Visina i tezina

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
То је за мушкарце, женама се одузима 110.
Али то толико зависи од старосног доба да нема везе са мозгом.
Оквирно може да послужи.
Vazi za sve od punoletstva pa do smrti. Bez izgovora i okvira nego idemo svi na idealnu tezinu:).

Idealna telesna tezina se dobija kada od telesne visine u cm oduzmete 100.

Visok sam 198 cm
Imam 106 kg

198 cm - 100 = 98
106 kg - 98 = 8kg

Znaci imam 8 kg viska od moje idealne tezine.

Pa sad racunajte....

Uuuuuuuuuuuh...pa bila bih slonče sa 77kg...toliko ima slonče kad se rodi:)

Mislim da zavisi od uzrasta, gustine kostiju, mišića, oblika mišića, samog skeleta...nemam pojma od čega sve ali faktora puno. Zavisi i kako sve to skupa mili brate izgleda:lol:, od opšte proporcije.

Nikada neću zaboraviti vagu kod drugarice, stajem ja, 60kg. Staje moja prijateljica, 70kg. Slične visine. Na izgled bih kazala da je ona mršavija od mene. I sada je.

Na 177cm izgledam onako kako se ženama svidja sa 58kg. Sa 60 imam već pufnastu butinu. Sa 62kg sam već da me stipnes. 65 sam imala i bila sam neka druga ja. Gledam da se držim oko 60-ak, nosim džins 28/33 ili 29, isti broj kao i drugarica od 70kg. Čak njoj daleko bolje pristaje zbog mojih neposlusnih butina koje ne dopuštaju da izgledam vitko. Ali zato su moje haljine!

To -100 za muškarce i minus 110 za žene možda važi za profi sportiste,ja kad sam imao 98 kg imao sam neki yebani stomak koji me je nervirao tek kad sam smršao još 5- 6 -7 kila stomak je nestao,a nestao je kad sam izbacio beli hleb,šećer i kad sam krenuo ozbiljnije da treniram i da šetam pola sata pre podne pola sata uveče šetnja je zakon verovatno je trčanje još bolje al ko će da trči mrzi me šetajte vi što hoćete da smršate po prirodi,kraj reke gde god šetnja jako pomaže

Ja sam do skoro cetrdesete na 181 imala 65.pa onda godinama zimi 73,leti 70. Poslednjih godina sa sedamdeset kila lice mi je 😱.prvo mi upadnu obrazi
Sad pokusavam da zadrzim kile,al da salo pretvorim u misice

Meni nije, lice mi vide drugi a telo vidim ja.:lol: Baš me briga šta oni misle!:tease:

Ne znam koliko je jasno šta sam rekla, mislila sam da mi veći deo vremena drugi gledaju lice, a ja svoje telo stalno vidim, osećam i nosim.
Za razliku od mene koja kao da se cele zime nisam skinula,pa ni za tusiranje.videla sam svoje telo tek u kabini za presvlacenje i to sredinom maja i dobro je da nisam istrcala vristeci

Back