Visa Medicinska?

blabla9184;17158486]Ima olaksica, i to puno, profesori obozavaju one koji rade! :))) Kod nas ih oko pola radi...
Ne bih znala tacan naziv knjiga, jer sam ih zaboravila, ali procackaj ovde po temi, naci ces, pisali smo pre... :)

Ok, hvala! ;)

blabla9184 reci mi molim te kakve su vezbe, jesu li svaki dan, dokle se zadrzite, gde se ide ,tj. u koje bolnice...? i tako to.. ;) :hvala:

U prvom semestru su bile u skoli, pa smo pri kraju krenuli na VMA. A u drugom semestru, idemo u bolnicu na Zvezdari, zatim na Vozdovac i u skoli. (to je praksa iz interne, strucna i iz nege dva). Uglavnom se sve da izdrzati bez problema... :)

blabla9184 U prvom semestru su bile u skoli, pa smo pri kraju krenuli na VMA. A u drugom semestru, idemo u bolnicu na Zvezdari, zatim na Vozdovac i u skoli. (to je praksa iz interne, strucna i iz nege dva). Uglavnom se sve da izdrzati bez problema... :)

Jooj, hvala ti na ohrabrujucim recima, jer sam mislila da je to malo gore.. :)

blabla9184 reci mi molim te kakve su vezbe, jesu li svaki dan, dokle se zadrzite, gde se ide ,tj. u koje bolnice...? i tako to.. ;) :hvala:

posto si ti zaposlena, ne bi morala da ides na profesionalnu praksu...sto znaci da bi u prvoj godini imala vezbe dva puta nedeljno po 3 sata....to je nista....a na pola predavanja ne moras da ides, uvek te neko moze potpisati....dok je u drugoj godini malo teze, mada se sve to moze izdrzati. A sto se tice ucenja, opusteno je jer mozes nakupiti bodove za 6 i 7 i ne moras na ispit...ima ljudi koji su glupi kao tocak pa ciste godinu...opusteno ;-)

posto si ti zaposlena, ne bi morala da ides na profesionalnu praksu...sto znaci da bi u prvoj godini imala vezbe dva puta nedeljno po 3 sata....to je nista....a na pola predavanja ne moras da ides, uvek te neko moze potpisati....dok je u drugoj godini malo teze, mada se sve to moze izdrzati. A sto se tice ucenja, opusteno je jer mozes nakupiti bodove za 6 i 7 i ne moras na ispit...ima ljudi koji su glupi kao tocak pa ciste godinu...opusteno ;-)

Hvala ti na informacijama! :bye:
Vec me sad polako frka hvata. ;)

I jos jedno pitanjce za vas sto vec idete na visu.. Opet ja sa tim vezbama.. sta se radi u skoli na vezbama, a sta u bolnicama? Jer dok sam isla u srednju skolu sretali smo na praksama u bolnicama i one koji idu visu i nisu nista radili, samo su tako tamo morali da se pojave, pa me interesuje jel i dalje tako? ;) :bye:

iz nege su ti vezbe u skoli i tu se obnavlja sve ono sto ste radili u srednjoj. Zdr. vaspitanje - uglavnom vezbe u skoli, neke radionice po grupama, ali se ide i u dom zdravlja u obilazak preventivnog centra itd. Nega u internoj - gledamo operacije, razne dijagnosticke procedure, i obavis po neku intervencijicu :). nega u ginekologiji - obisli smo sva odeljena, videli porodjaj, abortus, carski rez, gin preglede, neke lakse operacije do histerektomije npr., neki su cak i asistirali lekarima, delili th itd.
Na prof. praksi mozes najvise raditi, mada to opet zavisi od toga gde si na praksi....jer moras uglavnom traziti da bi te pustili da nesto radis...

Poslednja izmena:
Cao drustvo, ako moze neko da mi odgovori na sledece pitanje, bio bih mu zahvalan , dakle : U knjizi biologije iz prve godine medicinske , da li neko zna sta se konkretno uci kod onih biljaka i cajeva glupih ? ili bar da kaze sta ne treba iz te oblasti ? kad sam video recepte za cajeve i ostale travuljine, komotno sam preskocio oblast.

Cao,drugari!Ove godine bih trebalo da zavrsim sportsku i zdravstvenu skoli u Bg-u odsek sportski fizioterapeut..pa me interesuje gde moze da se specijalizira i svaka informacija bi mi bila vise nego korisna!!Hvala punoo

Može li mi neko pomoći? Pišem CV na engleskom... paaaaa..... kako se naša škola, Visoka Zdravstvena Škola Strukovnih Studija, imenuje na engleskom?
Kako se imenuje zvanje strukovni fizioterapeut?

Ima li neko bajnu ideju, ili pravi prevod, s obzirom da škola nema sajt na engleskom

Može li mi neko pomoći? Pišem CV na engleskom... paaaaa..... kako se naša škola, Visoka Zdravstvena Škola Strukovnih Studija, imenuje na engleskom?
Kako se imenuje zvanje strukovni fizioterapeut?

Ima li neko bajnu ideju, ili pravi prevod, s obzirom da škola nema sajt na engleskom

School of Applied Health Sciences

Physical therapist-trebalo bi da je tako.

:)

Back