Visina :'(

urosbuki

Početnik
Poruka
7
Pozdrav ljudi. :) Novi sam na forumu, pa ne znam da li je ovo pravo mesto da postavim post ovakvog tipa. :)
Moj problem je visina. Ne znam odakle da pocnem, ali evo.
Imam 16 godina, visok sam 172,5cm i tezak 67kg.
Otac mi je visok 181cm a majka 171. Treniram fudbal od svoje 6 godine. Poslednjih godinu ipo dana vezbam. Ne idem u teretanu. Radim sklekove,zgibove,propadanja,trbusnjake,preskacem vijacu, sve to radim bez ikakvih opterecenja.
Ne vezbam samo subotom i nedeljom. Pijem mnogo mleka, hranim se zdravo, jedem jaja,ribu,belo meso,povrce,voce. Ne pijem gazirane sokove. Cesto sa drugarima idem na basket.
Idem u drugi srednje, a moja pitanja su: da li moje vezbe uticu na moj rast? da li bih trebao da prestanem da vezbam i radim samo trbusnjake? Ne planiram da koristim nekakve hormone ili nesto slicno. Imam dobro razvijenu muskulaturu, cesto pijem vitamine. Mislim da je ovo dosta. A kljucno pitanje je: da li bih mogao da doguram do 180? :)
Hvala unapred..:)

Pozdrav ljudi. :) Novi sam na forumu, pa ne znam da li je ovo pravo mesto da postavim post ovakvog tipa. :)
Otac mi je visok 181cm a majka 171. Treniram fudbal od svoje 6 godine. Poslednjih godinu ipo dana vezbam. Ne idem u teretanu. Radim sklekove,zgibove,propadanja,trbusnjake,preskacem vijacu, sve to radim bez ikakvih opterecenja.
Ne vezbam samo subotom i nedeljom. Pijem mnogo mleka, hranim se zdravo, jedem jaja,ribu,belo meso,povrce,voce. Ne pijem gazirane sokove. Cesto sa drugarima idem na basket.
Idem u drugi srednje, a moja pitanja su: da li moje vezbe uticu na moj rast? da li bih trebao da prestanem da vezbam i radim samo trbusnjake? Ne planiram da koristim nekakve hormone ili nesto slicno. Imam dobro razvijenu muskulaturu, cesto pijem vitamine. Mislim da je ovo dosta. A kljucno pitanje je: da li bih mogao da doguram do 180? :)

Zasto da i ne premasis 180cm..ja sam godinu dana stariji od tebe,i bas pamtim,na sistematskom pregledu pred upis u srednju sam bio visok 169,a sad sam 183 ili 184cm(kilazu ne smem da ti odam :dash: ),tako da to zavisi od osobe do osobe,a i od genetskih predispozicija,mada i to je sad postala fraza,moji su nizi za glavu od mene,babe i dede takodje... nemoj samo da gledas koliko su ti roditelji visoki...samo ti cepaj zdrav zivot,basket i vezbe i relax ;)

Nista, umreces mali i svi ce da ti se smeju tokom celog zivota sto si mali....

Salim se...Citam te kao knjgiu i tacno znam sta zelis...

Pazi ovako, VEZBE BILO KOJE NIKAKO NE UTICU NA RAST U BILO KOJEM SMERU!

Znaci niti ce te tegovi smanjiti 1mm niti ce te 20 godina basketa i istezanja na grani kao majmun "razvuci" tj da ti se poveca visina za 1mm

Sve je to genetski i to jeto. Mozda ces tek od 20e godine do 25 da porastes nenormlano a do tada da budes malecki....Mozda vise neces ni milimetar da porastes.

Poenta price je da ne brines mnogo o tome - to ce se sve desiti kako ce se desiti bez obzira sta ti radio i koliko se brinuo.Ono sto ti trebas da uradis je da prihvatis sebe takav kakav si, i nikakvo ispijanje mleka, bele kafe ili soka od limuna ili ananasa nece tebi pomoci ! Takodje suprotan lik od tebe koji ima vec2m a ima 16 god i posto je mlad premrsav je, ima komplekse sto je veliki i izduzen kao sina glista, e on ce namerno da dize tegove u stojecem stavu u nadi da ce ga to "smanjiti", ali shvatite deco da je to JEDAN VELIKI STEREOTIP I GLUPOST - NITI CES TI PORASTI OD NECEGA DRASTICNO NITI CE SE ON SMANJITI ....

Sve te predrasude su smislili GLUPI NEOBRAZOVANI LJUDI KOJI SE PLASE A PLASE SE JER VLADA NEZNANJE, covek kada je obrazovan on se ne plasi stereotipa jer zna da su glupost, jer on vlada cinjenicama naucnim i dokazima.

A to sto se bavis sportom je za svaku pohvalu, mzoes slobodno i sa tegovima da radis, ne moras bezati od toga ko djavo od krsta, jer i to nece imati veze na tvoj rast u bilo kojem smeru, a sa tim obicnim vezbicama neces nesto mnogo izmeniti svoje telo i napraviti se u ne znam kakvog sportistu.

Hvala ti, ovo mi mnogo znaci. Nadam se da cu prestati razmisljati o tome, ali ponekad kada vidim visu devojcicu od sebe osecam se neprijatno. :S
Odgledao sam ovaj video i ranije, covek je strava :)

Hvala ti, ovo mi mnogo znaci. Nadam se da cu prestati razmisljati o tome, ali ponekad kada vidim visu devojcicu od sebe osecam se neprijatno. :S

Eto.... A nisi npr razmisljao u smeru da se ti takvoj nekog svidjas, a onda ona proklinje sebe jer je veca od tebe, jer veruj mi devojcice sebi mnogo vise zameraju i mnogo vise sebe zagledaju i najmanje nesto kod njih moze da izazove veliku frustraciju i stres.

Uvek se moze razmiljati i sa druge strane..... A i zivot nije samo crno-belo, ima puno nijansi.

Uostalom bas ti se moze zasvidjati neka manja devojcica, pa cete biti bas lep par kao stvoreni jedno za drugo, a ne npr da si mnogo veliki a ona mala pa uvek moras da se savijas hehe.

a to sto ti se svidja ili svidjaju bas vece devojcice je igranje sa tvojom psihom - naime mi muskarci smo takvi da nas uzbudjuje ono ili sto nam je nedostizno , ili sto ne mozemo imati (jer tako zabidzimo sami sebi) i onda takav objekt postane objekt hira, objekt prema kome osecamo neko osecanje a to nije zapravo ljubav nego srdzba, inat, ljutnja.....

Tvoje svesno kaze - jao kako je lepa ona devojcica koja je veca od mene, mislim da sam se zaljubio, ali tvoje podsvesno zapravo kaze - Jao ova je veca od mene, ovu nikad ne bih mogao da imam.....Sta ne bih mogao? E bas sad ona ima da mi se zasvidja, jer to je za mene nedostizno, prema tome kako bi bilo kada bih mogao da iskusim nedostizno, i onda krece tvoja masta, a ti to svesno mozes da osecas kao normlano svidjanje.

Ja sam poznavao lika koji je isao u teretanu i bio skockan tip top trbusnjaci, i vazio je za decka koga vole cure, i svi su njegovu devojku zamisljali kao neku manekenkicu, jer sa kakvim drugim bi on setao inace....Eeeee a on se lozio na debeljuskaste devojke...... To je ono - bio je okruzen lepoticama fitnesicama u teretani i fitnes klubu, svaku takvu je mogao da ima, ali bas zato sto to olako moze njemu nije zanimljivo, a ona debeljuskasta "nikako nije za njega", "to ne prilici njemu da sa takvom ide" i bas zato sto postoji ZABRANA , javlja se neko ushicenje i nagon da se bas sa takvom osobom bude!

Tako da ne razmisljaj ti puno o tome ako ti se i zasvidja neka veca devojcica.....Na kraju krajeva gde pise da je uslov veze da musko mora biti vece? Nema takvog zakona , neces ici u zatvor ako budes i manji.... Mogu samo neki zlobnici da ti se podsmevaju od muke jer im je krivo, JER SI TI DOKAZAO DA IMAS NEKE DRUGE KVALITETE LICNOSTI, OBRAZOVANJE, INTELIGENCIJU, GOVOR, MANIRE, EMOCIONALNU TOPLINU, UVAZAVANJE PARTNERA......A sve je to mnogo bitnije za zenski svet nego visina....

Mozda zene napamet to nabrajaju - Visok vitan, crna kosa, mercedes.....Ali u praksi one shvate da to ZAPRAVO UOPSTE NE ZELE, I DA ZELE DA TAJ LIK KOLIKI GOD DA JE , NACINI DA SE ONA OSECA VELIKOM, ISPUNJENOM, VAZNOM OSOBOM KOJU NEKO ISTINSKI VOLI I UVAZAVA.

Tu ti je kljuc svega, o tome razmisljaj i brini, kako izgradjujes odnos, a visina ce doci sama po sebi.

Devojke nose stalno neke stiklic i tako to , a mi muski nista od toga.... I sad i da je veca, zapravo i nije, jer je stiklice i potpetice dizu.....Sto znaci da ti nisi manji, nego ne koristis pomocna sredstva.

I znas sta, u danasnje vreme deca su veca od roditelja mahom, tako da ne brini se, izrasces ti veci i od oca, a kad ti izrastes, devojcice ce polako da pocnu da se smanjuju, e sad one u ovom periodu mnogo brzo rastu i razvijaju se, ali to ubrzo stane a kod muskarca traje mnoooogo duze, tako da daj sebi sansu.

Pogledaj npr Ivana Ivanovica kako je ponosan sto je mali.....Zovu ga kepec, zli patuljak, a on lik jos i smislja viceve o svojoj visini.....
Sta mislis kako uspeva to, kako se ne zacrveni u licu i ne pocne da se znoji kada neko prica da je malecan?

To je zato sto on zna KO JE, STA JE, STA MOZE DA URADI, KOLIKO VREDI, ZNA SVOJE VRLINE, A PRIHVATA I SVOJE MANE , JER SVI MI IH IMAMO, NEKO OVU NEKO ONU.
Oni mogu da ga zezaju do sutra sto je mali, ali on e uvek nasmejan, ne mogu da ga dotaknu a on njih vrti sve oko malog prsta, izaziva im pritisak, nervozu, secer haha!

Njegov suparnik Ognjen Amidzic je veci.....Pa da li mu to pomaze da ima bolju emisiju? Ne.... Dzabe Ognjenu sto je veci kada ima onaj nos onakav.

Kontas.?...Svako ima neku manu i za njega je to najveci i najgori problem, ali samo zato jer nema i druge mane. E sad neko ko ima veliki nos ne moze da ocekuje da ce to da se smanji, cak ce biti sve veci i veci, a ti si u povoljnom polozaju jer je mlad covek mali pa sve vei i veci, znaci ti ides ka popravljanju svog problema automatski kako prolazi vreme, a nekom se mana povecava sa protokom vremena.

Znaci gledaj na to i tako, kao npr igras monopol ili tako neku drustvenu igru i izvlacis i jednu negativnu kartu iz spila negativnih karata, i izvuces neku osrednju, a PRESKOCIS I ZAOBIDJES MNOGE UZASNE.

U prevodu: Budi zadovoljan , moglo je biti nesto mnooogo gore....Pogledaj Nika Vujicica i njegov stav - no arms, no legs, NO WORRIES, NO PROBLEMS! A mogao je napisati - uzas..... I tako mu je i bilo dok nije shvatio.....Kada je shvatio, nisu mu izrasle ruke i noge, i dalje ih nema, ali je srecan.....To je zapravo kao i da ih ima.....Video si sta sve moze da radi, kao da ih ima, to ga nista ne ometa......Cak se i ozenio i moze da obavlja seksualnu duznost, i imace decu :D:D:D

Zamisli sebe kako ne mzoes da imas devojcice vece od tebe, a zamisli sad njega i njegovo razmisljanje - NIKO ALI NIKO ZIVI NECE ZELETI DA BUDE SA MNOM KEPECOM OD POLA METRA!

U to vreme kada je bio u najvecoj depresiji, znas koliko bi njemu znacila tvoja visina? Za njega bi to bilo nesto najlepse sto moze da dozivi, najveci poklon koji na ovom svetu postoji za njega.....

Vidis kako je jedna ista stvar za jednog coveka radost i poklon, Bozji dar, a za drugog je to mana i frustracija :dash::lol::lol::lol:

Ali nazalost to ne mozemo da razumemo dok ne izgubimo!!!!!!!!!! Tada vidimo sta smo imali, a hteli smo mnogo vise od toga, a nismo se ni "zahvalili" i bili spokojni sto smo i ovo imali.

Tesko to covek moze sam da osvesti kod sebe, ja koliko toliko znam jer sam psiholog, ali prosecan covek ne uvidja tako neke stvari.

Kada bi se krenulo ka ispunjavanju svih zelja i prohteva pojedinca tipa , ne svidja mi se nos moj, dalje, hocu manje usi, sira ramena, trbusnjake, plave oci, kucu na havajima, mercedes, milion evra u banci i tako do kraja da se ide - ZA COVEKA NISTA VISE NE BI BILO LEPO I NISTA NE BI IMALO SMISLA!

Imao bi sve i sve bi mu bilo dosadno i nezanimljivo....Sve mzoe da kupi, moze svakog da ima, ne mora da radi da zaradi novac, to ima na pretek, gleda filmove ali svi su postali nezanimljivi nema sta vise uzbudljivo da se vidi , jer je on to na filmovima proziveo 20 puta bolje i vise.....

I onda covek se zapita , zasto ja zivim, sta mi je cilj, kuda idem, jer gleda oko sebe, svako se bori za nesto, juri nesto, gradi nesto a on sve ima.....

I onda takav covek se ili ubije, jer prevlada tanatos - nagon za samounistenjem, ili krene u droge jer ":jedino to nije probao" i posle opet umre....

Zasto krece u droge? Zato sto zeli da pobegde od "perfektnog svog zivota i od perfektnog sebe":

U ovom trenutku njemu je smor da bude sve tip top perfektan i idealan - hoce da bude divalj, rascupan, neartikulisan, hoce da ode u nistavilo jer je na sva druga mesta bio vec.

Tako da eto sada znas, zasto je dobro imati neku manu i imati nesto nedostizno.....To ce ti biti veciti motivator ka unapredjenju sebe.....

Kao prirodna evolucija - ti ces morati mnogo uloziti u sebe da bi osvojio devojcicu koja je veca od tebe i kojoj su napunili glavu da je imati decka koji je manji od nje nesto socijalno nepozeljno i ruzno.
Ne kazem da ce ti biti lako, ali iz toga ces izaci kao jaci i inteligentniji bolji.....A ne - veci si od nje, lep si, + kupis atraktivnu garderobu i mislis da nema vise ti tu sta da se trudis, samo da joj pridjes i to je to, i posle u vezi samo cutis i radis kako tebi odgovara, a ona mora sve da trpi, jer pazi ti si "ispunio uslove sve" , veci si od nje i lep si.

Evo samo da ti kazem da je moja dobra drugarica bila dooosta dugo sa deckom koji je manji od nje.....Nije imao problem ni on a ni ona.....problem smo imali mi :mrgreen::hahaha::hahaha::hahaha: :roll::roll::roll::roll::roll: njeni drugari i njegovi drugari i drugarice...... Ali duboko u nama nama je samo bilo krivo sto on malecak a osvojio je....HEJ HOCU I JA DA IMAM TAJ SARM BREEE, HOCU I JA DA POSEDUJEM TU HARIZMATICNOST, KOJ CE MI MOJ VISINA, KAD JE ON USPEO BEZ TOGA.....

Isto tako, znam jedno mesto u gradu za izlazenje gde stalno izlazi jedan par - devojka je ihihi veca od njega....Jos ona bas je briga pa opici stikle :lol::mrgreen:

ovi sto gledaju verovatno se malo cude pa posle oguglaju....Ali jeedno je sigurno - SVI ONI RESPEKTUJU TOG "MALENOG" :mrgreen: Kad bi znao kakva je to devojka uh cccccc A koliko samo oko njih ima visokih samaca.....I ta visina im ni za sta ne sluzi....Cak su i za basket smotani, a sto ne mogu da nadju cipele kada krene jesen i cizme koje ne pustaju vodu to da ne pricam, to im je uvek kosmar :mrgreen:

U svakodnevnoj zezanciji sa tvojim i tudjim manama unutar vrsnjacke grupe postoji nekoliko "saveta" zezalica koje ces moci da primenjujes kako ne bi ipak bio ponizen u drustvu a da to cuju pripadnice lepseg pola....

Znam ja da je vrsnjacka grupa nemilosrdna id a trazi svakom dlaku u jajetu, a svaka razlicitost od vecine se veoma surovo diskriminise.

Oni ce mozda i probati mali ovo mali ono, a ti im samo kroz osmeh kazi - hej jesam mali, ali momci znate za onu - mali ima veliki a veliki ima mali, a dok to pricas postavis saku u polozaj ovaj :

dep_1180960-Pointing-hand-or-shooting.jpg

I videces kako ce ovi veci da se postide !
Pa onda mozes reci kako mali panj prevrce kola, kako se najjaci otrovi cuvaju u najmanjim bocicama, kako su pitbulterijeri mali psi, ali su najkrvolocniji.....

I eto zacaskom ces imati sta da kazes i odgovoris a ne da klones duhom i da proklinjes sebe sto si takav.

Ovo sto sam nabrojao su sve razni mehanizmi odbrane, kojima se licnost pojedinca brani od osujecenja, i sve su to smislili ljudi u praksi.

Pozdrav!

Nema potrebe da se osecas nepirjatno.Nisi nista zgresio.Nisi nista lose uradio.Nisi nikoga uvredio ili povredio.

Ja znam jednu studentkinju koja ima identican problem kao ti - kada vidi manjeg muskarca od sebe , oseca se neprijatno i savija glavu na dole, a celo telo kao da joj je nestabilno i podrhtava.

E a zamisli sad ti nju da ugledas i ona tebe. Dobro ti si mladji, ali zamisli da ste vrsnjaci.
Ko bi se tu osecao neprijatno i zbog koga?

Ona zbog tebe jer je veca od tebe, ili ti jer si manji od nje???

hehe, je l zapazas kako je to komicna situacija! Bar da se dogovorite da se ti osecas neprijatno ponedeljkom sredom i petkom a ona utorkom cetvrtkom i subotom, ali ne Vi u isto vreme osecate to haha!

A zapravo ne trebas ni ti ni ona da osecate to.

Mozda kada bi porazgovarali zajedno o tome uvideli bi da nema nista strasno i lose u tome.

Ako znas neku takvu devojcicu od poverenja a da ima slican problem kao ti, slobodno joj pridji i pokusaj da popricate o tome , prvo izokola a posle predjite na pravu temu razgovora.
Videces, znacice i tebi i njoj, i shvaticete zasto se tako osecate i naucicete kako da pobedite neprijatnost. Posle tog pozitivnog iskustva , Vi cete to projektovati i na sve ostale ljude i onda ce nelagodnost biti samo proslost.

U tvom periodu razvitka tela a i licnosti, Vi podsvesno tezite da se dopadnete suprotnom polu i da sto vise sakrijete svoje mane, da ne pokazete da ste ranjivi i da ste slabi.
Svi zelite da se pokazete kao alfa muzjaci i alfa zenke, kao cvrsti, stabilni , jaki, a zapravo ste najnesigurniji u zivotu jer se mnogo toga u Vama desava i menja.

Jedno osecas a drugacije tezis da se prikazes - I TU NASTAJE JEDNO RASTROJSTVO I PROBLEM U DUSEVNOM ZIVOTU ADOLESCENTA, I TO SE MANIFESTUJE DA TI OSECAS NEPRIJATNOST, NELAGODNOST, PADA TI SAMOUVERENOST ITD.
Ali kako je covek stariji i stariji, on postaje zreo i uvidja mnoge stvari i onda sve te nelagodnosti nestaju. Ukoliko se i dalje zadrze u ponasanju coveka, e onda mogu nastati razni poremecaji.

Znaci samo osvecivanje, razmisljanje, pozitivan stav i ljubav prema sebi takav kakav si, to je put ka zrelosti i stabilnosti.

Hehe, hvala ti, ohrabrio si me..:D
Ma devojke mi nisu problem, imao sam mnogo devojaka do sada.
A drugovima onu foru im stalno govorim :P U svkaom slucaju, hvala ti. Plus bio sam kod doktora i pitao ga da li moje vezbe uticu na rast i dobio sam odgovor 'ne', sto me je takodje jos vise ohrabrilo :D pozzz :D

S obzirom na godine verovatno ćeš da dodaš još koji centimetar.Ali ne vidim nikakav problem u tvojoj visini,u suštini je ne bitno.Evo ja spadam u visoke ljude,pa ne doživljavam to ni kao prednost ni kao nedostatak.

napunio sam 16 godina i na sistematskom prosle godine bio sam visok 187 cm...znam da je malo glupo sto ja bas pisem na ovu temu ali mi se cini da od prosle godine bas nisam puno porastao,mozda 2,3 cm..tata mi je moje visine a majka 165...sa 14,15 godina sam radio malo sklekove i trbusnjake pa ne znam da to nije uticalo....ne kazem da nisam porastao tada sam bio nizi jedno 10 cm ali bi ipak volio da budem makar oko 195 cm.s tatine strane imam striceve od po 195,a s majcine nisu nesto visoki..prosjecno....zadnjih godinu dana se redovno istezem i trcim ponekad,trenrao sam kosarku pa volim i basket da odigram :D imam oko 70 kg ali ne izgledam mrsavo,nemam nimalo sala...da li ima nesto sto bih mogao da radim da stimulisem rast ili samo da cekam????prije nekoliko dana sam radio trbusnjake i zabolela su me ledja,i mislio sam da sam povredio kicmu i otisao sam kod doktora..rekao mi je da je upala misicaa,da je kicma u redu .. .tata je poceo da prica doktoru kako slabo jedem i blablablaal :D i doktor mi kaze da treba da jedem po 4,5 manjih obroka da bi mi se kosti pravilno razvile jer sam jos u fazi razvoja...ja sam uvjek volio da budem mrsaviji jer mislim da tako izgledam i osjecam se visociji...i da li cigare uticu na rast??ne pusim ali ponekad zapalim 1,2 sa u skoli sa ortacima...

Прво ја, а затим и корисник Пивосок споменули смо да је једини апсолутно делотворни медикамент на висину хормон раста.
Ако се даје под лекарском контролом даће око 12-14 цм раста у висину годишње!
И коме то смета па је избрисао та два поста?!?

Твој пост је неко пријавио, не знам ко, нисам ја обрисала.
А коментар корисника ''Повисок'' је био увредљив и лично сам га обрисала.

napunio sam 16 godina i na sistematskom prosle godine bio sam visok 187 cm...znam da je malo glupo sto ja bas pisem na ovu temu ali mi se cini da od prosle godine bas nisam puno porastao,mozda 2,3 cm..tata mi je moje visine a majka 165...sa 14,15 godina sam radio malo sklekove i trbusnjake pa ne znam da to nije uticalo....ne kazem da nisam porastao tada sam bio nizi jedno 10 cm ali bi ipak volio da budem makar oko 195 cm.s tatine strane imam striceve od po 195,a s majcine nisu nesto visoki..prosjecno....zadnjih godinu dana se redovno istezem i trcim ponekad,trenrao sam kosarku pa volim i basket da odigram :D imam oko 70 kg ali ne izgledam mrsavo,nemam nimalo sala...da li ima nesto sto bih mogao da radim da stimulisem rast ili samo da cekam????prije nekoliko dana sam radio trbusnjake i zabolela su me ledja,i mislio sam da sam povredio kicmu i otisao sam kod doktora..rekao mi je da je upala misicaa,da je kicma u redu .. .tata je poceo da prica doktoru kako slabo jedem i blablablaal :D i doktor mi kaze da treba da jedem po 4,5 manjih obroka da bi mi se kosti pravilno razvile jer sam jos u fazi razvoja...ja sam uvjek volio da budem mrsaviji jer mislim da tako izgledam i osjecam se visociji...i da li cigare uticu na rast??ne pusim ali ponekad zapalim 1,2 sa u skoli sa ortacima...

Da...najnovija studija kojih ima kod ovih studenata medicine po Bolonji kaze da su pronasli nesto u cigarama sto utice na rast.....

Tako da nikako nemoj da pusis ni to malo sto pusis..... Sta ce ti to...Nit pusis ljuCki nit ne pusis, nego na pola, najgore.

Znaci biraj cigare ili da budes visok???

Ako je nesto od moderatora ili doktora nejasno u vezi mog odgovora decku i zele da me citiraju i odgovore nesto,neka mi prvo posalju pp pre nego sto to urade.

:-DDDDDD

p.s. Bobalo, vezbe nikakve ne uticu, pogotovo te tvoje rekreativno-fiskulturne vezbice...To nisu ni vezbe nego vezbice tako da pricati o bilo kakvoj stetnosti su besmislene....

Raditi sklek je analogno gurnuti neka malo teza vrata.....dizati cak i STRASNA 2 MALA TEGICA OD 2 KG, OD KOJIH MISLITE da cete se smanjiti je analogno da donesete 2 kese sa pijace kada pomazete mami, ili pak kada dolazite iz maxija.....

A tasnu koju nosite na ledjima a teska 20kg????

Ne treba tako gledati na zivot...ne mozes da zivis pod staklenim zvonom i da mislis ako podignes nesto teze od kasike da ces ostati mali i smanjiti se na metar 40 .

Ne trebas da treniras nesto pa da se povredis, ozledis, iscasis zglob, da ti pukne misic, da se polomi kost, da ne dise pa da se onesvestis, ali da pravilno vezbas, mozes bilo sta, i to ne utice na visinu, ali utice na bolje zdravlje....

I ishrana je kljuc, a ne samo vezbanje, pogotovo kada neko ima za cilj da oblikuje telo.

Back