vise filmova na jedan cd.

Prvo reci:
"Nekada davno sam KUPILA 3 filma... i sad su CD-ovi vec poceli da oxidisu od starosti pa sam mislila da ih nekako sacuvam tako sto bi ih arhivirala na DVD" :D

Tako bi zaobisla pomisao da petljas sa gusarstvom, boljkom kompjuterskog doba :D

Ja htjela jasno i kratko, da se napravim pametna pa da me ne pljujete sta ja hocu i kako nista ne znam , al ga vi zakomlikovaste :)
Ovako :
Nekada davno :) POSLALA mi drugarica preko msn.mesenger ( zivim u inostranstvu pa imam dobru konekciju ) par nasih filmova . Ako je i ovo zabranjeno onda mi nije poslala nego sam ih kupila :)
I sad bih ja te filmove da prebacim sa kompjutera na cd i da ih obrisem sa kompa , da mi ne zauzimaju prostor .
Pokusala konvertovanje sa Cucusoft Pro7.i hiljadu drugih convertora ali u koju god vrstu file-a da konvertujem moj filmic od 800 MB se pretvori u 1GB .
Nemam DVD rezac ( osjecam da ce ova konstatacija da bude glavni razlog da ispadnem glupa , ali rizikovacu :) )
Imam NERO 8 ali mu treba sto godina za encoding
Pojma nemam o rezanju , avi , mpeg2, 4 i 1 .
Ali imam volje :)

U stvari , mogu li ja uopste da snimim film koji je veci od 700MB na CD koji ima 700MB ?

Budite blagi...molim vas ..

Ja htjela jasno i kratko, da se napravim pametna pa da me ne pljujete sta ja hocu i kako nista ne znam , al ga vi zakomlikovaste :)
Ovako :
Nekada davno :) POSLALA mi drugarica preko msn.mesenger ( zivim u inostranstvu pa imam dobru konekciju ) par nasih filmova . Ako je i ovo zabranjeno onda mi nije poslala nego sam ih kupila :)
I sad bih ja te filmove da prebacim sa kompjutera na cd i da ih obrisem sa kompa , da mi ne zauzimaju prostor .
Pokusala konvertovanje sa Cucusoft Pro7.i hiljadu drugih convertora ali u koju god vrstu file-a da konvertujem moj filmic od 800 MB se pretvori u 1GB .
Nemam DVD rezac ( osjecam da ce ova konstatacija da bude glavni razlog da ispadnem glupa , ali rizikovacu :) )
Imam NERO 8 ali mu treba sto godina za encoding
Pojma nemam o rezanju , avi , mpeg2, 4 i 1 .
Ali imam volje :)

U stvari , mogu li ja uopste da snimim film koji je veci od 700MB na CD koji ima 700MB ?

Budite blagi...molim vas ..

Odgovor mozda nadjes na ovoj temi http://forum.krstarica.com/threads/110929

Naravno da postoji mogucnost. Medjutim gubici na kvaliteti snimka su drasticni, recimo, potpuno neprihvatljiva za gledanje.
Svaka konverzija filma ce zahtijevati dosta vremena.

@ArkantoS-Vrbas o kakvoj ti pirateriji pricas ?
Sta se koga tice o kakvom je video materijalu rijec i koje je njegovo porijeklo ?
Sem toga nema veze sa pitanjem.

Pa ta tema koju si naveo neverujem da ce pomoci ako je film kako kaze 800 MB.
E sad za kompresovanje je potrebno otprilike vremena koliko i sam film traje.Na kvalitetu se moze izgubiti ali nemora da bude bas mnogo.
Evo jedan free:
http://www.freedownloadscenter.com/...Players_and_Editors/Free_Video_Converter.html
Ovaj drugi je po mom misljenju sigurniji mozda i jednostavniji ali nije besplatan:
http://www.divx.com/divx/drdivx/
Ako je kojim slucajem film 701-703MB ili malo vise pokusajte ipak da ga narezete.Imate temu koju je ostavio MasinacCcC na kojoj je objasnjeno kako.

Back