Виши суд у Новом Саду донео одлуку о оптужници за пад надстрешнице

Poruka
5.601
Виши суд у Новом Саду донео одлуку о оптужници за пад надстрешнице

НОВИ САД - Виши суд у Новом Саду донео је одлуку о оптужници против 13 особа због пада надстрешнице Железничке станице у том граду 1. новембра прошле године, услед чега је живот изгубило 16 особа.

"Ванпретресно веће је 12.03.2025. године одржало нејавну седницу већа у којој је донело одлуку. Израда писаног отправка одлуке је у току", наведено је у саопштењу суда.

Ванпретресно веће је у законском року на седници донело одлуку која се не објављује јавно, већ се шаље странкама у поступку и тек онда ће, како је наведено у саопштењу, бити објављена на сајту тог суда.

Суд је ово саопштио поводом, како истичу из суда, нетачних информација које су се појавиле у јавности, а везано за поступање суда у кривичном поступку који се води због пада надстрешнице.

"Виши суд у Новом Саду обавештава јавност да је оптужница Вишег јавног тужилшатва (са преко 50 регистратора доказа у прилогу) запримљена у суд 30.12.2024. године, да је оптужено тринаесторо окривљених, да сви окривљени имају браниоце, те да је оптужница истог дана експедована", објављено је на сајту тог суда.

Додаје се да и окривљени и браниоци имају право да у рку од осам дана поднесу писани одговор на оптужницу, након чега ванпретресно веће испитује оптужницу. У овом поступку 10 особа је у притвору, две у кућном притвору док се бивши министар грађевинарства Горан Весић брани са слободе.

Оптужница је подигнута против Јелене Танасковић бившег в.д. генералног директора "Инфраструктура железнице Србије", Горана Весића бившег министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Аиде Димовски бившег в.д. помоћника министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Небојше Шурлана бившег генералног директора "Ифраструктура железнице Србије" због основа сумње да су учинили кривично дело тешко дело против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивање опште опасности.

Такође, оптужницом су обухваћени и С.Н. одговорни пројектант грађевинске конструкције, М.Ј. главни пројектант идејног пројекта, Љ.М.М. главни пројектант пројекта за грађевинску дозволу, М.С. известилац за конструкције Републичке ревизионе комисије, Ј.С.М. лице одговорно за техничку контролу, З.С.М. и Д.Ј. лица одговорна за извођење грађевинских радова, М.Г. и Д.Т. лица одговорна за стручни надзор, због сумње да су учинили кривично дело тешко дело против опште сигурности у вези са кривичним делом непрописно и неправилно извођење грађевинских радова.

Суд је донео одлуку о оптужници за пад надстрешнице. Само још не знамо какву? Кад би требало да сазнамо, ако је одлука донета 12.03 ?

Пише лепо, саопштење Вишег суда у Новом Саду.
пише:
Значи даље Блокаде,Бунт,Анархија,Смарања...

Они нас желе да хебу?
Е видећемо ко ће ту кога ДА ХАНДРА ...у Новом Саду,Граду хандрања? :lol:

Интересантно да на оптужници нису Н.Т и Љ.Т. а били директно укључени у посао са надстрешницом.
Нису ни А.В. ни А.В. ни М.В. ни Т.М. ни 3.М. ... ;)

:mrgreen:

Kutijo, opet nesto mutis.
Ко јел ја? Само тетки да однесем лек... :mrgreen:
Али без шале, није ми јасно, ако је одлука донета пре више од 20 дана, зашто још увек није објављена? Занима ме ако је неко упућенији у судски поступак, како то иначе иде?

Ко јел ја? Само тетки да однесем лек... :mrgreen:
Али без шале, није ми јасно, ако је одлука донета пре више од 20 дана, зашто још увек није објављена? Занима ме ако је неко упућенији у судски поступак, како то иначе иде?
Vrlo sam van te struke, al’ me neka muka naterala pre nekoliko godina da svasta naucim (o sudovima, I ostalo...)
Neko ce mozda nesto pametnije reci od mene...

Neko ce mozda nesto pametnije reci od mene...
То и не би био посебан успех. :hahaha:
Извини, нисам могао да пропустим зицер. :mrgreen:

Без шале, ако је одлука донета на нејавној седници, можда грешим, али мислим да суд и нема неку обавезу да је објављује? Али опет, чуди ме да нешто није процурило у јавност, јер сви учесници у поступку су морали бити упознати са одлуком суда. Чак се ни медији не интересују? Ипак је ово случај који је цело земљу потресао из темеља.

То и не би био посебан успех. :hahaha:
Извини, нисам могао да пропустим зицер. :mrgreen:

Без шале, ако је одлука донета на нејавној седници, можда грешим, али мислим да суд и нема неку обавезу да је објављује? Али опет, чуди ме да нешто није процурило у јавност, јер сви учесници у поступку су морали бити упознати са одлуком суда. Чак се ни медији не интересују? Ипак је ово случај који је цело земљу потресао из темеља.
Sama sam kriva :mrgreen:

I ne sme tek tako da “procuri”, ni u medije, niti bilo gde.

Back