VICHY...

• Začetnik teme Začetnik teme Kanna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moram da kazem da je Vichy sampon protiv peruti odlican. Kosa posle njega bude sjajna i mekana, a ja inace po prirodi imam grivu na glavi pa mi on olaksa kosu. Kosta oko 890 din. i koristi se samo jednom nedeljno tako da se to zaista isplati. U medjuvremenu se moze koristiti neki obican sampon za pranje kose ali ja sam uzela isto Vishy za suvu i ostecenu kosu pa cu vam detaljnije javiti rezultate posle duze upotrebe.:)
ja nemam perut pa ne znam kako deluje na to
ali...sto se mene tice...sampon k'o sampon...samo sto kosta ko 5 sampona

Na komad Djuro..

1000 din gelovi
1600 din dnevna krema
1600 din nocna krema
1000 din tonik
1000 din koncentrat

3000 din - 3 nedeljni komplet set od 4 proizvoda u kutiji

Kupuje se u apoteci ..zaokruzila sam cene ...

Pozdrav svima!
Imam 26 godina i ponekad mi bubuljice iskoce kao nikad u pubertetu, uzas. Doduse, ja ih jos i cackam pa je to jos gore. Koristila sam Loreal target zone, Nivea Oxygen, Afroditinu hidratantnu kremu i na kraju sam probala i Thalgo koji mi je kozmeticarka preporucila. Nista od toga nije dalo vidljive i trajne rezultate. Bubuljice i dalje ponekad izadju, ja ih cackam i tako u krug...
E sad bih da probam ovaj Vichy normaderm pa mi treba pomoc... Da napomenem da sam pazljivo procitala sve stranice ove teme... Ono sto me buni je tih 16 proizvoda a ovde se pominju samo dnevna i nocna kema, gelovi, tonik i koncentrat i ovaj 3nedeljni komplet. Da li postoji dnevna krema za suvu, osetljivu, kombinovanu i masnu kozu ili je samo jedna dnevna krema???
Sta bi ste mi za pocetak preporucili da uzmem? Imam mesovitu kozu a i dosta osetljivu.
Hvala unapred i veliki pozdrav! :-)

Pozdrav svima!
Imam 26 godina i ponekad mi izadju bubuljice kao nikad u pubertetu! Jos i ja i cackam pa napravim vece zlo nego sto jeste.
Koristila sam Loreal target zone, Nivea oxygen, Afroditinu hidratantnu, itd. na kraju mi je kozmeticarka preporucila Thalgovu kremu i nista od ovoga nije dalo rezultate vredne pomena i trajne.
Sad bih da probam Vichy normaderm pa me malo buni ovih 16 proizvoda sto je neko spomenuo... Uglavnom se pominju dnevna i nocna krema, piling, tonik i neko cudo za bubuljice, i onaj 3-nedeljni set. Da li postoji vide vrsta dnevnih krema tj. dnevna za mesovitu kozu, masnu, suvu, osetljivu ili postoji samo jedna dnevna krema? Sta bi ste mi preporucili za pocetak da uzmem? Da li je dovoljna dnevna, nocna, tonik i cudo protiv bubuljica? S` obzirom da za 7 dana idem na more da li da pocnem sa normadermom pre ili posle mora? Da Sunce ne napravi stetu uz te kreme? Sta mislite o oligo 25
Hvala unapred i veliki pozdrav!

Mogu da te posavetujem samo iz svog iskustva!
Ranije sam svasta koristila od kozmetike i nista mi nije pomagalo! Cak mi je bilo i gore!
A onada sam sastavila racunicu koliko sam vec para potrosila na kojekakve gluposti i mazalice koje nista nisu radile od onoga sto je trebalo...pa sam resila da probam Avene kozmetiku...to mi je mnogo isusivalo kozu, a onda sam probala Normaderm kolekciju, pa posto mi njihov gel nije odgovarao, jer mi je i on isusivao posavetovala sam se sa njihovim dermatolozima i isla u apoteku na testiranje koze njihovim instrumentima...i sta, koza mi je izrazito masna ali i dehidrirana, odnosno treba joj vode i hidratantnosti!
Umesto gela koristim 3u1 za ciscenje koze, s tim da to ispiram i odmah nakon toga stavljam hidratantnu negu protiv nepravilnosti (sada ima nova i mnooogo je bolja od predhodne!!!) i to je sve!!! Znas kako mi se koza procistila, neverovatno! Medjutim mozda tu i kontracepcija ima udela (mislim sigurno ima!). Tako da ti ne treba puno novca, odnosno ne moras sve da isprobas i bankrotiras! Meni ove dve stvari cuda cine a ukupno su oko 2600,00!!! Tako da ti je moj savet da odes u apoteku koja ima to testiranje i posavetujes se sa njima pre nego sto bilo sta kupis!
Pozdrav !

je l postoji neki jeftin nachin kako zaobici te kompanije meni se ne svidja sto to toliko koshta i sto sam zavisna od toga! :<

a ima to vishi testiranje videla sam ima 9. i 10. u decanskoj tamo u apoteci ili parfimeriji ne znam sta je juna a ima i u delta sitiju ali ne znam kog datuma.. to se zakaze, oni valjda imaju neku elektroniku i sve ti objasne i da stricavih 2785 din i lep si ko lutka :?

inace negde sam procitala da je sunce dobro za te bubuljice ali dobro sad malo razuma valjda ono blazhe sunce.. to sam negde procitala .. verovatno je i more dobro zbog soli i riblje mokrace

e i ta testiranja se obicno kao nesto zakazu, ali svejedno ces da cekas, ali kao obicno postoji neki spisak

Poslednja izmena:
Moje testiranje lica sam obavila u jednoj apoteci u Knez Mihailovoj ulici.
Nista nije kostalo inace svi vichy-jevi testovi su besplatni, trajalo je oko 15-20 min. Njihov dermatolog mi je pregledao kozu i dao savete zta da koristim i neke opste savete o mojoj kozi. Nista nisam kupila na licu mesta, vec sam naknadno kupila u apoteci koja mi je bliza.
Jeste skupa kozmetika, ali vredi! Naravno uz pravilnu nesu i savete dermatologa!

Normaderm mi je isčistio bubuljice, ali posle treće četvrte bočice sam primetila da mi je koža bez sjaja, da izgledam starije:cry:
Pa reko"yebes bubuljice, mladost je mladost:sad2:
I onda sam prešla na Vichyoligo 25 dnevnu kremu,i uz to normaderm noćnu i tonik za masno-mešovitu kožu.
Puder normaderm je savršen, a moje lice :super:
Neko je ovde pominjao garnierovu pure dnevnu kremu....ma to je očaj, kao da stvara nove mitesere, a što tek bazdunja...juuuuu:sad2:
Nisu to neke strašne cene, krema mi traje 3 meseca, noćna i duže, a puder oko 6 meseci,ali mi je lice relativno lepo za nekoga ko ima masnu kožu,nije me strah ako sam bez pudera leti i neko:heart: mi se ubulji u facu u podne...
U kojoj su fazi Mirka i ostale forumašice?

Zna li neko koliko košta Vichy normaderm krema i gel za dubinsko čišćenje? Nameračila sam se opasno da uložim u to pa bi mi značilo ako neko zna gde su najpristupačnije cene, i ovako mi je preskupo... :(

Pozdrav za sve...:D
Savetovala bih Vas sve da odete do Apoteke u Takovskoj ulici(tj.ugao sa Lole Ribara) i izvrsite test koze koji je besplatan,samo se zakazuje.Skroz je provereno i dobijate listu preparata koji vasoj kozi odgovaraju kao i test vase koze(koliko je hidrirana,elasticna,masna...).
Telefon na koji mozete zakazati je 011 3038552
Skroz je dobro a liste dobijate za vichy,roc,avene....
Pozz :)
:bye:

Pošto sam extrazadovoljna normadermom, razmišljam da investiram i u kosu, tj. šampon... jel probao neke one vichy protiv opadanja? Kakva su iskustva? Meni se od proleća baš baš proredila kosa oko razdeljka, sad više i one opada toliko, ali bi volela da povratim bar jedan deo :(

Koristila sam Vichyjeve ampule za pospesivanje rasta kose i meni rade radnju - posle 1 kutije mi krenula nova kosica, stavljala sam ih par meseci uzastopno pa onda posle 6 meseci pauze jedno dva meseca i sad opet nista i mislim da vise nema ni potrebe. Na njima ne pise da treba praviti pauzu.
Koristila ih je i moja drugarica posle porodjaja i njoj su odradile posao.
Sa II strane mojoj mami ama bas nista delovale nisu.

Koristila sam Vichyjeve ampule za pospesivanje rasta kose i meni rade radnju - posle 1 kutije mi krenula nova kosica, stavljala sam ih par meseci uzastopno pa onda posle 6 meseci pauze jedno dva meseca i sad opet nista i mislim da vise nema ni potrebe. Na njima ne pise da treba praviti pauzu.

Ja sam nahvalila njihov šampon na dermatologiji, posle 4-5 pranja mi se bukvalno prepolovila kosa koja ostane u kadi posle pranja! I imam gomilu čuperaka koji su očeli da rastu, tako da :super:
A recimo normaderm me smorio jer mi je baš sušio kožu, a bio mi je fantazija, pa sam prešla na eucerin...

Ja sam nahvalila njihov šampon na dermatologiji, posle 4-5 pranja mi se bukvalno prepolovila kosa koja ostane u kadi posle pranja! I imam gomilu čuperaka koji su očeli da rastu, tako da :super:
A recimo normaderm me smorio jer mi je baš sušio kožu, a bio mi je fantazija, pa sam prešla na eucerin...

Znaci vichijeve ampule i njihov sampon pussy ako sam dobro razumela ( dva puta sam citala tvoj post :rumenko:)

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=81
ovde možete da pogledate koje se kozmetičke kuće nalaze na tzv.crnoj listi-iznenadićete se
i evo vam jedan zanimljiv sajtić....http://www.healthfoodemporium.com/index_dangerous-ingredients.php

bela lista[/B

Alberto-Culver Company (St. Ives)
Amway
Annyer
Apotheker Scheller (Dr Scheller, Manhattan)
AquaSource (Natural BEING Skin Care)
Artdeco
Atea
Athena``s (Frutti del sole)
Atlantic Grupa (Neva-Melem, Plidenta, Rosal, Soleval)
Avon
Basis
Bioaromatica (Aromatica)
Biovitalis (Bioherbal, Herba Mare)
Bodywise (Natracare)
Bourjois
BC
Carita
Chanel
Christian Dior
Clarins
Collistar
Corsair Toiletries
Damjana (Classic)
Decleor
DM - Drogerie Markt (njihovi vlastiti proizvodi: Alana, Alverde, Babylove, Balea, Das Gesunde Plus, Denk Mit, Dontodent, Ebelin, Jessa, Profissimo, RC)ell``e, S-he stylezone, Saugstark+sicher, Sundance)
Donna Karan
Dr. Hauschka Skin Care
Dr. Theiss
Erdal-Rex (Frosch, Rorax)
ESI
EstC)e Lauder Companies (Clinique, Origins)
Fairness (Gelcap, Genera)
Farmaceutici Dottor Ciccarelli (Cera di Cupra)
Forever Living Products
Freeman Cosmetics Corp.
Frenchtop Natural Care Products (Hennaplus)
Ginger kozmetika (M``Claire)
Golden
Guam/Lacote
Ismeg (Brambles and Moor, Brutia, Frais Monde)
JADRAN Galenski laboratorij (Adrience, Holyplant, SMM, Suncobran, Pantexol)
Jericho
John Masters Organics
JOICO International
Juice Beauty
Kappus
Kozmetika Afrodita
L``angelica
L``erbolario
L``Occitane
Labud
Lander
Lek Kozmetika (Amai, Green Line)
Logona Naturkosmetik und Heilmittel
Lush
Mann & Schroder (Fruttini)
Marks & Spencer
Meteor
Milla (Issa, Lee, Naily, Rea)
Montagne Jeunesse (1 Night Stand, Chantelle, Davinci, Model Secrets)
Natur Erbe
Neutro Roberts
Nimfea
Oleal
Olival
Olivella
Oriflame
Paglieri (Aqualina, Cleo, Felce Azzurra, Labrosan, Selectiva S.p.A.)
Phyris
Primavera Life
Pupa
Revlon (Almay, Jean NatC))
Sapio (Ulola)
Saponia (Arf, Brinell, Di Sunprotection, Faks Helizim, Frutella, Kaina, Lahor, Likvi, Nila, Ornel, Rubel, Tipso, Vim, Zirodent)
Saxa
Selectiva S.P.A. (Aqualina)
Sinclair & Valentine
Tigi haircare (Bad Head)
United Colors of Benetton
Upper Canada
Urtekram
Weleda (kozmetika)
Yves Rocher

crna lista

Artsana SPA (Chicco, Korff)
Bausch & Lomb
Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea)
Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline)
Church & Dwight (Lady``s Choice, Nair)
Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick)
Coty (Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, ChloC), Chopard, Cindy Adams, Club Med, Coty, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood)
Garnier (Laboratories Garnier Paris)
Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens)
GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Nicorette, Sensodyne, Strep)
Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese)
Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC)
Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper)
Krka (Corident, Fitoval, Sun Mix, Vitaskin)
L``OrC)al (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Helena Rubenstein, Logics, Ombrelle, Vital Nutrients)
L``OrC)al U.S.A. (Biotherm, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, LancC4me, Matrix Essentials, Maybelline, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy)
Nina Ricci
Pfizer (Plax)
Pliva (Venotrex)
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, HervC) LC)ger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O``Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Coty, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray ``N Wash, Vanish, Veet, Woolite)
S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc)
Sara Lee (Ambi Pur, Badedas, Catch, Delial, Depilzero, Fissan, Glysolid, Kiwi, Quenty)
Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl``s)
Schick (Warner-Lambert)
Schwarzkopf & Henkel (Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision)
Shiseido Cosmetics
Sothys
Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, FabergC), Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton``s, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)

obratite pažnju koliko poznatih firmi je na crnoj listi

Sampon sam koristila kad je na akciji tj. u pakovanju sa ampulama i super je mada posto je pakovanje malo obicno ga cuvam za put.
Sa normaderma zimi predjem na aqualija liniju istog proizvodjaca jer mi je normaderm posan kad je hladno i oko aprila i maja mu se vracam. Eucerin mi je tezak nekako.

Koristim Eucerin kremu dnevnu, ali pri kraju sam bočice i planiram da probam tu Vichy kremu.
Koliko sam iz postova shvatila svi je hvale, pa će mi valjda biti dobra jer mi je lice veoma osetljivo, reaguje na svaku promenu vremena crvenilom i peckanjem, mada hvala Bogu, nemam bubuljice.
Nisam više mlada (ma bas me briga :) ), pa se nadam da će mi neko reći da li u Vichy kolekciji imaju nesto dobro za tonus lica jer želim da mi lice blista i da je zategnuto max i sve na svom mestu :)

moram priznati da apsolutno nisam zadovoljna na tu kozmetiku,mada je dosta hvale.....zbog nesavrsenosti na kozi kosristila sam normaderm vichy...nikada u zivotu nisam imala bubuljice,i kada sam ih na moru dobila,koristila sam tu kremu...i stanje se pogorsalo za 100000000000 puta!i nakon toga sam otisla kod dermatologa i doktorka mi je preporucila iskljucivo jednostavne stvari,tipa...jednom nedeljno ocistiti lice alkoholom,staviti mentol puder,koristiti neparfemisane kreme i losione za ciscenje lica...i napomenula mi je..da je kozmetika u nasoj zemlji daleko losija od one koja se prodaje u inostranstvu..tj.da na primer vichy..iako malo skuplja kozmetika nije orgi...

Back