Hvala ti, ovo mi mnogo znaci. Nadam se da cu prestati razmisljati o tome, ali ponekad kada vidim visu devojcicu od sebe osecam se neprijatno. :S
Odgledao sam ovaj video i ranije, covek je strava
Eto.... A nisi npr razmisljao u smeru da se ti takvoj nekog svidjas, a onda ona proklinje sebe jer je veca od tebe, jer veruj mi devojcice sebi mnogo vise zameraju i mnogo vise sebe zagledaju i najmanje nesto kod njih moze da izazove veliku frustraciju i stres.
Uvek se moze razmiljati i sa druge strane..... A i zivot nije samo crno-belo, ima puno nijansi.
Uostalom bas ti se moze zasvidjati neka manja devojcica, pa cete biti bas lep par kao stvoreni jedno za drugo, a ne npr da si mnogo veliki a ona mala pa uvek moras da se savijas hehe.
a to sto ti se svidja ili svidjaju bas vece devojcice je igranje sa tvojom psihom - naime mi muskarci smo takvi da nas uzbudjuje ono ili sto nam je nedostizno , ili sto ne mozemo imati (jer tako zabidzimo sami sebi) i onda takav objekt postane objekt hira, objekt prema kome osecamo neko osecanje a to nije zapravo ljubav nego srdzba, inat, ljutnja.....
Tvoje svesno kaze - jao kako je lepa ona devojcica koja je veca od mene, mislim da sam se zaljubio, ali tvoje podsvesno zapravo kaze - Jao ova je veca od mene, ovu nikad ne bih mogao da imam.....Sta ne bih mogao? E bas sad ona ima da mi se zasvidja, jer to je za mene nedostizno, prema tome kako bi bilo kada bih mogao da iskusim nedostizno, i onda krece tvoja masta, a ti to svesno mozes da osecas kao normlano svidjanje.
Ja sam poznavao lika koji je isao u teretanu i bio skockan tip top trbusnjaci, i vazio je za decka koga vole cure, i svi su njegovu devojku zamisljali kao neku manekenkicu, jer sa kakvim drugim bi on setao inace....Eeeee a on se lozio na debeljuskaste devojke...... To je ono - bio je okruzen lepoticama fitnesicama u teretani i fitnes klubu, svaku takvu je mogao da ima, ali bas zato sto to olako moze njemu nije zanimljivo, a ona debeljuskasta "nikako nije za njega", "to ne prilici njemu da sa takvom ide" i bas zato sto postoji ZABRANA , javlja se neko ushicenje i nagon da se bas sa takvom osobom bude!
Tako da ne razmisljaj ti puno o tome ako ti se i zasvidja neka veca devojcica.....Na kraju krajeva gde pise da je uslov veze da musko mora biti vece? Nema takvog zakona , neces ici u zatvor ako budes i manji.... Mogu samo neki zlobnici da ti se podsmevaju od muke jer im je krivo, JER SI TI DOKAZAO DA IMAS NEKE DRUGE KVALITETE LICNOSTI, OBRAZOVANJE, INTELIGENCIJU, GOVOR, MANIRE, EMOCIONALNU TOPLINU, UVAZAVANJE PARTNERA......A sve je to mnogo bitnije za zenski svet nego visina....
Mozda zene napamet to nabrajaju - Visok vitan, crna kosa, mercedes.....Ali u praksi one shvate da to ZAPRAVO UOPSTE NE ZELE, I DA ZELE DA TAJ LIK KOLIKI GOD DA JE , NACINI DA SE ONA OSECA VELIKOM, ISPUNJENOM, VAZNOM OSOBOM KOJU NEKO ISTINSKI VOLI I UVAZAVA.
Tu ti je kljuc svega, o tome razmisljaj i brini, kako izgradjujes odnos, a visina ce doci sama po sebi.
Devojke nose stalno neke stiklic i tako to , a mi muski nista od toga.... I sad i da je veca, zapravo i nije, jer je stiklice i potpetice dizu.....Sto znaci da ti nisi manji, nego ne koristis pomocna sredstva.
I znas sta, u danasnje vreme deca su veca od roditelja mahom, tako da ne brini se, izrasces ti veci i od oca, a kad ti izrastes, devojcice ce polako da pocnu da se smanjuju, e sad one u ovom periodu mnogo brzo rastu i razvijaju se, ali to ubrzo stane a kod muskarca traje mnoooogo duze, tako da daj sebi sansu.
Pogledaj npr Ivana Ivanovica kako je ponosan sto je mali.....Zovu ga kepec, zli patuljak, a on lik jos i smislja viceve o svojoj visini.....
Sta mislis kako uspeva to, kako se ne zacrveni u licu i ne pocne da se znoji kada neko prica da je malecan?
To je zato sto on zna KO JE, STA JE, STA MOZE DA URADI, KOLIKO VREDI, ZNA SVOJE VRLINE, A PRIHVATA I SVOJE MANE , JER SVI MI IH IMAMO, NEKO OVU NEKO ONU.
Oni mogu da ga zezaju do sutra sto je mali, ali on e uvek nasmejan, ne mogu da ga dotaknu a on njih vrti sve oko malog prsta, izaziva im pritisak, nervozu, secer haha!
Njegov suparnik Ognjen Amidzic je veci.....Pa da li mu to pomaze da ima bolju emisiju? Ne.... Dzabe Ognjenu sto je veci kada ima onaj nos onakav.
Kontas.?...Svako ima neku manu i za njega je to najveci i najgori problem, ali samo zato jer nema i druge mane. E sad neko ko ima veliki nos ne moze da ocekuje da ce to da se smanji, cak ce biti sve veci i veci, a ti si u povoljnom polozaju jer je mlad covek mali pa sve vei i veci, znaci ti ides ka popravljanju svog problema automatski kako prolazi vreme, a nekom se mana povecava sa protokom vremena.
Znaci gledaj na to i tako, kao npr igras monopol ili tako neku drustvenu igru i izvlacis i jednu negativnu kartu iz spila negativnih karata, i izvuces neku osrednju, a PRESKOCIS I ZAOBIDJES MNOGE UZASNE.
U prevodu: Budi zadovoljan , moglo je biti nesto mnooogo gore....Pogledaj Nika Vujicica i njegov stav - no arms, no legs, NO WORRIES, NO PROBLEMS! A mogao je napisati - uzas..... I tako mu je i bilo dok nije shvatio.....Kada je shvatio, nisu mu izrasle ruke i noge, i dalje ih nema, ali je srecan.....To je zapravo kao i da ih ima.....Video si sta sve moze da radi, kao da ih ima, to ga nista ne ometa......Cak se i ozenio i moze da obavlja seksualnu duznost, i imace decu

Zamisli sebe kako ne mzoes da imas devojcice vece od tebe, a zamisli sad njega i njegovo razmisljanje - NIKO ALI NIKO ZIVI NECE ZELETI DA BUDE SA MNOM KEPECOM OD POLA METRA!
U to vreme kada je bio u najvecoj depresiji, znas koliko bi njemu znacila tvoja visina? Za njega bi to bilo nesto najlepse sto moze da dozivi, najveci poklon koji na ovom svetu postoji za njega.....
Vidis kako je jedna ista stvar za jednog coveka radost i poklon, Bozji dar, a za drugog je to mana i frustracija

Ali nazalost to ne mozemo da razumemo dok ne izgubimo!!!!!!!!!! Tada vidimo sta smo imali, a hteli smo mnogo vise od toga, a nismo se ni "zahvalili" i bili spokojni sto smo i ovo imali.
Tesko to covek moze sam da osvesti kod sebe, ja koliko toliko znam jer sam psiholog, ali prosecan covek ne uvidja tako neke stvari.
Kada bi se krenulo ka ispunjavanju svih zelja i prohteva pojedinca tipa , ne svidja mi se nos moj, dalje, hocu manje usi, sira ramena, trbusnjake, plave oci, kucu na havajima, mercedes, milion evra u banci i tako do kraja da se ide - ZA COVEKA NISTA VISE NE BI BILO LEPO I NISTA NE BI IMALO SMISLA!
Imao bi sve i sve bi mu bilo dosadno i nezanimljivo....Sve mzoe da kupi, moze svakog da ima, ne mora da radi da zaradi novac, to ima na pretek, gleda filmove ali svi su postali nezanimljivi nema sta vise uzbudljivo da se vidi , jer je on to na filmovima proziveo 20 puta bolje i vise.....
I onda covek se zapita , zasto ja zivim, sta mi je cilj, kuda idem, jer gleda oko sebe, svako se bori za nesto, juri nesto, gradi nesto a on sve ima.....
I onda takav covek se ili ubije, jer prevlada tanatos - nagon za samounistenjem, ili krene u droge jer ":jedino to nije probao" i posle opet umre....
Zasto krece u droge? Zato sto zeli da pobegde od "perfektnog svog zivota i od perfektnog sebe":
U ovom trenutku njemu je smor da bude sve tip top perfektan i idealan - hoce da bude divalj, rascupan, neartikulisan, hoce da ode u nistavilo jer je na sva druga mesta bio vec.
Tako da eto sada znas, zasto je dobro imati neku manu i imati nesto nedostizno.....To ce ti biti veciti motivator ka unapredjenju sebe.....
Kao prirodna evolucija - ti ces morati mnogo uloziti u sebe da bi osvojio devojcicu koja je veca od tebe i kojoj su napunili glavu da je imati decka koji je manji od nje nesto socijalno nepozeljno i ruzno.
Ne kazem da ce ti biti lako, ali iz toga ces izaci kao jaci i inteligentniji bolji.....A ne - veci si od nje, lep si, + kupis atraktivnu garderobu i mislis da nema vise ti tu sta da se trudis, samo da joj pridjes i to je to, i posle u vezi samo cutis i radis kako tebi odgovara, a ona mora sve da trpi, jer pazi ti si "ispunio uslove sve" , veci si od nje i lep si.