Virus koji trenutno hara

ovo?
Podvarijanta omikron soja korone, kraken, detektovana je u Srbiji, saznaje Euronews Srbija u Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Širi se munjevito, ali je lakša klinička slika
Kraken je vrlo zarazna podvarijanta omikron soja virusa korona. Širi se veoma brzo, ali prema sikustvima ne daje težu kliničku sliku.
Simpromi su povišena temperatura, slabost, grlobolja, kijanje, pojačano curenje nosa, glavobolja, bolu u kostima.

Ima li vas još koji ste zakačili ovaj gadni virus koji trenutno hara? Vrlo visoka tempetatura,bol u grlu,kašalj.
Mi se svi u kući rvemo s njim,od subote,lančano je krenuo da nas lomi.
I vi koji ste ga pregrmeli,pišite koliko dana vas je držao.
Izgleda da je grip (influenca, J11.x dijagnoza), vise lekara i iz Srbije i iz Nemacke mi je potvrdilo.

Ne znam da li je kraken,pedijatri u našem domu zdravlja ne testiraju više decu na Covid.
Pisala je na tw jedna mlada dr da nije korona nego klasičan grip.
Temperatura je baš zeznuta.
Moja unuka je imala temperaturu i kasalj i nije nekoliko dana isla u vrtic,a i sastavio se ovaj praznik,ali za 2 dan joj je bilo bolje,jer smo je masirali alkoholom i ujutru u ivece.Imala je temperaturu od 37 sa 5 do 38 sa 2.Kako sam rekao pila je sirup za tremperaturu i za kasalj,a plus masiranje alkoholom i za 2 dana se oporavila.Vec za praznike je bila super.Jos malo kaslje,ali zrelo,a temperaturu nema.Zena je imala malo vecih problema,ali nije htela na bolovanje.Pila je cajeve Bayerov Aspirin od 100 mg.Uzimala je i vise preparata za kasalj,tako da je iona za jedno 5 dana pregurala sve to.

Pogledaj dobro sta sam napisao .Niko nije napomenuo za decu lekove,vec samo sirupe i masiranjue alkoholom.Midol je i ovako nikakav lek,a zena je pila Brufen i Aspirin sa cajevima.Kada hoces nekoga da opomenes,nonda procitaj dobro post.
To nije bila opomena, samo sam naglasila ono što smatram bitnim, nema potrebe da ovako reaguješ.

Mislila sam da je ono za ženu samo digresija a da se sve odnosi na dete.

Back