Više seksa = sreća?

Istraživači sa Univerziteta Karnegi Melon zamolili su parove da udvostruče količinu seksa koju su imali svake nedelje tokom perioda od tri meseca, koji su ih uporedili sa parovima koji su imali normalnu količinu seksa.

Njihovi nalazi, objavljeni u Journal of Economic Behavior, bili su u suprotnosti sa savetima datim u prosečnoj knjizi za samopomoć – više seksa ne čini osobu automatski srećnijom. Umesto toga, parovi koji su dobili instrukcije da imaju više seksa prijavili su smanjenje nivoa sreće.

Pogledajte prilog 1483207

Pitam se, da li ovo važi i za Balkance?

poshto nisam u moguchnosti da lepo odgovorim .... i da nebi morala na raport ------->shutjeti tju
 
Negde u mojim 20-im sam.. imala jedno vreme sexa non stop, svršavala sam ko luda, noću i danju.. i, nešto mi baš nije bilo dobro tih meseci, pa sam išla na psihoterapiju :mrgreen:
možda je bila i slučajna veza. Ali zaista me nije činio srećnim, stalno sam htela još i još i još......... a prilike u životu nisu bile sjajne, možda je baš taj sex bio beg od realnosti.

(sa jednom osobom)
 
Poslednja izmena:
postala si seks zavisnik :D
to bi možda bilo super da nisam imala ozbiljnu životnu krizu.

Nikad kasnije nisam imala tako ludački poriv, mišljenja sam da je anksioznost tome bila doprinela. I veliko nezadovoljstvo sobom. Tako da verujem da nekada želja za sexom je pokrenuta nekom mukom.. nečeg želimo da se oslobodimo. Bukv isto kao što nekada imam potrebu da se izmrcvarim penjanjem na neki planinski vrh, a znam da nisam u kondiciji, ali hoću sebe da dovedem do granice..
 

Back
Top