Vimbldon 2024

Kad Novak igra neki meč sa nešto slabijim igračem svi ti protivnici se napale što igraju sa najboljim teniserom svih vremena i igraju na granici svojih mogućnosti.. A Nole ne može baš svaki meč u godini da igra na najvećem nivou. Srećom, većinu takvih mečeva Nole uspije da dobije.

Muke, nervoza i Novakova pobeda!​

Znatno teže od očekivanog, Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pobedom nad 277. teniserom sveta Džejkobom Fernlijem 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.
Meč je trajao tačno tri sata, činilo se da ide uobičajenim tokom sve do sredine trećeg seta, kada je Đoković stekao brejk prednosti.

Mnogi su tada videli skori kraj, možda i sam Novak, ali Firnli je bio neustrašiv – nije imao šta da izgubi, spasavao je brejk lopte, a onda je dočekao Đokovićev pad koncentracije u 12. gemu u setu.

Firnli je potom igrao kao u transu, u šestom gemu je došao do 15-40 i Novak je tu “visio”. Usledio je dug poen i greška Firnlija na kraju, a onda sjajan Đokovićev poen na mreži.

Opet se činilo da idemo ka taj brejku i opet ga nismo dočekali, ovaj put srećom. Na 5:5 se napokon malo stegla ruka Firnliju, napravio je dve duple greške u gemu, uključujući i onu na brejk lopti, kada je lopta na drugi servis završila metar u autu.

Ovoga puta komplikacija nije bilo, Đoković je odservirao za meč i plasman u treće kolo.

„Ne znam da li sam imao šampionski mentalitet. Nisam se tako dobro osećao, pogotovo u trećem setu. Zavisi to, naravno i od protivnika. Naterao me je da se baš potrudim za pobedu i nadam se da ću igrati bolje u narednom kolu“, rekao je Đoković posle pobede.

Đoković će se u trećoj rundi će se sastati sa Aleksejem Popirinom, koji je u pet setova savladao Tomasa Ečeverija. Novak i Popirin su se poslednji put sastali u Australiji ove godine, tada je Aleksej imao četiri set lopte za vođstvo od 2-1 u setovima, da bi Novak ipak slavio: 6:3, 4:6, 7:6, 6:3.

Poznat Novakov rival: Popirin preokrenuo Ečeverija​

1720109900-GettyImages-2160228147-750x500.jpg

Novak Đoković će u trećem kolu Vimbldona igrati protiv Alekseja Popirina koji je u maratonu bio bolji od Tomasa Ečeverija u pet setova.

Australijanac je gubio 1:0, pa 2:1 u setovima, ali je u završnici bio koncentrisaniji, agresivniji i osvojio četvrti i peti set (3:6, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3). Popirinu je za pobedu bilo potrebno tačno četiri sata igre.

Popirin je imao protiv Ečeverija 65 vinera i 57 neiznuđenih grešaka što i jeste njegov prepoznatljivi stil tenisa – agresivno i snažno.

Đoković je dva puta igrao protiv Australijanca i oba puta slavio. Prvi okršaj imali su 2019. godine u Tokiju, Novak je bio bolji u dva seta, a igrali su i ove godine na Australijan openu, Đoković uz mnogo više truda pobedio u četiri seta.

Meč će na programu biti prekosutra, a satnica još uvek nije poznata.

https://sportklub.n1info.rs/tenis/wimbledon/poznat-novakov-rival-popirin-preokrenuo-eceverija/

Taj Popirin ce biti nezgodniji.
Kecmanovic da se razgoropadi i skine Sinera hahah.
Novak je igrao rutinski ali ako dogura do polufinala morat ce 20% agresivnije i jace da udara.A pitanje je moze li?Ipak je koleno u podsvesti svake sekunde.
Alkaraz je zestok.

Novak posle pobede: Realno je bilo da meč ode u pet setova​

Novak Đoković je posle malo više muke savladao Džejkoba Firnlija, ali je na kraju trijumf i bio jedino važan.

Đoković je odmah posle meča komentarisao neverovatnu igru Britanca:

„Velike čestitke Džejkobu zbog ovakvog meča, igrao je izvanredan tenis i zaslužio je aplauz. Nisam imao šansu da ga vidim kako igra sve do pre dva dana. Nije imao šta da izgubi, znao sam da će biti teško, jer je on odrastao na ovoj podlozi. Teški uslovi, vetrovit dan, naterao me je da radim, odlično je servirao. Bio sam i malo srećan u četvrtom setu, a mogao sam i da dobije u tri seta. Ovaj meč je možda i trebalo da se završi u pet setova, ali sam srećan što se to nije dogodilo“, uz smeh će Novak.

U presudnim momentima je Đoković pronalazio ritam i prave udarce, a taj šampionski mentalitet ga je krasio tokom čitave karijere:

„Ne znam da li sam imao šampionski mentalitet. Nisam se tako dobro osećao, pogotovo u trećem setu. Zavisi to, naravno i od protivnika. Naterao me je da se baš potrudim za pobedu i nadam se da ću igrati bolje u narednom kolu“.

Novakovo koleno je ono što sve zanima, a Đoković je o njemu rekao:

„Osećao sam se OK. Neću da tražim bilo kakve izgovore zbog današnje igre. Prilično sam se dobro osećao, tako da se nadam da će iz dana u dan, iz meča u meč biti sve bolje“, zaključio je Đoković.

https://sportklub.n1info.rs/tenis/w...ede-realnost-je-bila-da-mec-ode-u-pet-setova/

Ako i kad pusti kocnice da je bio operisan i to zaboravi verujem da ce dobit wimbldon.Ali to nije lako.Strah od dodatne povrede je u podsvesti uvek.
Narocito tek posle operacije.
Ali nas nose emocije i verujemo u titulu i pobedu.Tu su opasne prepreke Zverev,Medo,Alkaraz,Siner i jos poneko.
Da nam Cicipas ne ode kuci?Ovaj Rusovori nije lagan.

Poslednja izmena:
Lazni oziljci od artroskoskih instrumenata.Hebote naterase coveka da slikaju da vide jel operisan.Steta da je skidao steznjak.
Ne treba im nista pokazivati.Jasno se vide male rupice po kolenu.

Prilozi

• IMG_20240704_202319.jpg
    IMG_20240704_202319.jpg
    94,4 KB · Pregleda: 5
Jedan od najzanimljivijih mečeva dana odigrala su dva Britanca: Džek Drejper - Kamerun Nori. Britanci su se potajno nadali da bi Drejper mogao daleko dogurati na ovogodišnjem WB. Međutim Nori ga je dobio 3:0 (7:6, 6:4, 7:6).

Dogodilo se jedno blago iznenađenje: Finac Rusuvuori pobjedio je Cicipasa rezultatom: 7:6, 7:6, 3:6, 6:3. Pošto je ovo Noletova polovina žrijeba nećemo žaliti za Grkom. :cool:
Da ne poispadaju svi konkurenti pre polufinala?Trava je ovo.Naviklo to da trce ko konji a na travi se lome zglobovi i klizaonica pa uspore .Ma i kod mene masta proradi.Zgazit ce ga Alkaraz 3/1

Poslednja izmena:
Deksteru neces verovati gledao sam taj mec juce.Vodi Tiafo 2/1 a ja u sebi strepim da ce izgubiti 3/2 u setovima svake sekunde.I desi se to!Alkaraz je odličan momak,vaspitan od kulturnih roditelja volim ga ali natezem da izgubi haha a jbg da Nole lakse dodje do titule.
Djaba!
Siner i Alkaraz su odlicni momci ali trkacke zveri.Odlicni igraci.Neznam kako ce Nole sa njima ako se susretnu.

Back