Više od pola Evrope moglo bi uskoro biti zaraženo koronavirusom, kaže SZO

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.370
LONDON — Više od polovine ljudi u Evropi moglo bi da se zarazi omikronom varijantom koronavirusa u narednih šest do osam nedelja, upozorila je u utorak Svetska zdravstvena organizacija, usred „novog talasa oseke od zapada ka istoku koji je zahvatio region .”

„U regionu je zabeleženo preko sedam miliona slučajeva Covid-19 u prvoj nedelji 2022. godine, što je više nego udvostručeno u periodu od dve nedelje“, rekao je Hans Kluge, regionalni direktor agencije za Evropu, na konferenciji za novinare.

Iako su vakcine protiv koronavirusa i dalje izuzetno efikasne u sprečavanju teških bolesti i smrti, agencija je upozorila da se virus ne leči kao sezonski grip, jer mnogo toga ostaje nepoznato - posebno u vezi sa ozbiljnošću bolesti u oblastima sa nižim stopama vakcinacije, kao što je istočna Evropa.

ostatak članka u Njujork Tajmsu
................................

Mene ne čudi da se ljudi razboljevaju na zimu, kao i svake godine.

LONDON — Više od polovine ljudi u Evropi moglo bi da se zarazi omikronom varijantom koronavirusa u narednih šest do osam nedelja, upozorila je u utorak Svetska zdravstvena organizacija, usred „novog talasa oseke od zapada ka istoku koji je zahvatio region .”

„U regionu je zabeleženo preko sedam miliona slučajeva Covid-19 u prvoj nedelji 2022. godine, što je više nego udvostručeno u periodu od dve nedelje“, rekao je Hans Kluge, regionalni direktor agencije za Evropu, na konferenciji za novinare.

Iako su vakcine protiv koronavirusa i dalje izuzetno efikasne u sprečavanju teških bolesti i smrti, agencija je upozorila da se virus ne leči kao sezonski grip, jer mnogo toga ostaje nepoznato - posebno u vezi sa ozbiljnošću bolesti u oblastima sa nižim stopama vakcinacije, kao što je istočna Evropa.

Ali od prehlade kao i dosadasnjih godina.

kažu da nevakcinisani lakše i brže prenose virus
Ja sam sve tri doze primio , prosle zime a koliko vidim i ove necu imati ni grip ni koronu ... neke opasne su mutacije ..
A puno informacija i dezinformacija kruzi ... generalno ljudima je muka od korone i statistike koju ova vlast steluje pogotovo oko izbora.

U firmi u kojoj radim od nas tridesetak vakcinisani je oko 60%. Zaključno sa današnjim danom pozitivnih je pet. Samo jedan od njih nije vakcinisan. Niko nema ozbiljne simptome. Vakcine koje su primili dvojica Sputnik dvojica Kinu. Uzput ovaj ne vakcinisani je jedini koga znam a da je pozitivan na koronu, a radim u bolnici. Pričam samo o radnicima bolnice sa kojima sam se čuo.

Уђох у трећу годину без вакцине а често сам у граду који је по броју становника као три Србије. Ево ме живог и здравог.
Последњи пут сам вакцинисан још у Југославији када сам служио војни рок.
Исто је са највећим бројем мојих другова у Србији а и у Русији.
Из мог окружења није нико умро од короне, мада су некима написали да је узрок смрти корона и ако је био хроничан болесник али у доба короне медицински занемарен!

Ni mene.
Kome i nije bas lose, nekako...ne vidim poentu u testiranju.
Mi smo putovali, promenili klimu i razboleli su se i sin i muz, u novogodisnjoj noci, nicim izazvani.
Do danas se nisu oporavili u potpunosti.
Muz kaslje na sve strane, dete slini na sve strane i nakon bezmalo dve nedelje.
Nisam ih testirala.
Naravno, da covek vidi previsoku temperaturu ili simptome koje ne moze da kontrolise, ama vidi se kada malaksa telo, kada je pomoc potrebna ali...ako nije, kuc kuc u drvo, stanje alarmantno, kakvu poentu ima test...testa radi...
Ja se nisam zarazila niti izolovala, naprotiv, dete je zelelo da spava sa mnom...i naravno da je spavalo.

Samo bezveze prave guzvu zahtevom za testiranje zbog bolovanja. Neka ih kuci ljudi kojima je onakoooo a neka se oslobode centri za ljude kojima zbilja nije dobro.
Valjda sami imamo razum da se ne mesamo mnogo ako smo bolesni...nije bas ni da smo ranije isli gripozni naokolo...samo nismo bili leprozni ako smo gripozni.

Back