodili su ih u laboratoriji očevom spermom i gledali kroz nekoliko dana koji embrioni su podudarni. Morali su da odbace one embrione koji su nepodudarni, i od 3 podudarna su implantirali 2. Jedan je uspeo i dobili su bebu. To se sve dešavalo u Engleskoj, a roditelje je kritikovao čak i BBC. Meni je to vrlo humano i veoma dobro - spasiće sina i dobiti još jedno dete. Mada uskoro će ljudi možda želeti dete koje nema gen za rak ili lepo i pametno dete, pa će se radije odlučiti za vantelesnu oplodnju, i eto ti nama genetskog inženjeringa, više i niže rase...
i ovo je bio jedan od argumenata zasto su protiv VTO...
moje misljenje je da bi sve trebalo da ima svoje granice...ali poznajuci ljudski rod...
u svrhu lijecenja kao u gore navedenom primjeru ok, ali izmisljati sada pametno, sa plavim ili crnim ocima, ovakvim ili onakvim genima...mislim stvarno..
u svrhu lijecenja kao u gore navedenom primjeru ok, ali izmisljati sada pametno, sa plavim ili crnim ocima, ovakvim ili onakvim genima...mislim stvarno..
O cemu sta mislimo?
Znas kako, kapiram da mnogi ljudi imaju logiku koja drugacije funkcionise od moje, da se blago izrazim. Pa verujem da je takav slucaj i sa tobom i sa onima koje jos muci pitanje koje si postavila.
Kakve veze ima vestacka, odnosno vantelesna oplodnja sa onim sto nas pitas?
Za to sto tebe brine je zaduzen genetski inzinjering. VTO nema veze s tim, tj. samo je pomocno sredstvo.
Da bih pojasnio kako dozivljavam tvoje pitanje, mogao bih da ga uporedim sa tim da se neko hipoteticki pita da li nam je tocak uopste potreban, jer njegovom upotrebom i razvojem stigli smo do tenkova i oklopnih transportera koji su toliko zla covecanstvu naneli.
Gde je granica upotrebe tocka? Poznajuci ljudski rod, svasta od njega moze da se napravi.
podrzavam svaki nacin da se dobije dete.
podrzavam svaki nacin da se dobije dete.