Visa Medicinska?

medicinari pomagajteeeee!!!!!
ja sam u gimnaziji,hocu na visu medicinsku u Zemunu pa se pitam jel za sve smerove za prijemni samo biologija i jel se uci iz knjiga za srednju medicinsku,ili odakle!?
I jel se zna po toj bolonji koliko sad traje ta visa i koje zvanje se dobija?

Pa ACCO91,HVALA Ti,izgleda si najinformisaniji od svih pisetilaca ovog foruma,bar po onom sto sam ja procitala..Jesi li ti sad na toj Visoj u Zemunu,jesi zadovoljan i reci mi da li se zna u Bgd-u za te privatne vise,konkretno tu "Visan" ili "Milutin Milankovic',upisuju li to ljudi i da li uopste ikoga zanima da li su te skole akreditovane.Ja sam iz Indije i veruj mi niko nema pojma niti uzima u opciju te privatne Vise a ni Faxove{sem Megatrenda},pa me zanima jel kod Vas drugacije i ko su ti ljudi i odakle sto upisu te privatne.
Ja sam se ispisala sa stomatologije u NS-u,pa mi te privatne varjante odgovaraju jer bi mi priznali dosta ispita,ne moram da cekam prijemni vec kao odma mogu u sad ovaj letnji semestar,ali sam jako skepticna{osim sto mi se ne daju pare} i htela bi da cujem ima li ko sta lepo da kaze za te privatne skole...ili da cekam jul,pa se upisem ko covek u Zemun...
Sta ti savetujes,ima li mozda neko posecenije mesto i tema na netu na kom bi se mogla poblaze raspitati..
I Hvala jos jednom!!!

E,ne idem ja na visu,idem u srednju medicinsku,al znam dosta o visoj....Kod nas dosta nih upisuje privatne vise,a i faxeve...E,sad sta tamo nauce,to bas i ne znam.Na Visanu je akreditovan samo smer-sanitarni inzenjer,a ostali jos nisu,al bi trebalo da uskoro i ostali smerovi budu akreditovani.1800 e ti je godina tu.Na VMS M.Milankovic su akreditovani svi smerovi.Znam da se ona prilicno lako zavrsava. Verovatno bi ti i na drzavnoj priznali neke ispite....Sad posle visoke,mozes da upises i neku specijalizaciju.Posle toga si npr-strukovni fizioterapet-specijalista.....Koji bi ti smer upisala????

Hej ACO,pa hvala ti na svim informacijama,sve pohvale za upucenost,s obzirom da si srednjoskolac,stvarno svaka cast,moja generacija kad je maturirala{2005.****niko nije imao pojma sta bi bas upisao ,a kamoli da smo bili ovako informisani....
A ti ces u Zemun?Ili na med.fax?
Tako kazes,ljudi upisuju privatne skole..E pa ne znam,ja sam uvek pre za drzavne varjante,i u nasoj siromasnoj zemlji se "drzavno i privatno znanje" jos nije izjednacilo,bar u medicinskoj struci i koliko ja znam...pa nemam pojma sta mi je ciniti a htela bi nesto odma,brze bolje..i da godina nije 4000evra kao na privatnoj stomatologiji o Pancevu....
Jel ti imas neke svoje ljude u tim privatnim visim da mi mozes preneti iskusva..?
Znas kako,sa stomatologije se sad tesko odluciti za smer,a i ja sam zavrsila gimnaziju pa na zubotehnicki ili za stom.sestru verovatno u Zemunu po bolonji upisuju samo iz srednje med.ti smerovi..Verovatno bi fizioterapeut ili opsti smer..
A ti? Sta ti upisujes???
Ej,Hvala ti ooopet!!!!
Pozz

Poslednja izmena:
Jooj,jos nisam siguran sta cu upiusati..Mada cu,verovatno,medicinu,al kad cujem kolko je teska,pocnem da razmisljam i o nekom drugom faxu.Nije lako izdrzati 6 godina!!!U obe privatne vise medicnske predaju neki profesori iz moje skole,a u Visanu predaje moja razredna...Ako vec hoces visu,ja mislim da ti je najbolje da upises drzavnu,ipak je najsigurnija.A,i sa zavrsenom privatnom mozes da se zaposlis u bilo kojoj drzavnoj ustanovi.Dosta profesora koji predaju u mojoj skoli su jos ranije zavrsili drzavnu visu,i sad su ovu dodatnu trecu godinu zavrsili na Visanu,i normalno im se priznaje......Mislim da je najisplativije zavrsiti opsti smer na visoj,jer se najlakse nalazi posao,a imaju i najbolje plate,oko 40000 je pocetna plata medicinske sestre,a kasnije dodje i do 50000,sto je sasvim solidno.......

Poslednja izmena:
E pa lepo,zdravi stavovi,nema sta,hvala na informacijama.A sto se tice medicine,verujem da znas sve oko prijemnog i upisa,veruj,to je najlaksi ispit koji ces imati sa medicinom,fax je divan,ljudi su pametni,ambiozni,produhovljeni,a opet stizu i na zurke i u duge i kratke veze..po principu''sve se moze kad se hoce'',fax jeste tezak,zahteva mnogo odricanja i ucenja po 10sati dnevno u kontinuitetu,i da obnovis jednu god.nije smak sveta ako je medicina ono sto zelis..kad budes drzao diplomu lekara u rukama,shvatis koliko su sve stvari tokom studija male spram toga sto ti sad svoje covekoljublje usmeravas na Coveka!!!!Svaka cast,samo napred!!!

Ja planiram da upisem visu medicinsku. Nisam jos krenuo da ucim...nadam se da cu uskoro:), JAKO se plasim prijemnog,pa me zanima iz kojih oblasti su bila najcesca pitanja prosle godine na opstem smeru?

PS. sandrah...mozda budemo kolege z:) z:)..hehe

Znas kako,sa stomatologije se sad tesko odluciti za smer,a i ja sam zavrsila gimnaziju pa na zubotehnicki ili za stom.sestru verovatno u Zemunu po bolonji upisuju samo iz srednje med.ti smerovi..

Odkud sad to?
Nije moglo iz gimnazije ili medicinskih skola smer zubni tehnicar i stomatoloska sestra,samo i iskljucivo iz Zubotehnicke skole.
I to cak ne moze stomatoloska sestra da upise smer zubni teh,ni obrnuto tehnicar da bude stom. sestra.
Proveri ti to jos jednom.

Jel ima neko da je ranije radio za maturki PARAZITE ili PANTLJICARE iz biologije,na internetu ima jako malo....pa ako znate neki dobar sajt gde mogu dosta da nadjem,ili ako neko ima bilo sta da mi posalje mailom...plsssssz;)

Jel ima neko da je ranije radio za maturki PARAZITE ili PANTLJICARE iz biologije,na internetu ima jako malo....pa ako znate neki dobar sajt gde mogu dosta da nadjem,ili ako neko ima bilo sta da mi posalje mailom...plsssssz;)

Ja ove godine iz mikra ucim parazitologiju-knjiga iz mikrobiologije za trecu godinu medicinske-mikrobiologija sa parazitologijom i epidemiologijom I.....Tu imas sve o gradji,o svim vrstama parazita,o dijagnostici koja se koristi......

Back